Труден избор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Труден избор
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1418 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на почти 20 години, студентка съм. Имам връзка от почти 2 години. В началото всичко беше перфектно, родителите ми харесваха приятеля ми и се оказа, че баща ми познава майка му от много години(учили са заедно). Няколко месеца по-късно от както тръгнахме, почнаха и проблемите. Приятелят ми е сложен характер. Не обича някой да му поставя граници за неговите действия, карали сме се за дребни неща, но той държи на мен изключително много. Никога не ме е лъгал, казвал ми е истината винаги в очите, не ми е изневерявал и от както сме заедно даже и преди това не си е писал изобщо с момичета. Не е момче, което се напива или да пуши, нито има лоша компания, приятелите му са прекрасни хора. Той също е студент, учи задочно, аз редовно. Подкрепя ме в решенията ми, но в началото на връзката ни искаше да се виждаме по-често, аз нямах тази възможност, защото или уча, или помагам във вкъщи, а и нашите обичат да прекарвам времето си с тях. Почнахме да се виждаме по-често откакто тръгнахме на училище последна година и нашите не бяха много съгласни..Родителите ми казват за него, че не е за мен, че не ме уважавал, че майка му била еди каква си..но за баща му казват хубави неща,че е трудолюбив и много свестен човек. За майка му казват, че не била наред с главата, че ходела само по почивки и т.н. Аз за това време, прекарано с него не съм видяла нищо лошо от майка му и баща му. Двамата много ме уважават, майка му се е опитвала да се сближи с моите родители, но те не искат. 2 години имам проблеми и в мен се трупа напрежение, приятелят ми е търпял какво ли не и нашите се опитваха и още го правят да ни разделят, но аз вече не споделям с приятеля ми за разправиите вкъщи, защото по този начин го наранявам. В сесия ме скъсаха на един изпит и баща ми забрани да се виждам с него 1 месец и той въпреки това го послуша, даде ми време да се подготвя.. И след като тръгнах отново на лекции, се виждахме в почивките и на нашите пак не им харесва, викат ми да правя каквото зная, но след това продължават да ме настройват срещу него. Не споделям вече с никого, нито с приятели, нито с гаджето ми и съм се затворила в себе си. Дайте ми съвет какво да правя, обичам го много, независимо от това, че има недостатъци, няма идеални хора. Също така ми държат сметка колко говорим по телефона, гледат ми чатовете, майка ми рови в чантата ми и да не изброявам още неща, правят всякакви опити да ни разделят, аз останах без нерви и това вече 2 години го търпя и все си мълча, те само виждат лошите му страни, но никога хубавите, не виждат, че съм щастлива с него, а те си мислят, че заради него ще прекъсна. Разбирам и техните тревоги, но с тези притеснения ме задушават и ми пречат, не ми правят никаква услуга. Моля, помогнете ми, защото се побърках и не знам докога ще е така...А имам още 5 години да уча и те ме издържат все още, не мога да си позволя да замина в друг град, остава ми само да се съобразявам с тях до 25 годишна възраст, ако не и повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: bdc4b5e185
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Предполагам , учиш медицина , а това е доста трудна специалност , която изисква голяма концентрация .Мисля , че основното им притеснение е да не си объркаш следването . После ,явно не харесват свекървата и не искат да влизаш в такова семейство . За недостатъците на приятеля си не казваш нищо конкретно . Говори с някой от двамата , с когото си имаш повече приказва и обясни ,че ти влизат в личното пространство ,ровят , следят и това те пресира много .Обещай , че ще си учиш и връзката ти няма да пречи на ученето .

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 51584385e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Започни да се издържаш сама дори да е почасова работа, приятеля ти щом учи задочно може да започне да работи на пълен работен ден, изнесете се на квартира и се оправяйте сами. Само от време на време ще ходите на гости при родителите си.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ce4dab3154
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добре де вашите го харесвали и изведнъж мнението им се променило, каква е приината? И защо майка му да не ходи по пчивки?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4f314292b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Слушай сърцето си и не позволявай на вашите да се бъркат.Дойде моят една вечер и ми вика :Баща ми не те иска за снаха.Моят отговор:"Аз не се омъжвам за баща ти.Ти искаш ли ме ?Да. И така 37 г. До преди 4 месеца,когато го загубих завинаги от коронавируса.Имаме две прекрасни деца и трима прекрасни внука.И сега сигурно докато съм жива,няма да погледна друг.Отделете се двамата и вървете заедно само напред.Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 40685a2fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти си пълнолетна и можеш да правиш каквото си искаш. Не може баща ти да ти забранява да се виждаш с гаджето си 1 месец. Та ти не си на 12 години! Защо позволяваш това отношение от страна на родителите ти? Ти позволяваш те да ти се бъркат в живота. Утре ще си нещастна заради тях, но мъката ще си е само твоя. Не слушай никого, взимай сама решения за живота си и носи отговорността си за тях. Голяма си вече, а не бебето на тате. Ако трябва започни да работиш, за да си независима финансово и не позволявай на баща си да ти се бърка в живота.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3eff91ddc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На мястото на момчето бих ти била шута. Създавай връзки когато спреш да бозаеш от мама и татко, преди това няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d671c88c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   а и нашите обичат да прекарвам времето си с тях.... ти на 5 ли си пълнолетен човек?
За майка му казват, че не била наред с главата, че ходела само по почивки и т. н... Вашите не са наред, кой са те да определят, кой кога ще ходи на почивка.
В сесия ме скъсаха на един изпит и баща ми забрани да се виждам с него .... Така ли се реша проблема със скъсването и ти отново пълнолетен човек ли си? Ти трябва да взимаш сама решенията си. Приятелят ти има граници, а ти не и вашите се държат тебе, като с дете.
Изнеси се и стани самостоятелен човек, вашите уж за добро ти съсипват живота. Коментара с почивките показва всъщност много, ако го осъзнаваш. Забрани, те какво искат, а ти къде си, къде е твоят ИЗБОР и твоят ЖИВОТ.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e4a66dac65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Бащата на авторката се чуди каква причина да измисли, понеже не може да си каже, че сватята му е била любовница, хаха, позната история.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 06ee10546a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не могат да ти забраняват да се виждаш с приятеля ти, ти си пълнолетна жена с глава на раменете.
Родителите ти те издържат и единственото, което могат да сторят, е да ти спрат парите или да те изгонят от вкъщи. Мислиш ли, че ще го направят, при положение, че те искат да завършиш успешно университета? Мислиш ли, че няма да си намериш работа и квартира?
Приеми фактите, ти си голяма жена, зряла и отговорна. Страхуваш се и е нормално, но не може цял живот да си подвластна на тези страхове и да се съобразяваш с всички около теб, забравяйки себе си.

Не изпускай най-хубавите години от живота си, само защото майка ти и баща ти са решили, че трябва да стоиш затворена вкъщи и да се биеш с учебниците денонощно. Каквато и специалност да учиш, ако това е единственото ти занимание, накрая ще изпушиш. Човек има нужда от спокойствие и забавления, не само от работа. Не си се бунтувала като ученичка, разбирам те, аз също не го направих, но сега си студентка. Сега си пълнолетна, можеш да гласуваш за президент и правителство, но не можеш да излезеш от вкъщи без разрешението на баща ти... Замисли се. Родителите ти със сигурност не ти мислят лошото, но не е правилно да ти се налагат, да те ограничават и да ти забраняват. На твоята възраст самата ти можеш да бъдеш майка.

Личният ти живот си е твоя работа. Ако обичаш това момче, бъдете заедно. Ти ще делиш покрив с него, не родителите ти. Той ще иска да се ожени за теб, а не за тях. Ти ще приемеш него за партньор, а не майка му. Дето се вика, връзката ви може да се окаже и грешка, но ти имаш пълното право да грешиш, защото иначе няма да опознаеш себе си и желанията си така добре. И моята майка не е била любимата снаха, но баща ми в крайна сметка си я е избрал и така вече 20 години са неразделни. Само ти можеш да знаеш, кое наистина е добро за теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bd17da2029
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Благодаря за съветите, мили хора!
До номер 1, да изучавам медицина, прав/а си, че трябва концентрация, и опитвала съм се да говоря с тях, приятелят ми също, но ефект няма.. положението се оправя за кратко и след това старата песен на нов глас.
До номер 3, преди го харесваха, сега не защото си мислят, че ми влияе зле, че се провалям заради него, казват също така че имал лоша миризма, има проблем някакъв поти се лесно, но на мен това не ми пречи. Също вика, че е капризен на ядене, че бил нагъл и т. н просто няма оправия, аз го обичам такъв какъвто е и се обичаме много!
До номер 6, и аз мислех така по едно време, че всеки нормален човек би се отказал заради намесата на трети човек, но въпреки това моят приятел не се е отказал.
Днес се скарах с тях отново, майка ми каза, че ако продължа да бъда с него няма да ми плати семестъра и че няма да ме погледне, баща ми казва, че ако ме скъсат на още 1 изпит ще се отрече от мен.. казват ми, че не ставам за нищо и така.. когато бяхме присъствено се виждах с него скришом от тях и те ме наричат лъжкиня, че момичетата, които учат медицина не биха правили тези неща и да... С една дума поставили са ми ултиматум. Не мога да избирам между 2те неща, обичам това, което уча, също обичам приятеля си. Преминахме през ада заради нашите, един път ни бяха разделили и като дойде приятелят ми при мен, аз веднага излязох, но баща ми щеше да го пребие. Щяхме да станем за смях... хвана ме срам, но след това му простиха за кратко и пак почнаха как не бил за мен и е такива. Хора, изморена съм вече имам чувството, че искат да ме съсипят. Обичам родителите си, но те не малко пъти са ме обиждали. От 13 годишна имам проблеми бой, караници и до ден днешен. Все едно не съм на 20, а на 12 години. Започнах и да лъжа за по-различни неща, не общувам с тях като преди.. те освен да ме критикуват друго не правят, мислят ми доброто обаче те са така залепени за мен. Като орлици са над мен.. уморих се!

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a27af8e5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Прави са. Трябва да учиш но и да ограничават прекалено не е добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker