Любов без секс? Възможно ли е в 21 век? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов без секс? Възможно ли е в 21 век?
преди: 3 години, 8 дни, прочетена 2317 пъти
Млада жена съм. Идеята за секса винаги ме е смущавала. Аз съм изключително любвеобилна, влюбчива и емоционална, но не мога да си представя да правя секс. Влюбвала съм се неведнъж, привързвам се изключително много към даден човек, но като стане дума за прекалени интимности, се дърпам. Иначе обожавам целувките, прегръдките, докосванията, но секс - твърдо не. Преди смятах, че е нещо като фобия, но сега осъзнавам, че нямам вътрешна потребност от това. На възраст съм, в която моите връстници отдавна загубиха девствеността си. Мисля си, че сте остана цял живот девствена и поради моите разбирания за “връзка”, сама. Това нещо като “платонична любов”, днес категорично не съществува и съм наясно, че мъжете се ръководят от първичния инстинкт. За тях дори тленното е по-важно от емоционалната свързаност, от интелекта и духовното. Те са като зверове и животниското в тях надделява.
Жените сме по-нежни, по-чувствителни натури и все по-често се заглеждам по жени( но по онзи красив и романтичен начин, отново без секс).
Какво мислите имам ли някакъв шанс... да бъда щастлива?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 дни
hash: 8198823cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Не.

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 0179fc2680
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   А от целувките в такъв случай, каква ползва имаш ?

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 424d59f15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами реално мисля, че ще намериш човек с твоите разбирания. Но не е вярно,че мъжът има нагони, а жената е цвете едва ли не, което за да разцъфти има нужда от грижа, внимание и ласки. И аз обичам приказките и романтичните филми, ама това е животът - друго измерение. Аз съм жена като теб, свястна, грижовна, мила, свенлива и искам сериозно обвързване, но мисля и за секс. Да слеете телата си в едно е красиво и също духовно извисено събитие. А и всички сме животни. Като видя мъж, който е мой тип и си го представям без дрехи или ... досещаш се, минават ми мисли като на мъжете, но намирам това за нормално и адекватно и не ме прави аморална или нещо подобно. Животинската страст е секси, освен платонично, трябва и химия. Два компонента има връзката - духовен и сексуален. И за мен секса не е важен, божееее седя си кротко и тихо на сухо и чакам нещо, което си струва, но нагонът си е нагон и си оказва влияние. Иначе късмет, готино момиче си според мен, ще намериш момчето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: 206d655105
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Да, разбира се - ако срещнеш човек, който е с като твоята сексуалност, и си допаднате. Ти май си демисексуална или асексуална. Може и да си би, но това не изключва предните две. Потърси из нета сайтове за запознанства за хора като теб. Или пък групи във фейсбук. Ветроятно няма да са на български, но сигурно ще се оправиш с едни английски.
А ако тук или другаде ти намекнат, че едва ли не трябва да се насилиш да правиш секс, то в никакъв случай не се връзвай.

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 4e227813f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Спешна нужда от психолог. Не обичам да пращам хората по психолози, но някои са просто краен случай. Успех.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 7dacf03351
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Проблемът ти е, че прекалено много се превъзнасяш. Коя съм аз - най-духовната, емоционалната и не знам си каква още. Мъжете пък били животни... Ти живееш в някаква фантазия. Ако се отпуснеш и правиш секс, ще се оправиш, но на тази възраст май отиваш към стара мома и ще си вечно сърдита и неразбираща хората. Сексът бил животински. Първо сексът не е само лашкане, а сливане на души и тела. Второ кое не е животинско? Дишането е животинско, яденето е животинско. Да не ядем и да не дишаме ли? Сексът е също такава потребност, както това да общуваш с хора, да имаш социални контакти, да си прегръщана и някой да го е грижа за теб. Ти го поставяш в някаква отделна категория, сякаш е нещо неприсъщо за хората. Гледаш на него като на нещо ненормално. Това се е получило, защото за всяко нещо си има време да се усети и направи, ама ти си го пропуснала и това е изродило мисленето ти и представите ти за него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 791fe06c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Или пък може просто да те привличат жени? Аз имах същия проблем с мъжете. Целувки, прегръдки, натискаме се и като тръгнат нещата натам - се дърпам. Все нещо ме спираше и ми пречеше и не знаех какво е, но разбрах като опитах да бъда с жена. И вече 8 години си се занимавам с жени и всичко е точно. :D

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: a3c9110a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ти не си опитала и отричаш, защото имаш страхове и бариери на подсъзнателно ниво. Четох подобн проблем и се оказа, че причината е бабата на момичето, които такива глупости и е говорила, като молко, че тази млада жена възприема секса, като някакво ужасяващо преживяване. Сподели с партньора си, за да бъде още по-внимателен и нежен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 04c89e137e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   А деца???Планираш ли деца в перспектива????Или и ти като Дева Мария непорочно заченала?????Еб.ане му е майката.....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 9514622538
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, послушай коментари 3 и 4, те са дали най - правилни отговори на въпроса ти. Вероятно си асексуална, в което няма нищо лошо, ще ти е малко по - трудно да си намериш асексуален партньор, но не се отказвай. Успех!

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: f8cf747c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката:
Благодаря на номер 3 и номер 4 за това, че изразихте вашата гледна точка, благодаря за мнението и съветите.

Забравих да уточня, за тези, които се чудят относно моята възраст- не съм на кой знае колко зряла възраст, а на 19 г. Сигурно много хора биха решили, че съм стара мома. Но дори да бях по-голяма, мисля, че младостта и старостта са състояние на духа. Не смятам, че ако остана без мъж, ще съм "стара мома", пък ако ще и околните да ми лепнат подобен етикет. Познавам самотни жени на 50г, които изглеждат по- секси, по- жизнерадостни, по-духовити и с повече живец, от жени на 25.

С други думи, дори да остана сама, което ме съмнява, тъй като получавам много внимание, все ще има хора в живота ми, ако не и любовен спътник. Но не смятам, че ще бъда типичната "отчаяна жена" с няколко котки вкъщи. Аз съм достатъчно интелигента и упорита, с много хобита, много дейна и креативна.

Осъзнавам колко нетипична е тази ситуация за много от вас, но дори и вас ви разбирам. Осъзнавам, че нивото на развитие на всеки човек е различно и не всеки може да бъде широкоскроен и да не осъжда това, което не разбира.

Говорила съм и с майка ми за този ''проблем" и мое разбиране за нещата - тя не ме разбира изобщо, нито ме подкрепя, както за повечето неща в моя живот, но това е друга тема. Но тя е от друго поколение, по-консервативна е. Тя смята, че да намериш мъж в живота, е най-важното, че такова нещо като хомосексуалност е лудост, че мъжът стои по-високо от жената, че жените едва ли не в 21 век не сме още еманципирани достатъчно и куп други глупости, с които няма да ви занимавам, че цял ден мога да ви говоря само за майка ми и нейните глупости. Абсолютно не мога да приема това закостеняло и конвервативно мислене. Просто сме много различни с нея.

Номер 7 - благодаря и на теб. Всъщност ти се досети, защото аз само загатнах- аз съм бисексуална, нямала съм интимни отношения, но винаги съм знаела, че обичам и жените романтично. Влюбвала съм се няколко пъти в доста по-възрастни от мен жени - изключително красиви, женствени и поддържани. Някак си ми харесва човек, който прилича на мен, аз самата съм доста женствена и според много хора - красива и чаровна. Времето ще покаже какво ще се случи, но като се замисля, все повече се отдалечавам от идеята да си легна с мъж, но с жена.... не знам... не съм си представяла....Дано не излезе сега, че съм хомо (Шегувам се!).

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 4072a5ace3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако майка ти разсъждаваше като теб, как ли щеше да се пръкнеш на този свят? За баща ти вече разбрахме, че е бил животно и звяр. :))) Много са ти объркани представите за света и за живота , момиче. Сега си млада и покрай теб се въртят мъже, може да си целувана, гушкана, да се радваш на някакво внимание, но с годините ще се усещаш все по-самотна и излишна за всички, особено като гледаш как другите се радват на любимите и децата си. Сама се лишаваш от пълноценен живот. Но, разни хора- разни идеали, животът си е твой. Вземи си поне една котка да има с кого да се гушкате.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 9d0baeb811
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И аз съм нежна, чувствителна, женствена, но си искам секса.
Според мен ужасно много се страхуваш или срамуваш.
Сексът с човек, когото обичаш, е прекрасен, като върха на любовта.
Асексуалността психолозите определят като проблем, който е желателно да бъде разрешен.
Това е все едно да можеш да виждаш, но да си сложиш превръзка на очите и да си живееш в тъмнина.
Опитай се да превъзмогнеш страховете си. Сексът не е страшно нещо, ще ти хареса.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: a9214f8056
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ех, все едно аз съм го писала.... Дано има такива мъже, които да се интересуват от духовното общуване, а не от секса. И на мен секса не ми харесва, не ме влече, а май страдам и от вагинизъм. Харесва ми да ме гали или целува без да бърка, свършвам така клиторно и дотам, неприятно ми е друго. Дано успеем да си намерим такива мъже, успех

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 93daea74fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако си хванеш някой грохнал старец, който иска да се хвали с младо гадже без да правите нищо, може и да успееш. Иначе дори непридирчивите като мен ще искат секс, а аз съм доста непридирчив. Но, скъпа, дори аз не смятам да стоя на сухо до края на живота си, ако съм във връзка. Няма шанс!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 дни
hash: e4550d2ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Просто си израснала с натрапено чувство, че секса е нещо мръсно и срамно. Имаш бариера, както беше писал някой. Ти като не си правила секс няма как да знаеш харесва ли ти или не. Сексът с мъж, който те привлича и си влюбена в него е неземно преживяване. Мисля, че като му дойде времето и точният мъж ще се убедиш сама.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 2fb59b9053
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Няма биологичен и социален смисъл от романтична връзка без секс. Приятелска, колегиална, менторска и т. н. - да, но романтична - не. Ако желаеш романтична връзка без секс, то или ще останеш сама, или всеки път ще те изоставят, щом разберат, че няма да има секс, или трябва да търсиш някой като теб (което би било много трудно), или в един момент сама ще усетиш с кого желаеш секс. Или приеми тези опции, или потърси професионална помощ от психотерапевт. Кой знае какво ще изплува на повърхността на нежеланието ти. Успех!
ж33

 
  ...
преди: 3 години, 3 часа
hash: 1972680ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Всяка првилнА постъпка е една крачка към щастието
.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 часа
hash: 1972680ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ако любимия ти нАпусне този свят лювовта ти към него ще изчезне ли!?

 
  ...
преди: 3 години, 3 часа
hash: 1972680ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Истинскат любов една друга се пазят от грях ,затова че истинската ти любов те пази от грях(Секс)

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 часа
hash: 1972680ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ако някой иска да влезе в храма ти"да се помоли нека го направи по твоя начин не както той иска..когато се саобразяв с теб той вече е в храма ти без да го осквернявА и ти си щастлива и той/тя е щастлива.:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker