Може ли девствеността и безбрачието, да бъдат добродетели за атеист? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Може ли девствеността и безбрачието, да бъдат добродетели за атеист?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1358 пъти
Питам от чисто любопитство, не, че имам колебания за себе си. Тук и под девственост, имам вредвид, не само до брака, а за цял живот, което означава и безбрачие. И така, според вас, идеята винаги да бъдеш чист и невинен, да се въздържаш, без да имаш гадже, съпруг или съпруга до себе си, с който|която, да се отдаваш на плътско - сексуалните страсти, може ли да бъде важна за човек, който не вярва в нито една религия?
М, 27

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 0e189b5c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Пълни глупости ! Аз съм атеистка и съм омъжена и си правя плътски удоволствия с моя мъж. Това да не вярваш в религиите, защото са измислени,не значи да не правиш любов и да не се жениш/омъжваш. Едното няма нищо общо с другото. Да не вярваш в религиите е често срещано, защото реално няма доказателства за съществуването на Бог. Базирано е само на една суха вяра,докато чувствата ти към даден човек и желанието ти да правите нещо повече е реално,ти го усещаш . Няма нещо такова като да останеш “ чист” . Мръсен те прави дори да изречеш една лъжа в живота си, да откраднеш една дъвка и тем подобни. Ти говориш за тялото си, аз го разбирам,но дори една целувка от баба ти по бузата вече те прави мръсен, защото не се знае баба ти едно време с тая уста какви ги е вършила, нали ме разбираш? Избий си тея простотии от главата,намери си приятелка и малко влез в правия път.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 181d02c2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Атеиста е най-религиозния човек за мен.
Той упорито вярва, че няма Господ да речем.

Вярва ли, вярва!

Щом вярва, че няма Господ, той е вярващ, не е ли?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 181d02c2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Плюс,
по-добре човек да вярва ако ще и в силата на някой връх на планината дето вижда всеки ден от прозореца си, отколкото в нищо.

Щото да се опира човек сам на себе си е изключително трудно, непоносимо даже.
А вярата, вярата прави човек по-силен, има към кого да се обърне, има с кого да сподели, има, има, ...

Така, че да си атеист не е кой знае каква гордост, а вярата, не е необходимо да я демонстрираш.
Всеки българин трябва да е верен на Православието, а кризата със свещениците е временна, което не ни пречи да се самообразоваме.

Коя майка не е имала моменти, когато детенцето и вдигне температура или се разболее, да не се обърне по инстинкт към бога!

Не отричайте силата на вселената, а как ще я наричаме тая сила, не е толкова важно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 266ad2e916
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Може. Всеки човек си има своите виждания и преценява какво да му представлява добродетел и защо.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d2fa66489e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не, девствеността и безбрачието могат да бъдат идеали само за идиот, комплексар и непълноценен човек...

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2077ac2965
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Работата е там, че религията са просто писаните закони на градивно функциониране на света. От опит сам ще разбереш, че примерно ако излъжеш в работата си, след известно време ти спират поръчките; ако изневериш на жена си, след това и другата ти връзка завършва зле; Ако повредиш на съвестта си с нещо друго, изгубваш способността за точна преценка на света, повреждаш се безвъзвратно. Всъщност, тези “закони” са универсални тъкмо затова, тъжният факт е, че дори и да не вярваш в Бог, ако искаш да имаш добър живот, ще спазваш този морален код както ако си жаден, ще пиеш вода - това е начинът, по който работи света... Много хора решават, че като отрекат Бог, получават карт бланш да живеят “свободно” (разбирай, разгулно, без мисли за последствията)... и рано или късно това им излиза през носа, има безброй такива съдби, все повече за жалост.

Безбрачието има два универсални добродетели - първо - спираш да пилееш енергията си. Връзката с някой те изгаря, цялата емоционална енергия която изразходваш, както за щастие, така и в трудности ти отнема от живота, изхабява те; същевременно, изразходването на спермата при мъжете, ако е твърде често (говорим, повече от веднъж на месец за хората над 35) според китайската медицина, ти източва силата, дори според нея това е главната причина за оплешивяването, за намаляване на зрението, и още за няколко такива неща. Разбира се, може да се спори по темата, но това е същото и в Аюрведа, и в другите древни медицонски практики. Тоест, имало са нещо пред вид хората.

Второ. Безбрачието дава шанс на човек да се посвети на нещо друго, на изкуство, на служба. Да бъде в услуга на останалите хора, в идеалния случай. Големите учени, големите артисти, повечето не са оставяли след тях поколение. Може и да са имали връзки, но няма как пълноценно да се посветиш на семейство, и същевременно да работиш по 18 часа на ден.

Всъщност, безбрачните хора са били символ за останалите в обществото, като хора, на които им е отнето много, но същевременно им е даден шанс за свобода, за полет на идеите им... За развитие на останалите хора, “безбрачните”, посветените, да бъдат нещо като мъртвите листа, които като заровиш в почвата, дават на растението най-ценните хранителни вещества.

Всекиму със съдбата, ако живота ти дава безбрачие, може и да няма ккаво много да направиш по темата... А може и да има, но да не знаеш, пилеейки си времето в размисъл и притеснение за бъдещето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c541e17e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Да, могат да бъдат добродетели. Всеки, който води рагзулен, суетен и безморален живот, един ден ще бъде съден. Приживе или след смъртта. А може и двете. Масово хората угаждат на своите плътски страсти, това е един вид егоизъм, ако има дете на хоризонта, това вече е друго. Защото децата са святи...

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: 179235b9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз не съм вярваща и си правя секс. Искам и да създам семейство. Това може да се случи при прекалено вярващите. Нали монахините и поповете не трябва да правят секс. Чела съм коментари "Като искаш да си останеш девствена стани монахиня". И само вярващите остават девствени до брака. Ако още има такива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker