Какъв е зорът да се споменават бивши? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какъв е зорът да се споменават бивши?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1777 пъти
Прочетох темата на един господин и може би аз съм смотан и малък, защото не съм имал връзка за 10 години (само на 21 съм и е практически невъзможно), но мисля, че е редно да дам мнение от другата страна и искам да попитам съгласни ли сте с мен, може да опонирате, да давате аргументи.
1. Започвам с това, че от връзка във връзка прескачането го правят много несамостоятелни и слаби хора (ако не можеш за малко да си сам за мен си мижитурка) или такива без чувства, щото трябва да си дадеш време да преодолееш стария партньор, ако изобщо си го обичал. И да не натоварваш новия с емоционален багаж. Виждал съм след 5 години връзка на втората седмица с нов партньор. Е как този човек няма да се чувства като заместител?
2. Споделяне - разбирам да споделиш какви са ти в момента отношенията с бившия, за да няма скрито-покрито от новия човек. Също така ако има травма от рода насилие от бивш/а, изневяра, нещо, което те боли и искаш подкрепа на човека до теб. Това е разбираемо! Както и ако те попита той/тя първи за бившите, да отговориш стига да искаш. Директността обаче не е това. Почвам да ви разказвам. Имах нова приятелка, току що бях влюбен в нея и не, все още не правехме секс, ако има значение, но стабилно няколко месеца бяхме заедно и отидохме на море с компания. Имах очи само за нея, нито зяпах други, нито отразявах, камоли бивша. Доста пъти съм я чувал по-рано да говори за бившия, но в началото й бях само приятел, затова е приемливо. На морето прекали. Сама каза колко е привързана към Созопол, защото на плажа с бившия там си изгубили девствеността. После ми разказваше какво й подарил, какво тя на него. Той я бил научи да плува. Иронията е, че също така ме беше завела там, за да правим секс за първи път тоест да пресъздаде спомени, НЕ да създаде различни с мен. Аз накрая хванах рейс и се прибрах, беше ми много тежко. Но реших, че няма да съм т. нар. rebound на някой, който сам не иска да остави миналото. Това ми даде един добър урок. Преди нея и аз имах бивша (първата ми), с която сме продължили напред и двамата, поздравяваме се, но не се държим във всички социални мрежи, няма омраза, няма и излишна близост. Колко може човек да е прост и нетактичен да говори пред нов човек в ново обкръжение какво и къде са правили с бившия, да държи снимки и да няма отлепване! Но това говорене? Да дразните ли ще го правите, щото тук не виждам комуникация? Представете си тези, които не виждате нищо грешно в това, след като сте свършили с поредната тирада за бивш/а да, новият човек да започне с подробности от до за разказва пък за своите. И какво става - паприкаш, живот със спомени. Ако толкова обичате бившите, то защо се разделихте и най-малкото защо ползвате друг човек за буфер и психолог? Изобщо на среща с човека, не би ли следвало да опознавате него и следователно нови спомени да правите, а не да мислите за миналото? Тук за хора, жертви на някакъв вид тормоз не говоря, това може да се сподели, даже е желателно, за да не ви напомни новият човек без да иска и да има предвид. Говоря за влюбените в бившите индивиди.
3. Границите - за мен не е нормална прекалена близост с бивши. Случва се такива да останат в добри отношения и дори приятели да останат. В една компания да излизат, познавам хора настоящи и бивши на човека приятели. Но всичко има граници, а дори аз не съм ревнив, но го смятам. Ако виждате, че човекът до вас се дразни и бившите все плуват в живота ви, просто изберете. Срещи насаме с бивши и излизане в обща компания без настоящия, както и следене на профили от "любопитство" за мен са End Game. Късам я на минутата.
Та малко разбъркано съм се изразил, но надявам се ме разбрахте, това ми е болна тема. Най-отблъскващото е на нов партньор или човек, който искаш да спечелиш... да дрънкаш за бивши.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 5e209e7edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Толкова съм съгласна с теб. Момиче съм на 24 години и имам приятел. 3 години сме във връзка, но за тези години сигурно поне 3, 4 пъти в седмицата ще се спомене нещо за бившите. Излизаме с приятелите ни и там пак нещо за бившата му. Толкова е дразнещо и нараняващо. Колкото и да сме го обсъждали за него е нещо нормално да се споменават все пак това нещо било миналото му. За толкова време не можах да го променя, че вече се примирих.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 224718e334
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   А какъв е зорът да не се споменават? Защо трябва да се преструваме че, нямаме минало във връзките си, да бъдем предпазливи психолози за хора с емоционални дупки, рани т.н. и да се съобразяваме постоянно с "болния" човек да не би да се обиди за това че, сме дишали преди тях, имали сме социални контакти преди тях и ооо, ужас, даже и връзки сме имали преди тях.
Никога не съм попадала на такива "нежни" душици търсещи в мен тяхното си самочувствие, самоуважение т.н. все са били здрави хора... може би защото и аз не съм имала нужда да се забърквам с хора с които взаимно да си създаваме драми.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 44df380680
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Авторът е. Моля сега да не ми заобикаляте въпроса. Не говоря за сръдливите хора, които стават фитил и търсят под вола теле, но всичко има граници. Съгласен съм с номер 1 и според мен трябва да тупнеш с крак и да му кажеш, че е неуважително. Особено пред приятели! Ето какво е разликата в споменаване, било то за хубаво или за лошо. По-скоро трябваше да кажа не споменаване, а говорене за бивши.
"Бях много наранена от бившия, еди как си приключиха нещата, ще се радвам с теб да е различно...и т.н."
"С бившия ей там се праскахме за пръв път, той не обичаше да прави орална, подари ми еди каква си гривничка, много го обичах и той мене, ама сега съм с тебе..." един куп още лични детайли, които нито искам да знам, нито ми е приятно.
Не съм олигофрен и съзнавам, че всички имаме някакво минало и 90% от жените, с които ще бъда потенциално имат минали връзки. Това не значи при всеки разговор да ми говори за него. То не виждам и смисъл. Нека ми говори за някоя книга, филм, да се опознаем, какво има да ровим? Чувал съм да се говори често и за секс с бивши пред приятели. Това ОК ли е според вас, щото за мен е унижение? Било то в негативен, или позитивен аспект - колкото и близки да са ти приятелите, няма какво да унижаваш новия човек, настоящия пред тях. Нещо такова беше. Едно момче каза. "С *името на сегашната* всичко ни е топ - нито скандали, хубав секс, а с бившата беше ужас." В цяла компания от около 12 човека. Е много мило. После как не е имало скандал не знам, на място на момичето щях да му плясна шамар, това не е комплимент, а сравнение - грозно е и всеки го прави, но трябва да е само мислено. Мен тази втората ме беше питала веднъж - дали тя или бившата ми е по-хубава. Ами много ясно, че настоящата за мен е най-красива, иначе защо ще съм с нея. Сега и двете са минало.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e000b87de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Прав си!
Не говоря за отминали връзки и отклонявам въпросите, не питам и сменям темата ако е повдигната. Щом е минало има причина и не е нужно да се напомня.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ad95db2821
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защото човек се впускс във връзка преди да си е дал време след раздялата да излезе на чисто сам.И са трудно е когато си обичал истински спомените е така да ги прескочиш без да овориш за това.При следваща приятелка просто и кажи деликатно, но директно,че след като сега сте заедно,искаш да случвате нещата заено,пи нов начин.Разбери,жените докато излязат от емоция от друга връзка им трябва време.И ти споделя тези неща,не за да те нарани( дори не осъзнава,че го прави) ,а защото те усеща сигурен за да ти го сподели.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c157322495
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За мен всичко зависи от човека, с който съм.
Аз самичка за бивши не тръгвам да говоря. Освен в процеса на разговор, ако нещо го изиска. Примерно "Кой те научи на това?" - ако е бивш, казвам си го, няма какво да крия. Аз винаги съм приключвала връзките си, сигурна в това, че не искам да се връщам назад. За някои от тях имам много какво да разкажа - и положително, и отрицателно, но по принцип не смятам, че засяга особено новия ми или бъдещ партньор, така че не ги намесвам излишно.
Вторият мъж в живота ми искаше да знае всичко за първата ми връзка. И в общи линии съм му разказала всичко.
Третият ми ме пита на две, на три. Но пък той беше много увлечен от това да разказва любовните си неволи, което наистина беше страшно неприятно. С него бяхме заедно няколко месеца, в които сме правили по-малко секс, отколкото е говорил за жените преди мен. Беше покъртително до каква степен стига в разказите си. И сега съм убедена, че съм част от тези му разкази, но няма какво да сторя.
С настоящият ми сме си разказали всичко. Но не в необмислени подробности, макар че той като цяло е бил доста по-детайлен в разказите си. Знам за първите му сексуални преживявания с бившата му, какво й е подарявал, какви изненади други е правил, за какво са се карали, какво е чувствал, за какво са говорили, какво са правили, къде са ходили... Доста.
Аз лично не мога да бъда особено подробна в разказите си, които се отнасят за други хора. Например, казала съм, че първият ми приятел ми е изневерявал активно, че е бил много агресивна личност, защо съм стояла с него години наред, кога съм решила, че е време за раздяла и т.н. Но не мога да задълбая в разказ кога и защо ме е пребивал, примерно. Смятам, че това си е нещо, което е станало между нас и няма нужда чак пък толкова да сме подробни. За вторият си казвам, че е бил идеалния като личност, каква е причината все пак да преценя, че нямаме бъдеще, но не задълбавам в това какви изненади ми е правил, по какъв начин ми е показвал чувствата си. За третият казвам, че е било вълнуващо, но кратко. За него най-малко разказвам, защото имам най-отрицателни впечатления, въпреки че имахме някои изключително силни моменти. На настоящия си приятел във времето съм споменавала някакви подробности - например, съм му разказвала след раздялата с първия какво се случи, защото беше доста травмиращ и края, но пък ме накара много да израсна психически. Виждал е една картичка от втория ми, която е единственото нещо, което ще пазя до края на дните си от него като спомен - казвала съм му какво се крие в нея, какво е предвещавала и какъв е бил подаръкът, с който дойде. Казвала съм му за някои места, които сме посещавали с третия ми, защото е инициирал да ходим заедно и съм се чувствала длъжна да споделя, че вече съм ги посещавала и имам хубави спомени. Особено за една екопътека, на която три пъти правихме секс с третия ми... Как да отида с друг ми кажете? Аз знам че нямам нищо към този човек (ние дори понякога се виждаме и то е видно, че всичко е угаснало и от двете страни), нямам проблем със спомените ни заедно (не ме карат да искам да се върна в миналото), но определено не смятам, че е много удачно да седнем на пейка с новия, на която съм имала бурни любовни преживявания и която си спомням с бивш. По същата причина, например, отказах да отида в един от апартаментите на настоящия ми, защото точно там е започнала връзката му с бившата му, което си спомня със смесени емоции, но я помни. И неговата идея едва ли не беше и нашите преживявания да започнат от там. Категорично отказах. Обясних му, че трябва да трупаме нови емоции, а не да заместваме стари. Тогава имаше лек крах в завързващите ни се отношения, беше му нужно малко време да осъзнае мен ли иска или да забрави бившата си чрез мен, но го преживяхме успешно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 17328ff76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   На който бившите не му слизат от устата, да си седи с тях. Който толкова милее за хора отпреди години, просто да спи пред вратите им. Всеки си има минало, но никой не е длъжен да го слуша постоянно.
И аз като номер 1 излизах с мъж, който не спираше да дрънка за бившата си. Явно любовта на живота му. Ами не е приятно да се срещаш с някой, който толкова държи да си в течение на връзките му. Всичко може да се обясни с 2-3 изречения, но не е нужно да се слушат сравнения, споменчета и т. н.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 15f0155dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мен лично не ме дразни, даже ми е интересно, защото хора, по бившите ви си личи какви сте. Обикновено като се споменават бивши, се споменава дадена ситуация, реакция, чувства се показват, независимо дали отрицателни или положителни. Така разбирам по-добре що за човек е човекът до мен. Отделно ако ми се стори, че бившият партньор е бил свестен като поведение и характер, започвам да се вглеждам по-добре в човека до мен, понеже явно има нещо, което не е наред с него, за да го остави бившият, уж идеален човек. Отделно като плюе бившият/ бившата си, проучвам по-добре нещата, да не се окаже, че самият човек до мен прави изначало лоши избори и не мисли много, много за обкръжението си, т.е. да не се окаже, че сексът му/и е бил по-важен от здравия разум. Сещате се какъв ми е изводът за такъв човек. Та аз съм на другия полюс - предпочитам да се споделя за минали връзки и забивки, това е ценна информация и ми носи доста данни за човека до мен. Даже предпочитам и подробности, въобще нито ревнувам, нито се дразня. Сега ако в компания ни в клин, ни в ръкав се споменават ей така някакви минали събития с бивши, значи или човекът има сериозни комплекси, или се опитва по елементарен начин да ви накара да ревнувате, което само го прави смешен в очите на околните. Тогава ще направя забележка, от рода на, никой не се интересува от присъстващите къде си се ебала, както и аз не бия тъпана къде съм си го вадил, доста е незряло, ако се повтори и не се държиш културно ще ми видиш гърба, аз с простовати хора не се занимавам. Това мисля е достатъчно да те разбере ясно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e39e9b4a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Напълно съгласна съм с теб, авторе. Даже възприемам, че излишните разговори и безкрайното „свързване“ с бивши обобщено представляват един абсолютен червен флаг. От подобни лица по-скоро трябва да се бяга, докато е време. Няма оправия.

Аз нямам особен брой връзки зад гърба си или бивши – реално погледнато, 4-месечна връзка в осми клас, която не бих желала изобщо да включвам към „личната си статистика“, тъй като беше детска работа, двумесечна такава в дванадесети. В момента от 9 месеца съм със сегашния си приятел и нямам за какво да говоря с него за „бивш“. Не поддържам и контакт нито с този от осми клас, нито с онзи от дванадесети. Не смятам и да го правя някога.

Имам история за бивша изгора с този, с когото бях „във връзка“ два месеца – момчето не беше преживяло бившата си, с която се бяха разделили заради разстоянието, което ги делеше тогава, различни градове. На всяко второ изречение тя се споменаваше – колко е хубава, колко е добра, колко е умна. Човекът излиза на среща с мен, но същевременно изважда телефона си и започва да си пише с бившата, с която бяха в страхотни взаимоотношения след раздялата. В един от случаите аз погледнах към кореспонденцията им, докато стоеше до мен, беше неизбежно – тя го беше попитала подигравателно: „А бе, сегашната не ревнува ли от мен? “ (едва ли не според нея се подразбираше, че трябва), той бе отговорил: „Не, няма такова нещо. “ с купища засмени отстрани. Никакво уважение, недостойно поведение на един неузрял индивид. Да не говорим, че бяхме излезли с него и с една моя близка приятелка, пред която си позволи да коментира въпросната прекрасна девойка, момичето се втрещи и след това ми каза индиректно на няколко пъти, че заслужавам по-добро и този не излага само себе си, но и мен. Разбира се, раздялата беше неизбежна и се случи – той имаше много трески за дялане и изобщо нямаше и най-беглата идея как да се държи адекватно с порастваща жена, а не с 15-годишно момиче, което всъщност бе бившата му. След раздялата се оказа, че имаме до някаква степен общи познати – веднага плъзна клюката, че докато сме били „заедно“ и той се е прибирал в родния си град, се виждал с въпросната. Оттам нататък преценката и оценката за това какво се е случвало точно е повече от ясна, ако задължително човек би могъл да се довери на източниците си. Пълна излагация. И за него, и за мен.

Та, такива ми ти работи – главно пиша това, за да могат евентуално някои подобни личности да се видят отстрани колко смешно изглеждат чрез поведението си, до какво би могло да доведе, адекватно ли е изобщо и т. н. Просто... жалко и ненужно е. Излагате и себе си, и човека, с когото сте.

Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4c86531406
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Евала, авторе! Не съм съгласен с теб за едно - че се смяташ за "малък" и че си бил "само" на 21 години. Напротив, на такава възраст човек е вече напълно оформена и зряла личност, може би не откъм житейски опит както сам пишеш, но за изградени принципи и ценностна система - определено. И може би наистина си се изразил хаотично, но разбирам посланието и съм съгласен с него.

За мен, хората които споменават бивши живеят в миналото. Вкопчени са в тия спомени, къде от болка, къде от липса, и при все че мога да разбера желанието им да си спестят от едното и да изживеят другото (което поражда "зора" да се споменават, предполагам), пак се получава същото: сравняват бивша връзка с настояща. Така излиза просто, без значение дали го осъзнават или не.

Да, ама животът не е като шоуто "Кой е по-по-най. " Не е редно да се мери с един аршин, смятам аз, защото хората не сме автомобили че да ни се гледат "параметрите": това возило с толкова места, онова с ей такова ускорение а пък третото МПС всъщност е каручка дърпана от муле, и затова е 100% еко. Хората може да имат подобни характеристики и типове личност, но в същото време всеки е свой собствен, отделен индивид, оформен в своя конкретна и уникална среда. Всеки е различен по един начин или друг, но това няма как да се разбере и оцени, ако човек бъде гледан през призмата на бивша връзка.

Смятам че такива хора или ги е страх да не им бъде разбито сърцето, или ги е страх от нещо ново, затова търсят колкото се може по-точно копие на старото. Във втория случай ще тъпчат на едно място и новата връзка няма да доведе до никъде, докато в първия? Ами за първия случай бих казал, че се търси нещо невъзможно. Не ми се струва и естествена и истинска такава връзка, в която всичко да е перфектно и розово докато свят светува. Това е все едно да кажеш, че искаш да живееш във вечната къща - еми, такова животно нема. Ще се счупи джам, ще се олющи стена, ще се спука тръба, ще протече покрива. Само защото в предишната къща е нямало достатъчно интерес да си мръднат пръста, и така хубавата къща се превърнала в грозна руина не означава, че и в текущата ще е така. Стига да се запретват ръкави, хубавата къща ще си остане хубава независимо колко аварии ще й се случат.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9f5b87faff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Има и друг момент, който никой не е отбелязал. Не мислите ли, че партньорът ви подава толкова и такава информация, колкото на него му е изгодно да знаете? Тоест може съзнателно или не да ви манипулира чрез (уж) искрено споделяне. Освен това, което си разкрил за себе си днес, утре ако ситуацията се промени може да се използва срещу теб. Затова е по-добре всеки да си държи миналото за себе си и да не рови из чуждото. Като започваш да градиш връзка с някого, не влачи в нея товара на предишните ти. Това е лично мое мнение, не карам никой да го споделя.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7c46960e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момче, мога да съм ти майка по години, но ти казвам, че си абсолютно прав!
Нито веднъж не съм споменавала за бивши, нито веднъж не са споменавали за бивша пред мен. Никаква необходимост от ровене в миналото, толкова е просто.
Отстоявай си го, защото бившите нямат място в настоящето, никакви приятелства, поздрави по празници и т.н.
Казвам ти го, за да ти вдъхна увереност, че си на прав път - ще срещнеш момиче, което ще вижда, усеща и иска само теб и тогава всичко ще си дойде на мястото!
Успех и отстоявай себе си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: cac4757e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Абсолютно си прав. На два пъти ми се е случвало някакви да ме занимават с бившите си и двата пъти точно заради това се разделих с тях. Единият имаше дълга връзка, но бившата му го беше оставила за да си изясни какво иска. И уж бяха разделени от вече близо година, но аз го усещах все едно изчаква тази ако реши да се върне при него. Уж излизаше с мен, а в същото време уж приятелски се виждаше с бившата, понеже били от една компания, споменаваше нон стоп как ходели еди къде си, как обичала шоколад. Започна на мен да ми подарява шоколади, аз му казах че не обичам шоколад и съответно не ям. Той продължи. Абе все едно се опитваше да си замести бившата с мен и да ме направи нейно копие, да правиш нещата които те са правили.
Другият също нон стоп говореша за бивашата си, как му била изневерила какъв боклук била. Но само тя му беше в устата. Отначало бях толерантна, но като продължи да ми дрънка само за нея започнах да се изнервам. Започна да ме сравнява с нея- тя била направила така, ами ако и аз съм направела така какво щяло да стане. Един път му казах всичко, като му е толкова важна да си ходи при нея, а не да излиза с мен и да ми говори за нея. Съответно го разкарах. Това за мен е огромно неуважение, никога не бих си позволила да говоря на някой с който излизам за бивши. Нали уж излизаш с този човек, защото искаш нещо с него. А не да излиза с мен, а в главата му бившите. Ако не си я преодолял дай си време да я преодолееш и тогава излизай с други. Аз съм седяла 2-3 години сама, защото не съм можела да преодолея даден човек и все още съм мислела за него и не съм си позволявала да излизам с други. Като толкова са ви присърце тия бивши, опитайте се с тях да си оправите отношенията и ако не стане първо ги преодолейте и тогава излизайте с други. Хората не са ви някакви изтривалки, дето са длъжни да слушат за бившите ви нон стоп. Да сподели нещо, ама да ми говориш нон стоп - не мерси. Аз лично такова поведение няма да търпя и толерирам. Мисля, че един човек трябва да има интерес към мен и да се опита да опознае мен, а не да седя с него и той да си мисли за бившите. Научете се че това не е редно и не занимавайте хората, които търсят истинска връзка с непреодолените ви чувства към бивши.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker