Защо повечето жени изявяват своя феминизъм, когато са сигурни в човека до себе си или са сами, за да оправдаят собствената си неспособност да задържат мъж до себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо повечето жени изявяват своя феминизъм, когато са сигурни в човека до себе си или са сами, за да оправдаят собствената си неспособност да задържат мъж до себе си?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1542 пъти
Здравейте,
Поставям тази тема, защото имам пряко наблюдение върху ситуацията. Тук целта е не да убеждавам някого в своята правота, а да се съберат мнения.
Така, на 37 г. съм, разведен от 2 години. С две малки деца - момичета на 6 и 8 години. Значи след раждането на второто дете жена ми коренно се промени. Имам идея от къде идва промяната и, но няма да коментирам. Всичко поех -готвене, чистене и занимание с децата. Не ми тежеше, защото напуснах офиса под наем и започнах да работя от къщи. Имам малък, но стабилен частен бизнес, който ми носи прилични приходи и не е зависим от конюнктурата в страната, пък бих казал и света, а единствено и само от мойте усилия. Гордея се с това.
Жена ми почна едни приказки от рода "не съм робиня на никой, не съм длъжна на никой с нищо", "и аз имам право на развитие", "това, че съм семейна не означава мъртва за цял живот и аз имам мечти" и т.н. Ок. Премести се на друга по -добра работа в частна фирма и цъфтеше от щастие. Вечер както винаги много изморена, защото работата е тежка, занимава се с проекти и европрограми. Закъснения, командировки и пр. На децата обръщаше по-малко внимание, а на мене йок. Добре, проявяваш търпение и разбиране, ама и ти си човек. Правиш опит за разговори, за близост. Нулев резултат. Еми, решаваш и си проверяваш нещата. Оказа се, че имаме баджо и то в лицето на шефа. Казах му две думи на мръсника, а на нея и викам ок, тя работата е ясна. Разведохме се. Децата при тея, апартамента и аз останах на улицата. За мой голям късмет офиса, който го бях наел преди го продаваха и аз го купих. Това е една стая от 25 кв.м. с баня и тоалетна. Там живея и работя в момента. Спя на дивана. Храня се навън. Имам гардероб, хладилник, бюро с диван и два стола. Несериозно е, но да плащам наем е още по глупаво. Просто за момента това е решението.
При бившата ми нещата бавно започнаха надолу. Обещанията на шефа се оказаха мираж, а от март миналата година е изцяло безработна. Трудно понася унижението да е на борсата. Ако не съм аз, тя и децата са обречени. Ходила търсила работа, но няма за нейната квалификация. Тя е с математическа гимназия, с висше и две специализации, английски въобще не може всякаква работа да работи. Жива е умряла и това го вижда. Нашият град е областен, но не е от най-големите, за да предлага толкова възможности за реализация. Държавната администрация е окупирана и там няма места.
След развода няколко месеца по-късно сестра ми реши да ме запознава с нейна колежка-мома. Много интелигентна била. Боже, Боже имахме само две срещи. Тази жена не престана да повтаря аз това, аз онова, аз не търпя това, аз не обичам това. Мъж, който нямал нова и не можел онова бил не знам си какъв. Изисквания до небесата. Аз деликатно обаче я попитах: след като партньорство за вас е сделка, вие какво предлагате? Отговорът беше: "О, бе що ли си губя времето" и си замина. Наследващият ден беше наговорила глупости на сестра ми за мен. Сестра ми разбра, че е сбъркала и повече не тръгна да ме запознава с жени.
След това срещнах разведена млада на 28 г., с малко дете на 3. Тежък брак и тежък развод. Фурия беше. Хареса ме и аз нея. Нямаше никакви претенции. И въобще не и дремеше, че живея в офис. Ама и аз не жалех нищо за нея. А и като купя подаръци за мойте деца, купувах и за нейното. Започна да се влюбва в мене, обаче се разделихме. Тя самата пожела. Вика ми искам те само за мене, а ти си обичаш децата. Много трудно ще ни бъде, а и бившата ти няма да те остави ще почнат едни проблеми. И така изкарахме почти година и се разделихме. Много ми е мъчно още, но тя иска ново семейство деца и дано и се сбъднат желанията.
В момента бившата ми се е впила в мен и за нея съм Господ-Бог. Блага и сговорчива е. Няма повишаване на тон, няма претенции. Безработна, домакиня и непретенциозна. Оценява, че се грижа за нея и децата. От няколко месеца правя секс с нея. И аз имам нужди. Въобще не ми отказва. Не я боли, главата и не е преуморена. Нямате си на идея колко се старае, гледа да не ме изпусне. Много ме ревнуваше докато ходех с онова момиче, но вътрешно личеше си. Сканзали не ми е правшла. Всеки ден ми готви и ходя да вечерям при нея и децата. Имаше рожден ден през декември и и дадох 500 лв. само за нея, да си купи нещо или да се събере с приятели. Тя все пак остана трогната, но пожела да изкара само с мен и децата. За моя рожден ден ме пита какво искам. Казвам и че ще го празнувам с трима мой приятели, на вилата на единия, да направи картофени кюфтета и нищо друго. Ще пием бира ще ядем кюфтета и ще играем карти. Беше направила 100 кюфтета, повтарям сто с три вида сос. Щях да падна.
В момента се чувствам най-добре и тази ситуация ми харесва, но това което ми прави впечатление е, че една жена може да цени мъжа си и да бъде тжва сое е, едва когото то загуби.
Всичко хубаво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4ce0dabeb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек, всеки човек си е различен.
За мен лично интересното в историята ти е как се навиваш да си интимен с жена, която ти е изневерила? Ще кажеш, 'щото нужди.., ами аз например ако почувстам нужди, и нямам човек до себе си, не бих се обърнала към бивш.. просто са ми странни хора като теб.
Втората жена определно не те е харесала. Няма какво да злобееш по нейн адрес, защото ще звучиш като онези жени, дето като не им върже някой мъж и са способни да напишат цяла книга с негативи по негов адрес.
Третата, както сам казваш, също не си я устройвал, защото не си искал да създадеш ново семейство с нея, което според мен спокойно би могъл да направиш, ако наистина си толкова отдаден и грижовен човек, за колкото се представяш, и особено ако наистина си искал да бъдете заедно. (нали уж много си я харесла и много ти е допаднала)
Защо ли си мисля, че всъщност ти обичаш бившата си..

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d9744159dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Значи твоята история наподобява моята. Само, че съм жена. Разведох се преди 17 години. Бях много млада на 33. Мъжът ми имаше афера с разведена, но така или иначе след развода не им се получи и не се събраха. Хубавото е това, че осъзна, че децата са грижа и на двамата родители и много ми е помагал. Не ни захвърли с някаква смешна издръжка. От пет години живеем заедно и в хармония и правим страхотен секс. Времето лекува, а децата остават непреходни. Вече са поели твоя път и надяваме се някой ден да ни дарят с внуци.
Авторе дай си още време, ако жената е узряла ш помъдрели съберете се, ако ти си знаеш. А относно феминизма съм много далече. Отдавна съм разбрала, че светът е мъжки.
До н. 1. Явно си много млад. Времето лекува много неща. И повярвай ми много е трудно на който и да е разведен с две деца да създаде ново семейство. Пречките са много. Ако беше толкова лесно мъжът ми щеше да се ожени за разведената си любовница с двете деца. Аз след развода съм търпяла унижението мъже да ми предлагат секс, все едно, че на челото ми пише курва и то само, защото съм разведена. Много е гнусно. Била съм в положение, на което са ми поставяли началници условие или любовница или уволнение. Напускала съм работа без колебание, колкото и тежко да ми е било. Бившият ми настоящ съпруг сам го виждаше това. Би ли търпял един нормален мъж, па макар и разведен, да вижда майката на децата си разплакана и с разбита нервна система.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3364919fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, зная, че се изкушаваш да се върнеш при бившата си съпруга. Това ще бъде капитална грешка и обяснявам защо. Буквално за дни дамата отново ще се преобрази, понеже в главата ще започне да й се върти убеждението, че ти си толкова прехласнат и влюбен в нея, че на каквато и маймуна да те направи, ти винаги ще се връщаш. Много малко са жените, които действително си вадят поуки от действията си и ревизират отношението към човека от себе си.
Зная, също така, че силно те блазни мисълта да се завърнеш един вид като господар и повелител и да "натриеш носа" на "онази фльорца, дето се беше помислила за голямата работа". Повярвай ми, не си струва усилията. Звучиш като човек със здрава себеоценка, не е нужно да се доказваш повече в собствените си очи.
Аз самата съм втора съпруга. С бившия ми мъж не поддържам никакви отношения, но сегашният ми съпруг има дете от предишната си връзка и контактува в тази връзка с майката. Признавам си честно, че се вбесявам, макар да си мълча, когато узная, че пак е плащал отоплението на бившата си, че пак й е дал пари да си връща някакви заеми, че отново е купил нов бойлер, нова пералня, нова спалня, нов лаптоп и т.н., дакота аз работя на 5 места, за да издържам нашето семейство. Ами, дразня се. Това е имала предвид последната ти приятелка, въпреки че самата тя има дете, а пък аз нямам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 36f054dd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Женомразките теми тук се пищат ден и нощ от един индивид, на когото не му е провървяло с жените, и е развил патологична непоносимост към тях. Обаче за нас, останалите мъже, които обичаме жените, това става крайно досадно, защото първо, жените са прекрасни, и второ- сюжета на всичките истории е еднообразен. Жена се развежда, после съжалява, реве и си скубе косите, отново се влюбва в съпруга си, и го оценява колко е прекрасен! Това последното обаче, е само в мечтите на въпросния индивид-измислен край, който никога не се случва в действителност. Авторе, съветвам те да спреш за известно време, защото вече дори и не искам да дочитам до края подобни истории-писнало ми е от тях.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 26dad20b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, единствената правилна тактика на мъжа е - нагло и директно, всичко останало е грешно!
Жената решава в рамките на 3 секунди дали някога ще прави нещо с даден мъж, останалото са женски номера и игра.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3c46e7e757
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Много правилно има в тоя пост. Всички жени от тийнейджърки до омъжени на години се опиват от идеята, която последните години ни се пръска отгоре за независимостта и феминизма като цяло. На много малко от тях обаче, им стига пипито да съобразят, че не е толкова лесно, колкото ти пропагандират и много често се учи по трудния начин тоя урок. Не съм на годините на автора и на опита му и въпреки това имам 1-2 примера за такива дето много им порасна работата и станаха "независими" изведнъж...за около 2 месеца. И после айде обратно с молбите да ги вземеш пак и да им помогнеш и "чувствам се сама" и т.н. На думи е лесно и звучи много примамливо, ама като ти падне тежестта на раменете и бързо ти се иска да не си се отказвала от партньорството. Изведнъж вече не е толкова трудно и не е под теб да се грижиш за някой. Вече не е робство. Ама така се учи жената да бъде жена. И с други дивотии и фантазии пък се учи мъжа да бъде мъж по трудния начин и ти става ясно защо така са стояли нещата, срещу които си се бунтувал. Малките дето още нищо не разбират от живота и тия с по 2 деца, дето вече "живеят" чрез постовете на оптимистичните си фейсбук страници са уязвими на тая дивотия. Една жена, която е била сама и още го помни и която като нормално женско същество изпитва красивия, естествен импулс да се грижи за нещо свое е имунизирана от тия комплексарщини. И няма по-красиви и силни хора от тия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a7d3605f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не знам дали пише Чичо или не.Но ще пиша от позицията на събрала се с бившия си.
Почти 3 години бяхме разделени.
Един ден разхождахме детето си,не сме имали разногласия за нея,бяхме приятели...и завършихме деня....в леглото...Досега 10 години заедно,неотлъчно.Планираме подпис и брак.По силни сме сега.
Всеки има право на втори шанс.Наистина съдбите са различни,хората също...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 24e4f63e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Където са ти плюли в лицето не се връщай ,а ти го правиш ,но не е и ненормално ,все пак виждаш болшинството от жени ,сам си го описал как се държат ,режат те ,Абе може и ти да не си стока
Виждам ,че много ядове ще береш занапред с твоята хубостница -звезди ще ти сваля ,не кюфтета ,но явно мислиш с долната ,а не с оная на раменете

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f0a0487d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Повечето жени ти няма откъде да ги познаваш и да знаеш как живеят в семействата си. Съдиш по твоята бивша и си лично засегнат. Бившата те търпи като източник на средства, като един провайдър, другата също не е искала да свърже живота си с теб. Жалко някак си звучиш, ако си доволен от живота си, няма да ти дреме как живеят другите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 218d349491
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Евала колко си тъп!Толкова си се оценил,че се върнал пак при нея и сега е горд,че пак нея чукал!Като завършиш 76 том на измишльотината пиши:)

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e3a3900f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   защото жените още от библията са такива. не оценяват какво имат, изключително материалистични същества са, жадни за ВЛАСт, злобни и завистливи. О забравих да добавя, емоционални, истерични и нулев контрол. Сега причината да се държи така с теб е защото и трябва МАТЕРИАЛНА подкрепа. Тоест, жената когато е зависима СЛУША. Хората още преди 4000 години са ги осъзнали тея работи и не са цепили басма. Утре ако тази КУРВА си намери стабилна работа и няма нужда от теб за материална подкрепа, пак ще се превърне във фемионистка. За това виж да я прецакаш и си вземи децата по легален начин. ПРобвай да я съдиш че не може дас е грижи за децата и да ти прехвърли правата. след това да си стои на улицата. Разбира се има и изключения жени, но са малко. зависи как са били възпитани

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1385fdcd8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Това не е от феминизъм, ами си е обичайното човешко поведение, когато на някого му стане твърде комфортно и започне да се качва по главите на другите. Вика му се тъпотия, защото не се допуска възможността, че в някакъв момент, колелото може да се обърне и ти да се отдолу. Затова е глупаво да издевателстваш над човек, който не ти е направил нищо, който не те тормози и прочее. Дори от чист егоизъм е разумно да отговаряш със същото, пък ако толкова не ти се живее вече с него, да се разделите културно. Не знаеш кога може да ти потрябва.
Не прочетох жена ти да се е нарекла феминистка и боркиня за правата на жените. С ей такива глупости и злоупотреби към изначало благородни и адекватни идеи, се компрометират всякакви полезни движения. Та така... жена ти си е повярвала твърде много, било ѝ е прекалено удобно и спокойно в семейния уют и го е извъртяла така, както би направил всеки неблагодарен човек - мъж, жена, извънземно, все тая. Рядко оценяваме това, което имаме, все се стремим към още и още, лакоми, глупави и безмозъчни сме. Затова изпадаме и в подобни ситуации. Имала е потенциала да се развие и т.н., но е злоупотребила и се е самозабравила. Стандартна ситуация. 8 от 10 случая сме били там по някакъв начин. Но забравяме, че тия радикални промени са за хора с топки, които могат да поемат и лош развой на събитията, не за п*тки. Иначе ѝ даваш добър урок, нека си сърба попарата сега, но не намесвай феминизма... феминистки са жените, които се бият наравно с мъжете в Сирия, не некви кокони, дето искат да клатят шефа и да не бъркат манджи. Това са тъпи кифли, важи и за двата пола.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 39659d4a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Много хоро в страната трудно си намират работа с висше или бeз висшe положението е зле. Не разбирам защо намесваш феминизма в цялата ситуация ,това са си ваши лични отношения които нямат общо с него .Сам каза че и чистиш вкъщи и готвиш, и се опитваш да не лишаваш семейството си от нищо. Това че тя в момента е решила да ти си отблагодари с малки жестове, като правене на кюфтета или че отнво те желае не значи че не може да е феминист. Тази идеология се занимава с по- сериозни теми от това кой е сготвил и изчистил. Една феминистка също може да обича да готви това не са взаимоизключващи се неща .

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a33e4ee50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Трудна ситуация сте преживели.И за теб е трудно и за нея,всеки бърка и всеки може да е в ситуацията,която е била тя. Само от теб към момента зависи с нея ли искаш да останеш и да започнете отначало или не.Тя,сбъркала е и едва ли ще повтори грешката,това ще и виси като обица на ухото.Всички се уморяваме понякога,няма значение от пола.Факт,е че след раждане ,докато децата поотраснат,за родителите е трудно,не е оправдание,но жената на моменти се чувства,като в капан,от който неможе да избяга.Изходът не е да се бяга,да се мисли осъзнато и да се разбере,причината да се чувстваме по определен начин. На моменти идват,рутина,еднообразие,битовизми.Е при вас ,с тази ситуация разтърсването е било сериозно,дано ви държи влага дълго,за да се съберете и продължите заедно

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8eeb632bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Всъщност, защо в този сайт постоянно се говори за феминизъм? Моля някой да ми обясни феминизмът какво общо има със ситуацията, която авторът е описал?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0ba5901347
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ти не си никакъв мъж ! Как ще се виждаш с бившата при положение, че ти е изневерила, че и 500лв. даваш.
Бившата ти жена не заслужава никакво внимание. Гледай си само децата!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 33d05f1e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Който много пита, бързо остарява и оглупява. Гледай си в твоята паничка. Стига с тия обобщения, не ви ли омръзна. Хората СМЕ РАЗЛИЧНИ. По външност, по произход, по характер, по поведене в живота, по съдба...Още нещо, ако не разбра?!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 799f9a50ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Модератора кърти,от 1 на 17 отговор направо:) това го издава че е жена...

Мод: е, да де, аз съм 64 годишната баба модераторка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c219758d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Авторе, стой си при жената, защото друга трудно ще ти се върже. Мъж с деца не е добра партия нито за неомъжените, нито за разведените жени. Ще останеш сам като куче.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker