Образование от успелите бизмесмени в живота, Интересно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Образование от успелите бизмесмени в живота, Интересно
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1015 пъти
Здравейте в една и съща среда съм с работата, с приятелите как да се изкажа все едно глупави хора сме се събрали.
Гледам клипчета в нета, марешки, или божков как говорят как мислят, искам и аз да променя начина на говорене с много повече думи. Да стана по умен.
Хората имаш кешовица милиони, и мислят с главите си и правят още мммого аз с 500лв работя се чуствам като глупак.
Работа 1 и също, излезем с авери за коли, музики, мен това ме влече, но като слушам тубата преуспелите как говорят и искам да съм като тях, е не с толкова милиони, поне начина на мислене перспективно креактивно.. позитивно, като интелигентен зрял човек.
М 2х години съм

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: f60c5ac7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В България милионер е пост, т.е. не ставаш такъв, а те назначават за такъв. Вярвай ми, не са станали богати с акъл. Ако искат, точно за 3 дни могат да ги направят пак хилярдери, че и мъртви. Както и стана с Баневи, Цветан Василев и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dcc5aefae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Повечето милионери в БГ (от старите) са били приближени до власта.
Тоест близки до БКП, деца и внуци на партийци.
Другата част са забогатели по време на прехода- бивши мутри.
Но самата власт създаде мутрите, който оцеля- оцеля. Политиците си ги създадоха, после те си ги отрепаха.
В момента трябва да си със силните на деня. Трябва да си към управляващата партия и да лижеш задници.
Трябва да си умен, но по-скоро хитър, или "street smart". Да не блестиш с акъл, но да знаеш как функционира улицата.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 13ebc6c934
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Познавам се лично с някои Руски олигарси и Милиардери в Лондон. Номер 1 е прав.
Богатите ги назначават за такива. Никога парите не са били водещия фактор при тези хора. А властта. Парите са само средство и то до момента, в който вече не можеш практически да ги похарчиш. Тогава почваш да използваш парите си сред хора, чийто очички все още светят в доларчета, като ги използваш тези хора.
Авторе, това са масони, които обслужват интересите на кръга и са назначени като такива за да подтикват хората в търсене на златото. Това им дава власт. А ти си едно неграмотно дете, лапнало по два лафа в нета.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e124160425
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хора като Марешки и Божков са възможни, само в общество като нашето при много специални условия.
Хората които визираш имат един начин на мислене - далаверския начин на мислене. За тях трябва да има нещо готово, от което те могат да отцепят и да присвоят, без значение кой и каква цена плаща. Те не могат да се справят, ако няма корумпирана система, която да експлоатират.

Ако искаш да се учиш от някого, учи се от по-модерните евреи. Но не онези, котио са почти радикализирани откачалници, ами онези, които натискат с всякакви средства, да са нещо повече, да има професия, да има знания и да спазват дисциплина. И преди някой да заговори за масони и прочие, само ще попитам, колко успешни евреи познава? Защото ако имаш контакти с такива хора, ще разбереш, защо са успешни. Децата не си лягат, преди да си измият чиниите, да си изчистят стаята и да си свършат с уроците. Глупостта и простащината не се толерират, не и публично. Важно е какво правиш и какви усилия полагаш. Важно е, да даваш максималното от себе си, да четеш, да мислиш, да разбираш, да комуникираш.
Важното е, да имаш доходоносна професия, съобразена със средата ти. Колко пъти са ме убиждали, че съм "като еврейн - алчен с професия" - О не, не съм алчен. Реалист съм. Като трябваше да избирам, дали да си мръзна цяла вечер, каот охрана, дали да стана миньор, с малко по-добра заплата, но болен гръб още на 35 годни, аз избрах, нещо коеот хем е леко, хем не мръзна, хем не ме боли гърба. Докато аверите ми ритаха топка, после играех на игри, а накрая се напиваха ВСЕКИДНЕВНО, аз отделях и време за развитието си.
Чети книги! Но не "Как да направим 30 милион за 30 дни" или някаква такава дивотия, а световно призната литература и философи. Чети техническа литература. Интересувай се от бизнеса, наука, прогреса и изкуството. Виж към какво, къде и кого можеш да се насочиш. Виж какви са нуждите на съвременният свят, за какво се плаща, за какво БИ могло да се плаща и отиди там. И внимавай с "поне начина на мислене перспективно креактивно.. позитивно, като интелигентен зрял човек.", защото това е нещо, кеото ти е набивано от обществото, но познавам много зрели и умни хора, които просто не стигат до никъде. Всеки иска, да ходи по добре утъпкана пътека, но виж докъде води тя, преди да тръгнеш да я следваш.

Ето ти един пример. Стийв Джобс. Пълен нехранимайко, от гледна точка на много хора. Започнал университета, прекъснал, шляел се като парцал. А после - Основател на Apple, като си губи поста в Apple, какво прави - финансира Pixar, в средата на 80те. Първият им успешен проект идва повече от 10 години по-късно. След още 10 Дисни ги купува за 7.6 милиарда долара.
А междувременно, Стийв Джобс, прави нова успешна компания, която Apple купува за почти половин милиард долара, само и само да го върне, а преди да почине, ръководи няй-голямата технологична компаия в света. Наскоро стойността и стигна 2 трилиона долара.

Други пример - Ейбрахам Линкълн. "Странна птица" е бил на младини. Висял е из фермата на баща си, седял е и чел книги в ера, в която да четеш много книги, не е било голяма работа. Реално няма образование. Това не му пречи, да стане най-обичаният и до ден днешен президент на САЩ.

Айнщайн е имал ОГРОМНА библиотека от книги. Чел е не само научни, но и философки такива.

Николо Тесла е обичал да чете!

Това са някой от имената, които буквално сапроменили Света!

Сега, не ти давам гаранция, че ако четеш книги и не си овца, ще станеш световно известен учен, предриемач и милиардер, нищо, че ще достигнеш до някакво щастие, но ако искаш да си по-добър човек, добре е, да се насочиш към книгите. Добре е, да имаш дисциплина. Да си любознателен! Да правиш неща. Каквито и да са. А не само, да седиш с приятелите си на по бира и да си мечатаеш, как един ден ще си като Васил Божков, човек който се слави, като най-опасния гангсгтер на Балкканите, гордеещ се с това, че избягва закона още от 80-те години. Спри да мислиш само за коли и музика, освен ако не плануваш, да правиш коли или музика. Смени и компанията. От хора, на които само коли са им в устите, без да са състезатели, механици или дизайнери на такива, аз много добри неща не съм видял.
А и друго - не се страхувай, да запретнеш ръкави и да си дадеш зор или да си изцапаш ръцете (пак ... не като Божков).

И ако тук не върват нещата - не сме 1950-а година. Свят голям, възможности много. И не, не е лесно. Лесно е да си тъп и да се мислиш за умен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e084ebd039
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Трудно ми е да си представя IQ - то на човек който смята Марешки за интелигентен... Но като се опитвам да прочета какво пишеш... мда, сигурно е по-умен от теб.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 511957e58c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бедността е злато е казала Ванга. Не искай много не можеш да му платиш цената. Колко бизнесмени ги убиха, в затвора, какноъкаго имат пари, като не могат сами да излязат на улицата, гледаш ли Новините за Киров сега. Това преживява ли се? Започни да четеш, кога да последно прочете една книга? Смени си работа, но не искай много, няма да си по-щастлив!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1fac4c5819
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе, ти имаш ли морален проблем с това да пуснеш на пазара нищо неструващи билетчета и да обещаеш на бедните и на пенсионерите, че ако отделят сумата за два хляба, могат да се събудят милионери, давайки си сметка, че това никога няма да стане и финансирайки рекламна кампания, която спекулира с лъжливи данни с цел да подмами гладните наивници?
Ако нямаш такъв проблем, дерзай за сметка на собствената си съвест! Но ако имаш: моето уважение и почитания! Баща ми умря неосъществил мечтата си да види изобретението си в производство. Похарчи всичките си спестявания за патенти и прототипи. След смъртта му технологията не само е внедрена навсякъде по света, но се преподава и в университетите като "Предавката Димоф". Знаеш ли, татко ми не ми остави друго наследство, освен гордостта да съм дъщеря на човек, който следваше своя път в науката, никога не направи компромис с него и завеща труда си на човечеството, без да получи и стотинка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker