Защо харесват приятелката ми, а от мен странят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо харесват приятелката ми, а от мен странят?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2646 пъти
Пише ви жена на 20, която е дебела и хората винаги странят от мен - и в училището и в студентските години съм аутсайдер.Всички до които се допитвам твърдят, че причината е, че се притеснявам, прекалено скромна съм и трудно се отпускам в компании, тъй като и речника ми е беден, не съм отворена по приказки, хем искам да общувам, хем се притеснявам.За малко да го повярвам,но!!!Тук идва голямото НО!!!!В училището ми имах съученичка - тя е досущ като мен по характер , души и всичко - скромна е , притеснява се да общува, срамува се от хората , много е мълчалива, почти никога не говори, не е като другите енергична и общителна ( което ни направи много близки приятелки),но имаме три разлики.Първата разлика е, че аз съм една идея по - отворена и приказлива от нея.Опитвам се да завържа разговор с хората когато съм в компании все пак, а особено ако има момчета.Втората разлика ,че тя е фина, стройна, слаба.И третата разлика - хората НЕ странят от нея.И в това число броя не само момчетата,а и момичетата.Съученички и момичета и момчета от други класове и изобщо момичета и момчета от други компании и извън училището - нея я харесват, говорят си с нея свободно, а аз дето се опитвам да завържа разговор със същите тези момичета и момчета-е не ми се получава...отговарят ми насухо и странят от мен, не желаят да ме опознят.А уж приятел на твой приятел бил и твой приятел.Тя е обкръжена от приятели и приятелки, които сами са пожелали да се запознаят с нея и да я заговорят.И смятайте, говоря за момичета, не само за момчета...А тя дори не се облича по дамски, облеклото й е много обикновено, облича се като по Тошово време и дори не се снима и показва по фейсбук.Не е по тези неща, въпреки че е толкова надарена и с по добри дрехи и снимки и пози може да подлуди всеки мъж, но тя не иска.Но въпреки това много момчета си говорят свободно с нея и я закачат (това на мен никога не ми се е случвало дори), хората я обожават и всички хора сами идват при нея и я заговарят и навсякъде се носят слухове за нея колко е добричка, колко слънчев, усмихнат,лъчезарен, прекрасен човек е, който винаги се отзовава на помощ и в нужда.А аз съм същата като нея!!!!!Но за мен това никой не го говори и ако аз се опитвам да заговоря някого - той не иска.И аз се обличам по дамски за разлика от нея, гримирам се, позирам , старая се да съм привлекателна и пак тя "обикновената" привлича много повече хората от мен и има много повече приятелства от мен а дори е по - необщителна и притеснителна от мен!!

Моля ви, бъдете честни с мен - разликата в теглото ни ли е причината?Никаква друга логика не намирам в това...как е възможно мен да не ме харесват, а тя да е магнит за всякакви приятелства при положение че сме еднакви по душа и характер (знам го, защото сме близки и сме се опознали).Питах я и тъй като тя ми е много близка и е винаги честна с мен ми казва, че и на нея й е много странно и, че и тя не може да си го обясни, но според нея вероятно е точно теглото причината и ми каза, че когато един човек види дебела жена първото му впечатление е, че е лакома, мързелива и безотговорна и тъй като първото впечатление е най - важното щом някой е останал с лошо първо впечатление от теб - било то от външния вид или нещо друго- той повече не проявява желание да те опознае.Каза ми, че това е болезнената и сурова истина и, че малцина са хората като нея, които не бързат с лепенето на етикети след първото впечатление.Казвала ми, е че ако имаше как с телепатия да си разменим телата щеше да ми даде с радост своето тегло и да ме направи щастлива и с него да се контя и позирам колкото искам и да привличам момчетата, да се кефя и, че тя да беше с моето тегло и да не я харесват заради това - това изобщо нямало да ѝ пука, защото не живеела за това и не ѝ зависи от това самочувствието.И каза че щом искам да бъда харесвана от повечето хора както е тя да започна да ходя на фитнес всеки ден за 1 час и че ако така ходя в продължение на 1 година и половина ще съм станала в приличен вид, след което да сменя работното място и да започна начисто като нов човек, който вече ще харесват.Но аз просто съм сигурна, че това няма да помогне и че може би просто съм си такава колко дебели жени се оплакаха, че пробвали диети и спортували усърдно и никакъв резултат.
Ще се съкруша вече.Знам, че за хорсто мнение не се живее, но за жалост факта, че така не ме харесват заради теглото и заради това подсъзнателно не желаят да общуват с мен това ми влияе много на самочувствието.А това, че когато си харесвам едно момче и то не желае дори приятелство да завърже с мен заради теглото ми е върха и най - болното ми място.
Бъдете честни с мен, хора, които четете - наистина ли теглото е причината за разликата в поведението на околните към моята приятелка и към мен.И защо сме толкова мразени и след като ни погледнете бързате с изводите, че сме лакоми, мързеливи хора, без воля, които не са достойни за уважение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9fba28692a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моята е лакома мързелива и дебела, отгоре на всичко нагла нахална цинича, псува и крещи, пълен уруд. А за да ме върже преди години тренираше, правеше си прически изрусяваше си кичури гримираше и си слагаше даже и контактни лещи. Да не говорим, че и секс правеше, та чак и питаше какво искам. Оставяше ми и заплатата си, не съм и я пипнал разбирасе, и и казвах да си я прибере.
От това получих един кор.
Следващата обаче дупе да и е яко.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d5858e58a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Почвай фитнес няма какво да се чудиш. За 3 месеца си топ. Само да не забравиш от къде си тръгнала ейй

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd7d57bd4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Освен теглото, разликата е, че тя не иска да бъде харесванана всяка цена!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c3c1c76c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много от хората обичат да заобикалят истината, за да не обидят хора в твоето положение, но това повече вреди. Външният вид е първото нещо което се забелязва от хората. Това е нормално, тей като хората няма как да познават характера ти, без да познават самата теб.

Авторке, честно да ти кажа, аз когато видя човек с наднормено тегло първата мисъл, която ми идва наум е: заседнал начин на живот, човек нежелаещ да поеме отговорност за здравето и външния си вид. Това е. Не ми се сърди и не ми се обиждай. Не е и въпрос на възпитание. Просто нормална човешка реакция.

Ако искаш да промениш живота си, ще трябва да положиш усилия. Всеки човек има някакви трудности в живота, с които трябва да се справи. За теб това е теглото. Забелязал съм, че много от хората с наднормено тегло казват, че това се дължи на заболяване, а всъщност масово преяждат. Пробвай с тренировки, хранителен режим. Ако не се дължи на заболяване, значи можеш да отслабнеш. Не си прави заключения, преди да си пробвала да отслабнеш. Промяната е в твоите ръце. Действай.

Успех

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4532fd3de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Дебеланките с грим и "весело настроение" за мен са доста отблъскващи. Има нещо в тях много дразнещо.
Започни да тренираш. Почни да се храниш правилно. Бъди малко по-смирена.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2f0433dd66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря за откровеността.Но предвид ангажиментите, които имам, учене и работа ще мога по 1 час на ден да тренирам във фитнеса.Дали ще е достатъчно? Много ме е страх.Поне някакви минимални резултати ще има ли след да речем 1 година?Не бързам.
Много болно място ми е, с понижено самочувствие съм заради това, че не ме харесват момчетата.Не казвам, че нямам приятели, които ме харесват такава каквато съм, за което съм им благодарна, но такива хора са малцина.Искам да бъда харесвана и като цяло от средата в която се намирам, колеги и колежки и т.н.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 252c9967e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Какви приятелки сте, като се ревнувате и се мразите?!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dc2a2facb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей!
Изпитвам съчувствие към теб и терзанията ти. Разбира се, че не се живее за хорското мнение, но без социален кръг и социални контакти, човекът просто не е човек... Така сме устроени, противното е предпоставка за депресивни състояния.
Хубавото е, че първата стъпка вече си я направила - осъзнала си проблема. А още по-хубаво е, че все още си млада и имаш много време пред себе си да промениш нещата.
Започни да ходиш на фитнес/да тичаш/да караш колело - все дейности, които горят калории. И се старай да приемаш по-малко калории от тези, които гориш. Ще видиш как спортът ще ти даде и повече самочувствие, ще се чувстваш по-уверена. А и научно доказано е, че тичането и карането на колело произвеждат серотонин в организма - хормона на щастието.
Не се отказвай, времето е пред теб, можеш да промениш нещата! Успех!
М34

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d1e5b1ddf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Не е визията. Познавам един кум слаби и добре изглеждащи и обличащи се момичета, които са в социална изолация, защото са стеснителни и се притесняват. Никой не харесва усещането за взаимно неудобство, когато разговорът увисне или стане изкуствен. Хората бягат от това. В същото време има един куп дебеланки, който са душата на компанията. Погрешно идентифицираш проблема. Нещо в комуникацията и излъчването и е - сама казваш, че предразполага хората и с нея приказката им се получава с лекота.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2db558a9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, мило момиче!

За всеки от нас в една или друга степен е важно да бъде приет и харесван от хората наоколо. Чудила ли си се защо разни хора, които нито изглеждат кой знае колко привлекателно, нито блестят със зашеметяващи интелектуални умения, понякога са по-търсена компания, а и много по-популярни в социалните мрежи от свои иначе по-слаби, по-умни, по-духовити събратя и посестрими?

В живота ми е имало много примери за това и често пъти съм разсъждавала върху магическото нещо, което привлича хората като магнит, въпреки един или друг "недостатък" на физиката или интелекта. След години общуване с личности от всякакви прослойки на обществото и две висши образования в сферата на психологията, си отговорих.

Истината е, че с отношението ни към самите нас, ние учим хората, които ни заобикалят, как да се отнасят към душите и телата ни. Ако някое момиче или момче не харесва начина, по който изглежда, подсъзнанието му непрекъснато ще изпраща несъзнателни сигнали за това към околните с помощта на мимики, жестове, позиция на тялото, походка, височина и тембър на гласа, чрез начина на обличане и цялостното взаимодействие с останалите хора, вербално и невербално. Дори без да казва и дума, цялото същество на този човек крещи: "Не се харесвам. Не се уважавам. Не съм това, което искам да бъда", което в очите на околните резонира като: "Не ме харесвайте, не ме уважавайте, стойте настрана от мен, защото аз не съм пълноценен и щастлив човек". И хората бягат, веднага или след време.

Обратно на това, например, ако едно иначе закръглено и пухкаво момиче наистина смята, че е красива млада жена и се харесва такава, каквато е, позицията на нейното тяло ще бъде спокойна, изправена, дори малко царствена. Очите й ще греят, лицето й ще бъде озарено по естествен начин и без много фон дьо тен. Ще се изказва уверено, без гласът й да трепери. Ще бъде отворена за комуникация с околните, ще се усмихва повече, и те от своя страна дори няма да отразят сериозно десетте й килограма наднормено тегло, или в друг случай, ще си помислят: "Да, тя е пухкава, ама пък е толкова готина мацка! Искам да я имам около себе си, защото общуването с нея е удоволствие! Какво като има малко повече месце по себе си, страхотна е!". Понеже нищо в нейния вътрешен свят не бие тревога и не говори за болезнено ниска самооценка, околните също ще я възприемат по този начин. Така, както се възприема и самата тя. Като прекрасно човешко същество.

Иначе казано, ние твърде често пренасяме неудобството, което изпитваме в собствената си кожа, извън самите нас, и го предаваме като подсъзнателно, но напълно реално съобщение към околните. Те, от стоя страна, подобно огледало, отразяват това неудобство обратно към нас, и кръгът се заключва. Ако не можем по никакъв начин да приемем това, в което сме се превърнали, ако изобщо не се харесваме и просто знаем, че никога няма да се харесаме такива, каквито сме в този момент по отношение на едно или друго физическо (или всякакво друго) качество или характеристика, винаги имаме правото на промяна в името на това да станем по-добри и да заобичаме новата си версия.

Ако искаш да прекъснеш тази досегашна верига, редно е първо да влезеш надълбоко в сърцето и душата си. Да се потопиш в онова, което желаеш най-много. Как изглеждаш сега? Как изглежда тялото ти? Как се обличаш, каква е прическата ти? Харесваш ли се? Как се държат хората в ежедневието си с теб? От 1 до 10, как оценяваш личността си? А как изглеждаш в най-смелите си мечти? Как изглежда тялото ти в тях? С какво си облечена в тези мечти? Гримирана ли си там? Как изглежда косата ти? Къде се намираш? Има ли хора около теб? Как се държат? Какво ти казват? Как се чувстваш ти от това? Какво ти дава тази представа?

Ако желаеш, запиши въпросите и съответните им отговори във файл или на лист. По-късно ще са ти нужни, за да си изградиш действен план за промяна.

След като си отговориш на всички въпроси (и за настоящето, и за мечтаното бъдеще), помисли кои твои ежедневни навици те карат да стоиш на едно и също място.

Иначе казано, отговори си какви грижи полага за себе си твоята мечтана версия? Как се държи с околните?

А как се грижиш ти за себе си? Как се държиш с хората наоколо? Какви промени е редно да внедриш в режима си, за да се превърнеш в нея? Как точно ще ги осъществиш? Как ще се мотивираш? Кога ще спортуваш? Сама ли ще си изградиш нов хранителен режим, или ще се довериш на нутриционист? Ще четеш ли специализирана литература? Запиши и това.

След това раздели поставените цели (например: 1. Да започна здравословен хранителен режим; 2. Да спортувам три пъти седмично; 3. Да се грижа повече за косата и кожата си; 4. Да се науча да се гримирам и лакирам по-добре), на по-малки ежедневни навици. Раздели големите цели на малки ежедневни стъпки, които да изпълняваш.

Ако желаеш, дори ти го препоръчвам, направи си седмичен график, който да имаш на голям лист, и по който да се водиш. Можеш да си поставяш и аларми на телефона два часа преди тренировка или за дните, в които ще пазаруваш от хипермаркета. Така няма да забравяш нищо. Чети и се вдъхновявай от истинските истории за пълна промяна на хора, които са положили усилия и сега живеят нов живот. Видеа, снимки, каквото и да е, стига да те кара да си спомняш защо правиш всичко това и къде можеш да стигнеш, ако започнеш.

Накрая, когато имаш цялата необходима информация и планът е завършен, сложи си ръка на сърцето и си отговори честно дали си готова да се разделиш с познатите вредни навици в името на един нов живот с нови хора; колко всъщност си готова да дадеш, за да имаш това, което желаеш?

Идеята в това е да си дадеш сметка дали си готова психически за това приключение, колко си готова да платиш, или пък очакваш бързи резултати с минимум усилие. Бъди честна. Важно е. Ако е това с бързите резултати, ще трябва да те разочаровам по отношение на бъдещото ти щастие, но ти това го знаеш и сама. :) Нищо велико не е постигнато без впрягане на волята и мисълта. А и големите неща, които си струва да имаме, имат своята еквивалентна стойност. Не можем да си ги вземем за жълти стотинки. Ето една чудесна притча точно за теб: https://www.gnezdoto.net/vdyhnovenie/439-magazin-za-jelania-pritcha-za-cenata-na-mechtite

Желая ти светлина, успех и покорени върхове!

Amortensia

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5c5bef0d20
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Дебелите жени, да слагам всички под общ заменател, съм забелязал, че са еднакво комплексирани всичките.
Нормално е да са, но при дебелите се изразява в една простащина е поведението, прикрита завист, която те изразяват чрез хиперактивност. Много говоорене, смях подскачане насам натам около хората, като създават впечатлението, че са много общителни и грам не им дреме. Като тъжния клоун, вечер се прибират свалят целия тоя маскарат и се сещат, че са дебели и това ги комплексира. Най-злобните кучки, които някога съм виждал и съм се сблъсквал са били доста дебели. Особено, ако си готин мъж, който не им обръша внимание, такива жени ще се опитат да ти вгорчат живота, но тайно ще тв харесват.
Въобще, вместо да се чудите зашо не ви искат хората, хванете се да отслабнете. Има хора със заболявания, но за всички останали дебели мързелани единствено волята им е проблем. Не може да набиваш по една тава баница и 2 кутии бонбони и да искаш да се държат с тебе като с момичето от модната агенция.
Винаги съм казвал, че начинът по, който човек изглежда говори много за мисленето му.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c0f646fafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Мъж съм и ми се струва, че ти нямаш желание да се промениш като тренираш, а само да хленчиш. И аз бях с наднормено тегло и на мен ми се подиграваха, но започнах да тренирам усилено и сега съм друг човек. Хората се запознават сами с мен и имам много приятели без да ме отбягват. Аз ще ти напиша какво можеш да правиш, пък ти ако щеш чети!
Налягаш си парцалите и започваш да ходиш на фитнес. Минимум 4 дни в седмицата. Например тренираш два дни горна част и два дни долна част.Има ли желание, има си и начин. Тръгваш от пътеката. Минимум 20 минути кардио, но не ходене а бягане. Тичаш нормално и колкото повече време, толкова по-добре! Отиваш и започваш да тренираш определената част. След като изпълниш упражненията, отиваш и правиш 100 коремни преси. След това още 15 мин. кардио пак тичане или може да отидеш да правиш колело.
Храната и алкохолът също са фактори. Спираш всякакви баници, мекици, хляб, пици, студени чайове, чипсове, сладоледи и.т.н. Опитваш се да поемаш по-малко калории.Ако обичаш сладко, може само черен шоколад да ядеш. Опитваш се колкото се може да избягваш алкохола, но все пак си на 20, пий по-умерено и избягай най-вече бирата.
Хубавите неща не стават бързо. Всичко става с търпение и труд. Ако си напът да се откажеш от всичко се сети за тази твоя приятелка, как обира всички погледи, пък ти като грозното патенце седиш и гледаш отстрани.
Отиди да ти направят програма и диета, защото все пак не съм специалист в тези сфери, а само любител. Аз така започнах и с тренировки отслабнах, не с хленчене.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9de94d9b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Средностатистическия хетеросексуален мъжки мозък е устроен така, че да смята за привлекателни жени, с килограми в нормата-нито много слаба, нито дебела, защото подсъзнателно знае, че или няма да износи здраво дете, или няма изобщо да може да го износи (прекалено слаба). Ти ако си 168 см и си под 50 кг. над 68 кг, си поднормена или наднормена. Колкото повече килограми над това ниво, толкова по-гротескно изглеждаш в очите на мъжете. Жените, които са в нормата полагат усилия да стоят в нея от сорта на здравословно хранене, спорт и ти им се струваш не съвсем приятна, след като ти не полагаш усилия, а напротив-тъпчеш се, не извършваш физическа активност и т.н. Прекаленото ядене носи здравословни проблеми, а когато не си здрав не си красив. И понеже си го причиняваш доброволно , губиш уважението на околните, а като добавим, че си срамежлива и затворена-ето защо те избягват. Положи усилия да си развиеш личностно, социално и не на последно място да се докараш в приличен и здравословен външен вид.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d854094f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   В зависимост от физическото ти състояние е необходимо да започнеш нормално трениране, а не както номер 14 е тръгнал с бягане и коремни преси. Ако не се съобразиш със себе си, ще си докараш много главоболия. Препоръчвам ти като за начало - разходки, но ако усетиш болка в краката си задължително спираш; изкачване на стъпала, примерно в някой блок се изкачи 2-3 етажа - задължителна почивка, после пак и така малко по малко. Бягането е много вредно, довери ми се. Коремните преси, при наднормено тегло с много поета храна и увеличен размер на стомаха - както е при всички по-дебели хора са много опасни също. Такова преплитане на червата може да стане или да си направиш бела на гръбнака, че жална ти майка. После почваш с леки тежести и така.
Единственото желязно правило, което трябва да правиш е до 17-18 часа да ти бъде последното ти ядене, без десерти, без среднощни закуски и др. И задължително нещо леко на закуска. Също ти препоръчвам повече часове сън. Трябва тялото ти да се успокои от стрес, ФБ и другите работи.
Това е универсалното за подобряване на физиката ти.

Препоръчвам да поработиш и над психиката си.
Номер 13 ти го е написал най-точно как изглеждаш отстрани. И изобщо съдейки по това, което си написала и коментар номер 6, ако си наистина ти. Може и да не си съгласна с него, но това е най-обективно. Трябва да се промениш.

Всеки има право да е щастлив, но понякога трябва да положим по-големи усилия за това.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 65d7bc59f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Сигурно е почитателка на Луиз Хей и си повтаря позитивни утвърждавания от типа “Аз съм красива и всички ме обичат” наум във всеки един момент. Аз например като изпратя любов към продавачката тя спира да е груба и става блага. За каквото мислиш това привличаш. Ти постоянно анализираш проблема, че си сама и те отбягват. Заобичай се! Вместо да мислиш тези глупости си казвай в огледалото, че си прекрасна и заслужаваш любов. Кажи си “Аз се обичам и приемам така както съм.”. Не говоря глупости, с автоимунно състояние и тези неща често помагат да спрат кризите ми!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e0e253f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   За да си приет в обществото, трябва и ти сам да приемаш себе си, такъв какъвто си. Аз не вярвам, че в теглото е проблемът (аз имам и по-пълни приятелки, които са невероятна компания и са обградени винаги от позитивни добри хора).

Не мисля, че има универсална рецепта за социалните контакти, при всеки е различно и всеки е харизматичен по своему. Надявам се да не се обезкуражаваш от неуспешните опити.

Бъди благодарна за приятелствата, които имаш до момента. Развивай се. Общувай с хората просто ей така, защото ти е приятно, а не за да завържеш приятелства, не за да докажеш на себе си или на някой друг колко приятели можеш да имаш. Освободи се от желанието да се сравняваш с другите, всеки е уникален, всеки има нужда от топлина и близост, всеки има позитивни черти, които може да развие в себе си.

Аз имам приятелка, която много ме превъзхожда във всеки аспект от живота. Рабирам желанието да се състезаваш с твоята приятелка. За мен също е борба да спра да се саботирам и сравнявам. Няма смисъл, докато се самонавивам и напрягам да се доказвам нищо няма да се получи.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8f209ddc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Първият ми съвет е - ако усещаш теглото си толкова голяма пречка и това ти подкопава самочувствието наистина се стегни и отслабни. Не заради другите, а заради самата теб. Изглежда не се чувстваш добре в тялото си и приписваш всчиките си неуспехи в общуването на теглото. Може би даваш подсъзнателни сигнали- няма да ме харесат, защото съм дебела и действително хората го усещат и не те харесват, независимо колко добра си. Казвам го, защото и аз имах период в който качих килограми и хич не се чувствах добре със себе си. Не ми е пукало за другите хора, но аз не се понасях - задъхваш се, потиш се, чудиш се какви дълги парцали да навлечеш за да не си личат тлъстините. Казах че не може така и се хванах да спортувам, махнах вредни храни и действително отслабнах. Сега ми е леко на душата, защото поне проблема с теглото вече го нямам. Другите ти проблеми няма автоматично да изчезнат като отслабнеш, но поне този с теглото да. Дори тогава като отслабнеш, ще видиш дали наистина причината да те отбягват е било теглото или нещо свързано с характера ти. Ето още една полза- ще си дадеш отговори на много въпроси.
Второ - не се сравнявай с другите( в случая с твоята приятелка). Да може да си приличате по характер, но всеки е уникален и няма как да бъдете абсолютно едни и същи. Ето аз от това което си написала виждам как твоята приятелка не е фиксирана върху това да я харесат на всяка цена и по този начин може би хората не са напрегнати в нейната компания и я търсят. А при теб ясно личи една фиксация - как искаш да те харесват, да общуват с теб, няма лошо но ако си прекалено вкопчена и напрегната се получава обратния резултат и хората те избягват.
Иначе аз примери много имам за хора и дебели и слаби, които са получавали различно отношение от хората. Имах една позната с перфектна фигура- висока и слаба с дълга руса коса, приятна, любезна. Но тя например почти нямаше приятели и не съм забелязала хората да държат да общуват с нея. Дори ми е било чудно, но факт. Познавах друга, красива, слаба, за мен лично с много неприятен характер, но се скъсваха и мъже и жени да ходят да и се мазнят, да искат да са в нейната компания. Да отбележа, че беше и от по-богато семейство, защото и това понякога мотивира хората да са в нечия компания. Познавах и дебели, но със самочувствие, които са имали приятели и хората са ги уважавали. С тези примери искам да кажа, че човек е съвкупност от много неща, да теглото е едно от тези неща, но има доста други, за да получава човек дадено отношения към себе си. Ти си се фиксирала върху това тегло и си мислиш, че то е причина за всичко, а може да не е само това. Замисли се и все пак ако го чувстваш като толкова голям проблем наистина е добре да отслабнеш, за да се чувстваш добре ти самата със себе си. А хората по принцип обичат хора, които се приемат и са в мир със себе си. Ако около теб витае енергетика на неприемане, недоволство, комплекси, ти го излъчваш и отблъскваш. Успех и се замисли по-надълбоко!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5210f155ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   13 За първи път ще се съглася с мъж. Жена съм и наистина по-злобни кучки от дебеланите не съм виждала. Бълват злиба и срещу жените, не само мъжете. Съсипват се да обясняват колко са добре така и са в мир със себе си до натякване и в същото време плюят слабите и си слагат разни "тапицирани скелети" на профилните... Сигурно защото са много доволни и се харесват дебели. И да, мързеливи сте, не е до никакви заболявания. Процента дебели хора поради заболяване е нищожен. ;)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 48ad082d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Това което не си разбрала е че самочувствието е първо, после е теглото. Не е обратното. Ти не си се родила дебела . Дебела си станала в някакъв период от време . Дали на 6-7 , когато майка ти " не те е лишавала от нищо". Понякога от неумение на родителите да отгледат дете те се вманиачват в храната, за тях единственото важно нещо е детето да не гладува. А че няма кой да го възпита...
Не казвам че не си възпитана, може би имаш обноски ,но вместо родителите ти да ти дадат самочувствие , те са те направили роб на глада.
Самочувствието обаче идва от вяра в собствените ти способности. И ето ти сам си в "отрицание " че не можеш да успееш.
Когато се пречупиш ,тогава ще повярваш в себе си , тогава и ще започнеш да слабееш , защото ума ти няма да е толкова материален и накрая и хората започнат да те харесват.
Даже хората ще започнат да те харесват точно в момента в който придобиеш самочувствие., Даже преди да си отслабнала.
На хората не им прави впечатление дали си слаба или дебела. На тях им харесват онези , които са интересни , има какво да кажат и като говорят , говорят от личен опит. Не говорят с клишета и приповдигат духа на другите.
Така че ... Замисли се.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d5fc2f2b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От авторката:
Номер 8 , ти четеш ли изобщо внимателно? Къде написах, че се ревнуваме и мразим?Точно обратното написах - тя ми е най - близката и единствената приятелка от училището ,.единственана, която не гледа повърхностно на нещата и е много чисто същество за разлика от другите.Казах, че тя е слаба за разлика от мен и, че нея я заговарят всички и момчетата я закачат, не я отбягват така както мен.Никъде не казах, че ревнувам и я мразя заради това, а че ми е странно как е възможно при положение, че тя е по - мълчалива от мен и по характер, интереси, начини на говорене сме абсолютно еднакви.
Номер 11, не знам как точно предразполага хората, тя е доста по - дръпната от мен.Сама даже ми е казвала, че не обича да говори с хората, че не ѝ харесва обстановката в класа, че хората като цяло са много злобни и ѝ е по - спокойно като не говори с тях,но те нея я заговарят и тя няма избор за да не ги обиди.А аз съм обратното.Тоест също съм притеснителна и скромна 100 % като нея, но
аз искам да общувам с хората и се опитвам да подхвана приказката с хората, но те мен не ме харесват толкова така както нея.Толкова странно...
Номер 13 - точно при мен няма хиперактивност,обикновено където и да сме в компания и аз и моята най - добра приятелка стоим на една място, мълчим и се усмихваме.Винаги сме най - скромните и тихите в компанията.Не злобея и не завиждам на никого, просто искам да бъда харесвана така както тя е харесвана и обожавана от хората.
Номер 12, благодаря за отделеното време да прочетеш моята тема и да ми напишеш всичко това.Това направо ми беше като една безплатна терапия.Оценявам го!Благодаря ти!!Ще ми е интересно ако влезеш в спор с номер 4 и повечето коментирали.Повечето твърдят,че като видят дебела жена подсъзнателно я определят като лакома, мързелива и безотговорна.Но това, което номер 12 каза е в противоречие с това.Според нейните твърдения може би тези дебели жени, които вие сте виждали не се харесват те самите и както тя каза подсъзнателно това изпраща енергия, която контролира останалите да не ги харесват.Как бихте го аргументирали?

Номер 5, разбирам , че ви се струват дразнещи веселите дебелани, които за да го компенсират се обличат стилно и се гримират, а кое точно е нещото, което ви дразни?И ако са с добро сърце?

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9c1d310666
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   А, тя била фина и слаба и ти се чудиш защо? Защото си дебелана - елементарно. Дали плямпаш или мълчиш няма значение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2ebf100f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Номер 17 а защо имаш кризи изобщо?
Виж авторката е осъзнала, че има проблем, а ти си криеш главата в пясъка и няма проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e0e4bb8e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Чертите на лицето ти какви са? Костната структура на тялото каква е ? Прочети за black pill, важи и за мъже и жени.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5525d18ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Никога няма да си щастлива ако се сравняваш по този начин с хората около теб. Запомни, че винаги ще има някоя по-красива, по-умна от теб, а ако се завъртиш на тази въртележка от мисли, дори един ден да си слаба, отново ще се сравняваш с някоя приятелка и никога няма да си щастлива. Работи върху себе си и не гледай в чуждата паничка, още повече ние не знаем какъв е в подробности животът на тези около нас, не вървим в техните обувки. Понякога имат повече проблеми от нас, а ние отстрани си казваме, че на този всичко му е наред, че е супер щастлив.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d28d774b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Теглото няма нищо общо. Отблъскваш хората от себе си поради ниско самочувствие. Все пак, кой ще иска да има нещо общо с човек, който не харесва себе си?

Казали са ти и по-горе - няма нужда да се сравняваш с приятелките си. Всеки е индивидуален. Няма защо да се състезаваш с някого.

Просто си живей живота, бъди щастлива и недей да се вкопчваш в идеята, че на всяка цена трябва да имаш гадже.

Ако ти започнеш да се харесваш и околните ще последват примера ти.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3fcbc8e5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Не слушай хората които казват че е от теглото ти. Не е. Аз съм дебела и познавам една дебеланка която е три пъти по-дебела от мен, тя се познава с целия град. Момичета, момчета... Абе всички които са феймъси и всички ги познават. Същото момиче забрави старите си приятели, затова бъди благодарна че твоята най-добра приятелка не те е забравила. Спри да се сравняваш с нея и да и завиждаш. Ако искаш да промениш нещо в тялото си почни фитнес, но просто спри да се сравняваш с нея.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d5fc2f2b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28, а тя общителна ли е? И как я възприемат тези купища хора, които я познават - с добро, или лошо? Има ли момчета, които да я харесват и да се закачат с нея? Просто искам когато си харесвам някое момче и то да ме харесва. Но това никога не ми се е случвало. И въобще никое нормално момче не ме е харесвало през живота ми. Какво имам предвид под "нормално" ли? Знаете ли всички момчета, които са ме харесвали досега какви са били? Момчета, които имат умствени заболявания; 50-годишни или вдовци или сексуални маняци;цигани, които са несериозни и единственото, което говорят с мен е темата секс и извратеняци, които изпитват фетиши към гнусни неща. Ето това са единствените типове хора, които са ме харесвали до сега. Не знам дори как да си го анализирам. Особено за психично болните хора съм страшен магнит. Тъй като често ходя като доброволец на места, където да помагам на хора на инвалидни колички, с ДЦБ или заболявания. И тези, чието заболяване им е нанесло мозъчен дефицит ми се лепят но по ей такъв начин: още от първата секунда на запознанството ни започват да ме прегръщат и да ми рухват в личното пространство, изобщо не ме пускат и ме задушават и даже нормални теми за разговор не мога да завържа с тях- единственото което ми говорят е "обичам те девойко с мен си прекрасна взимам те за жена" - ей така ми ги изпяват тия изповеди когато едва току що сме се запознали. И да, някои от тях са красиви момчета, но не са мой тип... имам нужда от НОРМАЛНИ мъже, с които да мога да завържа НОРМАЛЕН разговор.
Защо само такива ми се лепят а нито едно нормално момче не ме е харесвало досега не знам. Килограмите ми са много под нормата наистина. Започнах да ям по - малко и да вечерям в 17, максимум 18 както ме посъветваха. Преди вечерят в 22-23, често даже и в 00-1 през нощта, признавам си, защото след работа само тогава ми оставаше време. Вече гледам да обядвам в 12 и да вечерям в 17 (преди обядвах в 16, вечерях около 22) и само това да ми е яденето за деня, ям в по- малки порции, ограничих тестените неща. Започнах вместо да използвам трамвая до метрото за работа да ходя пеша до там (30 мин ходене) и същото време на прибиране. И сега изпитвам страшно силни трески на краката. Като минат скоро ще започвам фитнес може би и дано след година стана нормално изглеждащо момиче. Знам, че не трябва да се сравнявам с нея, но това е унизително само извратеняци и дъртаци да ми се лепят а с нито едно нормално момче да не мога да говоря.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 83082c30e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Факт е, че популярността зависи от външния вид. Привлекателните хора могат да полагат много по-малко усилия в общуването си с другите, защото много неща им се прощават.
Тези, които не сме чак толкова привлекателни, т. е. - останалите 90% трябва да полагаме повече усилия.
Ти изброяваш две неща, които според теб ти пречат - теглото и бедния речник. Това е първата стъпка - осъзнала си недостатиците, сега започни да работиш над тях.
Тегло се сваля най-вече с диета и упражнения, но най-вече - диета. Аз свалих около 30 кг за 2-3 месеца - не е нещо непостижимо. Това беше преди 15 години - от тогава си ги поддържам без проблем.
Речник се трупа с четене на книги. Вместо да си губиш времето във фейсбук - вземи да четеш по 1-2 часа на ден и речника ти ще се подобри.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker