Цял живот ме мъчи въпросът, защо всички толкова много ме мразят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121250)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18541)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Цял живот ме мъчи въпросът, защо всички толкова много ме мразят?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 751 пъти
На 23 години съм, жена. Не мисля, че от завист, няма за какво да ми завиждат. Не съм от най-красивите, бих си дала 6-7 от 10. Нямам висше (все още), работя във фирма с малоумници и цигани. И тук е големият проблем: всички ме мразят. Не съм направила нищо лошо на никого, помагам, работя страшно много, любезна съм. И не защото се подмазвам, а защото ми идва отвътре. Работя, трудолюбива съм, правила съм тук-таме грешки, за които твърдят, че са много, но не е така. Бързо се разбира, когато стане нещо такова. Дори и наистина да има грешки, явно някой пипа след мен и после аз съм виновната. Нищо не давам вече, без да го проверя преди това.
Не съм и богата, нито щастлива. Целият ми живот досега е кошмар. Израснала съм в голяма мизерия с родители, които много, ама наистина много ме тормозиха. Бедността винаги ми е била голям комплекс. И ето пораснах, опитвам се да събера пари, за да се развивам, работя страшно много и все са неблагодарни, все не виждат, когато се трудиш и все за нещо си виновен.
Днес стана огромен скандал във фирмата. Направих съвсем човешка забележка на колежката ми, да си намали тона, защото чувам добре и по-тихото говорене. Тя изпадна в истерия-разпищя се, разтрепери се, почна да говори много глупости. Понеже съм сравнително нова още, 4 месеца съм във фирмата, тя ме изкара, че не искам да се уча, а тя много "знаела. Нейното "учене" се изразява в непрекъснато пищене, забележки за неща, които не са мое дело, пък и да са, нея не я касае по никакъв начин. Не и изнася, че не и позволявам да ме мачка и да ми се прави на шефка. Каза също, че нито съм и на годините, нито на акъла. Очевидно е, да. Радвам се, че не съм дърта и тъпа, но не можах да взема думата от нея и да и го кажа. На 40 години е, зодия скорпион. Нормално неадекватна реакция, която очаквах. После ходила при директора разплакана, казала, че иска да напуска. (Да, бе, ще напусне, ама друг път.) И за какво целият този цирк, заради "Имам една молба към теб, малко по-леко с тона, добре съм със слуха." Другата ми колежка е на 60 години, но тя повече говори зад гърба ми. Тя е още по-глупава, може би. Оплюва ме постоянно и е в коалиция с другата.
Така се случи, че 3 дни подред все някой се кара с мен и си го получава. Днес са се оплаквали от мен един брутално нагъл и прост циганин и жена му, която е от същата порода. Манго казал, че съм го обиждала и е вярно, но той започна с обидите, но естествено не го е казал. И двамата с жена му влизат и пипат където е забранено да се ходи, освен това не носят маски. Хем в цели две нарушения, хем се разправят, хем ходили да се оплакват от мен. Директорът, който уж е на моя страна, извикал началника ми за обяснения и после той ме направи на нищо. Крещеше ми с пълно гърло, заплаши ме, че ще ме сложи на по-ниска позиция, ако още веднъж го привика директорът. Каза ми много гадни неща, беше чудовище. Каза, че всички се оплакват от мен (общо 4-5 човека са тези всички - двама цигани, двете ми колежки и един неадекватен гей наркоман) никой нищо хубаво не казвал за мен и нямам право да се карам с хората. 3 пъти попитах: "А те имат право да се карат с мен, така ли?", но не получих отговор. Каза също, че явно много съм прекалила щом Емилия също се жалвала от мен (колежката бабичка), която е уравновесена жена, според него, ама не е. Накратко защитава тези, които направо са си за уволнение - нагли цигани с нарушения, дърти злобарки, на които им върша половината работа и даже си траех, а те пак недоволни. Парадоксалното на всичко е, че има много камери в цеха и поне 85% от правотата си мога да я докажа (без обидите и обвиненията) но никой не ги гледа тези камери. Винаги са виновни последно постъпилите и младите хора. Старите и злобните са царе.
Все пак продължавам да се чудя, защо така се получава винаги? На всяка работа е същата история. С какво привличам толкова много врагове? Имам се за добър и разбран човек и съм такъв, но не и когато си просят да съм гадна. Просто се защитавам и тази самозащита я изкараха атака. Цялата фирма ме гледа накриво, тази седмица почти всеки ден скандал с мое участие, но никога не започвам аз. Срам ме е чак като се разминавам с хората, гледат ме с вирнати носове, подигравателно, ехидно ми се усмихват някои. Кои знае какво си шушукат зад гърба ми. Дори земята отвръща на удара на тялото, което пада върху нея и после вещите се чупят. Аз съм на същия принцип. Да ми пищят на главата мангали и глупачки и да мълча, не ми влиза в трудовата характеристика, не ми го плащат. Пък и да го плащаха, пак нямаше да го търпя. В моя телевизор ли е грешката?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7676336554
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е в твоя тв-работиш с пълни простаци и некадърници. Не си за там просто.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fde705da19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм мъж и при нас е същото,за съжаление.Така е навсякъде в България.Върши си съвестно работата,не влизай в клюки и интриги,никакви лични отношения,а само служебни и като няма за какво да се хванат ще млъкнат.Така стана при мен.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a23e41cef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-добре си потърси друга работа, щом не можеш да работиш с "малоумници и цигани". След още няколко скандали и забележки е възможно да ти покажат вратата. Няма гаранция обаче, че и на следващата няма да се повтори същото. Най-добре да работиш нещо, където да не си в колектив - в малък магазин, например. Стига там пък да не започнеш да се караш с клиентите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bcb7ebe2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ми ако във всяка фирма е така, със сигурност има някакъв проблем с твоето поведение. Това, че някой те е обиждал, не значи че трябва да го обиждаш и ти. Изглежда ги провокираш с нещо, с нещо ги дразниш. Начина, по който си отговорила на колежката, също е заядлив. Може да е започнала първа, но трябва да опиташ да деескалираш ситуацията все пак. Липсват части от историята защо циганинът те е обиждал. Спестяваш нещо. Да приемем, че в тази компания са се наговорили срещу теб, не е възможно във всички останали да правят същото, имаш дефицити някакви в комуникацията, ако е така. Това също се учи. Иначе, ясно е, че от сегашната компания трябва да се махнеш. Няма значение кой е виновен, дори инда са всички останали. И следващия път, когато някой те дразни - не се заяждай с него. Мълчи си, повечето хора правят така и не се стига до скандали, иначе ства по-зле. И да, има компании, в които каквото и д направиш, колегите са селяндури и гадняри. Намери си друга работа.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 06a26c9be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Търсенето на истината създава врагове, подмазването създава приятели. Да покриеш чужда грешка създава приятел, разкриването -враг.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4a08ecc778
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не е задължително проблема да е в теб! Повярвай ми при мен на доста работни места все така е било. Целия проблем се състои в това, че навсякъде искат да те смажат ако им се получи супер.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker