Защо не ни разбират нас, гейовете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо не ни разбират нас, гейовете?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2321 пъти
Защо хората не ни разбират нас, гейовете?

Любовта е любов. Чувството да обичаш и да бъдеш обичан е уникално и не всички гейове мислим как само да си го сложим с някой.

Аз съм си нормален мъж, държа се мъжки, не натрапвам и не показвам по никакъв начин сексуалността си, която не съм избирал и не мога да променя, макар че опитах. Е, все пак бих искал ако можеше поне да мога да хвана за ръка приятеля си, когато се разхождаме в парка, да седнем на някоя пейка и той да сложи глава на рамото ми...
Против съм гей паради и осиновяване на деца, макар че бих се грижил за едно дете, дори да не е биологично мое, но все пак едва ли може да се замести липсата на майка, затова не мисля да правя такива експерименти с живота на едно невинно и крехко създание.

Но иначе - любовта си е любов - целувките, прегръдките, спането гушнати заедно, грижата за другия, хубавите моменти...всичко това е същото като при хетеро двойките. А и секса - щом душите се обичат и двете тела изпитват удоволствие, какво лошо има? Няма нищо гнусно или неестествено, стига да се спазват елементарни правила за хигиена.

Иска ми се да не беше толкова трудно човек да бъде просто себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7790421419
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе да ама не!
И психоделичните гей паради.
Сам си го написал, липсата на майка не може да се замести или компенсира за едно дете, както и липсата на жена в тъй наречената любов.
Просто имате отклонения, признайте си.
Само преди 30 години ви лекуваха, ама сега нали искат да ни управляват с феминизъм, джендъризъм, толерастия , прдофилия и най важното - да пипнат дечицата!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 88e2016f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мразя гейовете един път се влюбих в един мъж, но се оказа, че е гей. А беше много красив жалко.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2cb3b7468a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Можеби ако всички хомосексуални мислеха като теб, навярно нямаше да я има тази агресия спрямо хора като вас.
Въпреки, че аз истински расизъм спрямо хората с обратна ориентация в България не виждам.
Имах няколко колеги в университета, които бяха такива и никой нищо не им правеше.
Имаха право да учат, да се образоват и да полагат изпити. Съответно преподавателите ги оценяваха спрямо знанията им.
Има гейове на висши отговорни постове, например 240те депутати в парламента, има гейове и в шоубизнеса.
Мен ме притеснява факта, че различните политически и НПО формации ви използват, за да си вдигат рейтингите и да разделят народа "Разделяй и владей".
Прави се гей парад, хоп скачат националистите. Пребият някой гей, хоп скачат гейовете.
Имам роднина, която е лесбийка, и тя е против гей парадите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d14dac38df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А представи си, че видиш заглавие в Сподели - "Защо не ни разбират нас некрофилите?" и после обяснения от типа "Иска ми се да не беше толкова трудно човек да бъде просто себе си."

Да си гей е девиация, изкривяване, ненормалност. С това трябва да се бориш, а не да го приемаш. И на мен понякога ми иде да утяпам някого, ама се въздържам. Не съм решил да "бъда просто себе си" и да бухам с лопатата.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c6fecc083c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Правиш ли разлика между "разбират" и "харесват"? Аз ви разбирам, признавам правото ви на действия в рамките на закона и общо приетите норми, но не ви харесвам. И това е мое право.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: aa7eaf7e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   И какво ви пречи да ходите за ръка или "глава на рамото"?
Проблема ти е в твоята глава, защото държите задължително всички да ви разбират.
Много хора не разбират и хетеро любовта, когато тя е с голяма разлика, или мъжът е по малък, или продължава дългогодишно, на нас /хетро двойка/ съседите ни подшушват зад гърба "Ромео и Жулиета", защото въпреки 12г брак сме влюбени като в първия месец, никога не се караме, грижим се един за друг. Съседки ми се подиграват, че зарязвам разговор с тях и тичам в къщи, ако е време той да се прибира. Подиграват ми се че му правя масаж на китките на ръцете с различни маски, че всеки ден го питам какво му се яде.
Важно е не да се мъчиш да караш хората да те разбират, а да научиш себе си да не ти пука от факта на тяхното неразбиране. Да разбереш, че не те разбират, защото завиждат на любовта, колко хетеро двойки редовно ходят хванати за ръка, колко хетеро двойки полагат глава на рамото на другия, тези които ви нападат нямат любов, не ги мрази, съжали ги.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b7e4d79fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Питаш:
"Защо хората не ни разбират нас,гейовете?"
Предполагам, че въпросът ти включва не само гей мъжете, но и жените лесбийки. Хората не ви разбират защото вие гейовете сте малцинство и това което правите не е нормално за голямото мнозинство. Но аз ви разбирам, защото аз зная каква е причината да има мъже и жени хомосексуалисти. Тук няма да обяснявам как зная каква е причината да има гей хора, защото почти всички хора дори си нямат и представа за причината, включително и медицината. Искам да ти кажа, че природата не случайно е създала-разделила хората на два пола за да могат да се възпроизвеждат сексуално и да населяват земята. Двама гей индивида, двама мъже или две жени, това не могат да го осъществят по природния начин, затова на такива индивиди се гледа с не добро око от болшинството хората. Казваш, че си нормален мъж, държиш се мъжки, не натрапваш и не ПОКАЗВАШ по никакъв начин сексуалността си. Но чуй се какво казваш след тези твои думи:
Би искал да можеш да хванеш за ръка приятеля си, когато се разхождате в парка, да седните на някоя пейка и той да сложи глава на рамото ти. Ами точно с това поведение ПОКАЗВАШ твоята съмнителна сексуалност. Двама нормални мъже няма да си държат ръцете докато се разхождат в парка или по улицата, нито ще си слагат главата на рамото на другия.
Казваш, че си против гей паради и осиновяване на деца, което е похвално, но.......премълчаваш еднополовите бракове. Тях приемаш ли ги??? Аз съм върл противник на еднополови бракове, а ти. Казах, че ви разбирам защо сте гей, мъже и жени. Разбирам желанието ви за интимност, но защо това трябва да бъде показвано публично. Имате си жилища, там може да правите каквото си искате в интимно отношение, никой няма да ви гледа, целувайте се, прегръщайте се, щом ви прави удоволствие да правите секс помежду си, правете го, но не го демонстрирайте публично и в най-леката му форма, защото това е противоприродно. В публичното пространство има и малки деца и ако гледат двама мъже да се държат за ръце и да се целуват какво ще си мислят те. Със сигурност ще попитат майка си: "Мамо, защо тези чичовци се целуват". Тя как ще им отговори.
Мога още да пиша, но мисля, че това е достатъчно за да разбереш защо хората не ви разбират. Ако имаш други въпроси казвай какви са.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e32276e4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   И аз съм гей авторе обаче заминах на вън за да бъда себе си. Колкото до осиновяване - майка ми е осиновена. Тези хетерота дето са я направили дали са били по-добри като са създали живот покрай животинските си нужди и после са го оставили? Не виждам защо гейове да не са по-добри родители от хетеросексуални. Виж статистики за разводите и виж статистики за процентите самотни родители. Тези анти-гей кампании идват от глуповатите които изкарват комплексите си и нещастията си над нещо - в случая LGBTQ

Парадите пък не са паради както ги виждат повечето. Дори Ти който си гей не разбираш смисъла им. Тези паради са протестно шествие под звуците на музика, веселие и цветове. Целят да покажат че колкото и някои от хората да отричат съществуването на LGBTQ , те са тук и сега. Те съществуват. Във Бългалия е табу да си lgbt та дори такива има дето предават своите си.

Живи и здрави да са всички. Все пак аз на уснах за свободи.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3f0697c873
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   А защо всички гейове искат да бъдат разбирани? Май вие не разбирате, че хората не се интересуват от вас и личноя ви живот. Гушкайте си се, защо трябва да търсите разбиране?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 42efe63f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Неестествено е. Аз животни гейове не съм виждал или чувал да има. Писано е в Библията че Бог създаде човека мъжко и женско и им е казал плодете се. Бях гледал е нета как една лесбийка дава свидетелство че Господ Исус я е освободил и си е станала нормална после. Чети Новия Завет и така.

Това трябва да е забранено. Няма как да те разбера, но не бих и проявил агресия към такива хора. Макар че според мен е възможно с пост и с молитва да се освободиш от това. Всяка църква казва че с пост и молитва се борят страстите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c6fecc083c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, това, че ти не знаеш да има животни хомосексуални, издава единствено собственото ти невежество. Среща се, при това не рядко, при висшите бозайници, като морски млекопитаещи и примати.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e853206573
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   В България е така, хомофобска страна сме.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9811401a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Всеки има свое разбиране за щастието, любовта, секса. Аз съм хетеро жена и имаме приятели гейсемейство на 60 и 64 г.. Живеят си чудесно в разбирателство. Това лято бяхме заедно на море с наши внуци и прекарахме невероятно приятно. Не обръщай внимание на хората, живейте за себе си, създайте си приятелски кръг. Като с дядо се гушкаме ни гледат като извънземни, чудят се как не се гледа футбол, защо не се пие у нас, защо караме тротинетки. Хората се сприятеляват по възгледи, интелект, хоби, културни прилики.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a5caebe3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Гейовете са около 10% от населението. Винаги е било така и винаги ще бъде. Това е съвсем естествено, колкото и да им се иска на някои да ги "лекува". В един човешки живот сексуалността се променя в посока пола на тялото едва с 10-15%. Душата е безполова! Обикновено душата се въплатява в поредица от 10-тина човешки живота само в женско или само в мъжко тяло. При смяната на пола има преходен период от няколко живота в които се свиква с новия пол. Разбира се в първия живот след смяната на пола, човек е "чисто" хомо, в следващия е по скоро "би" и т. н...
Въпроси?

gadjimoto

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8796b4ae93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Вие си въобразявате ,че някой се интересува от вас . Ти самият се страхуваш да се покажеш, че си гей , ама другите са виновни . Знаеш ли , аз като жена , колко пъти е трябвало да изтърпявам да ме притесняват идиоти , само за това че съм жена .Еми, не съм се отрекла от пола си . Нито съм плакала и досаждала на околните .

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c2321d8c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Подкрепям те напълно. Не виждам нищо лошо в това човек да покаже чувствата си към човека, когото обича, било то и от същия пол. В крайна сметка любовта не се изразява само със секса и това, което се прави "под завивките". Не виждам смисъл една двойка да крие привързаността и любовта си.

Изказал си се негативно за прайд, но ако се замислиш реално, това е единственото шествие, веднъж в годината, с което ЛГБТК общността заявява, че правата и са нарушени и което се бори за повече толерантност, бори се и за това, което си описал. Реално, ако няма борба, няма да има и победа. Миналото е много показателно какъв път е извървян и че посоката, в която се движим в момента е правилна.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 27dc7c4db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Бате как не те е гнус да шибаркаш “мъжки” “хралупи”, вместо женска “слива”?

Гаро

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 230259b475
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   1.Някои хора живеят в миналото
2.Към номер 1 ще добавя че учат и децата на тази омраза(в училище буквално се случва пред очите ми. Хората казват "Не си падам по момчета/момичета, няма такова нещо" по начин по който показват отвращение. Или използват гей като обида)
3.Някои хора използват религията като оправдание. Да си гей не е грях между другото.
4.Изглежда им странно/отвратително(това е най-глупавото оправдание)
Дори нашите са хомофоби и ме е срам да си призная че и аз бях такава. Бях малка и не знаех какво е това, но нашите ми казваха че е грешно. България не е държава за хората от ЛГБТ обществото. Всичките са толкова глупави че нямам думи. Нямам търпение да се махна от тази държава :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9a6ae04d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Аз ви разбирам гейовете, но не съм длъжна да ви харесвам.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e32276e4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Всички които оплюват гейовете и си плакнат ръцете с религия - надявам се да има Бог. Надявам се да гледа какво причинявате на другите докато се бършете с него.

Лицемери

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e32276e4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Вижте коментарите. Пълни със омраза. Комунисти. Натрапващи комплексите си от това че не могат психологически да бъдат себе си, карайки други да не се борят за правата си на човек!! Държат във капан и себе си и останалите.

Много от тези дето се явяват хетеро са и скришно наясно че със себе си имат неразбрани чувства но за пред останалите държат да промотират консерватизма! Сами държите в капан и себе си и се мъчите да държите и други

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e3023360e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Авторе , кое да ви разбираме? Вашата сексуалност е търсене на идентичност. Егото ви се бунтува, че не е оценено. Ако обичах жена ми да пикае отгоре ми трябва ли да дойда тук и да кажа "хората не ни разбират ". Самия акт на търсене на внимание дразни хората. Не това че се чукате. Трябва да го разберете това. Това е разликата да си гей и да си педерст . Ти искаш да си второто и ревеш , че хората не те харесват.. На никой не му дреме с кого се чукате в къщи, стига да си остава в къщи. Целувайте се и си слагайте главите на гъза ако искате , стига никой да не ви види.

Само допреди 30 години даже не беше прието хетеро двойките да се целуват на публични места. Даже и да се държат за ръце беше малко странно . Както е и в момента в Китай , между другото. Не беше прието и да се яде на публично място. Да се слуша музика шумно. И много други неща не бяха приети , които се считаха за нарушаване на обществения ред и спокойствие. Да ама сега има хора ,които направо от тенджерата ядат в метрото , двойките се чукат по тротоарите , като кучета . Мангалите си пуснали чалгата на телефона в автобуса...Келешите си карат бясно бмв-тата и търкат гуми Деградация и културен упадък. Липса на толерантност към другите от какъвто и да е род.

И хоп , гейовете да не останат по-назад, та ти идваш да пишеш тема тук.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7012227748
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Защото взехте да ставате много. Само в моя малък град познавам 2-ма гея и 4 лесбийки. Пък какво остава за цяла България. Ужас.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c2321d8c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Ще добавя и още нещо, докато чакам да ми се одобри коментара, базирайки се на мненията по-горе.

Както виждаш, авторе, неразбирането е породено от нежелание за разбиране, отказ да се осмисли съвременна, доказана емпирична литература. Съвременната медицина, психиатрия и наука просто нямат значение за масата "образовани" всичко знаещи професори с дипломи за средно (може би основно) образование в България. Всичкото неразбиране е базирано на едни предразсъдъци, стереотипи и може би злоба, породена от дълбоко скритите неосмислени и нещастни животи, които имат по-голямата част от българите (професорите). В крайна сметка, за да се опиташ да разбереш някого, да му помогнеш да има нормален живот, ти самият трябва да имаш такъв, нали? Имам предвид, че няма как да очакваш от осакатени от злоба хора проява на емпатия, разбиране, съпричастност. Та те и с ромите, негрите, хората с увреждания и пр. не могат да проявят разбиране, защото е по-удобно. Как така ще приемат един ром и ще се държат нормално с него, ами ако се окаже, че има повече качества от тях? Ами ако го сложат на по-висока позиция, защото се справя по-добре? Кошмар! Та, по-угодно е да ги мачкаме и да не им даваме поле за развитие и изява, така с всички различни, нека бъдат в ъглите някъде скрити пък нека колкото и прост да е един хетеро или цисджендър човек, нека той се толерира. Качествата не бива да имат значение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c2321d8c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Авторе, зачитайки се по-внимателно в историята ти виждам, че имаш и някакво желание да отгледаш дете и искаш да бъдеш баща. Не е необходимо да се прави какъвто и да било експеримент, защото има многобройни проучвания, резултатите, от които са единодушни - еднополовите родители отглеждат деца, които по нищо не отстъпват на децата на хетеро родителите, дори напротив, те са по-толерантни и по-възприемчиви към различни модели на семейства. А за това, което си казал, че не може да се замести липсата на майка ще кажа, че много хетеро мъже отглеждат децата си без майки, защото по един или друг начин така се стичат обстоятелствата.

Единственият проблем и пречка пред подобно родителство си остават предразсъдъците и стереотипите на обществото ни, та ако си твърдо решен трябва да сте подготвени психически ти и партньора ти, както и детето ви. В една нормална държава с нормално общество, естествено би било по-лесно, но тук си е цяло предизвикателство.
Успех, обичайте се! ❤️

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e681a5ee7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Много хора станаха хомофоби точно заради непрекъснатото агресивно търсене на внимание от страна на хомосексуалните да бъдат "разбирани". Не навлизайте в личното пространство на другите и никой няма да го интересува какво правите. Но когато ЛГБТ започва да учи родителите как да си възпитават децата, да нарича жените "хора с п*тк*", вагина де и да съди всеки позволил си да каже, че съществуват само два пола, тогава е нормално много хетеросексуални да се отвратят от хомосексуалните. А за целуването и прегръдките не виждам кой ви пречи, освен ако не сте в някое мюсюлманско село.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c4fcef8a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Към 19
"България не е държава за хората от ЛГБТ обществото"
Това е една добра вест. Ако си я базирал на проучвания и статистики, още по добре. Това антиобществено общество е един от бичовете на демокрацията. Противоречи на самото определение на понятието демокрация. В истинската демокрация, за която твърдите, че желаете, правилата на обществото се определят от мнозинство, а не от малцинства. Но са задължителни за всички, независимо дали са малцинство или мнозинство. Например, Парадите ви са регламентирани от правилата, приети от мнозинството и никой не би пречил и на контра паради от страна на мнозинството. Но такива няма, нали? Кое тогава ви кара да твърдите, че мнозинството не ви разбира?
Стоят обаче важни други въпроси. Например този, че парадите ви са ПЛАТЕНИ от конкретни хора, с конкретни политически интереси. Че дращещите с нокти и зъби неправителствени организации, чиято единствена цел е да разединяват обществото, са ви яхнали и ви клатят и в прекия и в преносния смисъл. Че действията ви в подкрепа на подобни антиобществени организации ви прави ОПАСНИ за спокойствието и нормалния ред на развитие на обществото, като цяло. Това, какво вършите у дома си, никого не интересува, и никого не би трябвало да интересува. Но да го размахвате като знаме, е противоестествено. Това, че не можете да се възпроизвеждате по естествен начин, пробужда съжаление, но това си е ваш избор и никой не ви го отнема. Но и в природата и в обществото има закони, които са неотменими и не подлежат на обсъждане. И на мен не ми харесва, че някога ще трябва да умра. Но не съм тръгнал да правя паради и манифестации, камо ли протести. Щом искате мир, спазвайте общоприетите закони. Не се стремете да пречите всячески на останалите хора. При това да търсите и разбиране.
Ако си разбрал неще, разбрал. Ако не -продължавай да си постваш щуротиите -демокрацията е сила, с която щеш, не щеш, щте рябва да се съобразяваш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c4fcef8a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   към автора
Докато чакам одобрение на предишен коментвр: От поста ти, реазбирам, че си объркан. Самото ти явяване тук, говори за стремежа ти да получиш отговори на въпроси, които съществуват, щом ги задаваш.
Надвам се да ти помогна да си отговориш, споменавайки няколко важни неща.
Едно от тях е, че обществото създава правила, които самото то е длъжно да спазва, както и всеки негов член. Тези правила касаят само и единствено обществения живот. Т.е. живота на обществото като цяло и чижота на индивидите в ОБЩЕСТВЕНОТО пространство. Те не касаят и не регулират по никакъв начин личния или интимния живот на когото и да било. В този смисъл, на обществено обсъждане подлеи единствено поведението ви в обществото, а не поведението ви у дома. А общественото ви поведение не подлежи на обсъждане или одобрение, а касае единствено законността му относно обществения договор. В обществото няма хомо или хетеро сексуални, жълти, черни или бели хора. Има индивиди, които спазват или които не спазват обществения договор. Едните са за поощрение и толериране, за пример или ако щете -за подражание, а другите са (или би трябвало да са) обект на правозащитната система на обществото.
Разбирам, че не на всеки му е първо удоволствие да спазва обществените правила. Например, и на мен не ми е първо удоволствие да се стискам, когато наоколо няма тоалетна или да си нося фаса в джоба, докато намеря кошче, но го правя, за да НЕ НАРУШАВАМ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА, а не организирам митинги и шествия в защита на правото си да уринирам или да цапам наоколо.
Така и вие -спазвайте "неприятните" ви обществени правила, а не ги подривайте в ущърб на обществото. Обществото ви оценява по обществени критерии и ви приема според способностите ви, според образованието ви, според съпричастността ви към проблемите му, а не според личните ви, интимни предпочитания. Ако не беше така, нямаше да има ваши съмишленици в училищата, в църквата, в университетите, в болниците, в ешелоните на висшата поилитика, в управлението на летателни апарати, в енергийни и ИТ проеки и къде ли не. Заблуда е, че обществото ви отхвърля. Просто критериите ви за оценка какво и защо ви се отказва са различни и субективни. Никого не бърка къде и с кого какво правите в ЛИЧ!НИЯ си живот. Когато обаче, с поведението си започнете да компроментирате дневния ред на обществото, нормално е да станете прицие на това общество. ВИната за това, обаче не е на обществото, а си е лично ваша.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e56b760467
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Такова нещо като "любов" няма. Истинското му име е сексуален нагон за продължаване на рода. Има хормони които създават привързаност към партньора, но те са следствие на този процес на "чифтосване". Подобно на родителският инстинкт като имаш деца. Човешкото общество е комплексно и базирано на различни вярвания. Примерно част от културата ни е преставата за бог. Или за брак. Или за великденският заек. Та така е с идеята за любовта. Просто си обясняваме за пред себе си разни неща от живота с приказки и истории, които нямат субстранция сами по себе си, един вид - метафори за истинското нещо. Когато някой каже че "обича" някой, на подсъзнателно ниво си мисли - има хубави гени за бъдещите ми деца, или - има ресурси да ги отгледам.

Сега, може ли секс между двама мъже или две жени да създаде поколение? Смятам си достатъчно голям да знаеш отговора. Т. е. хомосексуалните връзки по-дефиниция не са базирани на биологичната реалност която управлява хетеросексуални връзки. Така че идеята която едните (хетеро) имат за "любов" няма връзка с това което другите (хомо) разбират под "любов". И не, няма някакво абстрактно понятие за "любов" което е общочовешко и еднакво за всички. Всичко се базира на личният ни опит, и когато личният опит на човек е да бъде хетеро... ми не се учудвай че не може да разбере твоята переспектива. Аз лично не разбирам какво може да накара един мъж да се "нахвърли" сексуално на друг. Това не значи че от моя гледна точка няма "любов" между мъжете, просто тя е много по-различна от твоята представа.

Ще дам друг пример, да ти стане по-ясно - с педофил. И той може да каже че било "любов" да гледа сексуално на дете. Но от моя гледна точка, пак не се връзва, щото отново става въпрос за сексуални мераци спрямо индивид който няма съответната сексуалност да му отвърне. Иначе да, по-добре гледам на гейове, защото в крайна сметка като сте над 18, стига да не засягате някой друг, каквото щете правете със себе си. Но това че го приемам, значи просто това, нищо повече. Както вие имате правото на мнение за живота и хората, така и останалтие. Тая пак част от културата която ни налагат последните години на "толерантност" е също тотални фантасмагории. Има си закони - никой не може да ви дискриминира, да ви бие и т. н. Но какво лично мнение имат за вас, дали ги е гнус да ви гледат... Еми тяхна си работа. Уж сме граждани, свободни да си имаме мнение. Може ли наисила да накараш някой да те харесва? Помисли що за безумие. И не, не е просто "предразсъдъци". Просто правиш неща, за които другите нямат опит, не са го изпитвали, и да искат не могат. Така че ще го гледат като нещо странно.

Това е ако наистина търсиш отговор. Щото повечето не задават истински въпроси, просто се изживяват на жертви.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b393274166
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Аз имам приятели гейове, които са готини хора и знам че това не е нещо, което сам избираш и за което да се чувстваш виновен. Липсва информация по въпроса, не се говори открито, лесно е да се мрази различното, вместо да се опитаме да разберем. Наистина е пълно с хомофоби и това е ужасно. Хора, разберете това не е нещо което сам избираш, те не са насилници или фетишисти, не правят нищо против волята на другия наистина не виждам с какво ви пречат. Иначе съм против голотата и сексуалната показност на публични места, според мен няма нищо лошо в прайдовете стига да не прекрачват нормите на нормалното, може по културен начин да се покаже какво се цели, а не с цел да се скандализират хората защото така разбиране няма да се постигне а точно обратното- затвърждавате погрешния модел че сте извратени и нещо ви има. Гейовете които аз познавам са интелигентни, не натрапват сексуалността си на никого и въпреки това получават подигравки от околните, просто защото не са достатъчно "мъже" в техните очи. Именно нискоинтелигентните или хората с несигурности не ги харесвате, проектирате своите несигурности в/у тях или просто сте си невежи и се надсмивате над всичко което не разбирате. Да, това е проблем в/у който може да се работи, това са хора с техните мечти, стремежи и чувства, а не болни хора. Заживейте в 21 век, моля ви се, че сте смешни, маймуновидни същества, мислещи че за да си "мъжкар" трябва да се вместваш в някви стереотипи да си женкар, да не показваш чувствата си и въобще вие сте тези с проблемите които трябва да лекувате, а не тези които мразите. Авторе, има хора при които ще срещнеш разбиране, но най-важното е сам да живееш свободно с твоя избор без чувство за вина и срам, от това което си. И да, трябват реформи това е проблем, в който трябва и в училищата да се говори, не да е тема табу, така нищо няма да се промени, аз също като малък бях хомофоб, роб на предразсъдъци и ограничения.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b7e4d79fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Номер 15, имаш моите поздравления. Ти си единствения, който съм срещнал досега да знае това, което аз отдавна зная. Моето разбиране идва от изучаването на ХИНДУИЗМА. В учението на хиндуизма се говори за прераждане на душата много пъти и когато душата се прероди от мъжко тяло в женско или от женско тяло в мъжко, прероденият човек ще бъде хомо както ти казваш, а прероденият ще продължава да се преражда пак в същото тяло и ще премине, както ти си казал от бисексуален към нормално тяло, но трябва да има няколко прераждания на вече прероденото ново тяло. И причината за такива прераждания на душата е, че преродения в другото тяло трябва да свикне да гледа на живота от гледната точка на другото тяло. Има голяма логика в това учение. Аз съм мъж и ми е трудно да гледам на живота от женска гледна точка. Аз също ЗНАМ, че и в миналия ми живот съм бил също мъж. Това мое признание, че знам, че и в миналия ми живот съм бил мъж на много хора ще им се струва налудничаво, но аз зная какво говоря. Ако хората проявят любознателност и прочетат малко повече литература по тези въпроси може би ще им се отворят очите за прераждането и психологичните промени в новото тяло.
Искам автора да прочете предния ми коментар Н. 7 и този, а също и Н. 15 и да се замисли защо има гей хора. Има литература по този въпрос, но човек трябва да прояви ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТ. Има една книга издадена на български и се казва "Космогонията на Розенкройцерите" от Макс Хайндл на издателство СД "Алфиола" 2001 г. -Варна. В глава 4-та на страница 157 под заглавие "Прераждане и законът за Следствието" пише всичко за прераждане. Това е само една книга на български, а това което аз съм чел е на английски за учението на Хиндоизма. Все пак който прочете "Космогонията на Розенкройцерите" ще разбере много неща за прераждането. За тези от вас, които проявяват любознателност препоръчвам ви да я прочетете. Тази глава е само 26 страници, няма да ви отнеме кой знае колко време, но ще ви отвори очите за много неща. Най-добре ще бъде да прочетете цялата книга, само от полза ще ви бъде.
Като допълнение искам да ви кажа, че много известни хора са били гей. Например МикелАнжело е бил гей, ни никога не е правил секс с друг мъж. Леонардо Да Винчи също е бил гей, но той е имал сексуални отношения с ученика си Джокомо затова картината Мона Лиза я наричат Джокондата. Друг известен гей е бил композитора Чайковски, но дали е практикувал гей секс не съм прочел още никъде.
Авторе в моя коментар Н. 7 ти казах, че аз ви разбирам, но не удобрявам да го демонстрирате публично. Бъдете любознателни.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dd29543255
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Аз се чудя дали гейовете се разбират сами /нищо лично към автора, дава вид на разбран човек, но тук ще поговоря по-скоро за останалите от неговия отбор/.

- Искат да правят секс в спалнята си с други мъже - някой забранява ли им го? Не!
- Ама после им се приисква и да го афишират. Защо, бре, джанъм? Ти секс ли правиш или порнофилм?
- Ама някои решават, че било любов и пак искат да го афишират. Защо? Да не мислиш, че любов е да ходиш по улицата и да се мляскаш с някого или да показваш по друг начин чувствата си? Ако това го няма, няма ли да е любов?
- После някои добавят осиновяване на деца и ако може да конкурират/изпреварят хора с проблеми, които не могат да имат деца, а искат. Само да напомня, че господата могат да имат деца и сами са избрали да ги нямат по естествения начин. Добре, събирате пари и отивате да си направите дете в епруветка! От единият сперматозоидите, от другият - някоя жена, за да се получи работата.
- Да, хората няма да харесват групата ви и вероятно следващото оплакване ще бъде "Ама защо ни гледат сърдито, когато ни видят мен, Гошо и детето да се разхождаме като семейство". А трябва ли да има различна реакция? Аплодисменти, пълен игнор, нещо друго? Какво точно очаквате, господа? Когато аз ходя по улицата /сам или с компания/ дали ми пляскат, дали ме гледат с възхита или даже ме потупват по рамото? Сутиени ли валят, телефони ли обирам, какво точно си мислите, че ми се случва, когато съм навън и се разхождам сам или със семейството ми?
- След това вероятно детето ще ви сподели, че го тормозят в училище и веднага ще се окаже, че е заради това, че има двама бащи вместо баща и майка, а целият свят пак ще бъде лош. Ама това, че деца у нас са тормозени и заради добрите им оценки, заради килограмите, заради ръста, въобще заради почти всичко, което се сетиш. Сигурни ли сме, че го тормозят заради това? И ако е заради друга причина, някой ще си мръдне ли пръста, за да промени това? Или дебелите, ниските, мълчаливите, умните да го... сещате се? А как когато видиш дете на такава двойка първото ти хрумване е, че някой се интересува кои са родителите му? Те, децата в училище, по цял ден родословни дървета попълват и родители проучват, да знаеш! Не е като да гледат хлапето отсреща и да му търсят някой лесно видим повод за тормоз.

Накратко: глад, болести, мизерия, нещастия, самоубийства, тероризъм, алчност и какви ли не беди са завладели света, но се очаква да имаме гарантирано време само за нуждите на господата? Заставате на опашката под номер милион и 15 или където там сте и си чакате реда! Никой не обича да го пререждат на опашката, милички! От това си патите - от изкуственото ви преместване нагоре в списъка. Ще каже човек, че преборихме всички световни проблеми и останахте само вие. Ами, не сме! Защо тогава не караме по ред, а според кой е по-устат и с по-голямо политическо лоби?

Ако хората знаеха, че някой мисли и за техните проблеми вместо само за любимите медийни дъвки "гейове", "феминистки", "глобално затопляне" и "расизъм", дали обстановката нямаше да е по-спокойна? Дали нямаше да сме по-благоразположени към останалите? Но когато знаеш, че докато някои хора страдат някъде там, други постоянно са в светлините на прожектори и понякога ситуациите не са съпоставими /сравни ми например желанието да наследиш гей партньора си с желанието на майка на дете с увреждания детето ѝ да оцелее и при възможност да бъде лекувано качествено, ако може да му се помогне! / Та ако толкова ви пречи как ви третират, върнете са до място милион и 15, пък тогава вижте реакциите! Ако ви хареса, може да отстъпите място на някой зад вас - ей така, от човещина! Ама с постоянно пререждане и то с чужда помощ, не очаквайте аплаузи! Такива хора по опашките ги гледат сърдито, освиркват ги и дори им крещят. Някои по-бесни и до бой стигат. Да ви изглежда познато? Защо ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker