За паспорта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За паспорта
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 579 пъти
Привет на всички добри и свестни хора. Искам да попитам трябва ли да се заверява паспорта след като ти го дадат от паспортното или вече е заверен?! Питам, защото очаквам да заминавам за чужбина и се чудя дали трябва да се заверява специално или вече е заверен след като ти го дадат от паспортното. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: ab30d207a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Паспортът е личен документ, като личната карта. Някои страни изискват виза (разрешение да влезеш в дадената страна) за български граждани. В ЕС пътуваме само с лична карта (предвид обстановката от пандемията всяка страна има изисквания), Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина също ни позволяват да влизаме в страната им само с лична карта. Турция свободно пуска наши граждани с паспорт.
Заверяват се официални документи (Диплома, Акт за раждане, Удостоверение за семейно положение, Свидетелство за съдимост и т.н.) и техните преводи на чужд език, на тях им се слага апостил от нашето
външно министерство и така стават валидни в чужди държави, иначе може въобще да не ни ги признаят. Личната карта, паспортът, книжката са лични документи, те не се заверяват, но се заверяват преводите на тези документи. Примерно кандидатстваш във чуждестранно ВУЗ, те може да изискат "нотариално заверено копие" или "нотариално заверен превод на паспортните данни"

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0b8fdf57bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Благодаря ти за бързият отговор. Бъди жив и здрав. :)

Автора

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f7878edfbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не разбирам какво имаш предвид "заверявам".
1. За много държави не се иска паспорт изобщо,а ако влизаш с такъв само го показваш на границата и това е. (Обикновено това са Европейските държави)

2 За други държави може да влизаш с паспорт и на границата ти бият печат в паспорта на влизане и още един на излизане...може би това имаш предвид под "заверяване". В тези държави обикновено може се стои до определен период от време . Да кажем 1 -3 месеца..

3. И третия тип държави са тези, за които ти трябва виза. Визата се изважда от посолство на държавата в която отиваш. Не е задължително да е от България обаче. Например аз съм вадил виза за Беларус от Украина или за Китай от Монголия.
Визите биват много видове , но най честите са туристическа ,работна , учебна и бизнес. Тази виза се лепи на една от страниците ти в паспорта (в посолството го правят), а на обратната страна също както в т.2 ти слагат печати на влизане и излизане.

За това коя страна какви изисквания има посети сайта на Министерството на външните работи. Там постоянно актуализират изискванията за всички държави.

Надявам се да съм помогнал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a598a89c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От автора до 3: Става въпрос за Великобритания. Направих си статута за уседналост и ще ми важи за следващите 5 години. Наясно съм за статута, но се питах, дали когато отида на летището ще ми изискват някаква заверка на паспорта или не. Все пак благодаря и на теб, че си коментирал. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker