Обичам детето си, но не мога да го понасям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обичам детето си, но не мога да го понасям
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2677 пъти
Всичко започна след като родих.Един безкраен ад. Дори и в момента ме боли всичко тялото и душата. Детето ми е хипер активно и по цял ден крещи и мрънка. Не може да говори. Ммого е сладък и има прекрасна усмивка. Обаче понякога не мога да го понасям. На година и 4 месеца е. Прави постоянно бели. Не мога да го оставя за 5 минути в среда, която не познавам дали няма да се пребие. Мисля че това ме напряга психически. Посъоянно пада и реве. Нощем преди да заспи пак реве. Нощеска само се върти и не спи спокойно. Не яде от скоро, бях го научила, но го оставих на едната баба и от тогава не яде. Чат пат го оставям на майка ми или другата баба. Но и все не съм доволна от това как го гледат. Свекървата уж ни слуша и го гледа как и казваме, но майка ми само упортсва и не ме слуша. Това предизвиква постояни спорове и кавги, не може да се напаснем, тя не иска да го гледа както аз искам, не зачита моя авторитет на майка. Спори за всичко, храна, спане и имаме различни гледни точки. Бях на гости при нея и си тръгнах за два дни, беше ад, а детето нито ядеше, и му излезнаха пъпки. И майка ми и баща ми ме обиждаха, че съм лоша, егоистична и злобна, че мъжа ми е по-добър от мен, че не ставам за майка. Започвам да мисля че е така. Просто постоянно ми е зле и не издържам психически. Мъжът ми след като родих стана груб с мен, не ме желаеше. Нямаше никакъв интерес и се държеше деспотично. Той работи на пълен работен ден от вкъщи и се опитва да помага за детето, но е изнервен от работата и допълнително ме напряга. Иначе се старае да ни е угодно. Това е в момента, преди беше още по-зле. Непрекъснати спорове и кавги с него и несъгласия за ваксини и рев от моя страна. Хем искам да ми помагат, хем не съм доволна. Някакси не мога да се отпусна, не мога и да спя. Също така съм с 20кг по пълна от преди и ми тежи. Едвам се движа, след раждането смъкнах доста, но от стреса качих още след това. Кантара всяка седмица ставаше плюс кило. Но от доста време задържам, но не отслабвам. Честно казано не знам как ще продължа. Обмислям да го пусна на частна ясла, но той не може да говори. И е голям дивак. Като му дам да пие вода от чаша сам, целия се залива. Не знам дали е готов. Мисля и за домашна помощница и почнах да търся. Просто не знам какво да направя за да издържа. Не ми се умира млада

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3ea4c3a779
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Пробвай с яслата - може там да го понаучат. Не го давай на родителите си - те са ужасни! Свободното време инвестирай в спорт. Мини на нисковъглехидратен режим - без захар, бяло брашно, картофи, бял ориз. Така ще отслабнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 65c468eda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ти си изнервена, следователно и детето е изнервено. Чети му книжки, занимавай се с него, обяснявай му разни неща. Не казваш за какво толкова се карате с майка ти.
Още е твърде малък, нормално да се залее ако пие вода от чаша. И на една госина нормално да не говори още. Говори му ти и не го стресирай. С викане няма да стане.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c8434ef440
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Прави са не ставаш за майка. На мястото на майка ти щях да откажа да гледам внука, при условията които поставяш. И да намериш детегледачка ще ти е много трудно. Детето е хипер активно заради теб.
Седни успокои се, грешно е да си толкова напрегната, както виждаш и на отношенията с мъжа ти се проявява това. Детето не спи спокойно защото ти по цял ден си нервна, ти нервничиш и то нервници по цял ден защото те копира. Показваш му че трябва да нервничи за дребни неща и то така прави.
Не било ядяло и какво като пропусне едно ядене, какво ще се случи? Какви са тези глупости научила си го да яде, а някой го бил отучил. Детето ще се научи да спазва твоите правила у вас, у бабите техните правила и това е, проблема е в теб че имаш изисквания как да гледат детето ти, все едно ти си им началник на бабите. С такива условия и в детската ясла ще имаш проблем, в градината ще гледат детето по техните правила, повярвай няма да спазват твоите, хич не ги интересува ти какво искаш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f627bf1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Нормално е, но и ти не си съвсем наред, остави да го гледат, дори да не ти харесва как и си почивни. Защо се отказвате от имунизациите?
Спри да си залепени с детето, може да го пуснеш на ясла, но искат ваксини.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bc4e777d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хаха, ти поне имаш на кой да го оставиш. Аз нямам, живея една година като затворник.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 93f296fb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Това, че ти си убедена не значи, че е вярно. Първо гладно детето ти няма да умре, не ме убеждавай, че не яде. Всички деца в България са злояди. Освен това тъпчете децата си с идеята, че сте добри родители и така трябва, а после крещите и унижавате колко яде и е дебело, Навици които вие сте посяли. И така жеги са, какво очакваш от детето ти, спри да го блъскаш насила с храна. Това е естествен процес, ако иска ще яде, ако не няма да яде. Прибираш храната даваш му вода и на обяд детето ти ще поиска храна, защото за да щурее му трябва енергия. Изчети за детското храните и какво е детското стомахче, колкото неговата шепа и колко храна ти очакваш да поеме. Освен това, ако дете спри в леглото ви, с теб, във вашата стая не очаквай да се наспиш. Детето трябва да се научи да спи в собствено легло, в съседна стая, може и да отвориш вратите, така да се върти колкото си иска. Относно гледането от някого, вмисто да се цупиш и да се правиш на перфектната майка, бъди благодарна, че някой го гледа и ти помага и си дай време за себе си, да се наспиш и да си починеш. Когато някой ти помага, освен ако не плащаш за това, нямаш право да си налагаш мнението, ти си отгледана нали. Относно спането детето трябва да спи, когато иска, хайде спи на сила, тук играе роля режима не го блъскаш със сладко, детето активно играе навън, пада, става, цапа се и така расте здраво и щастливо. Като чуя крясъци на детската площадка, направо се потрисам, облечете им стари дрехи и останете децата да играят. Освен това има детски клубове, остави го да играе, седни изпии си кафето на спокойствие и спри да контролираш всяка ситуация и да му трепериш. Просто го наблюдавай, децата опознават света, да играе на пясъчника, да се търкаля, само да не лапа пясъка, защото е опасно и ще видиш как и ще яде и ше спи. Моя позната си гледа внучето и казва, че е изведена, когато го гледа гледам като си цъка телефона и детето пак е огледано. Къде е проблема?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 727baa0da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Здравей авторке, и аз съм майка на 1 година и 2 месеца дете. Напоследък и аз вече не мога да издържам психически и физически. Моето дете също е хиперактивно просто излезем ли навън, ако не е оградена площадката ужас става. Нито в количка стои, за да пазарувам или да отидем някъде без да го мъка на ръце и после всичко ме боли. Все повече се караме с бащата, защото само мрънкам, записала съм го на ясла , но като знам че сигурно ще ни кажат чак октомври месец да го пускаме и сигурно 2 седмици ще се адаптира, адски много се изнервям. Тръгнах и аз вече да търся детегледачка, просто не издържам. Аз нямам никаква помощ, майка ми работи, а другата баба си гледа живота. А мъжа като каже, че не мога да си гледам детето и нищо не става от мен, просто вече нямам сили и да му отвърна , това много ме обижда и наранява, както, че и аз съм виновна за състоянието на детето. Наистина не знам вече какво да правя.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 93f296fb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Добавям още нещо, в яслата децата се интегрират, престани да слагаш постоянно някакви ако...той не говори, залива се с вода и какво като се залее, като навън е 40 градуса, дивак е. Ти си затънала в някакви такива твои си твърди утвърждения и вярвания.
А твоите килограми са само от храна. Не се убеждавай в обратното, Пълнее се само от ядене и какво слагаш в устата си, няма пълния от нищо, лошо метаболизъм, хормони, раждане. Всичко е храна. Колежката ми е все на диета и все е дебела, ако я питаш пълнеше от нищо, майка й, структура...300 оправдания, но аз я виждам какво яде, който я почерпи нещо си взима, да обяд двойна порция на моята, следобеда само днес и от утре край, поредния пакет чипс, но иначе е убедена как се храни здравословно и се чуди как така пълнеше, друга ми обяснява как до обяд ад един банан и на обяд една салата и вечер нищо и е над 100 кг., отново само илюзия и заблуда.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b4301d8599
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Майка антиваксър, ще умори детето
Нервно е като теб
Успокой топката малко

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 75526561f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да има аутизъм. Така както го описваш, на това ми прилича...направи му някакви тестове, заведи го някъде... нормално е да е палав, но чак толкова не знам

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8a8055b99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторката до номер 3

Не съм началник на бабите, но смятам че като майка аз трябва да всимам основните решения, без те да ми противоречат за всичко. Защото когато съм при майка ми тя не ми дава да взимам никакви решения за него, не ми дава да го храня каквото реша, да му определям графика за спане, абсолютно нищо, а само противоречи. Ако кажа днес ще яде боб, тя ще каже не, ще яде яйце примерно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4e82e31779
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Родителите ти са токсични. Недопустимо е да ти говорят и да се държат с теб по този начин. Не оставяй детето само с тях, за да започнат да мачкат и него психически. В тази възраст децата са най-впечатлителни и точно сега характерът им се оформя.

Не си мисли, че си лоша майка и не чувствай виновна само защото се дразниш на детето. Естествено, че ще се дразниш като ти пищи през час като латерна. Реакцията ти е напълно НОРМАЛНА. Всички си се дразнят на децата - повечето просто не си го признават публично, защото не е социално приемливо. За да намалиш рева, опитай да не му обръщаш толкова внимание като падне или като плаче. То вижда че като реве или се тръшка получава внимание, следователно реве и се тръшка повече. Като падне го дигни, но напълно спокойно без прибързани движения, без да се втурваш към него все едно е станала голяма беля и много важно без да го успокояваш. Говори му че е напълно нормално да пада и да се изправя, нищо особено не е станало. Опитай да не реагираш силно емоционално около детето - нито за лошо, нито за хубаво.

Ако ти се чувстваш добре и детето ще бъде добре. Затова в момента първата ти грижа е да се почувстваш отново добре в кожата си. Започни да правиш неща за себе си. Поръчай да ти съставят хранителен режим и програмка с упражнения. Поглези се с някоя процедура, купи си нещо ново. Като се успокоиш и си промениш нагласата, това ще рефлектира и върху отношението на мъжа ти. Просто си постави грижата за себе си като приоритет - ти си най-важната и заслужаваш. Ако ти не се погрижиш за себе си сама, то никой няма да се сети, да се погрижи за теб. Не можеш да помогнеш на никого, ако първо не помогнеш на себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a25c8c5843
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   С малки деца е трудно, така че се запаси с търпение.
Консултирай се с педиатъра му дали има някаква диагноза или е по-активно дете.
Спазвай му дневния режим в опит да се регулира храненето му и да може да спи и почива. Това ще му погне да не се изнервя и каталясва. Спете на хладно, защото сега жегите са мъчителни.
Давай му храна, която е склонен да яде, макар и да не е много подходяща. Спазвай асовете за хранене, за да може да огладнява до времето за ядене.
Извеждай го на разходка, за да си изразходва енергията и след това да заспива.
Не го оставяй на бабите, защото детето се разбутва от нова обстановка.
Редувайте се с баща му, за да можете по малко да почивате и вие да не сте изнервени.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 39ff1b7ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Спокойно, и ние сме така, само че на мен ми е второ. Не е хипер активно. Ако прочетеш, ще видиш, че това е психично заболяване. А твоето е просто в такава възраст и е много любопитно. Моето е на година и три месеца и е ужас в къщи. Болят ме ръцете и гърба от борба с него да го измия, да го преобуя, нищо не дава. Като го храня гледа да удари купичката и да се разхвърчи храната. Освен това постоянно се оригва и му тече повръщано. Имаме големи френски прозорци, които мия всеки ден защото са омазани с плюнки. Малко да го гушна и веднага съм намазана с плюнки, сополи и повръщано.
Ти като млада майка правиш няколко грешки.
1. Трябва да оставиш детето при баба му и да си тръгнеш, да се прибереш и да си починеш. С мъжът ти да си обърнете внимание. Ако не ти харесва майка ти как гледа детето или се примиряваш защото така ще си свободна или не й го даваш и го гледаш сама. При мен е втория вариант, защото майка ми е голяма драка, заяжда се и все гледа да ме обиди. А и говори глупости на детето против мене. За това децата когато ги оставям са при другата баба, която е по-разбрана. Като цяло ги оставям 1 път годишно, защото не живеем в Бг и не мислим да каним баби в къщата си. За мен помощ не е да дойде в нас и да я обслужвам, а да вземе детето у тях и да си почина.
2. Можеш да го дадеш на градина, няма проблем, че не говори и не пие само. Те и другите не могат, не се притеснявай.
3. Просто спри да се притесняваш, защото си на път да изперкаш и мъжът ти явно не ти влиза в положение и ще се изпокарате. Добрата майка е починалата си майка, но близките ти не го разбират това, както и моята майка също, затова тя е аут от отглеждането на децата. Да не говорим, че и само се изтъква тя какво била правила, как била ни гледала разни абсурди от сорта на на 1 годинка ни е държала по цял ден на гърнето та към 2 и половина сме се научили. Моето дете на 2 и половина се научи без да съм го държала година и половина на сила на гърне.

Ще порасне детето и ще ти стане по-леко.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0adbbd920c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ама ти какво очакваш на 1г и 4 месеца професор ли да е? Цели речи ли да изнася? Децата на тази възраст са такива, любопитно им е всичко и трябва да са под око непрекъснато, защото още не могат да съобразят опасностите. Има и кротки, има и по-палави. Да, изморително е, но това е положението. На тази възраст не можеш да кажеш, че е хиперактивно. Любопитно и палаво да. По ли щеше да ти е добре да стои и да гледа в една точка с часове? Щото и това го има. И тогава наистина е повод за притеснение. Опитай се да се отпуснеш малко, да потърсиш положителното в ситуацията. С мъжът ти е нормално да сте изнервени и двамата, ти си крива, той е уморен. Съответно е по-груб и тъй нататък. Приеми го като труден период. Килограмите ги качваш от стреса. Не си само ти. Понякога наистина е трудно с малко дете. За спането, може да е гладно, предлагай му нещо по-засищащо вечер. За неяденето не зная, наблюдавай какво обича да си хапва и навлягайте на него. От написаното личи, че наистина си много изнервена, вероятно преуморена. Много сме минали през това, не мисли, че само при теб се случва. Стискаш зъби и това е. Важното е детето да ти е здраво, да се развива добре. Останалото са бели кахъри. Ще отмине този период, ще видиш и по-лесно ще става. С мъжът ти ще ви се стоплят отношенията, килограми се свалят. Детето ти е най-важно сега.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7bd672dfb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Моята дъщеря е на година и половина и също е хиперактивна. Не може да си игра сама и 5 минути без да почне да пищи за внимание. Естествено, че не можеш да оставяш детето без надзор дори за минута. И също не говори, не яде и пие сама, ние й даваме. Ако й дадем храна в ръката, тя всичко хвърля на пода, защото за нея е игра. Според мен имаш прекалено големи очаквания за възможностите на такова малко дете.
Моят мъж също работи от вкъщи и си я гледаме основно сами. Въпреки че свекърите живеят под нас, не им я оставяме за повече от 2-3 часа и това е 1-2 пъти в седмицата. Родителите най-добре знаят как да си възпитават детето.
Детето обаче няма вина за твоето физическо състояние. Аз също след раждането свалих всички килограми, но постепенно пак започнах да качвам от нищото. Сега дори пак съм бременна и с детето ми идва доста нанагорно, но сама съм си го избрала.
Като начало ограничи вредната храна и започни да правиш упражнения вкъщи. Излизай на разходки с детето и го пускай да играе в тревата/пясъка, остави да фо се въргаля и беснее, за да се умори и да спи после. С времето ще става все по-лесно. Не си мисли, че не ставаш за майка, всяка жена минава през такива кризи. Важното е да не губиш самообладание и да се съсредоточиш върху положителните страни на майчинството.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0eacecee48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Пълна глупост, че детето е хипер активно заради теб. Ние сме супер спокойни като хора, а нашето също е хипер активно.
Но имаш големи психимески проблеми, детето има нужда от спокойствие и любов. Ти какво си мислеше, че ще бъде като родиш, то не е само кефът от правето на бебе. Веднага намери сместен психолог, ще ходиш дълго, но ще ти помогне. Иначе ще побъркаш родители, дете и мъж! Като някой ти гледа детето, може да помолиш еди как си да бъде, но трябва да търпиш, ако не е както ти искаш,защото никой не е длъжен да ти помага, а без помош е много трудно. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f89c998b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Събери сетни сили и посети психолог. Оправиш ли се ти, детето ти само ще се оправи. Пред очите ти. Давай, докато не е станало късно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 06c921ed3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Това, което описваш го изживява почти всяка майка без непонасянето на детето. Кой ти е казал, че да си майка у нас е лесно? Трудно е и ако не си била готова, не е трябвало да имаш дете. Детето те копира теб - ако ти си нервна и то е нервно, ако си нещастна и то е нещастно и пр. Тоест ти го правиш хиреактивно и нервно. Най-добре е да го дадеш на ясла. Не че там ще го гледат много добре, но ти ще си починеш и успокоиш. Килограмите се свалят. И да- повечето мъже се променят след като им се роди дете. Не могат да понесат, че вече не са на първо място за жена си, а на второ. Но на повечето им минава след време.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3ea4c3a779
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   3, може да не е “началник” на бабите, но е майка на детето и тя решава как ще се гледа. И те са имали възможност да гледат деца по собствените си правила. Сега им е ред да слушат и да изпълняват, не да правят мръсотии. Нападна майка, че иска детето й да се храни редовно и я обвини, че е лош родител - ти сериозно ли?!?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e098aebe26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Е такива като тебе създават комплексирани, увреедени психически млади хора. На 16 вече ще е пълен с комплекси, щото майка му е по-голямо дете била от него. Била нервна..
Е ти какво очакваше, че е същото като да си вземеш куче ли?
Не можела да понася детето си, но то вече го усеща и за жалост ще има доста проблеми след време с такава майка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6248369528
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Проблемът ти с всички (детето, баби и други) е един- желание за абсолютен контрол!
Ако не "излекуваш" себе си от това, ще страдаш много остатъка от живота си. Помогни си като потърсиш помощ от специалист, в твоя случай по-скоро психоТЕРАПЕВТ.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5df7df3ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Искам да ти кажа,че повечето коментиращи са прави за всичко и са ти дали отлични съвети!Сега аз ще ти кажа още нещо..!
Радвай се,че детето ти е здраво!!!!
Здравото дете щурее,лудее,прави бели и е любопитно към света около себе си!Иска да опита от всичко заобикалящо го,а нещата са много!Точно това ти наричаш хиперактивност.Използвай възможността,че има кой да ти помага!Моето дете е на 3 и половина и все още е мрънкащо, ревящо и правещо много бели,но разликата е,че аз съм сама от раждането му.Бабите са работещи а баща му е непрекъснато по командировки.На всичкото отгоре е и алергична и непрекъснато дебна някой да не й даде нещо забранено за нея!Не мога да я пусна на градина защото е на специална диета!Докато ти имаш тази възможност и можеш да се възползваш!!!Разбирам те,че се тревожиш за това как го гледат,до някъде това е хубаво,загрижена си!Но повярвай ми,тези хора вече са гледали деца и отлично знаят как да опазят детето ти!Относно мъжа ти..замисляла ли си се,че може да се отдръпва заради държанието ти??Знам,не ти е лесно да спортуваш,да се храниш под режим и т.н.Но ако пуснеш детето на ясла ще имаш време и за това!Всеки си носи болката и си знае положението,но според мен,нямаш право да мрънкаш и да се оплакваш защото проблема е в теб!Изпадала съм десетки пъти в депресивни състояния и сама съм излизала от тях,защото нямам избор,защото трябва да се грижа за детето си!А при мен нещата са много по-трудни повярвай ми.Сега се вземи в ръце,остави детето на баба и дядо,приготви хубава вечеря и се приведи във вид за мъжа си!Ще видиш,че нещата могат да бъдат много по-хубави и спокойни!
Успех!!!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ff6e00b0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Ти си задълбала в детайли и не виждаш цялостната картина. Млада си, здрава си, имаш здраво дете и мъж. Не се фокусирай върху детайли: как яло, как спало и ревало.
Ами малко дете е, какво очакваш на година и 4 месеца? Естествено, че няма да говори, ще прави бели и ще реве, да не искаш да чете Война и мир?
Давай го на бабите, но не им давай акъл как да го гледат и не бъди контрол фрийк. Отгледали са деца, ще се справят и с твоето. Нищо няма да му стане за няколко дни, няма да умре от глад. В това време ти ще можеш да презаредиш батериите, да обърнеш внимание на мъжа си, на себе си и да релаксираш. Отношението на мъжа ти вероятно е отражение на твоето собствено. Само докато ти четох драмите, се напрегнах, а не знам той как издържа да те слуша. По-спокойно го давай, бъди по-мила, отношенията с този мъж също са ти важни. По-нататък нещата ще стават по-лесно.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f29f7aa265
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   На годинка и нещо няма как да се постави диагноза хиперактивност. Стига сте ползвали тази дума за щяло и нещяло.
Детето ти е още бебе. Когато му говориш в очите реагира ли?
Ако му кажеш - донеси топката, ще я донесе ли?
Ако да, всичко е ок. На тази възраст децата НЕ се оставят самички да си играят, защото е опасно. Непрекъснат контрол трябва. Може да лапнат нещо, да дръпнат кабел, да пъхнат нещо някъде на опасно мяст и куп неприятности.
Шеташ, докото спи, през другото време си играйте заедно, четете книжки, ходете в парка. Колкото повече го гушкаш, толкова по-спокойно ще расте детето.
Зорът е до 3 год. После стават други, по-осъзнати човечета.
Трябват ти сега нерви и сили - като кажеш НЕ, бъди непоколебима.
Намирай вариант поне веднъж в седмицата да си имаш твой полуден - на кафе, на масаж, на маникюр или друго, но да си без детето. Ще подейства релаксиращо и освежаващо.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bc4e777d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   14, откъде такива алтруистични баби? Моята дори не е предложила да погледа внучето за няколко дни, даже си вика сина сам, а ние да се оправяме.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c8434ef440
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   До 21 от 3
Съвсем сериозно и с добри чувства към авторката написах искренното си мнение. Бабите няма да сторят лошо на внучето си, при тях то нито ще остане гладно, нито голо и винаги ще внимават да не се удари или разболее. Така че най вероятно когато авторката остави детето си при баба му, след това когато си го взема то ще е добре. Ако се е ударило или разболяло то и при майката може да се случи.
Командването от страна на майката само ще разстрои, както бабата така и майката и самото дете ще е нервно. Глупоста да се скараш с майка си дали детето ще обядва боб или яйце е една от големите, които можеш да свършиш, какво за бога е значението какво ще обядва детето? Нима в утрешния ден, когато майката е сама с детето не може да го нахрани с каквато си иска манджа, защо бабата да няма право да предложи на внучето си храна, която е полезна за него? Това са такива дребнотемия за които не си заслужава човек въобще да се замисля, камо ли да обсъжда или още по зле да се скарат майка и дъщеря с какъв вид храна да обядвало детето, особенно ако и двете предлагат полезна за детето храна. В следващите най малко 17 години по три пъти на ден ще го хранят, дано са живи и здрави за да яде детето и на мама боба и на баба яйцата.
Вече ако бабата иска да го нахрани само с шоколади и сладкиши или някакви алергени с които не е пробвано дали е алергично е друго, но спор за яйце или боб, въобще не си струва. Оставяш бабата да ходи да вари яйце, после да храни детето, а ти си хващаш колата и на масаж или удряш един хубав сън.
И един съвет преди да се помъчиш да дадеш команда на баба как да гледа детето се замисли, дали ще ти пука след 5 или 10 години какво точно е обядвало или с какъв цвят е било облечено детето ти преди 5 или 10 години. Ако отговора е че няма да запомниш датата и часа на изяденото яйце, следователно не е нужно да правиш забележка на бабата, нека го храни с яйце.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 852a7006a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Здравей, авторке! Нищо ти няма, това са нормални състояния когато се грижиш за малко дете. Само искам да ти кажа да не се терзаеш за бабите. Моите наблюдения са, че децата са по-спокойни когато не са разпокъсани между мама и баба. Опитай се да се усокоиш, в твоя случай бабите няма да помогнат, всичко е в теб. Аз си гледам детето сама с мъжа ми. Така и не потърсих помощ от бабите. Детето е щастливо с нас. Да, нямаме много време за нас двамата, но това е период. Нито ми липсват кръчмите, нито почивките, нито маникюрите. Времето, което сега отделяш на детето, е инвестиция в развитието на неховата психика. Отстрани всички изглеждат ок, че имат баби помагачки, но в действителност въобще не е така. Детето се разкъсва между два вида възпитание, няма режим, подценява се майката. Сега, моят съвет е следния. Дай си малко време да се успокоиш и да осъзнаеш, че колкото и да ебтрудно сега, ще мине. Детето има нужда от спокойна майка. Направи план график за храна, сън, разходки и го следвай. Аз така се справям. И таткото помага след работа. Стига си се мъчила с тези баби. Ти притежаваш всичко необходимо да се соравиш. Само се отпусни и говори нежно на детето. Лека по лека и то ще се успокои. Това с времето за теб, маникюри, кафета с приятелки е временно решение, не решава генералния проблем, че в нашето общество ако нямаш баба на помощ, не можеш да се справиш. Абсолютни глупости. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker