Дали да послушам сърцето си или това ,което искат родителите ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали да послушам сърцето си или това ,което искат родителите ми?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1493 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 19 години. Приета съм медицина и съм горда, че постигнах целта си, но ето и проблемът, който ме мъчи година вече. Имам си приятел от 1 година и 2 месеца(не е много) и го обичам страшно много. Родителите ми не го харесват, защото той като личност е по-наперен, винаги изразява мнението си, но държи на мен изключително много. Никога не ми е посягал, нито обидил, а родителите му ме обичат много. Родителите ми държат да прекарвам времето си вкъщи. Дразнят се, когато ме няма дълго време, въпреки че се доказах пред тях и влязох за толкова трудна специалност и те продължават да вярват, че няма да се справя и искат скоро нашата връзка да приключи. Много често се карам с тях, но те въобще не ме слушат, обиждат го, дори и майка му. Разбирам и гледната точка на нашите, но не могат да ми се бъркат така вечно. Приятелят ми е и много чувствителен, импулсивен е, но всичко около него казват, че е добър човек. Не си пише с момичета и винаги иска да е с мен, а нашите се дразнят от това, че прекарваме много време заедно, което не е така. 1 ден да ме няма вкъщи и те се побъркват. Дори ми казаха така: " Ако влезеш за медицина, няма да ти се бъркаме с кой ще бъдеш", но те продължават да се месят и гледат да ме накарат да се разделим, но аз няма да го направя. Приятелят ми е виждал постъпките на нашите, но той не ме е оставял и вече 1 година го търпим това нещо, не се издържа някой да ти говори едно и също нещо и аз мълча непрекъснато и имам чувството, че ще избухна.. искам да се махна, но имам малък брат, който не може без мен и заради него търпя този тормоз. Моля ви, помогнете ми, защото това напрежение ще съсипе връзката ни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 20dd59b751
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Брат ти не е твоя отговорност. Изнасяй се с гаджето и им покажи, че вече си зряла жена и те нямат право да ти дават наклон в живота. Наложете граници и не търпете прекрачването им. Родителите ти са токсични и ще се опитват да съсипват връзките ти без значение с кого си. Недей да лежиш на тази кълка, че щом досега е търпяло момчето, ще търпи винаги. От опит ти казвам, че в един момент като виждаш, че пртньора ти не те защитава и толерира родителите си, ти писва и му теглиш една.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b081921b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Послушай родителите си, колкото и да не ти се иска, те винаги са прави.
Никой няма да те обича колкото тях, така да знаеш!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 754eb8dc05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз бях в същото положение, бях и на твоите години, нашите не приемаха приятеля ми (сега мой съпруг и баща на децата ми), лъжех непрекъснато, срещахме се тайно, изнервих се до край, създаваха проблеми и на него. И това години, когато се оженихме, свалиха гарда. По този начин само ме накараха още повече да държа на него, беше изпитание на любовта ни. Но сега виждам колко съм грешала - трябваше да поставя ултимативно въпроса и да не се крия. Не прави моята грешка, кажи им директно, че няма да се разделиш с него и ако не престанат да ти се месят ще си тръгнеш от къщи и няма да те видят повече. И че ще ти пречат и на следването, като те изнервят. Не се предавай! Не се карай с тях, но съвсем директно и твърдо им заяви, че няма да стане тяхното. Ако искат да ги уважаваш и да не ги намразиш, нека и те да уважават избора ти. Колкото и да се тръшкат и да се опитват да те манипулират, не отстъпвай!
Пожелавам ти успех в следването! Обичайте се с твоя човек!
Бъди силна - без борба няма победа!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d01ddab19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо си ти в живота какво искаш е най-важните. Второ на тази възраст е най-правилно за си отделно, това не значи, че не обичаш бран си. Не изкривавай реалността. Ще го виждаш, ще излизате, но ти трябва да имаш своя си живот. С приятеля ти с що едно наум, мил, но избухлив и наперен. Точно затова трябва да сте повече заедно, за да го прецениш по-добре. И да го видиш не с "розови очила. Нямаш място до вашите. И сякаш се оправдаваш с брат си. Проблемът е, че с такова поведение родителите тласкат децата с грешния път. Живей твоя си живот!!!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e89bb6f92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Как да ти помогнем? Не се заяждам, питам те напълно сериозно... искаш да разискваме темата, да те подкрепим или да ти дадем съвет?
Не мога да измисля нищо друго, май само това е по силите ни.

Виж, животът си е твой. Това изречение е често срещано както тук, така и в истинския живот. Звучи глупаво, но крие страшно дълбок смисъл. Животът е твой- решенията, последствията от тях и всички съпътстващи преживявания са твои. Трябва да живееш по това единствено правило, че ти винаги имаш избор, този избор принадлежи само на теб и всичко след избора е за твоя сметка.
Можеш да говориш с родителите ти, но се подготви за бурен скандал и нелепи обвинения. Те сигурно ще ти кажат и някоя истина около цялата си жлъч срещу приятеля ти, трябва да го имаш предвид. Можеш да спреш да ги слушаш, просто игнорирай приказките им. Може да се разделиш с приятеля си, но ти не си готова за подобно нещо и ще съжаляваш, вероятно с години. Може да се изнесеш от вас, тогава ще си една идея по-спокойна, но съвестта ти ще се обади заради малкия ти брат. Между другото, не е твоя работа да го гледаш, не си го раждала ти. Звучи ти студено сигурно, аз също съм нечия кака, но има разлика между кака и мама.
Както и да е, мисълта ми е, че можеш да направиш цяла редица неща и всичко зависи само от теб. На мен лично ми се струва нелепо студент да слуша родителите си до степен, че да не излиза, защото не са му разрешили.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 03df298e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   На колко е този приятел, учи ли, работи ли, какво е семейството? Трудно е да се прецени без никаква информация.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fadf5eb200
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отдели се от родителите си колкото се може по-скоро, иначе постоянно ще натрупваш негативни емоции в себе си и в един момент ще се сринеш. Няма как да се съобразяваш с всеки в този живот, няма как да угодиш на всеки. Всеки човек има право на избор как да живее, с кого да бъде, какво да работи. А относно брат ти, родителите ти не се ли грижат за него? От всяка ситуация има изход и всеки проблем има решение, стига да си достатъчно упорит и да не се страхуваш да вземеш живота си в ръце!
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2a8b206aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Излизате двамата на квартира. Все пак си на 19 г и родителите ти не могат да ти казват вече какво да правиш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e66881c797
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Кажи им, че си учиш предметите, че държиш и на тях, но си взела решвние да бъдеш с твоя чриятел и трябва да го приемат заради теб. В противен случай, ще се пеинудиш да се изнесеш с него, а тогава не се знае дали ще можеш да си заъвршиш университета или ще трябва да работиш, за да се издържаш и ще рискуваш бъдещето си. Нека те решат, какво искат за теб :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6fb7309030
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 8

Абе не могат, ама могат да ти забранят да си виждаш братята и сестрите. А зависи какво точно семейстов имаш и какъв е живота ти. За някой хора семейстовто е живота, имат много роднини и познати, които нямаше да ги имат, ако не бяха родителите им, но след едно откъсване, губят контакткти и остават сами в Света. Това чувство не е особено приятно. Но малко хора, ще ме разберат, защото малко хора имат такива семейства. Ако сте родителите, 2-3 братовчеда и на поводи се събирате повече, ама няма нищо друго, което да ви държи заедно, тогава е лесно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0bb17a9ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, поздравления за това, че си приета медицина! Това би трябвало да е приоритетът ти в момента - да отидеш да учиш, да завършиш и да си осигуриш стабилна професия в живота. Не пропилявай този шанс, много хора се борят да влязат медицина всяка година, но не всички успяват. За разлика от предишните коментари, не смятам, че сега е моментът да се изнасяш на квартира и да доказваш на вашите, че вече си самостоятелна. Медицината не е лека специалност и изисква много учене и концентрация. Дали ще можеш едновременно със следването да работиш и да се издържаш сама?
Колкото до приятеля ти - наистина даваш много малко информация. Разбрахме само, че е наперен и импулсивен и нищо повече. В крайна сметка родителите ти сигурно имат по-сериозна причина да не го харесват и да искат да се разделите. Той колко е голям, с какво се занимава? Защо не харесват и майка му? Помисли си, може би са поне донякъде прави. Те като родители искат най-доброто за тебе и може да усещат, че този човек по някакъв начин ще те дърпа назад и ще пречи на развитието ти точно в момент, когато трябва да се затимаваш с по-важни неща. Не разбрах дали университетът е в друг град, може и оттам да идва проблемът.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ab60c2186a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-лесното и удачно решение е приятелят ти просто да си преглътне егото и да не се дръжи "наперено", т. е. да си промени поведението пред вашите, да им се извини за държанието си и. т. н. Ако наистина те обича "изключително много" ще го направи. Другият варианет е да се изнесете двамата и той да започне да те издържа и да ти плаще образованието, защото се съмнявам студентка по медицина да може и да учи, и да работи.

Брат ти изобщо не е твоя отговорност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6faa7ded6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката :
Благодаря на всички за добрите съвети! До номер 6, приятелят ми е на 19 години също, ще се занимава с програмиране.
Брат ми е много малък и е много привързан към мен, все едно аз съм му майка. Родителите ми се грижат за него, но брат ми не може без мен, ще се съсипе, ако го оставя. Тази сутрин майка ми гледаше моят телефон и аз много и се карах, ама много. Меша ми се във взаимоотношенията с моят приятел, държи абсолютно всичко да знае, иска да бъда същата като нея.. баща Ми я защитава(той не е толкова строг, но слуша майка ми за всичко), баба ми също я защитава. Иначе брат ми колкото да е малък(На 10 е) той поне ме разбира, ние двамата с него се подкрепяме и знам, че в бъдеще ще е моята упора. Знам, че моят брат не е моята отговорност, но ако имаше как да го взема със себе си щях веднага да се махнем. До номер 2 - родителите ми може да ме обичат, но те прекаляват, задушават ме с обидите срещу моят приятел. Ако нашите наистина ме уважават няма да направят тези неща. Приятелят ми не знае за обидите, но ако разбере наистина ще е огорчен и може да не издържи.. така че на този етап мога само да си мълча. Благодаря още веднъж, мили хора!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 03df298e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке, в какво точно се изявява тази импулсивност? Ако се държи арогантно, има широки пръсти, човек по купона или подобно, не е мечтаното гадже. Нито ако е лесно избухлив.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b31ad58d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ще бъда груб, но е само за доброто на авторката. От народната мъдрост няма по полезни съвети. Народа го е прозрял-гъз глава затрива! Има ли по точно нещо, в живота винаги е така. Медицината е сложна наука, не е като да учиш социология. Медицината изисква всеотдайност, сериозно отношение, няма смисъл да си губиш времето за да задоволиш други части от тялото си. Родителите ти са по зрели и по трезвомислещи, а и си зависима от тях, те ще инвестират образованието ти, а не чукача. Ако мислиш за сериозна кариера, не си губи времето с глупости! Чукача ще те използва временно и ще ти бие шута, т.е., г..а. ще затрие главата ти, жалко ако стане така.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ba7d6bdbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Знам, че си твърде млада и няма да ме разбереш, но родителите ти винаги ще са до теб и винаги ще ти мислят доброто, което изобщо не е сигурно за приятеля ти. Сега връзката ви е сравнително нова (1 г. не е кой знае колко) и е нормално още да ти сваля звезди. Нали не си мислиш, че на 19 вече си срещнала голямата си любов. Ще имаш още доста гаджета, докато я срещнеш. Колко души мислиш, са срещнали вечната си любов на 19, особено пък днешно време? Приятелят ти след година-две на 99% няма да го има в живота ти, а ти само ще си си развалила отношенията с родителите си. Само до няколко месеца/години ще ме разбереш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker