Когато миналото, не е още минало - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато миналото, не е още минало
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1334 пъти
Здравейте!
Четох доста от вашите истории и и реших да споделя своята. Имах многогодишна връзка, изпълнена с много хубави моменти, била съм много, адски много щастлива с този човек. Той за мен беше всичко, около три години от връзката ни и аз за него. Събрахме се, когато и двамата бяхме 11 клас, пораснахме заедно...На университет също бяхме заедно, не се разделяхме един от друг.. роднините ни се познавах и уважава ха. Семейството му ме обикна още веднага. Мислех си, че това е моят човек.. той е с много труден характер. Много малко хора биха го издържали, с мен се държеше добре, никога не си е позволил да не обиди по някакъв начин или нещо подобно. Година преди да се разделим забелязах промяна в него.. с мен беше много умислен, нещо го мъчеше, но не искаше да сподели, интересното беше, че когато видеше някой негов приятел си слагаше маската и сякаш е най-щастливия човек. Винаги е бил така, не е бил открит с приятелите си на 100%, сако пред мен не можеше да се прикрие. Започна период в който непрекъснато имаше работа, беше изморен и прочие.. Казваше, че иска да се разделим, след това размисляше, после отново искаше да се разделим и така докато накрая наистина не се разделихме.. Много трудно преживях тази раздяла, даже не знам дали съм я преживяла. Мина се година от нея, а спомените ми са толкова ярки, че понякога си мисля, че миналото ми не е минало. С него излизахме няколко пъти след раздялата. Приятелка среща... уж, или поне за него беше такава. Инициаторът на срещите беше той, аз нито веднъж не си позволих да го поканя на кафе, защото знаех, че това не би ми се отразило добре.. Той се държеше с мен сякаш сме си приятели от много години, пък аз не мога така.. Разбрах, че излизал с мен, за да види дали ще му трепне нещо и да знае за себе си, че тези години не са му пропиляни. "Обичал ме много и такова момиче като мен не би намерил.." това са негови думи, които понякога ме вкарват в големи размисли.. Наскоро ми писа отново, бил ме видял и съм бързала много искал да ме поздрави.. защо трябва да ми пише като е наясно с чувствата ми.. аз му обясних нещата на първата ни среща след раздялата.. той обеща да не ме търси и да не ме кара да излизаме, защото така ме измъчва, но не спази това обещание.. забрави за чувствата ми.. Аз му казах и преди, че не мога да му откажа среща, каквото и да става.. От няколко месеца излизам с друго момче, той се държи уникално, много е добър, сериозен, разбран.. момче мечта, но аз не съм готова за нова връзка, за съжаление не знам как да забравя миналото си и да продължа напред... Търсят ме роднините на бившия, с всички съм с добри отношения... но за да продължа напред трябва да спра всякакъв контакт с това семейство.. ще ме е яд ако прецакам онова добро момче, заради човек, за когото аз съм минало... жалко, нали..?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 23c0727d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей! От начина ти на писане и изразяване разбирам, че си страхотно момиче. Не знам как се забравя истинската любов....защото аз моята не я забравих, макар и да минаха много години и да нямаме контакт с въпросния човек. Наистина трябва да се отделиш максимално, да го блокираш в социалните мрежи, да не контактуваш с роднините му..всичко това те дърпа назад. Човек не може да избяга от миналото си но преди всичко то е минало, приключило е и вече го няма. Край! С времето ще спреш да се тормозиш, просто защото ще се измориш от това да се тровиш и ще ти е все тая в един момент. Дай шанс на новото момче, което се държи добре с теб...знаеш, че трудно се намират такива момчета в днешно време. Аз като бях в дългогодишна връзка ми отне няколко години да се оттърва емоционално от въпросния човек, макар и да не сме контактували..намерих момче, което се държеше добре с мен и ме уважаваше и му дадох шанс. Бъди смела и вярвай в себе си, всяка жена заслужава най-доброто! Очаквам обратна връзка в коментарите, да изкажеш мнението си за моите думи :)
От една разбита кукла

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ed7a139307
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   "...той се държи уникално, много е добър, сериозен, разбран.. момче мечта, но аз не съм готова за нова връзка, за съжаление не знам как да забравя миналото си и да продължа напред...". Като не си готова за нова връзка, защо продължаваш да губиш времето на момчето? Нечестно и егоистично е да ползваш един човек за заместител на друг. На теб ще ти бъде ли приятно някой да има връзка с теб, но да е обсебен от бившата си, че и да контактува с нея?
№ 1 ти казва, че всяка жена заслужава най-доброто, аз също съм жена, но мисля, че всеки човек заслужава най-доброто, ако самият той прави добро.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cb4d496a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей 1! (авторката е) Първо благодаря за изказаното мнение.. наистина е много трудно да се забрави истинската любов.. или поне мисля, че беше истинска, знам ли, времето ще покаже, може би на този въпрос ще отговоря след години. Мисля да дам шанс да новото момче, но някак сърцето ме тегли назад, задавам си въпроси, а най-ужасни въпрос понякога не ми дава мира и той е : "Ами ако той иска да се върне при мен, но разбере, че имам друг в живота си и не го направи? " Казват ми познати, че той нарочно се появява от време на време, за да не го забравя... което е гадно.. Новото момче е страхотен, много е добър с мен, държи се точно така както аз се държах с миналия ми приятел.. аз съм приоритет, а не съм все на втори план.. Ти как се реши на нова връзка?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5683977221
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Три години заедно, това неможе да се изпари за една година. Ясно е, че имате още чувства един към друг. Ти, не се впускай в нова връзка, когато не се чувстваш готова за това, другия може да те хареса повече отколкото можеш да допуснеш, не го подвеждай. Вероятно си давате това време на раздяла за да натрупаате повече опит с други връзки. Не се знае след време, дали любоват между вас няма да пламне отново по истински от всякога...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 73078db8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер едно 1 права си, аз пък съм мъж преживял същото много е трудно а до авторката : аз съм така вече 7 ма година и само сърцето ми збае какво ми е.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f7bccca17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Права си, трябва да спреш контакт с бившия и със семейството му. Пиши му, обясни му, че за да продължиш напред, трябва поне засега да спрете всякакъв контакт. Помоли го да обясни това и на семейство си, за да не те търсят и те.
След като се разберете, го блокираш (разбира се, го предупреждаваш за това) и така нещата по-лесно ще останат в миналото.
Не е никак честно това поведение от негова страна - хем не сте заедно, а те търси.. но не можеш да разчиташ на него да спре. Затова ти трябва да сложиш точката. Като счупване на кост е: по-добре да е рязко и еднократно, отколкото бавно и мъчително. Ще те заболи, но ще мине по-бързо!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 15d333ddc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   „... Аз му казах и преди, че не мога да му откажа среща, каквото и да става... “

Голяма грешка! Ако не искаш да прецакаш себе си и връзката си- тотален игнор! Искал да разбере господина „... дали тези години не са му пропиляни…“ Моля? !! Аз мисля, че ти си си пропиляла годините и продължаваш да го правиш! Защо? ! Чувства си имала, ок, но повече от година след раздялата- какви чувства? ! Тоя не те обича, а ти таиш надежди да се съберете, може би? Не вярвам, че искаш да си го причиниш!
Мило момиче, изхвърли окончателно и категорично тоя егоист от живота си! Дай си шанс, дай шанс на новото момче, остави го тоя в миналото, там му е мястото! Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 98bd665345
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз не бих се занимавала с някой, който не е добронамерен към мен и ми пречи да обичам себе си, да се чувствам добре, да си давам грижа и пространство.
Една година експерименти "чувствам ли нещо? " на мой гръб... Биха ми дали необходимта яснота, че такъв човек не е добронамерен към мен. Не ми мисли най-доброто, а аз това изисквам от партньора си като абсолютен минимум. Иначе не разбирам смисъла на отношенията.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 61d89be15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Трябва да прекъснеш всякакъв контакт с всички. И аз преживях раздяла наскоро, блокирах, изтрих. Много е гадно така обичам те, ама те оставям и при мен беше така. После човека все си намираше поводи да ми пише, верно честитки за празници, ама то реално всеки месец има по нещо. Също имаше и причина да се виждаме по веднъж месечно, която остраних. Реално всяка такава ''приятелска'' среща дърпа назад. Писането също. Откъсни се от всичко, времето лекува.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 23c0727d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До авторката,
От една разбита кукла (коментар номер 1)
Не се реших на връзка.... във връзка съм сега с това момче, което се държеше добре и му дадох шанс. Не ми харесваше в началото външно, ама никак. Дадох му шанс само, защото се държеше добре с мен! И сега се чувствам добре с него и от бившия помен няма. Може би трябва просто да си смела, каквото има да става, то ще се случи. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker