Какво е да си влюбен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е да си влюбен?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2888 пъти
Вероятно се досещате – млада съм, на 18 години. Не знам какво е любов. Всички мои приятелки говорят за момчета, обсебват се, когато си харесат някого, вкопчват се в него… Но не мисля, че това е любов. Това е лудост, това е сляпо преследване на някаква тръпка. Те решават, че някой е за тях, ако е хубав, ако им допада сатута му или хората, с които движи, заниманията, имиджа. Любовта не е избор, или поне не мисля така. Аз никога не съм имала истинско гадже. Занимавала съм се с разни хора, но никога сериозно. Може би не съм искала, не съм се чувствала готова, или просто с човека не сме намирали общ синхрон. Една от „връзките“ си обаче никога няма да забравя. Бях малка – 8 клас. На един рожден ден се запознах с Д. – от първия поглед изпитах някакво страхотно силно привличане, каквото от тогава не съм усещала с никого. Писахме си, виждахме се, мислих си за нея… Но ме беше страх, че харесвам момиче. Толкова, че не исках да си призная дори пред себе си. Казвах си – не, не, това са приятелски чувства. Не може да съм такава, от „онези“, не… Но не можех да я извадя от главата си. Тя беше много по-отпусната от мен и винаги, когато се виждахме, ме дърпаше настрани, говорихме си, държахме се за ръце. Нищо повече не си позволихме. Всеки път, когато ме докоснеше, усещах ехо от нейния допир като вибрационна вълна по цялото си тяло. Не мисля, че има наркотик, който да ме накара да усещам това, което тя ми даваше. Тя тръгна към мен, искаше да се сближим повече, но мен ме беше страх… Не бях готова. Минаха години, и мога да ви кажа – от нашите отношения не помня почти нищо като събития, дати, места, т.н. Помня само едно безумно силно чувство. Всичко останало е мъгла, само то ми е останало. Толкова ме беше страх, гнус от мен самата обаче, че го забутвах и потушавах с каквото мога, а накрая – когато видях, че няма да успея, отблъснах нея, за да не ме кара да се чувствам толкова разкъсана. Е, това любов ли е било? Искам да кажа да, но не знам… Когато нямам с какво да го сравня, не знам.
Искам да ви помоля – разкажете ми вашата любовна история. Искам само да уточня, че говоря за романтична любов, ако не е станало ясно от досегашните ми описания. Любов към родителите, близките, приятелите – това е друга нейна разновидност, не там се състои въпроса ми. Искам да знам какво е да си влюбен, да изгаряш и страдаш от любов… Да знам за какво пишат всички тези автори, Яворов, Фотев, Евтимов, Дамянов… Как се разпознава това чувство? Разкажете ми...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: b16e16d851
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Жените изпитват временна емоция, но не се влюбват. Влюбват се мъжете, които статистически в цял свят се самоубиват от любов, а жените са рядък случай. Жените гледат кяр да има, не любов. Мъж ще излезе с бедна, жена с бедняк НЕ!!! Едва ли ще прочетеш реални мнения...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 82ff378e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   1, колко съм се влюбвала... Ама явно и ти си от онези мъже, които си падат по к*рви и мрънкате тук.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2f0d3a7963
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нещо прекрасно, но в дългосрочен план се превръща в нещо токсично и задушаващо. За съжаление в повечето случаи в днешно време, влюбването не свършва никак добре, а 90% от връзките се разпадат. Дори и да се стигне до брак след няколко години хората си омръзват и започват с изневерите и разводите. Един ден ще се влюбиш, в което няма нищо лошо, но не си мисли, че е принца на бял кон и всичко е много розово.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 049d87c10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравей, аз съм от "онези". В началото и аз покрай съученички се опитвах да имам връзка с момчета. Лепяха си ми се, но на мен все нещо не ми стигаше, все нещо липсваше. И до ден днешен с мъж не съм спала. В 8ми клас на шега на майтап си хлътнах здраво в едно момиче, дори не усетих как стана. Несподелена любов беше, но беше най-силната любов, която бях изпитвала до сега (към никое момче не съм се чувствала така). После се влюбих в друга, там беше взаимно и беше най-невероятното усещане в живота ми. Бях като в нирвана през цялото време, утопично изживяване, не можех да повярвам колко много я обичам и желая и как с всеки изминал ден я обичах все повече, както и тя мен. Накрая се разделихме по причини, които не зависеха от нас, защото бяхме и все още малки, но за мен си остава най-голямата любов.

И ето ме вече, на 23 години, от 8ми клас до сега, връзка с мъж не съм имала. Само с жени. Още при първото влюбване приех, че съм такава и просто спрях да се опитвам да харесам мъж. Вече имам няколко връзки зад гърба си с жени, наистина при тях е 3 пъти по-голяма лудница, драма и тн., но нежността, красотата, чистотата на любовта между две жени... е просто неописуема. Всичко е много по-интимно и чувствено, просто любов. А не просто секс, и жената не гледа как да задоволи животинската си нужда с(в) мен.

Искам да ти кажа, че се чувствам прекрасно, нито за момент не съм съжалила, че си падам по жени, дори съм благодарна. Бих те посъветвала, ако усещаш, че някое момиче или друга жена предизвикват такива усещания в теб - пускай се. Давай, просто давай. Живеем в 21 век първо и второ - на никого не му пука каква си. Гледай себе си и бъди щастлива, аз ти гарантирам, че ако се беше впуснала в отношения с въпросното момиче, щеше да опознаеш просто нов невероятен свят. Не подтискай себе си, усещанията и желанията си. Невероятно е. Не го изпускай.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6bb4b73a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   1, бива ли на толкова интелигентно написана тема да се изсереш (с извинение) така...
Иначе за въпроса ти: има съществена разлика между любов и привличане. Да, и двете са много силни, но едното трае много повече, можеш да се досетиш кое. По моите разбирания не е възможно да кажеш, че обичаш някого след няколко срещи например. Тогава надделяващата емоция е страстта, въпросът е какво ще остане, след като отмине. Любовта се формира във времето - след като опознаеш този човек, преживеете неща заедно и т.н. Ти си знаеш всички подробности около връзката ви и след като теглиш чертата, ще определиш дали е било любов или не.
А по отношение на това, че си била с момиче - да не ти пука! Това, че в България хората са ненормално тесногръди и си мислят, че им влиза в работата кой с кого спи, не означава, че си направила нещо грешно. Емоциите са си емоции, без значение какви норми ти поставя обществото, затова не се срамувай да им дадеш израз!

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5f264ba0c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Днешните жени влюбят ли се веднъж, то е за цял ден

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bfbbaf432c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   1 Моят мъж да не е богат, ама съм го харесала. По твоята логика много хора трябва да не са заедно или само мъжете с пари да имат жени.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 65db41cf0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Днес да се, , влюбиш" означава просто секс в повечето случаи, Госпожо Автор. На мен ми показаха любовта в грозната ѝ светлина-порно, секс без чувства, говорено на мръсотии. Но аз не поех по техния път, защото за мен това е неприлично и не отговаря на моите възгледи и ценности. Тормозеха ме за това доста, но не станах като тях, но... вече знам какви са истинските взаимоотношения между момче и момиче... мъж и жена-грозни и отвратителни. Никога няма да посмея да се влюбя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker