Безперспективна връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123670)
 Любов и изневяра (30425)
 Секс и интимност (14594)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6687)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4762)
 На работното място (3314)
 Образование (7409)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19161)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Безперспективна връзка
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2250 пъти
Здравейте!

В началото на май месец миналата година, възобнових отношенията с бившия ми приятел. Мисля, че това беше огромна грешка, защото тъкмо бях започнала да се възстановявам от раздялата ни, от която беше изминала, горе - долу 1 година.

Всичко беше добре в самото начало, казах му какво ме е наранявало, той ми сподели, че не съм имала поводи за ревност и съмнения, че съм се филмирала излишно и т.н. НО....
Чувствам се тъжна, наранена и необичана във връзката си.
Чувствам несигурност с този мъж. Сякаш съм единствената, която се бори за нас. Любовта ми се превръща в сълзи, ревност безсилие и силен страх. Чувствам се недостатъчно красива и добра за него. Той не иска да живеем заедно, не иска да бъдем семейство, не иска деца. По принцип иска да е сам в живота и причината не съм аз или друга, казва че си е такъв. Флиртува и често си пише с други жени в мрежите. Доскоро имаше профил в сайт за запознанства. С доста усилия, го махна, най- накрая. Поддържа приятелство с бившата си. Това предизвиква силни чувства на ревност у мен и не ми е приятно, но се опитах да го разбера. Много пъти сме говорили по темата, казва ми, че се филмирам излишно и всичко е само в моята глава. На няколко пъти вече намирам скрити подаръци за негови приятелки - кълне се, че са само негови приятелки и крие, защото съм прекалено ревнива. Дори, така да е, за мен това е вид емоционална изневяра и желание да ги впечатли, въпреки, че доколкото ми е казвал са с хомосексуални наклонности. Имам чувството, че съм в някакъв филм на ужасите. Когато плача и се почувствам наранена, започвам да му вдигам скандали и казвам, че няма да търпя неговото неуважително отношение към мен. Но нямам смелост да си тръгна. Страхувам, се че ще остана сама и никой няма да ме обича. Колкото и тъпо да ви прозвучи, единственото което ме държи все още при него, са чувствата ми. Мисля, че го обичам и чакам нещо да се промени, но знам, че е загуба на време. Безкрайно се изморих, често плача и не знам какво да правя. Като му кажа, че си тръгвам, започва да се ядосва, чудя се защо, като и двамата знаем, че връзката е загубена. Трябва да предприема нещо веднага, защото само се измъчвам и тормозя. Той ми каза, че съм писала във форумите, за да се изкарвам жертва, което не ми стана особено приятно. Пиша, защото се чувствам объркана, адски ревнива и мисля ,че проблемът е в мен, а не мога да го осъзная добре. Това е. Той ми казва: "Такъв съм, никой не те кара да ме търпиш, решението е твое"

Ж 38

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 36d8181f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Мила, никой, наистина никой не заслужава да бъде там, където не е оценен. Независимо дали е в работата, в приятелство или във връзка. Особено последното. Ако не е грешка и наистина си на 38 години и искаш да станеш майка, имаш нужда да взимаш категорични решения. Хората не се променят кардинално, особено на тези години и без силен катаклизъм като болест, голяма загуба и т. н. Ако не ти е добре с него, просто се махни. Но преди да скочиш в следваща връзка, поработи над себе си: и най-вече върху самоуважението ти и способността да си дадеш правото да бъдеш ценена и обичана.

Карина

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: abcae9a1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Съжалявам, че преживяваш всичко това. Но имам една добра новина - не си длъжна!!! Искам да помислиш рационално - какво получаваш самата ти от тази връзка? Не получаваш подкрепа, не се чувстваш оценена, чувстваш СТРАХ и несигурност. Вече си опитала да се разделиш с него. Да, направила си грешката да се съберете, но никога не е късно да я поправиш. Сама осъзнаваш, че тази връзка няма бъдеще. Съжалявам, че съм толкова директна, но той те държи като резерва и когато намери друга, готова да го търпи, ще те остави. Няма смисъл да се мъчиш. Има невероятни мъже. Не си губи времето. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b1e758d88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ако този човек не те цени, не ти дава нужното уважение и те разиграва, няма какво да го мислиш. По-добре ще е за теб да го оставиш и да започнеш да се цениш. Тежко е да останеш сам, но понякога е по-добре, отколкото да си с някой, който ти набива чувство за малоценност. Може би не го обичаш чак толкова много и импулса, който те е задвижил да се върнеш при него е страха ти от самотата. Обмисли го много добре, обърни се навътре към себе си и разбери какво ти давва и какво ти взима тази връзка. Ако ти самата не се чувстваш добре, по-добре да ви се разделят пътищата. Бъди смела и знай, че можеш да си даваш любов и сама.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 195b73259f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Колкото и брутално да ти звучи, приятелят ти е прав. Какъвто и да е, той е ТВОЯТ избор. Веднъж си прекратила отношенията с него, после си повторила грешката си. И то след като се предполага, че вече го познаваш и си се "опарила" веднъж. Какво очакваше, някакво чудо, катарзис, съдбоносна промяна? Както е казал Айнщайн идиотско е да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат.
Човекът донякъде е искрен с теб, не ти обещава семейство, деца, вечна любов и пр. Много по- тежко щеше да ти е, ако те беше лъгал и зарязал с дете, например. Колкото и да е ужасен филмът, ти сама си се вкарала в него. Щом една връзка не те прави щастлива, прекратяваш я. Насила хубост не става. Напълно безсмислено е да си причиняваш толкова болка, ревност, това сама го осъзнаваш.
Проблемът вярно е в теб и не е толкова сложно да го осъзнаеш- ниско самочувствие и самоуважение, липса на воля. Щом и друг път си писала по сайтовете, предполагам, че вероятно са ти казали същите неща. Ползата, от което е била нулева, съдейки по написаното от теб сега.
В крайна сметка решението е твое - или прекратяваш отношенията с него или продължаваш безперспективната връзка. В първия случай поне имаш шанса да го "преболедуваш" и да срещнеш по-стойностен човек.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1a8d3c66c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автора: Всичките ми познати и приятели, казват едно и също нещо... Даже ми се чудят, защо стоя с него все още и си губя времето. Пиша, тук защото адски ми тежи вече.... Случва се, когато съм при него, докато е в другата стая или е заспал да плача и да искам да си тръгна, да избягам. Просто много ясно виждам, че не сме един за друг, но стоя и не знам точно какво чакам. Най- правилното решение е, да си тръгна веднъж завинаги. И знам това много добре. Просто ми е трудно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1a8d3c66c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Той има профили по сайтове за запознанства, купува подаръци за други жени, среща се с бившата си зад гърба ти, не иска да се обвързва сериозно и ти стоиш и твърдиш, че го обичаш? !!! Какво чакаш и защо търпиш!!!? Да станеш на петдесет и да осъзнаеш накрая, че си си загубила времето. Той сам ти е казал, че не става за връзка. Не желае да се обвързва сериозно и иска да бъде сам. Това е достатъчна причина да приключиш тези отношения. Проблемът, който не осъзнаваш обаче е това, че нямаш никакво самоуважение към себе си, не обичаш и не цениш себе си и търпиш всичко това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fd9fc32f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   един въпрос. докато сте били разделени тази 1 година, ти била ли си в някаква връзка, а той?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5c8941e15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Още първото изречение ми каза основния проблем-БИВШ. Та това е бивш, какво се мъчиш с него още? ! Това е висша форма на мазохизъм и тъпчене на едно място. Толкова ли няма мъже в този град, област, държава, ами само тоя Ромео? ! Сериозно ли?
Та само по описаното по-надолу звучи като ужасен, направо страшно противен човек, който не си заслужава и час внимание. Ще пише на други, ще си къта подаръчета, ще ти вдига редовно нервите, няма да иска да живее с теб и дете а имате, и ти с кеф си седиш с него от чувства? ! Страшни чувства няма що. Да не е двойник на някой холивудски актьор или певец, да не е фрашкан с пари, да не е супер умен, супер надарен, супер забавен? Просто типичния бг комплексар, а на теб ти харесва да си жертва и да те унижава. Да си героиня в смесица от латино, турски и индийски сериал.
За Бога, на 38 си уж, крайно време е да пораснеш! Ако не ти е добре с някого-бягаш и толкова. Хората не се променят и грам. Няма уникални, нито незаменими хора.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 270f0add30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Страх те е да се разделите (отново), заради самотата и болката, която ще изпиташ от това. Запитай се обаче, оставайки в тази връзка, чувстваш ли се щастлива? Какво ще бъде различното тогава? Единствено това, че ще получиш шанса да попаднеш на друг по-подходящ човек, който шанс сега сама си го блокираш, и си страдаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 410914ffc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам, че ще го кажа, но този човек не те обича, не те и уважава - с теб е, защото си му удобна на този етап, но е очевидно, че си търси друга и когато някоя му се върже, ще те зареже и окото му няма да мигне. Не се унижавай повече, ами се съвземи и си тръгни от него, колкото се може по-скоро! Ще те боли известно време, но ще е за добро и рано или късно ще се появи човек, който ще те обича истински и ще бъдеш щастлива!

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b8b66ca836
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Понеже минах по същия път и направих същата грешка да се върна, те съветвам:бягай. Няма да се променят особено нещата, само ще си изгубиш времето. На 38 си, докато се осъзнаеш и съвземеш ще станеш на 45-46 като мен. И шанса ти дс имаш собствено дете ще бъде почти нулев.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b8b66ca836
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Понеже минах по същия път и направих същата грешка да се върна, те съветвам:бягай. Няма да се променят особено нещата, само ще си изгубиш времето. На 38 си, докато се осъзнаеш и съвземеш ще станеш на 45-46 като мен. И шанса ти дс имаш собствено дете ще бъде почти нулев.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2b4bd71b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Никога не се връщай към минала връзка-най- глупавото нещо, което човек може да направи. Наистина си губиш времето. И аз съм го правила, и не те упреквам, просто те съветвам. Разочарованието е много по-голямо. Да, имаш чувства, да боли наистина, но разбери-по-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 60951a1c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Автора отговор към 7: Той не е имал връзка, нито аз. Не че не е търсил, но явно не е имал особен успех. При мен причината е, че ми трябва повече време да преоболедувам някой. Върнах се, защото прецених, че съм сгрешила, но се оказа че всъщност раздялата е била най - правилното ми решение.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a3cabf9431
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Той те лъже и ако един мъж обича една жена, не прави подаръци на други! Ти не вярваш на номера с хомосексуалните му приятелки! Това е лъжа! Махай се от него докато си още млада. Можеш да създадеш семейство с някой, който те обича! Имай вяра и търси друг мъж. Веднага ще го забравиш! Желая ти истинска любов! Ж32

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 57e27d06cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Инвестирах цели 10 години в такъв простак. Уж приятелки ама ги е минавал наред

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 68141892c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторката: Връзката е приключена вече. Разделихме се с добро, доколкото ни е възможно това. Ще посетя терапевт, за да мога да отработя и изчистя негатвините емоции, които насъбрах в себе си. Буквално ревността в тази връзка беше кошмарна за мен. Чувството мога да опиша като силен страх от загуба и изоставяне, яд, болка тъга, дори депресия. Непрекъснато отварях шкафовете да търся, скрити подаръци. Като не ги намирах се успокоявах. Направо не мога да се позная. Не помня да ми се е случвало в други връзки. Това е травма, която трябва да лекувам дълго време. Съветвам, тези които четат, ако имат подбни проблеми, да не се оставят на течението и да слушат вътрешния си глас. П. П. Може и да ме е обичал по неговия си начин, само, дето нещо не можах нито да го разбера, нито да го почувствам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker