Ревниви ли сте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревниви ли сте?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 978 пъти
Здравейте, отварям една тема класика

Лично аз чувството ревност не го познавам, въпреки че са се спуквали да ми изневеряват и все пак не искам да говоря за себе си.
Ревниви ли сте и ако да, до каква степен и какво ви кара да ревнувате партньора си? Стари рани от предишни разочарования? Или "просто сте си такива"? Интересно ми е да прочета и мъжки и женски гледни точки. Моля, без сексистки коментари. Темата не е за цел да мерим кой пол е по-неверен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8f6725c8b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ревнива съм, но в граници. Преди много ревнувах, но по едно време си казах, че който иска да е с мен, ще е с мен. Ако иска да направи нещо, той го е решил и по един или друг начин ще го направи. Защо да си тровя нервите и да се напрягам излишно..

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 023c53f366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не, никак даже! Интересното обаче е че, точно това е било проблем за някои във връзките ми. Един от бившите ми се попила да се пробва да ме принуди да го ревнувам. Накрая приключих с него точно заради инфантилното му поведение и този негов "глад" да ме постави в позиция на ревнива женица. Нямам нито желание, нито пък ще посветя от сремето си за подобни глупости.
Имало е и случай с друг пък да е накацан от кандидатки въпреки че, целият град знаеше че, е с мен. И това в същност го правеше "апетитен" обществено лице е. Не ме е притеснявало ни най- малко. Неговото поведение пък винаги си е било на сериозен мъж без подобни комплекси.
Най- тъпото е че, мен са ме ревнували до болестно състояние. Ей така, без повод и причина. Човекът буквално е казвал "вбесяват юе дори погледите им" невъзможна е здрава връзка с подобни.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0b65723077
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ревнувам само от жени, които намирам за по-хубави или по-чаровни от мен, тези, които могат да са истинска заплаха, познавайки вкуса на мъжа си. Ако мадамата е "как си требе", сърцето и душата ми се свиват, но не от ярост, злоба или завист, ами от глуха тъга и разочарование, които държа в себе си и които насочвам към себе си. Няма да се ядосам на натрапницата, няма да се ядосам и на мъжа си, ако му стане приятно вниманието от привлекателна жена. Ще изпитам неприязън към мен си, ще кажа, че си го заслужавам, защото не съм достатъчно привлекателна, достатъчно забавна, хитроумна, добра и какво ли не още. Ще се попитам какво съм очаквала изобщо? Естествено, че мъжът ми би поискал някоя по-добра от мен. Всеки иска това, аз също бих се радвала да намеря по-подходящ, няма какво да лъжа. Абсолютно съм готова да се примиря със ситуацията и даже да ги оставя, няма да се намеся, няма да кажа нищо, защото го разбирам... мисля си, че така работим почти всички хора - използваме един човек, докато не се появи нещо по-добро и вълнуващо. Лесно заменяеми сме. Така са ме третирали дълго време и това съм научила.

Говорила съм за това с приятеля си и той намира начина ми на мислене за ужасен. Според него е огромна отговорност да навлезеш в нечий живот (било чрез връзка или приятелство) и затова трябва да го пазиш, да работиш над него, да го подобряваш и цениш, а не да го зарежеш при първа възможност. Звучи прекрасно, но за мен е твърде идеалистично и несъвместимо с реалността. Мисля, че голяма част от нас, хората, сме низки и долни и просто се държим за един клон, докато не хванем друг. Не казвам, че е добро или лошо, а че това е масовата реалност. И аз съм до голяма степен такава, затова и няма да изпадна в истерия и да покажа ревност, ако някоя достатъчно привлекателна жена, започне да задява мъжа ми. Разбирам къде съм аз и къде е тя и, ако съм в губеща позиция, отстъпвам. Оставям мъжа си да се оправя, то това си е и негова работа, той да си преценява.
Някои биха казали, че е ниско самочувствие и със сигурност има нещо такова, но аз по-скоро бих го нарекла трезва преценка. Мисля, че изпитвам някакъв "зрял вид" ревност, говоря спокойно и трезво за това, с малко чувство за хумор. Не изпадам в истерии, не вдигам скандали... по-важно ми е да разбера каква е ситуацията, къде сме аз и той в нея, какво мисли, какво чувства и винаги държа да се знае, че е свободен да си тръгне по всяко време и с която сметне за добре. Има го и този елемент на прикрита проклетия от моя страна - да изглеждам сякаш не ме интересува особено, сякаш мога да надделея над първичните си емоции и приемам нещата зряло. Просто не искам да правя удоволствие на някого, като се тръшкам и влача по корем дали ме обича, да се моля. Няма да стане. Особено ако е сметнал да ме зарязва за друга - да е жив и здрав, така правят хората.
Та да... дългите години разочарования, страдането от собствената ми наивност и използването ме доведоха дотук - да имам ниско мнение за хората, да не вярвам особено в отношенията между тях, да очаквам свалки, изневери, лъжи и лесно да бъда зарязана за нещо по-така. Виждам какво се случва около мен - в офиса, сред познати и приятели, в компанията на приятеля ми, дори из сайтове като този. Предимно мизерия и лъжи с много малко изключения. Какво друго да си мисли човек и защо да се напряга да ревнува и да се кахъри? Просто приемаш, че има по-читави от теб и е нормално да бъдат предпочетени. Можеш да се ядосваш само на себе си, че не си по-добър и привлекателен, ама туй то. Разбирам колко гадно и негативно звучи, но е моят защитен механизъм да се справя с цялата гняс, която ни заобикаля. Не би работило за всеки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b5a3bceff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз съм доста ревнива, ревнувам приятеля си, когато видя, че има по-специално отношение към дадена жена.
В момента отработвам тази ревност и се опитвам да не бъда толкова притежателски настроена към човека до мен, защото може да ми убие връзката, а и честно казано не е приятно най-близкия ти човек да се съмнява в теб и да слага под въпрос лоялността ти. Това е често срещано от много жени, защото се чувстват неуверени, но по този начин подлагаш на тормоз и себе си и половинката си.
В крайна сметка нищо не се случва на сила, всеки има глава на раменете си и може да разсъждава за себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 88fac7a759
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не съм много ревнива, но чувството все пак ми е познато.
Щом съм с един човек, значи му имам доверие и не това е проблемът. Случвало се е разни жени да се навъртат около моя приятел, опитват се да го свалят и тяхното поведение ме обижда, въпреки че той ги стопира набързо. Как да го кажа? С него обикновено излизаме заедно, това вече е от години. Ходим на едни и същи места, където ходят горе-долу едни и същи хора. В повечето случаи му налитат жени, които ясно са видели, че той е с мен. Приятелят ми ме ревнува по същия начин, поради същите причини. Това не е точно откровена ревност, попита от ярост или страх, но пак е ревност.
Досега само веднъж се е случвало да кажа на мъж, че не ми е приятно да общува с някоя конкретна жена, беше типичен разговор между зрели хора. Те бяха заедно в група по интереси, общуваха онлайн и тя в един момент започна да му праща сърца, целувки и да му намеква интереса си. Той не ми повярва, докато тя сама не си призна. Иначе не съм вдигала скандали, не съм правила циркове на обществени места и не съм плакала от несигурност. Нямам нищо против някой да си тръгне, щом се е влюбил в друга, стига да е откровен и да не ми изневерява. Знам какво мога да предложа, знам, че не всеки търси точно това, но не се притеснявам, че не съм достатъчна. Всеки е свободен да избира. Нямам халка на ръката си все още, той винаги може да си промени мнението и е свободен да си тръгне, ако намери щастието при друга.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 60cb209fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ревнива съм когато, ми дадат поводи за това. В сегашната си връзка, чувствам абсолютна несигурност, болка, страх и силна ревност. Дори не мога да се понасям заради тези свои чувства. Боря се с тях със зъби и нокти, но не постигам никакъв резултат. Според, някои психолози ревността е своеобразна алармена система и често пъти червен сигнал, че нещо във връжката ни, не е съвсем наред. Партньорът ми не желае да имаме брак, не желае да живеем заедно, рядко ме прегръща, чувствам го студен към мен. И това е така още от самото начало. На няколко пъти намерих скрити подаръци от него за други жени( твърди, че са негови просто добри приятелки), но според мен е привлечен от тях и по една или друга причина, това е начин да ги впечатли. Така го виждам аз, поне. Може и да виждам през призмата на ревнсотта. Не смятам, че той ме обича и уважава. Губя си чувствата, нервите и времето. Той си казва: "Такъв съм, решението е твое, топката е в теб" Като цяло ревността е безполезно и отровно чувство, което причинява само разруха и тъга. Когато няма никаква причина за нея, обикновено е провокирана от неувереност, лош опит и незилекувани травми. В пълноценните връзки ревността е като солта и пипера - в много малки количества.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f0d30edde8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 3 как успяваш да се владееш? Изобщо обичаш ли го или? Аз съм супер ревнива и да и аз ревнувам от красиви и привлекателни жени, знам и той какви харесва. Знам се и аз каква съм. Кофти е още от раждането да си изтеглил късата клечка. Аз не се имам за красива и знам, че и другите не ме имат за такава. Просто нека приемем и да не се лъжем, че тези които не ревнуват просто си знаят възможностите, знаят че са природно красиви и не изпитват страх, че ще бъдат заменени. Грозните пък сме с ниско самочувствие и се плашим като видим красиви хора, които половинката харесва и точи лиги по тях. Тези дето твърдят, че са толкова ларж и над нещата най вероятно не могат да се отърват от кандидати.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: eb31b0b6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ревността е една от най-силните отрови! Смесица от егоизъм, страх, простотия и завист. Чувство присъщо на псевдоморалните и материалноориентирани дребни душици.
Като съпруг на, , бивша, , такава натура мога да изпиша много но не това е темата. Накратко към ревнивците:
-драги, намерили сте най-добрият начин да тласнете човека до себе си в чужди обятия!

Ревнуван семеен мъж на 37г.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0dbc531d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 3. Според мен (мъж съм писал след теб)твоят коментар трябва да се окачи и да се изчита задължително преди да се влезе в раздел, , любов и изневяра, , . Ако хората заслепени от свирепата си ревност поне малко се замислят ще има много по-малко разбити семейства и нещастни деца.
Интересно е също е следното:имам 10 години трудов стаж в най-големият пернишки завод, та съм си говорил с по-възрастни от мен колеги и са ми разказвали, че навремето преди 89'та в цеха в който работех са работели 1400 души предимно млади хора и да се прави секс не е било проблем камо ли табу но някой да се разведе е било голяма рядкост.
Просто хората са били много по-спокоини и смирени и не са се правели прибързани решения а и най-важното-секс се е правел за удоволствие и без никави странични помисли, което днес е почти невъзможно, днес властват глупостта и ревността, а не здравият ум но какво да се прави...
Мъж 37г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7722fc51a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм психично болна на тема ревност. И не, нямам психично разстройство, но се обсебвам, какво да правя за напред във връзките си, това нормално ли е, аз искам човекът до мен да има очи само за мен, да не поглежда други жени, да бъде като кон с капаци за тях, че на какви ли не съм се нагледала, пълно е с женени, които ме заглеждат толкова видно и явно, че ми се повръща.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 60cb209fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   9. Ревността властва, защото светът се променя, но не към добро. Който държи на семейството и партньора си, не му изневерява, не го лъже, не го ревнува бясно без причина, дава му свобода. А, свободата не е слободия, а отговорност. Случва се да сгреши човек. Никой не е идеален. Има грешка има и прошка. Днес, почти никой не търпи лошото отношение на съпруга или съпругата си - развеждат се.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker