Да расте ли детето ми без баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да расте ли детето ми без баща
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1307 пъти
Здравейте.. преди време писах, за да споделя, а днес търся съвет. Ако е от хора минали през това ще съм истински благодарна, защото те имат другата гледна точка.
От години живеем заедно и всичко беше чудесно. Забременях и той се започна са пие до безпаметност, бременността ми беше малък ад. Минаха месеци, нищо не се променя. Мислех, че ще иска да е с бебето, но той не се интересува особено. Не мога да търпя повече това. Уморена съм, трудно ми е и мъчно да съм сама в това. Отвратена съм от него. Не искам детето ми да вижда всичко това. Но не искам и детето ми да расте без баща.. не искам да гледа другите семейства от двама родители. Знам че това е травма за едно дете. Но вече съм смазана психически от всичко това. Мечтаех за семейство, а какво стана да мисля за раздяла. Аз ще го търпя някак ако е по-добре за детето, но не знам дали ще е. Просто се надявам някой със сходна история да сподели как се е развил живота, какво е преживял..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 23f8e87ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Да, доста е трудно да си самотен родител в днешно време, аз съм майка с момченце, добре че са родителите ми и приятелите ми инак сигурно психически щях да се счупя. Аз от самото начало си живея само с детенцето и понякога е супер натоварващо, но при теб ще е по добре да си сама, от колкото да си с пиещ мъж.
Аз съм ЗА това детето да е щастливо и спокойно с един родител, пред това да расте в пълно семейство, но всеки ден да вижда баща си пиян, а майка си изтормозена и нещастна. А таткото, ако реши да вижда детето си предполагам винаги ще може да го направи, но най важното за едно дете , а и майка му да живеят в спокойна среда.
Не знам дали знаеш, но има такова схващане, че децата ни повтарят модела на поведение, един ден той/ ако е момченце примерно/ когато има връзка, има жена до себе си ще знае, че е съвсем нормално той да се налива като прасе / извинявам се за думата/ и да пребива жена си / и до там може да се стигне/ или ако е момиче , няма да има доверие на мъжете / защото момичетата в бащите си виждат качествата които искат да имат мъжа до нея/.

Това ли искаш за детето си? Това ли?

Плюс може да срещнеш друг човек, който да заобичаш и да приеме бебето ти и да сте си щастливи.

Дай си шанс. Животът ни поднася препятствия не да ги търпим, а да ги превъзмогнем. Късмет, дано направиш правилния избор.

-ф36-

Разбира се никак не е хубаво

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 31d853f812
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Каква ирония, авторке. Ти искаш съпруга ти да е до детенцето ви, а моята иска да съм далече от него. Но щом пие не ти трябва пияндур. Нищо чудно да почне да изпива и твоите пари.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d11f50ab0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Важно е дали е син или дъщеря. За сина е пагубно да бъде без баща, лично съм преминал през това, в момента се боря със всякакви проблеми, на 29 години съм, а всъщност по познания от живота нямам и 19. Макар че пък съм успешен в работата си, но това е нищожно пред това да бъдеш успешно развит човек.
За дъщерите не знам. Мой лични наблюдения, които не съм консултирал с експерти: не е толкова страшно, проблемите са други - засилва се женското, и след време ще търси повече партньори, евентуално в брака ще й бъде трудно да не изневери - ще има по-силно привличане към мъжете. Наблюдавал съм няколко такива случаи през поколенията, и си позволявам да кажа.

Съжалявам много, ако бях баща на детето, никога нямаше да го изоставя, както мен са изоставили! Ще се справиш, живота е нещо необяснимо, дар, който ти е дадено да апзиш и развиеш, ще успееш, ще видиш!

м29

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d12f6d2953
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Мислиш, че ще е по-малка травма да живее с баща, който не се интересува от него и евентуално ще го тормози? Разделяйте се, то детето пак ще си има баща, жив е все пак. Пък и като му отпадне ангажимента и отговорността до голяма степен, може да се държи по-човешки. Или иначе казано по-добре час в месеца ако ще да го вижда, но да се държи нормално, отколкото всеки ден мъка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d73d34cbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма пълно щастие, много от пълните семейства са лицемерни, но правят и непростими компромиси. Пиянството е нещо ужасно...не може ли да се лекува? А и какво работи, къде дават заплати на алкохолици? Поговори с него, защо пие, неже от нищо, помогни му, протегни му ръка - нали в мъка и в радост...

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4ce5c80b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Бащи, които психически тормозят майките на децата си, са изключително подли същества. Жената, която просто иска да е майка и да дава топлина освен на мъжа си, а и на общото им дете не заслужава психически тормоз, пиянски истории, грубо отношение, както и вечно липсващ мъж, за който приоритет в свободното му време не е детето му, а лични задачи, курви, безразборен секс и пр. На един мъж, който обича жена си, не му коства много да я направи щастлива - един годеж, тържество, сватба, изненада, малко пътуване и пр. Но те какво избират? Грубост, епитети, алкохол, сайтове за бърз секс, курви, изчезване след работно време и почивните дни, лъжене, че няма пари за нищо и поставяне на жената в окаяно състояние да взима назаем, проси, да мизерува майчинството си, да плаче и страда, докато мъжът си подсвирква доволен с уста. Не мъже, не бащи са гореописаните, а едни жалки създания, лоши и много подли, защото в момента, когато жената до теб е най-уязвима бременност и майчинство, най-ранима а, ти да направиш всичко нужно тя да не се чувства добре. Това не са и добри бащи, добрият баща знае колко важно е емоционалното здраве на майката за общото им дете!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: eacd431824
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм от другата страна, но подкрепям раздялата в случая. Мойта избяга от мен още преди да роди. Имаше идиотската подкрепа на майка си, че на тенхото дете баща не му трябвал(? ! )... Опитах се и направих каквото можах, но нищо не се получи. С втория ми брак всичко е окей. Тайно се надавам и с детето "ми" да е било така, но... само то си знае.
Редовно пиян баща знам какво е и знам много добре какво натоварване е за детската психика, та не го пожелавам на никого. Не знам какво е да си съвсем без баща. Знам какво е да си без майка. По скоро не знам какво е да имаш истинска майка. Не ми е било лесно, но съм оцелял през детството си. Какъв отпечатък е оставило това в живота ми - сложен въпрос, но общо взето - нищо фатално (бих казал).
От пияния баща - горе-долу пак така, като съм направил съответните изводи за себе си.
М 55

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 120a9d3779
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За жалост явно трябва да се види травмата като мине пубертета, за да ме чуете. Без баща не става, какъвто и да е. Говорим си за латентен хомосексуализъм, личностно разстройство и мъки за самотната майка, това са азбучни истини от психологията. Това не отменя факта, че бащата явно е пияница, а пък майката - героиня. Просто закони на природата, не коже да ги избегнем. Намери си друг ако има как!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 392e2b1d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че ще бъдете много по-щастливи и спокойни с детето, ако се разделите с бащата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d1f46ecb8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм израснала с баща алкохолик и мога да ти кажа, че ако се бяха разделили с майка ми докато съм била малка, щеше да е по-добре. Мъчно ми е да говоря така за него, защото почина преди няколко месеца, но не спирам да мисля за него. Не можах да го преживея въпреки всичко, което ми е причинил, а то е ужасно много. И все пак щеше да ми е по-добре да израсна само с мама.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3cd6c04a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Той нали не се интересува от него. Тогава какъв е проблемът? Детето ти вече расте без баща. Просто с един алкохолик в къщи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4081561bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Детето ти и тъй и тъй расте без баща, след като този индивид, който го е създал не проявява грам интерес към него... по-добре само с майка и то със спокойна и уверена майка, отколкото с насилник, който вместо стабилност и грижа създава проблеми. Защото нали се сещаш, днес тормози теб, утре ще почне да тормози и детето. Е, такова детство ли искаш да има? С баща насилник и майка на края на силите си?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker