Чувство за вина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувство за вина
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1633 пъти
Здравейте. Това е моята история. Не спирам да се обвинявам и да страдам. Мъж на 28г. съм. Работя на речен кораб. Преди месец приключих връзка с 22 годишна жена. Бяхме заедно 1 година и 10 месеца като през последните 8 месеца живяхме напълно самостоятелно в един от апартаментите на майка ми. Преди това, още в самото начало я поканих да живее в баба ми и дядо ми докато аз пътувам на кораба, тъй като имаше проблеми с приятеля на майка и и не искаше да живее повече с тях под един покрив. Баба ми я гледаше като собствена внучка. Уредих я да работим заедно на кораба на който работя, но заради пандемията не се качихме. Но дори тогава изкарахме късмет, защото ни плащаха 8 месеца европейска заплата без да работим.

Месец преди да пратят въпросните късметлийски договори, тя замина на обучение във Виена. За съжаление там разбрах и то от майка ми, която водеше обучението,че приятелката ми се е целувала с някакъв албанец. Дори за малко не са правили секс, но тя твърди че го е блъснала и се е осъзнала. Някак си го приех и простих в името на връзката. Дадох и втори шанс. В апартамента на майка ми където живяхме не плащахме наем, а сметките ни бяха доста ниски. Общо взето с един общ бюджет от 400 лв изкарвахме месеца. Живота ни беше приказка, пасвахме си в много неща, бяхме на едно мнение за почти всичко. Правихме всичко заедно. По цял ден и нощ бяхме заедно. Нямахме нито един сериозен конфликт. В течение на връзката е имало неща, които са я дразнили в поведението ми но тя държеше всичко в себе си за да не се караме, докато аз и казвах какво ме дразни в нея. Така стигнахме до момента в който тя реши да си събере багажа и да си тръгне. Искаше една седмица в която да размисли, но аз на следващия ден и написах много тежко обвинително съобщение. Почувствах се използван и захвърлен. В последствие на другия ден и се извиних за слабото ми поведение като и обясних,че написаното е било заради това че съм бил афектиран и повлиян от хората на които споделих за раздялата. Тя каза че думите ми са я наранили много, била е на кръстопът, но е взела своето решение да се разделим окончателно. В последствие в яда си, настроих дядо и против нея,защото тя криеше от него с какви пари разполага, само и само да може да взима и от него. Никога не одобрявах постъпката и тъй като не е редно тя да има 30 000 лева немъчени пари а да иска от пенсионера. Той ми каза,че изобщо не е била при тях на село през тази седмица която ми поиска за да помисли какво да прави. Лъгала ме е най-нагло и кой знае къде е била... Седмица по-късно се опитах да поговорим и да я помоля да си останем приятели защото исках да имаме контакт, въпреки всичко, но тя отказа заради това че съм казал на дядо и и ме блокира навсякъде.

Вече месец се обвинявам и не мога да се съвзема. Факт е, че на моменти съм се държал лошо и съм и забранявал някои неща. Никога не се бяхме карали за нищо, винаги преглъщаше това което и тежи и никога не бяхме сядали да поговорим сериозно за нещата. И в един момент просто си тръгна и остави една огрома дупка в мен. Чудя се дали щеше да се върне, ако я бях оставил 1 седмица без да и пиша? Щяхме ли да си останем приятели, ако не бях казал на дядо и че има останали 20 000 лева в сметката?... прекалено добро ли направих на това момиче?

Всеки ми казва, че нямам вина за нищо и че един ден ще съжалява че си е тръгнала от мен. Моля вие като странични хора да кажете какво мислите. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: fe810e0eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Направил си добро на себе си, че си се отървал. Извади си поуките и умната следващия път.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a28c1b1bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Тя нещо крие. Не съжалявай за нея, щом е лъгала дядото, то и с теб е правила така. Дори не знаеш за какво и колко те е лъгала. И щом не е споделяла значи крие нещо. Продължи напред и дано намериш по-честно момиче.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1f44a6d91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Тази е била просто една долна използвачка, авторе! А ти си прави изводите с какви момичета се захващаш, не си 15-годишен, извинявай!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4aa980583b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей,
Явно несподелянето, е пропукало връзката Ви.Тя също е водила паралелни връзки с други мъже освен с теб.Имал си и страхотно доверие и е злоупотребила с него.Попаднал си на малка лъжкиня, и е отседнала за 1 седмица при следващият кандидат.Бил си излъган и използван, на тази възраст малко жени знаят какво искат да правят в живота си.Важното е, че твоят живот продължава, не ближа рани, гледай уверено в бъдещето си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 92c5f8fcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Смятай що за долно същество има 30 хилядарки обаче няма никакви скрупули да прибира пари от пенсионер. Никаква вина нямаш, тя винаги щеше да си намери оправдание да те блокира. Не го е направила защото я тормозиш, а защото разкриваш истината за нея пред другите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3a9e7bcc25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Държала се е лошо, не го мисли повече, . Един ден и тя ще съжелява за постъпката си. Успокой се и продължи напред.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d8acd8d78b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Братле така описани нещата от теб оставам с впечатление че те е използвала и си е примълчавала. Не се обвиняваи защото няма днимъл фругото е че явно си има резервен план който е станал водещия. Каъо цяло радвай се че си се откачил защото можеше да ти го направи след заем, дете или при нужда от помощ да не е насреща.
Искам да ти кажа че всеки мъж е имал по една такава заслепяваща връзка но накрая

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 891871edc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това, което е правила с дядо си, е толкова отвратително, че чувството, което трябва да не ти дава мира, е не вина, а отвратеност, че си се докосвал до нея! Лъгала те е и теб! Ти самоуважение имаш ли? Дори да си представим, че тя ей сега реши, че пак иска да сте заедно, без дълбоко разкаяние от нейна страна и радикална промяна, би било адски нечистоплътно, низко и обидно за теб да се съгласиш да сте отново заедно.

Щом не сте говорили за важните неща, значи въобще не сте имали връзка. Много е лесно едни отношения да са розови, докато още могат да отбягват реалните търкания.

И последно: абе човек, на 28 години си. Какво е това живеене при майки, баби и дядовци? Направо facepalm-нах като прочетох „напълно самостоятелно в един от апартаментите на майка ми“. Така не си самостоятелен. Самостоятелен си, когато си независим и роднините ти нямат лостове да ти влияят.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 891871edc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тъгуваш по някакъв въображаем образ на връзка, която никога не е съществувала. Представяш си хубавите страни - единомислието за повърхностните неща и т. н. Напълно игнорираш бруталната реалност на лъжите, в които е оплитала кого ли не тя. И тъгуваш, че тази прелест в свършила. Не. Това, което е свършило е 10% прелест омазано в 90% катран.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4e4965c9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От автора: Благодаря на всички за отделеното време.
Забравих да вметна, че постоянно ми повтаряше "аз се събрах
С теб за да съм спокойна", в един момент спокойствието се разбута и тя си тръгна. Излиза, че през цялото време съм и бил удобен и любовта която ми показваше след случката във Виена е била фалшива и породена от чувство за вина и от страх да не я разкарам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker