Защо мнозинството от хората се не си признават, че не са моногамни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо мнозинството от хората се не си признават, че не са моногамни?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1396 пъти
Здравейте,
Този въпрос е коментиран вече, но пак го поставям. Виждам, че семейни, които много се обичат паднели им възможност де отдават на страстите. Иначе за пред обществото се кълнат във вярност и вечна любов.
Моя позната, която твърдеше и показваше, че много обича мъжа си просто се отдаде на секс маратон след като замина на специализация за 3 месеца в чужбина. След като се върна съпругът и пак е примерна. Обясними, че когато го е нямало са и паднали всички задръжки и не е имало с кой да се съобразява.
Семейни мъже са ме сваляли по всякакъв начин и то доста цинично и дръзко. Просто, ако мине номера.
Аз самата съм моногамна и явно ще си остарея сама. Бившият ми приятел, с който бяхме заедно 4 г., освен с мен е спал и с колежки, и със случайни, просто както дойде, без да има постоянна любовница. Разделихме се, макар че той твърдеше, че само мен обича.
Аз разбирам, че живем в модерни времена и че съвременните хора могат да обичат един, но да правят секс с много други, но за целта трябва да бъдат честни към партньора си, а не да го поставят пред свършен факт, след като се оженят и имат деца. Честността трябва да е водеща, като искаш да спиш с много простж си признай и остави избор и за човека до себе си.
Д. 27

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: d8e1e3b618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не че не си признават, едва ли някой отрича, че не може да изпита привличане към две жени. Това, което се опитват да кажат е, че това, че имаме инстинкти, не означава, че трябва да си вадим работите на ляво и на дясно. Но малко са такива, все пак повечето са първосигнални и не се различават особено от животните.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c8456c0f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Реклама ли си правиш?
И кой изобщо е решил, че истинската любов и моногамията са свързани? Глупости от преди сто години. Секса и любовта не са едно и също.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 468ba7f208
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   що бе, аз просто не съм обвързан

като бях обвързан, 5 години живяхме заедно, не съм поглеждал друга

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c4dc770de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Защо и на кого трябва да си признават тия хора, че са каквито и да било?!
Нещо, табелка ли да си сложат, надпис на челото?
Чия работа е, кой с кого си бърка в гащите и кой, какво прави в спалнята си?
И тука, правилният термин не е полигамия, защото това означава многобрачие, а полиамория - което означава поддържане на успоредни интимни отношения. Промискуитет - при животнте.
Аз съм жена на години, винаги съм била полиаморна и вероятно такава ще си остана. Но не смятам, че съм длъжна да се обяснявам някому, какви са сексуалните ми предпочитания.
Учудвам се, как в модерните времена, в които живеем, колко много хора все още бъркат е*ането с любовта.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 579d6f2ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хората не сме моногамни по принцип, но за да има някакъв ред и общество, ни е наложено (избрали сме?) да се правим на такива и да подтискаме желанията си, което не води до нищо хубаво, както се вижда.
Иначе, за да отговоря на въпроса - най-добре се седи на два стола. Хем си имаш официалната половинка за семеен уют, топли вечери и всякакви симпатични работи, хем хойкаш като невидял/а, разпускаш, нови тръпки и т.н. Най-доброто и от двата свята, дет се вика. Естествено, че малко хора биха устояли на такова изкушение. В същото време ни е пределно ясно, че почти никой няма да търпи подобно двойствено поведение, затова се правим на умрели лисици, представяйки се за много примерни и съвестни партньори. Просто искаме да запазим благините и от двата вида връзки. Хубави са по различен начин.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1548f93036
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 4

Всъщоност ще е добре, ако има метод за идентификация на подобни хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a8a8192e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   По природа хомо сапиенс е полигамен. Според мен ако не дойде на въпрос, то трябва това да предположиш това, не обратното.

Защо хората не си го признават... че те кое си признават? В някаква форма все още това да си моногамен и създадеш семейство се възприема като положителна черта. Без подобна идея в човешкото общество... трябва да си признаем изглеждаме не по-различни от всички останали животни. Доста днес не ги бърка да се живеят като животни, но други се опитват да разиграват, че са нещо повече.

Ще дам и друг пример. Също по природа, сме силно егоистични. Но повечето приятелства и познанства се базират на идеята да го играем социални и държим на групата... Естествено, държим на нея когато ни изнася, и да не ти се налага наистина да разчиташ на приятел както всички знаем...

Проблемът е, че като се отърсим от всички тези социални роли, дори идеята да ги симулираме, наистина няма да има нищо което да ни отличи от животните. Освен може би, че имаме разсъдъка да сме по-гадни и зли от тях. Животните не могат да са зли, но ние можем. Целият този процес който наблюдаваме днес по "освобождаване" от стари норми, води до едно място - джунглата. Дали има хора които наистина са моногамни? Има. Дали има хора които не са егоистични, и наистина държат на приятелите си. Има. Но са много редки, и нехарактерни за вида. И тези които разбират от еволюция знаят защо. Това ти снижава шансовете за оцеляване и създаване на потомство. Всъщност тази игра да се правиш на моногамен, и в същото време да търсиш нещо настрана е много печеливша. Не сме я измислили ние, има я и при други видове. Ако човек не иска да бъде лъган, единственият начин е да стои настрана от други хора...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ab92ba510e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5 - сядай на 10 стола, ако щеш. Само преди това се разберете с партньора/ката, че той/тя е свободен да прави същото.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 43a1afc10b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хората, които изневеряват са идиоти. Съжалявам приятели, но е факт. Изневеряваш от страх, яд или заради самия секс - от тъпо по тъпо. И да, моногамията и обичта са свързани. На хора, които един човек не им стига препоръчвам психолог. Има си диагнози, най-често всичко идва от комплекси, травми от детството или страх от обвързване. Бъдете разкрепостени, разнообразявайте в спалнята, ама с половинката. Само хора с проблем като завишено либидо оправдавам. Това си е като заболяване. За останалите казах си мнението. Бързият секс е като бързите пари - идва на готово, затова не се оценя и заминава със същата скорост, с която е дошло.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 76cad8488a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пробвах се да си призная, но някакси не върви да лъжа хората, че не съм моногамен, защото СЪМ моногамен. За останалите - те да му мислят! Аз свърших с признанията по тази тема. :Д

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 60566f5b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всъщност аз честно казано искам да си имам поне 2 момичета, може и цял харем, не да ме гледат, мога да се грижа сам за себе си, по скоро искам това за своите плътски удоволствия, но това е за сега, препдолагам защото не съм влюбен, а и не мисля че трябва да се влюбвам отново след всичко станало в предишни мои връзки (иначе ако съм влюбен в една жена не мисля че бих искал да имам други) Мисля да пусна подобна тема тук. Иначе, млад съм, нямам 30, далеч съм от това.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0e41c6ae75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щото не знаят кво искат, не виждам къв е смисъла да ходиш да изневеряваш заради единия секс като дупката е точно като на жена ти... Това просто е пълна простотия. Отдолу всички са еднакви, но разликата е в чувствата, които изпитваш към нея, ако няма чувства какъв е смисъла от тая изневяра? Явно мъжете си мислят че са много вървежни така ама са просто жалки, както и жените които изневеряват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9eb0ed9f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 4. Трябва да си признават, защото носят отговорност към хората уж, който обичат. Нали не смесвате ебането с любовта? ! Когато ходиш да се чукаш наляво и надясно играеш ва банк - хем си носител на зарази по полов път, хем знаеш, че могат да те разкрият и да нараниш човека до себе си.
Знаеш ли колко такива ХИВ позитивни има, като тебе, които се чукат без да знаят, че са носители? Отдавна презерватива не е достатъчен вече като предпазно средство. Иначе философи големи, но отговорност нула.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker