Как успокоявате човек, който реве? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как успокоявате човек, който реве?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1161 пъти
Не съм емоционален човек. И ми е трудно. Въпроса ми е когато ваша приятелка, приятел или колежка. Започне да реве за нещо как реагирате? Как я/го успокоявате? Какво казвате на тези хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 35960b6682
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Нищо! Такива хора така си изразяват емоцията. А ти като човек от много малък си успял да се научиш да прикриваш емоциите си, това е. Ти не си човек без емоции, ти просто си се научил да се държиш като възрастен.
Иначе всяко бебе се ражда с инстинкта да изразява емоциите си чрез рев или чрез смях с цяло гърло, след това или се учи да ги прикрива и да не реве и се смее с цяло гърло пред хората или очаква хората да го търпят да изразява емоциите си като бебе.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 671ce4938f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Дете на 15 години съм и ще Ви отговоря. Как успокоявам някого,когато плаче?-отговор-никак. Оставям на спокойствие човекът просто да си поплаче. Когато аз плача,плача скришом. Не ми е приоритет някой да ми вижда сълзите. Така е. Оставете хората да си поплачат. Сълзите лекуват...почти всичко.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cbd03590e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прегръщам и нека даде воля на сълзите си и се пречисти. Ако иска да говори, изслушвам без да прекъсвам или коментирам, само изслушвам. В такива моменти дори поискани съвети не се дават, когато човек просто има нужда да "изпразни" сърцето и душата си. Най-много "всичко ще е наред" и прегръдка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 09d1fe7913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Гушкам го. Казвам му, че всичко ще се оправи. Ако мога да му помогна да реши проблема, заради който плаче, предлагам решения. Всеки има нужда от мъничко топлина в този студен свят. Няма лошо в това човек да показва емоциите си. Харесвам емоционални хора. Италианци, испанци - те се по-емоционални и открити.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 75ee9c4cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Някои хора имат нужда да ги оставиш, други-просто да ги гушнеш. Много зависи кой за какво плаче и дали може да му помогнеш. Но прегръдката и усещането, че не си сам е много хубаво.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2bbd38ce43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зависи за какво плаче. Ако плаче за да ме изманипулира му се карам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b4ebd7256d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Винаги питам дали има нужда от нещо, да поговорим или да го изслушам, да помогна с нещо. Ако ми е по-близък го прегръщам и се старая да го разведря и накарам да мисли за нещо по-приятно. Аз самата също съм по-емоционална и когато се случи да плача пред близки хора винаги се чувствам една идея по-добре, когато ме изслушат, прегърнат и въобще усетя, че са загрижени за мен. Ако не са ми близки обаче, не обичам да ми стоят на главата и да се опитват да ме разсейват. Все пак хора сме, случва се да си изпуснем емоциите и като ни олекне си продължаваме.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fce67cab9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Зависи за какво плаче. Ако е за реален проблем ,може да кажеш няколко успокоителни думи , НО ако , е театро за да постигне някаква цел - ти си намери някаква работа и си запълни времето с полезна дейност .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cafa61ac0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От своя гледна точка ти казвам - нищо. Сигурно звучи грубо, но най-добре е в такъв момент да оставиш човек да излее емоцията си, а не да я задържа в себе си. Именно така сме устроени. Аз не обичам да ме успокояват. Успокоява ме това да излея емоцията си. В такъв момент не мисля дали някой е дошъл да ме прегърне или да ми каже, че всичко ще се оправи. Лъжливи сигнали не ми трябват. Да знам, че някой се интересува от състоянието ми е ми е достатъчно. Но не искам да ме успокояват.



-

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 605a13b1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм неемоционален човек, така свикнах да си крия емоциите защото хората са лоши. Въпреки това ако видя някой разтроен го успокоявам по следният начин - просто сядам до него, не казвам нищо и не го подглеждам. Просто съм компания на която може да си поплаче, ако иска. Обикновено ако им се говори почват първи да си изливат болката. Или ти се хвърлят за прегръдка и утеха в зависимост какъв е случаят. Имай предвид, че различните характери понасят различно тъгата - някой ще предпочетат да се скрият от теб, остави ги те искат сами да преодолеят болката, това е техният начин. Въпреки това не е хубаво да оставяш човек сам да тъжи. Дали просто ще стоиш до него, ще сложиш ръка на рамото или ще го предърнеш няма значение - важното е да предложиш опора в тежък момент. Ако е колежка/колега е добре да изведеш разтроения далече от погледите на всички за да може на спокойствие да се разпадне и после сглоби отново. Почти всеки има нужда истинска подкрепа и не би отказал, стига да не си лицемер и да му се присмиваш на болката, както и да разправяш всичко зад гърба. Това е подло, егоистично и нисшо!

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4d57da4b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прегръщам го и се опитвам го успокоя, че всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b51e0544af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Обикновено мъжете са по-неемоционални. Не, че няма и такива жени. Някой просто добре го-играят. За мен най-чистите истински емоции са в децата. А всеки така си ги изразява с плакане. Според мен не е много удачно „реването” на публични места.
Питаш как да успокоиш някой, който реве, еми направи така, че покрай теб да му е добре и да не му се налага да го успокояваш. На никой не му е хубаво, когато го гледат в такива моменти. А, друга работа е, когато някой вече за вниманието го правят.
Ако наистина искаш да помогнеш на някой с чисти намерения просто го попитай иска ли да поговорите, позволи ли ти, разбери каква е ситуацията и дай обективен съвет или помощ. Лошото е, че повечето им става хубаво като разберат, че някой му е гадно и се врат в него уж да го успокоят. Попаднала съм и често на такива, които така ги правят нещата, че те самите те карат да плачеш и после ти се навират в лицето и се наслаждават самодоволно и самовлюбено да гледат как страдаш. То си е до човека всичко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker