Какво" им има" на необвързнаите мъже и жени и изобщо трябва ли да има нещо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29723)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18537)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво" им има" на необвързнаите мъже и жени и изобщо трябва ли да има нещо?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1182 пъти
Здравейте,

бях провокирана от една друга тема за "старите ергени", и понеже за мен тези определения не са никак красиви, реших да изпозлвам друга терминология.
Какви са причините, според вас някои хора да избират пътя на самотния начин на живот и защо?
Прави ми впечатение, че много семейства също се разпадат, та според вас какви са причините все повече хора да не искат да се обвързват женят и да имат семейства?

Нели

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 80cc382c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не всички си допадат и могат да се изтърпят. Мен мъжа ми много ме дразни, казва ми как, какво едва ли не да правя, как да гледам или не децата. Пълна досада.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7c515f2209
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За мен лично причината връзките/семействата да се разпадат е защото хората са станали много егоистични, всеки иска само да получава без да дава, няма взаимно уважение, грижа и помощ в трудни ситуации.
Затова все повече хора отказват да бъдат в нещастна връзка и предпочитат да са сами.
По принцип аз уважавам правото на личен избор и не съдя никой за личният му живот защото не му знам обстоятелствата или миналото, нито знам какво чувства вътре в себе си. Затова винаги се изумявам когато хората остро съдят някой защото просто нямат това право и така или иначе не е тяхна работа

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 294cccee3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Причината едва ли е една и съща или само една при всички.Може да са различни или повече от една.От труден характер, до съдба или собствен избор.Имам един приятел, който на 47г. е все още сам.Иска семейство, но за сега да не му се получава такова според мен причините са две.Едната е , че е прекалено претенциозен към отсрещния пол, другата е, че е много силно доминантен.До степен такава, че човека до него след време се обезличава.До скоро живееше с една жена, постоянно за всяко едно нещо забележки, ходи след нея, бърка и се в ръцете.Тя го търпеше, защото си е обезличена по рождение горката, както и умствено изостанала.Той не търпи друго мнение освен неговото, или друга гледна точка.И единствения му вариянт е точно такава жена.Една нормална жена, не би го изтърпяла и един ден.Като приятел е супер, точен е, но това негово мега доминантно поведение понягога се усеща и в нашето мъжко приятелство и наистина идва много токсично.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: decf6695a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нелче, ето аз ти щв ти кажа защо и без това е анонимно.
На жените не се обяснявам по принцип какви са ми доводите. Аз не искам да се обвързвам, защото поради различни обстоятелства не вярвам грам на жените.
Считай, че съм бил нараняван многократно, а и не само това. Иначе ме харесват, имат интерес към мен, но всипко приключва в зародиш.
Обещах си повече никакви сили и внимание да не отделям за една жена. Нито щв ги свалям, нито нищо.
Все ми е тая наистина. Приключих и не ми пука как изглежда отстрани.
За мен жените се обвързват и женят само и единствено по сметкаджийство.
Станах и аз егоист най-после. Години наред преследване, опитване, нерви заради някакви тъпи путки.
Еми това беше. Знам, че на жените не им пука за моето мнение, зашото светът не се върти около мен.
Но за себе си избирам спокойствието пред всичко останало. Няма да си простя какъв наивник бях и как са ме разигравали. Сега, когато вече не съм съшия и разбирам жените, не искам да имам нищо дългосрочно с тях. Само флиртове и секс, нищо повече. Не ме интересуват проблемите им, нито миналото им. Нито какво ми говорят. Единствено значение има какво аз искам за себе си и как се чувствам.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9eb69a826e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами за мен цялата тази концепция е пълна кретения. Аз лично предпочитам необвързани жени и избягвам обвързаните. Обратното ми се струва леко парадоксално. За какво са ми любовни триъгълници, драми и прочие?
Има хиляди причини една жена да е сама - несподелена любов, не е срещнала правилния човек, не иска да се обвързва с някого, ако не е наистина влюбена, излиза от дълга връзка.
Аз лично с обръврзана жена не бих се занимавал, освен ако не се влюбя до полуда. И според мен е най-нормалното човек да търси необвързани.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5d527b9599
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Накратко: когато угризенията на някои хора се пробудят, те трябва да се самоубедят, че не са съсипали нечий живот без причина и не са лошите във филма. Всеки иска да бъде добрият, но никой - лошият! Затова и е нужно "да им има нещо" - така нашите хора са били напълно прави, пренебрегвайки "повредената стока".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6c45156650
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   М на 40
Според мен, връзките се разпадат ,защото винаги единия от двамата надделява над другия,все единия води и тиражира, на другия му писне по-някое време и стане конфликта. От там и липсата на емоционална привързаност.Поява на по-късен етап на асексуалност от страна на единия или хипер сексуалност и невъзможност на синхронизация на двамата.Промяна на мирогледа в следствие на някаква травма или повече битовизация .В определени задължения , и до липсата на желания за взаимни ласки.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b6bfdb859b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много хора които са все още необвързани не искат да си признаят, че не могат да си намерят човека и твърдят, че така им е по-добре.
А пък тези които са вече разделени, доста от тях не искат отново да се обвързват сериозно, защото са се напатили и ги е страх.
Болшинството от разделените са били такива, че са се взели колкото да не са сами. Викат си: харесва ме се, разбираме се, допадаме си и т.н., но не е било любов, дори само в началото, ако приемем, че така или иначе с времето я няма тази страст, сравнено с когато са се запознали.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9387f0c22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здрасти. Един стар ерген тук. Абсолютно не съм съгласен, че коментаторките 1 и 2 знаят какво е значението на "стар ерген", поне такова каквото аз го знам, ама аз съм си стар... Това, че някой се е женил, има-няма дете и после се разведе - не, не е ерген, той е разведен или вдовец и т.н. Както и жена, която е правила секс, вече не е мома.... Много е изкривено всичко в нащо младо поколение. Защо да има нужда от толкова много нарицателни, нали?
Както и да е. При мен, от моята гледна точка, проблема ми е лошата комуникация и най-вече лошият ми начин на изказване. Не съм "забавен" тип, не пия до припадък и не си пъхам пишката в миксера. Водя спокоен и тих живот. Избягвам конфликти и често отстъпвам, защото просто не виждам смисъл. Още прекалената ми срамежливост и донякъде отчаяние. Искам да отбележа, че отчаянието ми е породено най-вече от жени като номер 1 и 2, според които аз съм лош човек, само защото съм стар ерген.... Да ви кажа, че хората остават сами поради много причини, ако не знаете. И мъже и жени.
А всичко, което някога съм искал е семейство. Това за мен е смисълът на живота, а пък то....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7c515f2209
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Но. 9, "Абсолютно не съм съгласен, че коментаторките 1 и 2 знаят какво е значението на "стар ерген", поне такова каквото аз го знам".
Нещо много си се объркал-1 и 2 изобщо не говорят за "стари ергени". Така че коментара ти е много сбъркан, както и ти самия.
Очевидно ти липсва елементарна логика да разбереш смисъла на един текст-това се учи в средното. А на всичкото отгоре имаш наглостта да ги обиждаш с женомразските си коментари.
Така че нека ти кажа какво показва коментара ти: че си един прост човек и жалък комплексар, на който му е кеф да обижда жените и да ги поставя под един знаменател вместо да погледне себе си. Това че си имал горчив опит не ти дава право да говориш така-повечето от нас също сме го имали, но не мразим целият отсрещен пол.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f62a96fce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Автора: Според мен връзките се разпадат от липсата на любов, търпение и криворазбрана ценностна система. Има и финансови и емоционални причини, като липса на средства, изневери или физическо и психическо насилие. Едно време е бил друго, хората са търпели, но сега не е така.
Според мен егоизмът надделява, а лошото е, че все повече хората се отчуждават един от друг. Имам страшно много познати и мъже и жени, които са или разделени или са сами. Примерите за здрави семейства са все по - редки. Когато човек е нараняван многократно, логично се затваря в себе си, но не мисля че това е решение. Аз също съм наранявана и съм избирала доста неподходящи партньори, но никой не ми е виновен за това.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 294cccee3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За мен главната причина е пропагандирането от запада на феминизма. Едно време, преди 70-80 години жената е била принудена да следва мъжа, чисто за да оцелее и за да има поколение. Тогава моралните норми са били изключително строги и е било недопустимо жена да има извънбрачно дете. Тогава жена не е могла сама да оцелее. В момента в целия мюсюлмански свят все още е така. Там единствените необвързани на зряла възраст са такива със сериозни физически или психически недъзи. Но извън мюсюлманския свят, няма вече никакви морални норми, дори не е проблем да имаш дете от майка ти или баща ти. Имаше такъв случей в щатите където майка решила да сбъдне най-голямото желание на сина си, който по една или друга причина не е успял да намери жена, която да иска да му роди дете, и му родила дете. И това нещо го показаха по телевизията. За мен фемизизма е главната причини да има много необвързани хора на зряла възраст.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker