Непрекъснато вкъщи... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Непрекъснато вкъщи...
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1411 пъти
Здравейте! Аз съм в 6 клас. Не знам от къде да започна... Всъщност ще карам направо. Постоянно стоя затворена вкъщи, най-много да излезна до магазина или да постоя на двора. Когато ходя някъде яинаги съм с майка ми... И това вече ми писна!!! Нямам проблем с нея, не се срамувам или нещо подобно... Проблемът е, че не ми дава да ходя сама... Може би според Вас съм твърде малка. Може би е така, но мога да оправям, мога да пресичам, познавам добре града и т. н. Искам да знаете, че целта ми не е да се срещам с момчета или подобни глупости, а просто да се забавлявам с приятелите си. Имам братовчед, който е с 2 години по-малък, а живее доста далече от центъра на града, но пък ходи навсякъде сам с негови приятели... Когато казах това на майка ми, тя каза "той е момче". Не разбирам какъв е проблемът, но според мвн се притеснява, защото може да ми се случи нещо... Имам по-голяма сестра, която вече е завършила. Много ме дразни фактът, че когато майка ми е била 9 даже е ходила до другия град, за да се види с баща ми. Мен това не ме интересува, защото не ми трябва да ходя в други градове и не искам. Когато се разхождам с майка ми виждам дори и по-малки деца от мен, които се разхождат, моите приятели от училище също... Да призная, чуствам се като 5-годишно и най-вероятно и майка ми ме мисли за такова, защото често ми повтаря, че съм глупава, че не съм оправна, че не мога да се оправям сама... Казва, е не съм свиканала и много се изнервям, защото, ако не ме пусне няма и да се науча... Питах приятелка как майка и се доверява, а тя ми каза, че преди и е нямала доверие, но после е свиканала. След 2-3 години се местя в училище, близо до центъра и сигурно най-вероятно пак няма да ми дава, но ми се чака да ставам 8 клас.


Хора моля Ви помогнете ми, какво да правя, как да постъпя и, ако и на Вас, Ви се е случвало, моля споделете и ми кажете какво сте направили. Предварително Ви благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 62aec466a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто не я слушай толкова. Излез някой път, но не ходи далеч. Нека види, че си растеш, не я слушаш толкова много и ще смекчи нещата.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 301e3c8935
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мила, съветвам те да кажеш на майка си, че не правиш нищо нередно и внимаваш на 100%. Че децата, с които излизаш за добри, възпитани и оправни, и че са ти добри приятели. Че няма да правите глупости и всичко е наред. Кажи й, че сега ти е времето да се забавляваш и сприятеляваш с други. Изгради доверие и наистина не прави глупости. Докажи й, че вече си достатъчно голяма за тези неща. С времето ще свикне и ще те пуска все повече. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2f7eba60c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо трябва да разбереш, че проблема не е в теб. Децата са си същите, каквито са били и в детството на майка ти, но информацията е различна. Сега медиите се хващат за всяко страшно нещо, станало на улиците и често нарочно го представят още по-драматично. Иска се голяма смелост да пуснеш само малкото си съкровище на вън. Започни с малки неща. Предложи ти да отидеш до кварталния магазин. Покани приятели в къщи. Нека майка ти да види, че са нормални хора и може да те пусне да излезеш с тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2bca10b798
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз като по - малък не ме пускаха навсякъде. Майка ти всъщност не ти прави добро като ти казва, че си гупава и не оправна. Така ти няма да имаш увереност. Проблема е ,че тя не ти вярва и сигорно се притеснява за теб. Опитай се да поговориш с нея, но с по - спокоен тон, че си достатъчно голяма и можеш да се пазиш от непознати хора. Тя сигорно няма да иска, но ти настоявай да ти даде поне един шанс да и се докажеш, че можеш и сама. Когато майка ми не ми даваше да излизам, аз се измъквах без тя да знае което не е правилно, но така и се доказах, че мога и сам. Естестветвено тя много ми се караше в началото, но после свикна и вече като по - голям ми вярва и даже ме пуска да ходя до друг град с влак сам. Но иначе като родител има право да ти забранява, ако правиш опасни неща и нямаш опит. Но няма право да те държи като затворник и да ти забранява елементарни неща, които не са толкова опасни и на другите на твоята или по - малка възраст им е позволено.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 37bc2dddf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много Ви благодаря, че отделихте от времето си за коментар. Поговорих с нея, но ореди това се поставих на нейни място и разбрах, че се притеснява. Разбрах всъщност, че иска д аизлизям с по-големи деца, които са оправни и знаят какво правят.
От авторката

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dbcdebe6cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е не може все така. Направи нещо Хайде след училище излез с приятелки и не се прибирай веднага. Майка ти трябва и на работа да ходи. Като не си е у дома излез пак. Дразни я в къщи като пускаш силна музика или не чистиш като ти казва. И и кажи, че ще спреш, когато започне да ти дава да излизаш. Как ходиш на училище, да не те кара тя? Кажи и, че да слезеш на двора е като да имаш голямо междучасие. Даже там е по-зле, от цялото училище децата са навън, а на двора има малко деца. Сестра ми ще е 6-ти клас и майка ми и казва до 10 часа вечерта да се е прибрала, иначе всеки ден е навън.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker