Биткойни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Биткойни
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1522 пъти
Здравейте,
Имам колега с когото бяхме заедно в Алфан банк в NPL отдела. Много смотан мъж. Изгониха ги преди 4 години. Сега се оказа, че търгува с биткойн. Гледам го, че прави големи пари и живее чудесно.
Не мислите ли че това е ужасна простотия и е поредната измама?! Според мен трябва да ги приключат всички тези виртуални пари и държавите да ги забранят. Пълна измама са и нямат никакво икономическо покритие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9022df9eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен това си е чист хазарт. Може 1-2 г. да спечелиш много, а после да загубиш всичко. Няма как да ознаваш винаги дали ще поскъпне или поевтинее.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cbee49cb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш конретен въпрос, на който имам отговор

Не, не мисля че е ужасна простотия и поредната измама. Мисля, че идеята е досто опорочена, къде от хора които се опитват да я контрират, къдедо от спекуланти и нечисти бизнес интереси.

Не, не ми харесва идеята на тотален и тираничен контрол над финансите от странта на една дръжава. Лиспата на независими финансови иснтруметни е против демократичните принципи и свободният дух, който имаме в ЕС! Аз не мога да разчитам на държавата, която може във всеки един момент да докара нова финансова и политическа криза. Защо мислиш имаше магазини Кореком и съотвестващи вериги в целия соц. блок? Идеята беше, да издърпат каквито средства има народа. В началото на СССР, също са имали подобни магазини, където е можело да се търгува само с чужда валута и скъпоценности. Оства единствено и само държавно контролираната валута. И нека не говорим за "икономическо покритие".

Щом ТИ не желаеш да ползваш подобни финансови инструменти, тове е твое право и го уважавам. Аз също не съм им фен и ги считам за прекалено рискове, но в никакъв слуай н ебих посмял, даискам да ограничавам правата на другите хора. И да - има измамници, има и измами, но тук трябва да наказваме измамниците, а не чеснтите хора!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8a87b98286
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Няма как нещо, което днес струва 1000, утре 10 000 да е алтернатива на парична единица.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cbee49cb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3

Подобно на българския лев, нали? Това дето ги боли е факта, че няма абсолютен контрол.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1eab009881
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Първо не е измама, това че ти не ги разбираш, не означава, чее са измама! Тов е вид инвестиция, видно е, че изпитваш завист към бишвия ти колега!

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9022df9eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Валутата е относително стабилна, променя се с минимални проценти, докато биткойна се променя с десетки и стотоци проценти. Няма как икононика и бизнес да се крепят на подобна глупост. Ти ще произведеш ли стока със себестойност 1 биткоин, който днес струва 5000, но докато продадеш стоката, той може да струва 1000, а може и 15000? Това вече не е бизнес, а хазарт. Трябва да нямаш елементарни познания по икономика и бизнес, за да си мислиш, че това може да е алтернатива. И не, не казвам, че сегашната систена е идеална, но това не е алтернатива.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 859f029bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторът съм,
Имам икономическо образование и определено смятам, че това е нещо изключително лошо. Нямаш контрол, централизация, правят се незаконни сделки с биткойни. Според мен е на ниво на кокаин (защото колумбийските наркобарони са разменяли кокаин за оръжие и долари) и има същото ниво на пристрастяване.
Винаги съм смятал, че само малцина са призвани да работят за себе си - най-умните и добри в училище. Другите трябва да си знаем мястото и да си имаме приятна и спокойна работа

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 27409548fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторът си няма представа какво е биткойн и какво е блокчейн технология. Най-лесно е да се забранява нещо, което е трудно за разбиране....Човек трябва непрекъснато да има стремеж да учи нови неща и да се развива...твоето е чиста завист.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e58ede2933
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нещо си с грешка. "Държавата" не управлява парите. Няма тая власт. Правят го централни банки. ЦБ не отговарят пред никоя държава. Т.е., "демокрацията" е да си "изберем" някой клоун да ни управлява, но нали се сещаш (жалко, повечето всъщност не се сещат), че накрая всички работим за пари, и там е истинската власт - у тоя който ги печата.

Каква е връзката с биткоин ще запиташ. Ами ЦБ искат да минат към крипто чрез което да следят всяка транзакция. Това удовлетворява и държавата, защото ще могат да таксуват по-лесно. Доста се говори за краят на хартиените пари. Като всяко нещо, го прокарват бавно и постепенно, за да мине без сътресения. И да, тая тактика, колкото и да е примитивна, наистина работи... щото повечето са си примитивни шимпанзета... С биткоин зарибиха доста народ, защото кой не иска да "инвестира" в продукт който се тиражира и расте като цена. В състояние на криза (а ние така и не излязохме наистина от нея след 2008), златото и среброто традиционно са стабилните пари. И ако помниш, 2011 имаше бум в цената. След това, ЦБ се усетиха че не е добре положението, срихана цените, а на мястото на ценните метали, пуснаха биткоин. Биткоин е като виртуалната валута в някоя игра. Безопасен е. Могат да надуват балона колко искат, и след това да го пукат пак много лесно. Кога ще го пукнат? Когато изкарат собствената си криптовалута... Тия дето "инвестират" да не се заблуждават. Биткоин съществува, само защото тия отгоре имат полза от него.

Иначе, засягаш един огромен проблем на обществото - как "награждава" хората за трудът им. За съжаление, в повечето случаи "наградата" е за най-долните елементи на това общество, стига те да правят това което задкулисната власт иска. Другата ми "любима" групичка която се опаричи са "инфлуенсърърите". Плащат луди пари на буквално деца които не знаят нищо за живота, да промиват мозъка на други деца. "Инфлуенсъри" са и всякаквите днешни музиканти и "звезди", които е публична информация, че биват издигнати от разни корпорации (като Дисни) и от устата им излиза това за което им плащат. Това промиване на мозъци на подрастващите, е много по-лошо от игричките с биткоин. Но се прави с причина, и даже още по-малко се усещат и замислят какво правят с децата им. Дето има една приказка - каквото не се купува с пари, се купува с много пари...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 081e35ed8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   7, авторе, имаш икономическо образование и точно това в случая ти пречи да разбереш и оцениш биткойна. Образованието дава информация и увереност за СТАРИ и вече познати на човечеството неща. Докато биткойнът е НОВ инструмент, и той ще пребъде, независимо на кой какво му се иска, и какво си мисли че е правилно и какво - не...
Предполагам и появата на първите автомобили, първите самолети, компютри е имало подобни скептици СЪС СЪОТВЕТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, като тебе, но това не е попречило тези неща да се развият и да станат масови.
"Нямат никакво покритие".. А доларът какво покритие има? Като ти припари и хоп - печаташ си няколко трилиона! И после целият останал свят ти диша инфлацията... А мерси! Имал е покритие преди век, век и половина, когато зад него е седяло ЗЛАТО - дефицитна суровина. Дигиталният запас на биткойна е също ограничен, макар и изкуствено. Неговата цена ще расте нагоре, ПОНЕ докато всеки един жив човек на Земята не притежава поне малко парченце от тази валута...

Но какво ли ти разправям... главата ти с времето ще уври и ще си промениш мнението. Предполагам, че си млад човек, морето ти е до колене, всичко знаеш, образованието ти "стои" зад тебе... трудно е да приемеш някаква новост, особено такава, която не разбираш, и която малко хора разбират (тя за това е и новост, макар че е вече на 11 години...)

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6ccdd21cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Биткойн е нов вид електронно разплащателно средство, нов вид пари, при които няма контрол от държавата и съответно са по-предвидими, по-обективни, то ест, държавата и централните банки нямат възможност да ни манипулират. Там има математически железни гаранции за обективността на разплащателния процес. Именно това обстоятелство послужи като двигател за невероятния ръст на акциите им. А да забраняваш търговията с акции, това е да се върнеш към правилата на военния комунизъм от 1918 г. Щом им нямаш доверие, не търгувай бе, кой те принуждава? Ама защо да пречиш на другите? Още повече, те поемат риск, но доброволен риск, защото така са преценили. Това е тяхно лично решение и воля. Дори Илон Мъск и Кети Уд твърдят, че биткойнът е по-доброто, отколкото конвенционалните пари.
Като казах за Мъск, сега много хора са на коренно погрешното и твърде ограничено мнение, че акциите на Тесла били новия Биткойн, че били фалшив балон... Глупости. Щом хората ги купуват, значи вярват, че в електрическите коли е бъдещето и чистият въздух за планетата. Естествено, че бабанките от нефтено-газовата промишленост и от традиционните автопроизводители ще го гледат на кръв, ама дори те не мога да спрат прогреса. И виждаме, че след Тесла всички останали марки, като Мерцедес, БМВ, Тойота и проч. повлякоха крак и се ръгнаха и те да правят електрически коли. Обаче акциите та Тесла хвърчат най-много. Защото Мъск е гений и проправя път към бъдещето. И не виждам защо заради парите на някои си трябва да обричаме поколенията да дишат отровен въздух и атмосферата да се пълни с въглероден диоксид.
Виж, що се отнася до Форекс-търговията, съм съгласен, че това си е чиста измама и тези безброй навъдили се брокерчета, които единствени печелят, би трябвало да бъдат драконовски обложени, както хазарта.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6ccdd21cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   В статия на брокерска къща Бенчмарк се споменава, че към Биткойн вече са преминали изключително сериозни компании, като Square, MicroStrategy и PayPal, - това не са някакви доморасли зарибени интвеститорчета, това са организации, разполагащи с могъщи мозъчни тръстове. Скуер, например, е една от най-проспериращите на фондовия пазар компании и най-прочутите инвеститорски централи имат пакет нейни акции в портфейла си. За PayPal няма какво да говорим, тя е известна на всички и днес не можем да си представим света на търговията без нея. Ето цитат от статията:
"Фактът, че все повече компании насочват поглед към дигиталната валута също има сериозно и положително влияние върху неговата цената. Една от тях е Square, която закупи биткойни за близо $50 милиона долара този октомври, MicroStrategy придоби биткойни на стойност $240 милиона, а Fidelity основа биткойн-фонд през август, който е изцяло фокусиран върху търговията с биткойн."

На фона на такива факти да се говори за някаква забрана на търговията с Биткойн е най-малкото нелепо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 59e5c40788
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Това е като финансовите пирамиди едно време - има печеливши, но те са тези "на върха" на пирамидата. Печелят, защото са привлекли шаранчета да внасят реални средства (защото биткойна има еквивалент в реална валута). А реалните валути са просто символ на нещо материално (стоки или услуги). Реалните валути зависят най-общо от производителността на тези, които ги притежават. Производителност на стоки или услуги. Какво стои зад биткойна? Какво произвеждат и предлагат притежаващите биткойн, че да си обърна левовете или еврата в такава валута? Някой да ми отговори...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 59e5c40788
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Горния (18) коментар съм, не ми е риторичен въпроса, винаги съм се чудел, кой печели от това да се раздават пари на всеки, който е "повярвал" в някаква идея за пари от нищото... Някой да ми обясни.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 859f029bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   До 18 от автора,
Нищо не стои зад тази валута и това е ужасяващо. А има още 5000 като нея на различни цени. Според мен трябва отдавна да е забранена или да се регулира от органи - ФЕД или централната банка. Дори се кефя като чета как много хора не могат да се прехвърлят пари от нашите банки или към тях.
За мен хората, които купуват крипто са престъпници и подпомагат прането на пари.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker