Здравни осигоровки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Здравни осигоровки
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 770 пъти
Здравейте, за пръв път ми се налага да плащам здравни осигорвки, пуснах декларация образец 7 и сега следва да платя. Искам да платя в кеш не с карта, разбрах че може от някоя банка или на банково гише в нап. Предпочитам банка но не знам как става. Моля някой по-запознат да даде информация...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 7fb95192c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   По банков път, отиваш в някоя банка и попълваш едно формулярче не помня как те казваше, банкови данни , основание за пращане и сума. Отиваш на гише и плащаш. Не се притеснявай отиде в някоя банка и хората, които работят там всичко ще ти кажат.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0ab8de624
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Най добре отиди в НАП, там където си попълвал декларация 7. Вземи номер за здравни осигуровки, на гишето казваш "за здравните" даваш ЛК, ще ти дадът документ в който е описано по месеци ТОЧНО колко дължиш. Вземаш документа, вземаш си едно номерче за банково гише, там даваш документа и ЛК и плащаш.
Всеки просрочен ден се трупат лихви, а една стотинка неплатена лихва може да ти излезе месеца като неплатен, плюс това отивайки в която и да е банка трябва да знаеш IBAN за здравните и да го попълниш правилно и точната сума с лихвите, която дължиш до момента на плащането. Това без инфо от НАП няма как да го знаеш. Има и още една причина да идеш точно в НАП да платиш, ако идеш в друга банка, и внсеш сумата, а имаш някакви глоба или акт за която не си спомняш "пресичане на място, където няма пешеходна пътека" парите които внасяш ще идат за изплащане на глобата, ако плащаш на банковия клон в НАП плащаш точно здравните, а евентуалната глоба си остава неплатена.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 978c42ed97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Значи от НАП трябва да ти дадат бележка с точната сума, за какъв период е, по коя сметка да се преведат и т.н. Като имаш тази бележка, в която и да е банка да отидеш, всичко ще стане лесно и бързо. Те ще ти обяснят на място - просто трябва да попълниш едно платежно и готово. То там си пише какво трябва да попълниш, нищо особено не е. Имена, сума, сметка и т.н. Дори да има нещо неясно, остави го празно, после те ще ти го попълнят или поне ще ти обяснят какво да напишеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0ab8de624
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От 2 забравих да добавя, че когато плащаш на банковия клон в НАП с ЛК, личните си здравни осигуровки, си освободен от банкова такса. Във всяка друга банка ще те таксуват 3-5лв такса превод. Там също няма ти да попълваш платежното те ще си го попълват, ти само плащаш и подписваш.
До 3 така и така ще ходи в НАП за бележка, защо да не плати там а да ходи в друга банка? И на бележката няма изписан IBAN за здравните.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 978c42ed97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   4, има разлика между "друга" и "която и да е". Последното означава, че може и в НАП, може и в друга. Също и никъде не съм споменал, че IBAN-ът трябва да е в същата бележка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0ab8de624
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 5 ами моженето в "друга банка" е грешката ти, която и да е предполага различна от тази в НАП, а и му казваш че в бележката която ще вземе като отиде в друга банка щели да му обясняват, а не е така. Отивайки в различна банка, ще искат от него сам да си попълни платежното, а той няма да има на бележката си IBAN, никой няма да се заеме да му се разяснява. Грешен е съветът ти.
Ако от твоя съвет той избере "моженето в друга банка" ще го върнат в НАП да си научи IBAN, и ще го накарат сам да си попълва платежното, никой няма да му се обяснява.
В самия НАп е най лвсно само им даваш въпросната бележка и даваш парите, те се оправят, че и безплатно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0c20f06b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Плащането с карта в НАП е най-лесно, защото на място ти правят справка колко дължиш и с карта плащаш за секунди.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ff9ae46fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора благодаря за отговорите....! Като видях каква опашка има пред нап (заради covid пускат по двама) и реших да ги платя онлайн! Извадих си пик код (безплатно), чрез него платих с карта нямаше и такса за превод, платежното се попълни автоматично, аз само iban-а си написах.
П. с Не исах с карта, защо си мислех че ще отидат по един стар акт, но чрез пик стана много лесно, а и може да следиш всичко с него, има достъп до много информация.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0ab8de624
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе след като знаеш как защо ни занимаваше? Искаше да плащаш кеш а накрая плати с карта само ни занимаваше с глупостите си. Не заслужаваш отговори на питаията, по добре да не беше писал/а коментар по темата си от колкото да ни напишеш, че питаш за плащене кеш но накрая да платиш с карта.
А да не си плащаш глобите говори още по лошо за теб!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: cdea15c1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами браво на теб. И за какво ти беше да пускаш тази тема в интернет?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker