Никога не съм имала гадже, а съм на 20... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Никога не съм имала гадже, а съм на 20...
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 8886 пъти
Здравейте.
Искаше ми се да споделя с някого, понеже от известно време доста ми тежи, а ми се струва някак глупаво да занимавам близките и приятелите си с подобен проблем. Пък и уж демонстрирам, че имам достатъчно самочувствие и прочие.

Ще бъда малко дългичка, лесно се разписвам :)

На 20 съм. По днешните стандарти - дебела (въпреки че съм висока и не изглежда супер фрапиращо, все пак си личи доста, поне според мен). Била съм и много слаба, всъщност сегашната ми пълнота донякъде е следствие от стари грешки в храненето - след дълго време на големи ограничения, после килограмите лесно се качват. Всъщност - в момента се уча на това как правилно да се грижа за здравето си, но докато вляза в някаква норма ще си мине време (проблемът и при мен, както и при повечето дебелани, е по-скоро психически, отколкото физически, то си е ясно).

Никога не съм била от типа популярни момичета, но и не мога да се оплача от липса на приятели и хора, с които ми е приятно да общувам. Срамежлива съм и трудно се разговарям в големи компании, но то е главно заради комплексите, които си нося заради външния вид (като дете бях малко по-пълничка, тоя комплекс си остана и докато бях в слабия ми период, после пък като надебелях повторно, се засили). Нямам и някакви специфични бариери в общуването с мъже, напротив, въпреки че никога не съм умеела да флиртувам, примерно.

Интересите ми са далеч от масовите (никак не бих била на мястото си в някоя чалготека или със "Здрач" в ръка), но в същото време са нещо типично за онази част от моето поколение, с която и без това ми е приятно да общувам - стойностна литература и кино, хубава музика. Принципно - не съм чак толкова лош човек, нито пък чак толкова задушена от комплекси, че да съм твърде асоциална или нещо подобно. Типична отвсякъде, само не с външност по модата. И никога досега не съм имала гадже.

По някаква необяснима случайност съм изпуснала всички възможни детски и пуберски трепети. Никакви задявки в детската градина, никакви "гаджета за междучасие" в четвърти клас, никакви забивки по екскурзии в десети. Вярно, че и аз самата винаги трудно съм харесвала момчета, но и също толкова вярно е, че и никога не съм забелязвала някой да ми обръща някакво по-специално внимание. До една по-определена възраст не ми пречеше, даже се радвах. Някак си ми се струваше романтично да не минавам през измислените детински истории, а направо да скоча в стойностна, "възрастна" връзка, да преживея първата си целувка и първия си секс с истинската ми сродна душа.

Вече в университета обаче започнах да се притеснявам - особено след като наскоро разбрах, че една от състудентките ми се е сгодила (въпреки че 20 винаги ми се е струвало рано, може би не е така, когато си наистина влюбен). Все още държа на идеята, че е по-добре да чакам, а не да се хвърлям на първия срещнат, но е някак кофти самият факт, че винаги оставам незабелязана в романтичен смисъл.

Едва ли не чисто научно се питам - къде точно ми е проблемът? Заради едните килограми ли никой не ме поглежда или има нещо друго, необяснимо, което отблъсква мъжете? Никога не съм била натегачка, не го умея, а и не го желая (въпреки че не малко мои познати, успешно поддържащи връзки, точно с нахалство са хванали приятелите си). Но фактът, че съм на 20 и все още не съм се целунала с момче, ме прави тъжна.

Килограмите ще ги смъкна. Но някак ме спира споменът, че дори и когато бях доста по-слаба, положението ми беше същото. Даже понякога се хващам как мисля напук - че бих останала дебела до момента, до когато някой не се влюби в мен. Един вид гаранция, че се влюбва именно в личността ми, не в тялото. А след това чувствам, че ми било много по-лесно да се отдам на сваляне на тегло... Глупости, предполагам.

Не знам какво точно очаквам като поствам поредната отчаяна история баш в интернет, може би ще ми е интересно, ако някой е бил в подобно положение да сподели начинът, по който нещата са се наредили за него. Или пък някакъв вид съвет, подкрепа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6994612e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че проблемът е в килограмите. Имах една позната, която беше дста дебела и висока, но постоянно ходеше да прави секс с разни непознати, и т н. Общо взето беше голяма курва. Голяма в буквалния смисъл. :D И на нея не й харесваше да е дебела, но това не й пречеше. И въпреки това мисля, че имаше доста отблъскващ характер. Мъжете я искаха само за секс. Аз даже не знам как и за това са я искали. Според мен продължавай да си такава каквато си, хич да не ти пука от килограмите. Ако някой те харесва, ще те хареса така. И все пак винаги можеш пак да отслабнеш. :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 20a0e11457
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да си призная, мисля, че търсиш не толкова съвет, колкото човек до себе си. Бих те подкрепил, ако наистина се окажеш такъв хубав човек, какъвто се описваш по горе. Килограмите се качват и свалят, но характера трудно се променя.
Мъж 29

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6c5d82438e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   За да те забележат, трябва да си привлекателна и сама да се харесваш. Теб ти е ясно, че килограмите в повече пречат на това да имаш достатъчно самочувствие и да се харесваш външно. Друг проблем е, че ти в действителност харесваш себе си (като характер), с което обаче изпадаш голяма самозаблуда относно мъжките желания - никой няма и да те погледне ако си дебела, особено ако ти не се харесваш външно. Тъй че не разчитай на това, че някой ще хареса характера ти - мъжът първо трябва да хареса в теб убеждението ти че си красива, а после идва характера и другите качества.
Относно килограмите мога да ти кажа, че много лесно се смъкват тогава, когато разбереш, че храната е просто средство, а не цел и се откажеш от любовта си към нея за сметка на любовта към себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2137f8a07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се комплексирай- нищо ти няма! на мъжете харесва самочувствието в жената, после идва всичко останало. горе главата, ей!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8ffa56fc12
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравей! Както май и сама си се досетила, проблемът не идва от килограмите. Те са си за твое собствено самочувствие, здраве и пълноценен живот. Не всички хора трябва да имат и имат перфектни тела. Но ако се храниш здравословно и вкараш малко повече движение, ти самата ще се почувстваш много по-добре в тялото си! :)

А почувстваш ли се добре, така че да ти личи, да се усмихваш истински, да си общителна и отворена към хората, това с гаджето само ще си дойде. Друг съвет да ти дам е да имаш повече наброй занимания и познати-така шансът да се запознаеш с някое готино момче се увеличава. И недей да си твърде строга и критична към тях. Едва на 22 си все пак-не си тръгнала да се жениш(доколкото разбрах? ). Може и да не е най-перфектният, но ако нещо в него ти хареса и си допадате защо не? И това е вид опит. (Тук не ме разбирай погрешно, да се занимаваш с всеки срещнат).
Успех от мен!

Ginger~~

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ae16d0f3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Направо ми се прииска да поискам координати :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5c74e8e157
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здрасти! Няма от какво да се притесняваш и да се притесняваш от килограмите си. Въпроса е да намериш човек, който не държи на външната красота, а това какъв човек си, характер и както се казва вътрешната красота. Така само може да спечелиш, а не да ги печелиш с външен вид, данни и такива работи, а и няма да продължи и само ще се възползват от теб. За мен ако си решила започни да поддържаш форма от това нищо няма да загубиш и да си поддържаш един здравословен режим. Сега си в университета, а там живота е друг, хората са по различни от гимназията и отношенията са други. Излизай когато се събират, запознавай с нови хора и може би в скоро време ще се намери й твоята сродна душа, първа целувка и т. н. :). Просто освободи се от тея мисли, отпусни се сега те чака най-хубавия период от живота ти и го изживей с пълна пара, защото аз късно се осъзнах и изпуснах доста. Стига толкова съм бъбрил и бъди такава каквато си :)!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9345804438
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Аз мисля че килограмите са твой проблем, не на околните, виждала съм пълнички девойчета с гаджета, на които не им пука дали момичетото е слабичко или дебело. Обича я заради това което е като човек, като душевност. Ако мислиш, че ако свалиш някое друго килце ще ти се повдигне самочуствието, направи го за себе си, да се чувстваш по-добре. Всичко е до твоята нагласа, бъди уверена, интелигентна, все някой ще оцени характера ти, добротата и всички качества които притежаваш. Не само външната масовка е важна

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9124ad8bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако бях мъж, щях да се преоборя с модераторите да оставя мейл тук!
Ужасно естествено и симпатично звучиш. Не мисля, че чисто физическите показатели са единствената причина да бъдем забелязвани. НАУЧИ се да се харесваш каквато си в момента, но не спирай здравословният начин на живот и се постарай да регулираш теглото си, така че да се чувстваш добре.

Има различни методи - говори си в огледалото, гледай се гола, опознай извивките си научи се да се радваш на себе си. Номерът със списакът- позитивни/негативни качества, купувай си по една роза всеки път, щом се почувстваш не дотам красива, работи със себе си. Веднага щом изградиш самочувствие и станеш една идея по отворена, околните ще забележат разликата. Наистина самочувствието и саооценката са водещи при избор на партньор.
убедена съм, че ако сами не се обичаме и харесваме (колкото и нарцистично да звучи), няма кой да го стори вместо нас :)
Желая успех
Целувки!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 07f8ebcb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   А може би желанието ти се сбъдва - да изживееш всички прекрасни мигове със сродната си душа, пък още не е дошло времето да се срещнете. Внимавай какво си пожелаваш. Може и да се сбъдне. Аз съм била дълго време пълна и въпреки това имах доста обожатели. По улиците е пълно с пълнички момичета с гаджета, което означава, че не килограмите са твоят проблем. Има нещо друго, трябва да разбереш какво е и да го промениш. Може би е от средата, в която си. Потърси нови контакти. Може би нещо в държанието ти или липсата на самочувствие. Опитай се да се чувстваш секси, въпреки всичко. И не забравяй какво си си пожелала.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5ce3d10b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, хареса ми как си написала историята си .Донякъде прилича на моя живот както го описваш за външен вид и години (и аз съм на 20 ) :).Мисля,че няма от какво да се притесняваш. Ти си умно, мислещо момиче и съвсем скоро ще намериш човек, който да ти подхожда. Проблемът е друг- в обществото.. просто останаха съвсем малко искрени и точни хора.. такива, каквито ти би харесала.

Успех ти желая и не забравяй, че килограмите или външния вид не са определящи в никакъв случай. Познавам много мъже, които предпочитат свястна жена пред напудрена празноглавка. Имай самочувствие заради това, което си :) Успех ти желая във всичко!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 946d39bef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Защо се срамуваш да говориш свободно в компании и се комплексираш от разни глупости? Нима мъжете обичат само мацки 1, 75 / 45кг....? Естествено, че НЕ.. Според мен (с риск да те засегна) ти не можеш да се отпуснеш и да се забавляваш... Сега ти е времето... купони.. купони.. вечери "на по бира" с приятели и колеги.. просто един "студентски живот:)". Това са ти най-хубавите години, ако не сега - кога?

Забрави за килограмите, отпусни се и живей. Стига с тези комплекси. Момичета на по 20 години в петък вечер над учебниците??? Я стига.. Естествено обучението е най-важно, но съчетавай го и със забавлението. Ще видиш, че като се научиш да се забавляваш без да мислиш какво ще си кажат хората за теб, като добиеш малко самочувствие и вяра в себе си мъжете ще ти се лепят :)))) Все пак всеки търси необързана 20годишна :)))))))) ЖЕЛАЯ МНОГОООООО УСПЕХ И САМО НАПРЕД!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5c74e8e157
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Освободи се от всички тези мисли за килограми и се отпусне сега ти се е паднало най-сладкото, а именно студенския живот. Изживей го на пълни обороти и след време ще намериш човек, който ще те обича заради това, което си :). Айде поздравявам те с песента на орк.Кристал - Студентски живот :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b4ee49d7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Не мога да разбера от къде това желание у днешните младежи да имат непременно гадже, за да се чувстват щастливи. Аз по време на студентските си години гадже не съм имала, нито някоя от приятелките ми, хората със сериозни връзки бяха рядкост, но пък какъв купон беше не е истина, това са най-щастливите ми години, не бих ги заменила за никакви гаджета, ако ще и като Брад Пит да са. Радвай се на свободата си и на живота, пък всяко нещо с времето си :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d5d8411a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   „Заради едните килограми ли никой не ме поглежда или има нещо друго, необяснимо, което отблъсква мъжете? “

НЕ, но заради тях си се комплексирала !
Мила, огледай се - има супер дебели жени и не са сами. Но трябва човек да се харесва, а ти не се харесваш, затова - отслабни.
Почни да излизаш, да - и на чалгатеки ако трябва! Не отказвай нито едно парти, възможност за излизане! Бъди просто очарователна. Говори и не се страхувай да не се изложиш, носи само дрехи, в които се чувстваш добре!

Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4ce166bdf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Моята сестра също е пълничка и мислеше, че няма да има приятел, за това че е пълна, но не и тя като теб не е правила секс и за първи път го е направила на 21 с човек, който е здравомислещ (на 30г. ) и неинтересуващ се от нейните килограми, все пак такава си я е харесал. Та така тя ми е казвала, че е важно да го направиш с човек, който те обича и можеш да му се довериш и да си е заслужило чакането! Гледай на теб да ти е добре, да се чувстваш добре в кожата си, пък все някой ще се влюби в теб! Има време, ще отслабнеш, само ти да се чувстваш добре, това е важното! :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4973182550
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   На това му казвам мислене! Браво! Тъкмо ще разберем колко хора в тази държава знаят, че външната обвивка изчезва много преди душевността и не е критерий, според който да избираш човека до себе си. Обичам да се обграждам с хора като теб, но модераторите в миналото ясно ми показаха, че не искат да публикуват моите данни (но пък други масово "минават метър") или съм карък и винаги нацелвам буден модератор, докато другите знаят кога екипа си подрямва и работи на автопилот.

Затова няма да си докарвам беля на главата и ще ги накарам днес да се почувстват щастливи и реализирани хора. Жалко, че не се запознахме в друг сайт! Поздрави и бъди твърда в убежденията си, а обществото да прави каквото си иска! Не му дължиш нищо - това важи за всички хора, които то отритва, защото не се доближават до жалкия стереотип за популярност в България.

Max

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6ac2745bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Здравей! Аз също съм на 20 и подобни мисли блуждаят в съзнанието ми. Знам, че звучи така просто отстрани, но започни да работиш върху себе си. Бавно и постепенно, нещата ще се наредят. Трябва да се стегнем!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7ea5b4242c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Да се комплексираш? Луда ли си? Само за твое добро е било всичко това. До като ти си разполагала със свободното си време както искаш и си била свободна, някои момичета като мен не можеха да излязат с приятелка на кафе заради ЛЮБОВТА на живота си. Аз нямах детство, младост. Толкова малка започнах с връзките и то все едни дълги и сериозни, чееее дойде един момент дето се погледнах отстрани: на няма и 18 чаках поредната си любов да се върне от работа, а аз му готвех манджата.. (докато приятелите ми звъняха да ходя на дискотека с тях).. Що нерви, що сълзи ии как се похабих само аз си знам.
Радвай се, че си се оттървала от това да си наранявана, лъгана и разбита още от малка. Радвай се момичеее, нали си гледам познатите наборки - едни състарени, намусениии, замислени, забили се в техните филми. Като се съберем на кафе и се започва на коя приятеля и изневерил, коя е пребил, коя бременна, а няма пари.. Абе ужас.
Радвай се, че си се запазила ии не си си похабила младостта в глупави връзки и тинейджърски драми!

Те първа те очакват много емоциии, много любов! Но трябва да си отвориш сърцето. Разкарай ги тези предразсъдъци, тези комплекси. Мъжете харесват жени със самочувствие, сигурни в себе си. Ти сама се затваряш с това мислене, а си личи, че си супер готино момиче! Желая ти успех и дано съм ти подействала положително! :))))

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cdd244b0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   (от авторката)

Благодаря на всички за отделеното време и милите коментари!

Убеждавам се, че наистина ниското самочувствие е най-големият проблем, пречи не само на взаимоотношенията, но и на съвсем обикновеното наслаждаване на живота. Наскоро за малко да се откажа да потанцувам в дискотеката, въпреки че ми се танцуваше много - спира ме този глупав срам от тялото ми. Станах, след като видях доста по-едро от мен момиче да танцува така, сякаш не й пука по никакъв начин. Иначе от известно време си спортувам по-редовно (аз и по принцип ходя много пеша, например, не обичам да се залежавам). До диети все още не смея да припарвам, страх ме е че лесно се увличам в глад, а после връщането на кг е сигурно. Смешно е какви объркани същества сме си хората :).

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6306226aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   А това истина ли е?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c911b536bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз съм ит хората които горещо се интересуват какво се е случило с хората писали истории преди години... ако по някаква случайност авторката види коментара ми моля да сподели дали е намерила любовта!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker