Не ме подкрепя и защитава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не ме подкрепя и защитава
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2179 пъти
Здравейте! Със съпруга ми сме на 26 години, заедно сме от 4 години, оженихме се наскоро. Още от началото забелязах, че хич не ме защитава и не се застъпва за мен. Мога да дам много примери, но най-силно запечаталия се беше с негов приятел, който взе да ме напада пред него и той си мълчеше. После излезна с довода, че не бил чул. Наскоро хазяйна ни искаше да ни излъже с пари, видях, че мъжът ми пак ще си замълчи и аз се заех с нещата. Става въпрос за не малка сума пари, беше готов да плати, само, за да не се разправя. Хазяйна в яда си, че не става на неговата взе да ни обижда, а мъжа ми просто си му даде парите и се сви. Не обича конфликти, все гледа да ги избягва, дори по този начин да унижи мен. Не усещам нужната подкрепа и защита, когато се налага. Никога не застава като мъж да изрази мнението си. Случвало се е да го обиждат с много грозни думи, а той просто казва, че няма да им пада на нивото и да им отвръща. Не усещам никаква чест и достойнство у него. Никога не съм срещала човек, който поне малко не защитава честта си. Среща се с хора, които му се подиграват в очите, не мога просто да го разбера. И тъй като той не заема позицията си на мъж, аз все трябва да заставам отпред и да отстоявам позицията ни и да защитавам. Всичко това е абсурдно. Знам, че направих глупост като се омъжих за този човек и си го заслужавам след като сама съм си го причинила. Просто имах нужда да споделя, защото много ми тежи. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 8e41f0d481
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   " Знам, че направих глупост като се омъжих за този човек и си го заслужавам след като сама съм си го причинила. " - Заради това ти изказване, аз лично бих те напуснал и не бих те погледнал повече.
Казваш, че мъжът ти не те защитава, а ти какво правиш сега?
" Не усещам никаква чест и достойнство у него. " Значи ти намекваш по форумите (предполагам и на живо с някоя приятелка) , че мъжът ти е п@тьо, но иначе той да пази твоя авторитет. Усещаш ли иронията?
Щом не отговаря на изискванията ти за мъж(Ганьо/Лош батко?), защо не го напуснеш (пари/деца - не са оправдание) и без това очевидно не го уважаваш?
" той просто казва, че няма да им пада на нивото и да им отвръща. " - Много правилно. Защо да си губи времето в безсмислени караници/спорове/скандали?
Абе как никой не написа нещо хубаво за половинката си в тоя раздел вечно драми/претенции/караници/евентуално и някоя изневяра? Тъжна работа сме хората - вечно недоволни.


Ронин

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cfb7d903d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Е кво прайш с него бе како ? Или понеже го мислиш за путьо си наясно, че друг няма да се държи толкова добре с теб. Понеже мъжете, които се държат добре с жените си са путьовци в техните очи. Няма какво да се лъжем. Може да не си го признават, но за жените, тихите, скромни и добри мъже, които не решават всичко с "Абе я си еби майката" ... да, мислят ги за путки.
Знаеш ли кое най- много наранява достойнството му. Че има връзка с жена, като теб. Поредната си, която на 26 мисли като ученичка.
Все едно сте във вечен пубертет, ама иначе говорите за отговорност и зрялост при мъжете.
Махай се от живота на този човек и го остави да намери някой, който искрено ще го обича, а не да говори за него, като за стока.
Била направила грешка, като го взела. Еми направи рекламация сега и го върни. Ще му направиш страхотна услуга. Все още е млад и има време да се съвземе от тази пародия на брак.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d703e71f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Айде като не ти изнася и не го приемаш такъв какъвто е просто се разведи със него!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 45dd3615fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Вместо да псува и да е груб и нахален по добре да е така ама неговото пък малко е прекалено, говори с него научи го как стават нещата, че майка му не го е научила.
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a9a75bef54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами виж, па принцип и аз не обичам конфликти и сърся начини да ги избагвам или да туширам напрежението. Да ескалираш някаква ситуация го считам за женски приоритет или за мъже с женски характер.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e72aed2a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Всеки човек има "недостатъци" - черти на характера, които ще те дразнят. Въпросът е дали ти можеш да приемеш и живееш конкретно с неговите недостатъци или не.
Ако само ще му се ядосваш повече и повече с времето, по-добре се разделете. Ако решиш да останеш, трябва да приемеш, че това е той и толкова. Ти ще трябва да "защитаваш" семейството.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 60898622df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е до подкрепа, а че е путьо. Да се промени няма, но ти можеш да промениш отношението си към него. Толкова ли няма положителни страни.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0e149196e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Грешиш булка. Мъжът ти си преценя добре плюсовете и минусите които биха били последствие от скандала който очакваш от него.
Какво очакваш ти? Да се скара и да загуби приятел заради твоите дрязги с него за разни дребни теми? Той просто не мисли че си права да се караш с приятеля му по онази тема, не иска да се кара с нито един от двама ви, мисли че темата за която сте се скарали е дребна и всеки от вас има право на различно мнение по нея.
Скараването с хазаина е равно на търсене на нова квартира и местене, което за мъжа не е никак лесно, а тази квартира му харесва и му е удобно да живее там. Понякога е по добре да хвърлиш някой лев от колкото да търсиш нова квартира и да се местиш. Хората казват едно местене е като световна война за мъжа.
За теб може да са обидни грозните думи които си чула, но мъжете приемат нещата по друг начин.
Общо казано проблема е в твоя телевизор не в мъжа ти. Улегналия мъж не мисли първосигнално той преценя има ли полза от скандала и какви биха били загубите и тогава скача или не. В ситуациите които си изброила той е преценил, че загубите му ще са повече от ползите ако вдигне скандал, това е.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d70685bd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе кво нападате жената бе! Разбирам те какво ти е, моят приятел е същия. Уж е много буен и агресивен, но повечето пъти към мен. Спори с хората и се пали, но после отстъпва или му минава. Случвало се е доста пъти да се наложи наистина да ме защити, но той се спира под претекст, че ако нещата ескалират ще ги бие, а не искал това понеже много ги биел едно време, не искал проблеми. Когато спори с мен, обаче никак не се спира, повишава тон и обижда. Та тези, които казаха, че добрите мъже сме ги имали за путьовци, не са прави. Едно е да си добър с жена си и да я браниш, това няма нищо общо с путьовщина, аз такива мъже мога само да им се възхищавам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7450a824bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   Мъжете няма да те разберат.
Моят баща е такъв - такъв мъж не ти трябва, ще теглите и ти и децата ти.
Дори аз не го уважавам и разбирам добре презрението ти към него.
Че утре ако нападнат физически теб или децата ви той няма да ви защити.
В едни други времена този човек никога не би могъл да има жена и поколение.
Качествения мъж не е безопасна игла, качествения мъж е опасен човек, който избира да се държи добре с другите, а не е "добро момче" просто защото не може да бъде нищо друго.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 10699113d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, от всичко само едно не ми стана ясно - защо още си с него, при положение че те прави на парцал?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cc8d66e948
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторката, остави човека да си живее спокойно. Намери си един невъзпитан, холеричен простак без задръжки, нещо тип мутра, с него ще си подхождате много. Само че при най-малкото ти мрънкане и несъгласие с него, ще те ошамари.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d70685bd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Към номер 12. Тук не говорим за мен, а за авторката. Защо ли стоя с него? Защото аз съм на 30,а както можем да разберем от повечето теми тук, жените над 25 вече минават в категория "дърти и нежелани". Като поостарееш малко се замисляш дали да направиш компромис, и да се примириш със това което имаш. Вече спрях да се надявам, че ще срещна човек, който ще покрие очакванията ми, може би защото осъзнавам, че и аз нямам какво много да предложа, нали и все пак съм на 30. Дърта съм вече за нови връзки.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 568cc46d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   У всеки човек може да не ни хареса нещо, това е неговият начин. Ако някой те обижда, защо трябва и ти да го обиждаш, този обиждащият има проблем. Понякога няма смисъл да отговаряш на такива глупости. Човек убиждащ другите просто е не възпитан. Предполага се, че не заради това си с него. Идеални няма.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 10699113d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   14, викаш, по-добре зле придружена отколкото сама. Звучиш като жена, която заслужава много повече от това. Аз лично бих те подкрепял, защото си умна и зряла. Но си страхлива. Между другото на 30 не си престаряла. И то го казвам като човек, падащ си по млади. Ако сега смяташ, че ти е късно, то какво ще кажеш на 40, когато вече доволно ти е писнало и не искаш да го виждаш? Че и дете ако имате - ни назад, ни напред? Ами като станеш 50? Сигурно ще ти идва да се обесиш. Те и без това сега се женят и правят деца на 35-40, не бъди глупава.

Баща ми е същия и винаги съм молел майка си да се разкара от него, но не, та не. Сега е на 58 и вече толкова и е писнало, че усещам, че се отразява на психичното и здраве и въпреки всичко пак го търпи и не разбирам защо си го причинява. Че тя сама ще е 100 пъти по-добре.

Казвам го съвсем добронамерено, защото не искам да има и други жени, които страдат като майка ми. На мен ми е жал за нея като майка.

Прочети за ефекта на сварената жаба. Ако сложиш жаба във вода, която постепенно се награява, тя ще стои там, докато не умре от сваряване, стига температурата да се покачва бавно. Т.е. жабата се адаптира към по-вискоата температура и не осъзнава, че се сварява и умира. Ако я нагрееш рязко обаче ще скочи веднага. Вие с майка ми просто сте едни бавно сваряващи се жаби, на които им липсва един шок, който да ги стимулира. ЩЕ си умрете от нещастие и ще се разболеете психически дори, обаче ще си мишкувате от страх от самота.

И всичко това го казвам съвсем добронамерено, надявам се да не се засегнеш и да не го приемеш като критика. Заисли се струва ли да търпиш в следващите 40-50 г., а то ще става и по-зле. Че ти сама да си, пак си си по-добре, а най-вероятно и няма да си сама. Не чакай да станеш на 60 като майка ми, че да се осъзнаеш.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 70e83079bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Този човек явно не може да се справя с конфликти и агресивност. Вероятно има ниски нива на тестостерон и/или е мачакан като дете и тийн от властни родители. Много хора се страхуват от конфликти, не е само той. Допълнително с това поведение привлича агресивни хора в обкръжението си, които сякаш надушват "плячката". Не ти харесва че се държи като жертва и че дори и теб превръща в такава чрез поведението си. Има оправия, но не знам дали ще се справиш сама. Ще трябва доста да почетеш и после в много разговори да изровите причината, поради която се държи като жертва. Съответно има и упражнения "на сухо" за преодоляване на тази парализираща пасивност. Ако решиш, че не може да се справиш, потърси консулт с психолог. Самият той сам няма да се промени в това отношение, ако ти не го подтикнеш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c110797ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Значи - първо твърдиш, че не виждаш "никаква чест и достонство у него", а после го солиш по форумите и се оплакваш от него, вместо да го насърчиш и да го подкрепиш. Не мисля, че човек с чест и достойнство би се оплаквал анонимно и би съдил човека до себе си за разни такива неща.
Във всеки човек ще видиш нещо, което няма да ти харесва, просто сме различно устроени, за мен едно е нормално, за теб друго, но недей да съдиш мъжа си и да го критикуваш. Вместо това се опитай да му обясниш по възможно най-толерантния начин, че не ти е приятно да слушаш обиди по негов адрес, и да не се застъпва за себе си и намерете решение на проблема, насърчавай го, помогни му, дай му от твоето качество и не го съди, нали все пак сте заедно, за да си помагате, да се развивате и да се подкрепяте. Прояви разбиране, моля те.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e20ceab7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Не знам аз, ама да не се окаже че, мъжът ти е от "тихите води"!
Аз също често предпочитам просто да отмина, игнорирам или в случая с хазяина ако е възвръщаема сума бих платила (примерно сума която се връща при напускане на квартирата ако няма нанесени щети) в случай че, е включено в договора.
Но...веднъж кипна ли от натрупан гняв, бог да му е на помощ на който ме е предизвикал до такава степен.
Да не стане накрая ти да си този постоянен дразнител, да си просто конфликтна личност, а той по- уравновесен?!
Не знам дали е такъв случаят, не може да се прецени добре след като не даваш ясни примери, но имай в предвид че, ако е така...рано или късно той ще гръмне, но срещу теб.
За приятеля също не казваш (нищо не оправдава той да обижда, де) какво се е случило, как и защо той си е позволил да обижда.
Спестявам важната информация и това е което ме накланя на мисълта че, искаш да наложиш своето на всяка цена дори спестявайки истина и/или манипулирайки.
По текста ти такъв, какъвто е, за мен извода е че, ти си конфликтна, манипулатор и искаш да контролираш всяко действие и мисъл на съпругът си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0322355c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Ами нали искахте равни права феминизъм, и до къде го докарахте? Да се примирявате да сте с путьовци? И сега ревете? Ами нали това искахте? Кротки мъже , които да ви слушат, угаждат, помагат в домакинството.А истинските мъже, които биха извили на всеки врата ,който обиди жена му или застраши семейството му наричате Ганьовци, на които не желаете да сервирате и перете гащите.Ами трайте си путьовците и не се оплаквайте.Утре ще влезе някой сирийски бежанец или циганин да ви ограби изнасили, а той в същото време ще звъни на 112 и ще ви обеснява, че не иска да влиза в конфликти.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 943ded497a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Той вероятно е мачкан като дете от родителите си, затова е такъв. Но противоположностите се привличат - ти явно си по-отракана и можеш да ес защитаваш сама. Във всеки случай е по-добре такъв мъж, отколкото агресивен. Защото в един момент ще стане агресивен и с теб. Иначе може да поощриш този да стане по-защитаващ се. Но в много от случаите той е прав - няма смисъл да отвръщаш на всяка подигравка или заяждане. Понякога -но не винаги- е по-добре човек да игнорира заяжданията на изнервения и да отмине с презрение.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 668d2fbdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   20, доста тъпи изводи. Един "истински мъж" не може да върти домакинство, така ли!??? Егати и истинския...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8be229e201
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Бившият ми беше такъв! Затова е и бивш! Позволяваше на познати, непознати и на семейството си да се държат неподобаващо с мен и нещо повече-вземаше другата страна, стига да ми е контра на мен!
И да си знаеш-все по-зле ще става!
Сега съм много щастлива с човек, който би ме защитил с цената на живота си! Та нали си неговата жена! Ако позволява да те мачкат, все едно мачкат него. Кой истински мъж би допуснал да му се подиграват в лицето и да обиждат жената, която обича?!
Щом на 4г е такова положението не ви виждам след 40

Ж33

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c69e9c54f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Номер 20 - изключително прав!
Подкрепям с двете ръце!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker