Какво мислите за момчетата от турски произход? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво мислите за момчетата от турски произход?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2553 пъти
Въпросът ми е следният: Какво мислите за момчетата от турски произход да има брак с българка? Моля за повече
инфорамация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad27055259
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е невъзможно, но ще трябва двамата да емигрирате в чужбина и да живеете там, защото тук в България няма да приемат връзката ви и ще сте сами срещу всички...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f8c58d8a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Виж, коментар едно бълва глупости.

1-во, нито ти, нито тя сте чисти генетично. Французин също не е. Такова нещо няма.

2-ро, културата ти каквато й да е, както и нейната, то културата ти ако щеш да се определяш като турчин - нама да е същата като на друг Уж турчин. Друг турчин като тебе няма. Няма друг с твоя ум. Същото важи и за нея с българите. Ти ядеш пилешко, друг турчин не. Ти обичаш солена храна, друг терчин сладка. Ти слушаш метъл, друг турчин не - той слуша джаз.

3-то, религията и да е различна - виж че се използва всячески за агитации. Тези дето са уж много набожни да не би да са доцри християни или мюсюлмани? Натякват всякаква омраза и се бършат със различни извинения. Лицемери. Надали и ти и тя сте от религиозните също.

4-то, на никой не му влиза в работата ти и тя какво правите стига да е по взаимно съгласие и интерес.

5-то, ако някой има против теб или нея, то тези хора ще намерят винаги причина да не хоресват нящо в теб или нея.

6-то, защо сам си търсиш да те съдят хората било тук, било навън?

7-мо миксираните бракове са все повече и повече. Живеем във 21-ви век. Хората се свързват всячески.

8- Бъди щастлив. Опитвай да си добър човек и помагай на хората.

Написано от LGBTQ личност. И ние сме маргинализирани

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d695872744
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А защо все в тази насока, приятелю? Ти какво мислиш за турските момичета, да имат брак с българин? И детето да се казва Кристиян, например, ок ли си? Аз да.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b5da5c4561
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не виждам какво трябва да мислим. Кой с когото иска да сключва брак, какво значение има нашето мнение?
По-скоро гледай човекът да е свестен, сериозен, да гледате в 1 посока и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9e91a69b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката до номер 1 Защо мислите така?

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b5117db343
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм се замислял, но всеки сам си решава, важното е да се обичат младите...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ff7b002001
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има такива бракове и като цяло са като другите, нищо особено. Българските мюсюлмани в мнозинството си нямат радикални убеждения. Вече ако ме питаш за връзка с иракчанин, афганец, либиец...бих бил на по-друго мнение, но живеещите от векове тук са хора като нас.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad27055259
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   От номер 1

Проучване е доказало, че българите са едни от най-нетолерантните народи, такива които не приемат различните, без значение за каква различност става дума. Всичко, което е по-различно от "стадото" не се приема и се гледа с лошо око на него, презират се хора, кото са облечени по-различно, или имат други нагласи... Примерно, учениците не приемат по-различни от масовото - по-старанните деца във всякакъв смисъл веднага стават "черни овци" в стадото (класа) - трябва да си облечен като тях, да слушаш тяхната музика, да виждаш света по техния начин. Всичко другио се счита за отклонение и започват да те отбягват/игнорират от общността...

По темата - българите като крайно нетолерантни хора, никога нямат да приемат връзката ви (защото сте различни от масовото), роднини ще странят от вас, постоянно ще ви правят забележки и подмятания и ще сте сами във всяко едно отношение.... Вие дватама срещу всички останали, което не е добре, защото човек е социално животно и няма да издържите на наложената ви "изолация". Ще сте вие дватата домашния любимец срещу всички - срещу роднини, приятели, колеги... Просто са си такива българите, не можете да ги промените - или трябва да отидете в по-либерална държава или връзката ви ще е невъзможна по тукашните стандарти.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bae019b895
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Няма никакво значение важното е само вие двамата и любовта, още не цели децата. Аз съм в тази ситуация от 15години. Имаме 2 деца живеем и се борим. Имаше хора който бяха против но и двамата да бях ме мюсюлмани ще имаме същите проблеми. Сестра ми е женена за християнин имат дете. Не робува на мнението на хората а доколко това момиче е истинското момиче това което наистина обичаш и ти да си същото за нея. Винаги е имало лоши хора който падат сами в капана на омразата. Децата какви са ами хора правим коледа и рамазан. Молят се до мен вечер на килимчето и палят свещичка на кръстова гора не са объркани нима да си добър човек е раздвоение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ad27055259
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 16

Лошо съветваш авторката, не казваш че изолацията като тази от ковид19, ще бъде подобна но за цял живот за "странното" семейство и едва ли това младо семейство ще издържи психически на натиска.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 609c006db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ако дъщеря ми един ден се залюби с турчин, бих и благословил брака, само ако той приеме децата да бъдат кръстени в православната християнска вяра и бъдат възпитавани като християни. Нямам нищо против мюсюлманите, но ако искат моята благословия за граждански брак, ще я дам само при условия, че дъщеря ми остане православна, а внуците бъдат кръстени и възпитани в православие. Разбира се, в днешно време младите не слушат родителите си, но после си патят. Иначе, пак подчертавам, че нямам нищо против турците и други различни етноси и народи, но отстъпление от вярата не приемам! Нашата вяра е изпитана на дръвника. Ако момчето е добро, трудолюбиво и не налага своя мироглед, нямам нищо против да се ожени за дъщеря ми и да бъдат щастливи. Но никога на всяка цена! Не и на цената на вярата и!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 609c006db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Моята дъщеря се омъжи за сириец-мюсюлманин. В началото на тяхната връзка, всички се бояхме и го гледахме с недоверие, но впоследствие разбрахме, че е прекрасен човек. Зет ми е лекар, интелегентен и възпитан човек, който уважава нас и нашите традиции. Не е особено религиозен, но вярва искрено в Бога и за него не беше проблем дъщеря ми да кръсти внучката, а и тя самата да си остане християнка (пък и все пак тя е правнучка на свещеник).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d0d722ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Хора като хора. Какво да мисля. Ако има някакъв проблем, то ще бъдат религиозните различия (ако някоя от страните държат на тях - особено тези от турски произход, там вече е по особено, докато при българина има вариант за компромис). Не виждам нищо ненормално.

-

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 65237be03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Номер 16, що за глупости? ! Молили се на килима, ама и свещи палили на Кръстова гора... това е все едно да кажеш, че до 11 на обед си мъж, от 12 на обед до 17 ч. следобед си жена, а през останалото време - травестит. Или християнството, или другата религия, не става и от двете страни.
До автора: Мисля, че като цяло не е добра идеята при подобни връзки. Много често ако жената е от български произход, а мъжът е помак или български турчин, започват репресиите към женската страна, респективно българската. То така или иначе в българския манталитет е заложено разбирането, че само мъжът има значение. Тоест ако мъжът е българин християнин, децата са християни по подразбиране; ако не е - то са такива, какъвто е той. Така че смесените работи са лоши предимно за жените, мъжете и без това всичко им е позволено и си правят каквото искат. Мъжът ако си вземе китайка например, децата пак ще са българи, защото той е такъв. Докато за жената има ограничения и тя не може да прави така.
Съветвам те добре да помислиш дали наистина искаш това. Прави са коментиращите, които ти казват, че връзката ви няма да се одобрява от роднините ви, а и от обществото. А като добавите и битовизмите, става още по-трудно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ea342fd2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Хора като останалите. Понякога хора, понякога не толкова. Като http://spodeli.net/story.php?ID=156609#comment28всички нации.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker