Моля помогнете да спася брака си!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моля помогнете да спася брака си!!
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1801 пъти
Здравейте, приятели!
Аз съм майка на две деца - едното на годинка, а другото на пет. На 23 години съм. Имам любящ и грижовен мъж, който също е и добър баща. Както доста мъже обича да се излежава на дивана и да се скатава от домашни задължения, но за сметка на това работи повече от здраво..
Имам много повече, отколкото много жени биха мечтали да имат, НО....
Достигнах етап в живота си, който ме накара да израствам духовно. Интересувам се от нови неща като йога и медитация. Обичам да спортувам. Мечтая с него да правим неща заедно, но той е освен изморен и доста ленив. Много пъти предлагам да се запишем на танци, на езда, да отидем на театър, да дегустираме вино или каквото той поиска. Но той предпочита да си останем вкъщи и да гледаме филм.. Всяка една майка знае, че стоенето у дома с две деца нон топ може да те побърка и е нормално да искаш разнообразие. Но той не е окей и с това да изляза с приятелки, защото е прекалено уморен да гледа децата. Но аз дори не искам с тях, искам си НЕГО! Като цяло не съм си и помисляла за изневяра, но ме навяват мисли за раздяла вбъдеще.. не зная дали ще успея да бъде с него до края на живота си.. Дали изобщо е редно след като ме кара да се чувствам нищожна и нещастна и съм убедена, че децата усещат мъката ми. Обичам го с цялото си сърце... Но той ужасно ме нарнява, когато се опитвам да говоря с него на по-задълбочени теми ми казва, че съм филмарка и драматизирам и някакви такива неща.... Постоянно ме критикува, често ме пренебрегва и рядко ме разбира. Обичам да го глезя, да се грижа за него и да го виждам усмихнат, но напоследък това е много тежка задача..
Все по-често стигаме до скандали, когато му кажа, че искам да променим заседналия си начин на живот. Да започнем да се храним по-здравословно. Обикновено, когато се опитвам да вникна в дадена ситуация и да анализирам поведенията ни той ми казва, че съм манипулаторка и си внушавам.

Единственото, което искам е да го подтикна да стане по-достойно човешко същество, което освен да работи и гледа тв води що годе пълноценен и осъзнат живот. Ако сте имали подобна ситуация и сте успяли по някакъв начин да помогнете на близък човек, МОЛЯ, споделете. Все си мисля, че човек усеща, когато е готов да направи крачка и да се промени и никой друг не може да го убеди, докато не е готов, но така ми се ще да сме поне близо до една вълна. Да не е такъв материалист.. Да осъзнае важните неща в живота. Когато говорим за финанси той казва, че съм неблагодарна, когато му споделям, че за мен парите не са най-важното, въпреки че са абсолютно необходими. Та той дори не ги използва. Само трупа ли трупа и през цялото време е нещастен... Не иска да похарчи 5лв за сувенирче за спомен дори... Тогава за какво са му!? Адски ме наранява това, че ми казва, че съм филмарка и неблагодарница, знам че ме обича и че просто не ме разбира.. Не зная вече аз ли греша, че искам да го променя.. Объкрана съм и не знам как да постъпя

Зная само, че аз искам да сме щастива с него..искам да се развивам в личен план, искам да спортувам, искам да бъда активна, искам да правя нови неща с него.. Дори не е само до правенето.. Аз самата се чувствам по-променена вътрешно, духовно по-извисена. Интервсува ме нумерологията, интересуват ме всички тези неща... А той е толкова далеп от тях. И това ни прави ужасно далеч един от друг.. А аз не искам да сме далечни...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: d9d43152c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, никъде не прочетох мъжът ти да те е ограничил в желанията ти. Искаш да се храниш здравословно? Ами ти не си бебе и не те хранят с лъжичка, яж каквото си искаш; интересуваш се от нумерология - ами чети по темата, съпругът ти какво да направи?! Това че хората са с различен темперамент обикновено е ясно още преди брака и затова същестува приказката "сродни души". Още в началото всеки си преценява дали човекът отсреща му импонира или не. Ако е "не" то просто не продължава отношенията. За да просъществува една връзка, трябва да обичаш партньора си какъвто Е, а не какъвто ИСКАШ да бъде!
Хората имаме и различен запас от сили, но дори и големият запас в някакъв момент свършва. Искаш от човек, който се скъсва от работа, след като се прибере, да идете да скачате с бънджи, горе-долу това искаш. Не допускаш ли, че той пък иска да си вземе душ, да си легне на дивана и да си почине. Бил материалист. Добре! Проиграй поне в мислите си какво правиш ти и детето ти, ако мъжът ти в един момент си каже: "Абе, я майната им на парите! От днес нататък - само купони, емоции, курорти и дегустации на вина". Буквално след няколко месеца ще ревеш тук, че не се грижи за семейството.
Какво можеш да направиш, за да бъдеш по-щастлива? Търси положителната емоция вътре в себе си, а не чакай някой да ти я осигури така, както ти осигурява и парите. Един човек не може да даде на друг всичко. Той може да задоволи една, две, три негови потребности, но не и всички. И не може не защото не иска, а защото не е вълшебник. Това се отнася и за мъжете, и за жените.
Теб оттук насетне те дебне един много банален, но затова пък опасен сценарий. Децата ще тръгнат по детски градини и училища. Ще се видиш с време и за спорт, и за нумерология, и за всичко. И тогава, ако ти сама не си наситила тази емоционална празнина в себе си, ще се появи някой лигльо, който от липса на някакво сериозно занимание, което да го поглъща, ще ти посвещава цялото си време. Ти ще се почувстваш специална, обичана, разбирана... С всички произтичащи оттук последствия.
Мой съвет: сядай си на задника и си гледай семейството! Грижи се за човека до теб. Ако е уморен, направи така че да си почине; ако е гладен, нахрани го; ако не му се говори, остави го на мира; ако не му е до гости, не ги кани; ако усетиш, че е пренапрегнат, откожи среща с приятелка и се опитай да го разведриш. Сама казваш, че много жени си мечтаят за твоя стандарт. Не, мила, не си мечтаят за стандарта ти, чанти и обувки много жени могат да си купят и сами. Мечтаят си за мъж като твоя, който има отговорността и грижата към съпругата и децата си и който жертва личните си удоволствия, за да обезпечи семейството си в този несигурен свят. Викаш "искам той да осъзнае важните неща в живота". Надявам се един ден ти да не ги осъзнаш, защото ще е по трудния начин.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 811f95922e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 23 женена??????????!!!!!!!!!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d9d43152c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Забравих да спомена (аз съм тази, която посъветва авторката да си седне на четирите букви), че съм жена. Първия си брак съсипах от неопитност по сходни причини. Нямахме деца, така че пострадах само аз. Втория път обаче си научих урока. Имам своите си развлечения и интереси, но организирам живота на семейството според физическата и емоционалната кондиция на партньора си. Т.е. ще се видя с приятелка, ще се посмеем, ще си поговорим, но в 19 часа, когато той се прибира, аз съм си у дома и вечерята е готова. Ако той има желание да отидем на ресторант, ще отида с удоволствие, ако е уморен - просто ще прекараме една спокойна вечер в къщи. Не мога да помъкна по барове човек, който всеки ден става в 6 сутринта и е на крак до вечерта. Ако искам да дегустираме различни вина, ще купя вино. Ако искам да катеря връх Мусала, ще ида с приятели планинари, ще се зарадвам, ако той дойде, но ще го РАЗБЕРА, ако иска да си лежи на дивана. И бракът върви! Нямаме никакви дефицити - нито емоционални, нито материални.
Авторката е формулирала темата си като "Помогнете да спася брака си!" Влязох в нея, защото реших, че мъжът й е ревнивец, бие я, има любовница, алкохолик е, наркоман е, не иска да работи, харчи семейните пари за хазарт или пък я кара да живее със свекарвата и нещастната жена има нужда от съвет как да се измъкне от кризисната ситуация. Оказа се съвсем друго.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0512da0261
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми, той има едни интереси , ти други .
Явно ,няма да сте Дони Нети в Индия .
Между другото , в зората на демокрацията , когато се отприщиха всички видове езотерични практики , много хора си зарязаха семействата , намериха си съмишленици -партньори и в края на краищата , не постигнаха нещо велико с тяхната духовна извисеност .
По същия начин ,мъжът ти може да тръгне да се развежда ,защото ти си се филмирала .
Какво ти пречи , да си имаш своите интереси , мъжа ти -неговите ,и също -двамата някакви общи .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0fbec10b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много рано сте се взели, на 18 си била, той сигурно е доста по-голям, на живял се, много мъже са така., вкъщи им е най-добре, децата искат грижи, дори да е изморен не всичко трябва да ена жената на главата, а тя да не се мори...
Няма как да го промениш, но развивай себе си...

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 79d854dd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравейте! Жена съм и напълно Ви разбирам и приветствам това,че се стремите към духовен живот и личностно израстване. Млада сте и имате нужда от активност, движение,разнообразие. То от последното всички хора имат нужда, но често не ни се получава. Напълно разбираемо е,че всеки търси сродна душа, с която да са на една вълна. Но аз искам да попитам как беше преди да заживеете заедно и да се родят децата, имахте ли еднакви разбирания и еднакви вкусове, очакванията ви от живота припокриваха ли се? Или той просто беше състоятелен, галантен,предлагащ обич и сигурност? Би трябвало щом те обича, да те разбира и да не бъде толкова заслепен само от материалното. И двамата трябва да направите компромис за да задържите семейството си. Щом работи много и е изморен- остави го да почива. Но и той не бива да те спира да правиш това, което ти доставя удоволствие. Всъщност колкото повече се опитваме да налагаме нещо на човек и да го държим на каишка, толкова повече го губим. Според мен се нуждаете от брачна консултация, но не знам и на това дали ще се съгласи. Раздялата за никого от вас не е добра опция и не те съветвам да го правиш. За успокоение си помисли ако пък трябваше да блъскаш яко на работа по 8 и повече часа и след това да се грижиш и за семейството си, а парите все да не достигат, тогава сигурно нямаше да ти остава време и енергия за много развлечения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dbfd8106e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като прочетох заглавието, си помислих съвсем друга история. Просто сте на етап от живота си когато битието ви е твърде различно и съответно искате различни неща от живота. Мъжът ти явно доста работи, издържа семейството и когато се върне, иска да почива вкъщи. Това не е лошо, има хора домошари, които обичат да си стоят вкъщи.
От друга страна ти стоиш предимно вкъщи и искаш да излизаш, да спортуваш, да се развиваш. Това също не е лошо, да искаш разнообразие си е ок.
Проблемът е, че за него това е досадно задължение. Той сигурно си мисли: абе не стига че работя, трепя се по цял ден за да имат всичко, ами и пак е недоволна. Решението е в някакъв компромис, който вие трябва да намерите. Примерно ако човекът не е на тази вълна, с нумерология и медитация изобщо не го мъчи. Ако мен лично някой се опитва да ме накара да се занимавам с това, ще бъде шкартиран директно. По-добре намерете някакво общо и за двамата интересно занимание. А и не забравяй, че ще гледаш детето още година - 2, после сигурно и ти ще се върнеш на работа и вече ще имаш друго ежедневие.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cf32722065
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Аз съм мъж и преди години, се намирах в положението на съпруга ти. Заради тези постоянни желания, жена ми реши, че може да намери друга тръпка и започна да хойка по мъже. Беше намислила дори да заживее на квартира, като каза, че ще идва да готви на децата. Не съм скандалджия, не съм й посягал, но за да оправдае намисленото, започна да се заяжда, да ме плюе дори пред децата. Беше отвратително за мен, защото съм плащал за всичко което имаме, а нейните пари са само за нея. Нищичко не е купила за дома от нейните пари. Винаги тя ми се е карала, а аз съм си мълчал. Ще получа справедливи суперлативи от другите мъже, но просто съм такъв. Глупав? Едва ли! Може би прекалено добър. Мислела е като заживее на квартира, след това да заживее с любовника си. Разбира се, той не е бил очарован и след това чух много обиди от нея за него. След това се кротна, но независимо колко добра е в момента, това не мога да го забравя. Може всички глупости да ги е изплатила вече, но раната не може да зарасте. Знам,че предателят винаги си остава предател и тях винаги са ги убивали. Казват, че щом си предал своите, защо да не предадеш и нас враговете. Не ставай предател! Сега работя наистина много часове и единственото което искам в почивните дни е да си почина. Но аз знам, че няма да ме послушаш и ще направиш със сигурност глупостта да му изневериш. Когато ви бият - защо ме бие? Когато се отнасят човешки с вас, защо ми е такъв задръстеняк? Съжалявам, но ти никога няма да си удовлетворена, независимо какво ще направиш. Генетично е заложено в теб. Ако ходиш на работа и трябва да се грижиш за семейство, без ничия друга помощ, повярва ми, никога няма да ти идват на ум такива глупости.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10f3fcb408
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако сте на различни вълни и не правите нищо заедно не мисля че брака ще е щастлив в дългосрочен план. Разбирам че работи много и че след това е изморен, ама все пак има и почивни дни в които може да излиза.
Ако съвсем не правите нищо заедно значи че имате само съвместно съжителство, а не пълноценна връзка. Пишеш че хем не му се излиза, ама хем не иска и да излизаш с приятелки-това не е нормално. Децата са и негови, какво толкова ще му стане ако малко ги погледа и той?
Ти си знаеш най-добре но ми се струва че освен децата не ви свързва нищо друго.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6442a089af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Действай, тогава.Явно това е път който трябва да извървиш сама.Сигурно все още си в майчинство,това ти дава свободата да имаш широкия поглед за нещата и времето да ги случваш.Това е чудесно,не спирай да се развиваш, това ще дърпа двойката напред и ще те държи в кондиция.Неможеш да накараш някого насила да направи нещо. При нас е същто, различните интересни ни отдалечават,но и събират донякъде.Не се отказвай от свободното време за себе си,независимо колко ангажименти ще имаш,незабравяй коя си и на къде вървиш това е най-важното.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3892be9f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Тоест на 18 години си родила първото си дете? Не си изживяла доста от младостта си - да ходиш на дискотеки, да спортуваш, надявам се все пак си учила нещо и имаш профисия... Това, което може да направиш е сама да ходиш на йога, на танци, да се развиваш духовно. Не е нужно мъжът ти да прави същото. Не си ли чувала за лично пространство? Той може да предпочита да гледа мачове по телевизията докато ти ходиш на йога. Да сте женени не значи, че сте залепени един за друг. Всеки си има лично пространство и време. Остави го да бъде такъв какъвто е, а не да го прекрояваш по твоя мярка. Това значи, че не го уважаваш и ще доведе до разпад на брака ви.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fd87fb2fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз пък ще кажа че мъжа ти е идиот.Да разбирам уморен е , не му се излиза , иска да си легне , но поне веднъж на 2 седмици може да събере сили , да си вдигне з*дника и да отидете някъде заедно и да прекарате един хубав ден или прекрасни няколко часа някъде из природата илк където ви душа иска.Това не само крепи и поддържа една връзка ами и остава невероятни спомени ;) . Всеки ходи на работа ,всеки се уморява, ако почива събота и неделя , нека в събота да лежи и да си почива както той си знае , но в неделя да стане , да те хване за ръка и да излезнете. В никакъв случай недей да мислиш за изневери и дрън дрън та пляс , защото говориш глупости и май май искаш да си съсипеш живота и да нараниш човек който не е заслужил , дори и с това си поведение. Винаги има начин за решаване на проблема.Сядаш и му казваш , че го обичаш и искаш да отидеш някъде с него , казваш му че не може винаги да си затворена между 4 стени и искаш глъдка въздух и един хубав момент прекаран с него .Казах ти например нека в събота си почива целият ден , сготви му , остави го да си гледа тв , да си опъне краката , но в неделя му кажи че искаш да излезете.Няма да те разбере от днес за утре , но имай търпение.Има хора , които само така успяват да си починат и обичат дома си , там се чувстват най добре.Сигурна съм че мъжа ти е добър човек , просто трябва да се справиш ти с този проблем и той да разбере че не е прав.Но в никакъв случай не си прави крайни изводи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b74a3aac1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ти работиш ли?
Ако не, може би проблемът е това, че ти скучаеш и имаш нужда да се занимаваш с нещо (друго, освен с децата), а той се е занимавал цял ден и няма енергия.
На различна вълна сте.
Ако искаш да въведеш промени, прави го сама или деликатно. Например с храната - предполагам, че ти готвиш - започни постепенно да готвиш по-здравословно. Ако те пита, казваш че опиташ нови рецепти.
Започни работа и ти, ако имаш възможност, в интересна за теб сфера. Така ще можеш да се развиваш, ще носиш пари (което предполагам ще радва и него) и ще бъдете на едно енергийно ниво вечер.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c54fdd62a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Йогата и медитацията са практики за хора с много свободно време. И за хора, които са си надвили на масрафа, работят малко, нямат семейни задължения.
Работиш 10 ч, пътуваш 1 ч, ядеш, хигиена 2 ч, спиш 8 ч. Останаха 3 часа. Да се порадваш на децата, да свършиш някоя работа у дома и пичти не остава време. Колко време ти остава на ден за т.нар. духовни практики?
Имаш ли средно образование, за да си родила на 18, най-вероятно не. Завърши си образованието, научи чужд език, изкарай курсове за квалификация, започни да работиш и печелиш поне малко пари. За да помогнеш за издръжката на семейството.
Всички съвети за духовно усъвършенстване и нов живот започват така. Ставане, тоалет, хапване храна еко/био/от четирите краища на света/по 200-300 лв/кг. После медитация, йога, размисли, къпане, хапване, почивка и отново до вечерта.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5dbd4343bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И аз мисля, че мъжът ти е в тотална грешка. Ако бях на твое място щях да му дам ултиматум и да го натисна, ако ли не ще си намеря по-добър. А ако трябва да съм честна има толкова по-добри избори за теб.
Ж 34

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ec17b4643d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Добре, ще "задълбая" малко
Самата ти още не си много наясно какво в същност искаш или как да го постигнеш.
Искаш здравословна храна: купувай и приготвям такава! Какво очакваш, мъжът ти да даде разрешение?
Искаш да излизате: организирам така че, в почивните му дни да можете да излизате без повод да ти отказва. След като е чисто, сготвено, а той се е наспал и си е починал и няма нещо важно което да ви задържа у дома, с предварителен план (примерно: хайде в парка, приготвила съм сандвичи и сок, ще хапнем там и ще се разходим) и се постарайте да си прекарате добре така че, следващият път да е желано излизането някъде.
Искаш да упражнявам йога: ами к8й те спира? ! Спок8йно си го правиш дори от дома. Има десетки видеото. Няма защо да принуждава мъжът си да се включва. Изглежда че, ти самата нямаш достатъ0но амбиция и искаш той да те тегли.
Когато истински започнеш да разбираш "духовно извисяване" няма да имаш нужда да чакаш мъжът ти да започне неща които искаш ти за да тегли и теб в желаната от ТЕБ посока. Ще имаш подхода и "светлината" която ще ги привлекат...
Или в един момент просто толкова ще се разминавате че, с обич и уважение към другите се разделите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 97dfa109c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   "Много пъти предлагам да се запишем на танци, на езда, да отидем на театър, да дегустираме вино или каквото той поиска. Но той предпочита да си останем вкъщи и да гледаме филм.. " Ситият не вярва на гладният, безделника не вярва на умореният!? Знае ли авторката, че за да има благодат в дома й, мъжът й се спуква от работа, а тя иска да го води на танци!? Не може ли този релакс да си го направят в къщи в уютна обстановка. Мислела за раздяла, което значи, че го има за даденост, но не и за любим човек. С лековатото си мислене, обрича бъдещето на децата си!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: da81eac628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   На много погрешен път си. Не можеш да му налагаш начин на живот. Ако искаш да го стимулираш за нещо повече, трябва да го правиш по друг начин, много деликатно, фино, тактично, без натяквания, така че той дори да не усети, че инициативата идва от теб - трябва да си мисли, че самият той е пожелал промяната... Е, това е изкуство, обаче щом сега той ти говори за филми, това означава, че едва ли не го ръчкаш с остен за това, което на теб ти се иска и което ти хрумне, така правят повечето жени, типичните жени, но затова и те най-често не успяват и си трошат главата. Сега си тръгнала да разрушиш брака си и да лишиш децата си от баща, бравос!! И това прикрито под желанието да си живеела пълноценно... Ужасяващо фалшименто. Според мен, всички тези приказки, които си изписала, идват да оправдаят факта, че някакъв друг мъж ти е възлязъл в окото и си търсиш повод и обосновка да изриташ досегашния си партньор.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e744fe951d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Авторке, явно ти остава много време да скучаеш и се чудиш с какво да си уплътняваш времето. А мъжът няма такъв проблем, той се трепе за да ви осигури добър живот. Оказва се, че това не е достатъчно, освен хляба трябва да се грижи и за развлеченията ти. Ако реши да се отдаде и той на духовното си развитие, йога и медитация и спре да работи, знаеш ли как бързо ти ще се превърнеш в материалистка? Лесно е да се изживяваш като възвишен и духовен, когато има кой да носи пари в къщи и да плаща сметките.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4df51dda37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Разбирам авторката, самата аз сега съм в майчинство и знам какво е да си по цял ден с децата, просто човек спира да се развива. И моят мъж е същият никъде не иска да ходим смисъл все аз трябва да предложа и да го решим, сега все по често говори за пари, разбирам го защото има заем има разходи по нас. Няма оправия, реших аз да си живея живота смисъл сама ми е най-хубаво като ходя някъде , не се съобразям с никого. Авторке, няма смисъл да променяш някого, прави неща за себе си, това е живота. Да не ти пука за него.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0ea05b2861
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Прочетох почти всички коментари и като обощение искам да кажа:
1. Да, имахме еднакви интереси.
2. Разликата ни е 4 години
3. Нямам намерение да изневерявам, нито да си живея живота най-малко ходейки по дискотеки. За мен не това е "живота". Искам да му помогна да се научи да си почива в свободното време, изкарва доста пари и все не му стигат, все иска още и още и когато почива, дори гледа в интернет неща свързани с работата му и слвд това се оплаква колко е изморен. Аз обяснявам, че технологиите го доизморяват и трябва да си вземе ИСТИНСКА почивка. Ако ще два дни да лежи на дивана без дума да каже, НО ДА ПОЧИВА и после да си е пак моя првкрасен мъж...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0ea05b2861
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Другото, което е:
- Обикновено приготвям каквото на него му се яде, доста го глезя и го оставям да си почине. Някъде в един коментар прочетох да правим нещо заедно на две седмици, та аз и на два месеца съм пре доволна. За да поискам съвет тук, значи съм опитала всичко. Да, нося пари вкъщи, имаме семеен бизнес, в който и аз участвам. Говорила съм му с часове как искам пълноценен живот и че имам чувството, че сме съквартиранти, а не мъж и жена. И преди сме се разбирали чудесно. Разминаването стана, откакто започнаха да ме влекат книги за самоусъвършенстване. Точно заради сивата рутина. Бих могла да преглътна и още 2,3, дори 5 години такова ежедневие, НО оставам с впечатлението, че човекът до мен не намира нищо нередно да си живеем така до края на дните си. Повярвайте ми, говорила съм му доста, изявила съм ясно желанията си. На въпроса с "а какво искаш ти да правим" или "какви са твоите интереси" се отговаря с "не знам", "аз не знам дори какво обичам и кой съм" и в този момент виждам проблясък и вече сякаш не говоря на стената. Разбираме се да променим нещо, както един от коментиралите е написал в събота реанимира(едва ли не), а в неделя да правим нещо заедно и докато дойде неделя той пак си измисли някаква работа от сорта (трябва да седя на лаптопа да купя още една фирмена кола :))))

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: da81eac628
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Малейй, интересува се от нумерологията... Голям праз! Ако ти кажа, каква куха лейка изглеждаш отстрани, няма да повярваш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c820f28411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Намери си любовник, тогава няма да ти остава време за такива мрачни мисли, ще ги отклониш в друга по-позитивна насока. Ще изживееш нови вълнуващи моменти.Ще се почувстваш желана и подобаващо оценена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9986b822bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Абе, авторке, тази вечер мъжът ми заспа, докато правехме секс. Толкова беше уморен, горкият! Целунах го, завих го и отидох в кухнята да му приготвя обяд за утре. Естествено, че бях разочарована. Естествено, че се чувствах объркана. Разбира се, че по друг начин си представях вечерта. Но водещата емоция беше съчувствие към мъжа ми, който иначе е невероятен любовник. За да заспи по време на акта, значи е бил не просто уморен, а смазан от умора. И как да не е? Технически ръководител е в най-голямата строителна компания в България. От 8 сутринта до 19 часа вечерта той е на крак по обектите. Не сяда. Хапва на крак каквото съм му приготвила, разправя се с бригадири, с инженери, с мазачи, с бояджии, с електротехници, с общи работници, с чистачки, катери се по стълби да види всичко правилно ли е изпълнено. В една 16-етажна сграда се качва отдолу до горе по 50 пъти на ден. Е, как няма да заспи? ! Мен даже ме е срам да му спомена за йога, медитация и фън шуй, ще излезе като подигравка.
Нямаш идея, авторке, каква дипломация трябваше да приложа, за да го измъкна лятото от работата и да го позиционирам в една виличка на брега на морето за 10 дена. Да, обаче след почивката се почувства толкова добре, че към днешна дата ми благодари, че съм му "съсипала бизнеса", както мрънкаше тогава. Няма нужда, авторке, да чакаш инициатива от преуморен човек. Планирай ти нещата.
Наследих близо до София къща от баба ми. Стегнах я, ремонтирах я, украсих я, обзаведох я с всички удобства, направих цветна градина, засадих овошки и подправки и всяка година в началото на април, без изобщо да питам, в един хубав ден пренасям там лаптопите. Мъжът ми все отлага този момент, но аз не го слушам. И само след 10 дена вече не може и да си помислим за друг начин на живот. Съпругът ми е спокоен, наспива се на чист въздух, прясна храна, плодове от двора, салата от лично отгледани от мен зеленчуци, яйца снесени днес, приятели през уикендите, коктейли на полянката сред розите, пикници в гората, вкусна супа в малката селска кръчмичка, богата библиотека, колекция от любими филми, разговори и смях на терасата до полунощ и просто не се сещаме за София чак до ноември. В града отиваме само за да работим, свършваме си работата и се прибираме.
Но, авторке, инициативата, организацията и изпълнението на този идиличен проект бяха мои. Така че, ако искаш нещата да се променят, не забравяй, че никой не бяха от хубавото. Създай му положителни емоции покрай някое твое увлечение и то веднага ще стане и негово. Но отчитай и нуждата на всеки човек от почивка. Аз си мисля, че нашият вариант би ви допаднал. Ако имате възможност, поогледай се за някоя къщурка в близките села. В момента цените паднаха доста и ще намерите нещо подходящо. Когато мъжът ти започне качествено да си почива, ще има много повече енергия и за забавни и щури неща. Да не говорим колко сплотява грижата за обща къща. Единият засажда лалета, другият коси тревата, единият прави салатата, другият разпалва барбекюто.... това са все мили неща, които правите заедно. Градовете ни отчуждават един от друг, убедих се в това от личен опит.
Иначе, онзи ден купих четири билета за "Животът е прекрасен" в Народния театър. Четири, за да поканя и кумовете ни. Колкото и да е зает съпругът ми, въпрос на възпитание е да се присъедини към компанията. В момента пак затвориха ресторантите, иначе в такива случаи винаги запазвах и маса някъде за след спектакъла.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker