В мен ли е вината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

В мен ли е вината?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1248 пъти
Здравейте, имах 2 годишна връзка с мъж на 26(аз съм с 4г по-малка) - той е егоистичен, в много отношения, и аз правих всичко по силите си, за да бъде той добре и да не се чувства ограничен от нищо, никога не съм му забранявала да излиза и да ходи където пожелае, ние почти живяхме заедно, чакала съм го да се прибере до 4-5 часа вечер(работи в заведение), всяка вечер оставаше там с приятелите си и аз като че ли оставах на заден план, за него те винаги са били по-важни..чистила съм, намирала съм дрехи на други жени(от преди) и въпреки това една дума не съм казала.. Изведнъж той просто пожела да се разделим без дори да ми даде адекватно обяснение и твърдеше че “просто не се разбираме”, защото аз постоянно му правя скандали - за него скандал е всяка забележка, дори от сорта на “махни си чорапите от тук”. Лъгал ме е много пъти, ходил е по почивки сам, без мен, аз и с това нямах проблем.. Давал е пари на бившата си докато е с мен, което аз също простих.. и накрая излезнах аз виновна, а всички забележки и “скандали” от моя страна са били за негово добро, защото ми пука за него и го обичам..той се промени коренно за буквално няколко дни, след една глупава караница, мислех че нещата ще са ок, но той първо ми каза че иска малко време, аз мислех че всичко ще бъде наред, и накрая просто ми сервира че му е по добре без мен и не ме обича, и иска да се разделим, въпреки че дни по-рано ми казваше че ме обича и няма да ме остави.. след това ми каза че всъщност ме обича но просто не се разбираме??? на какво се дължи тази рязка промяна? Всичко от инат ли е, друга ли има, живее ли му се просто???
Постоянно търся вината в себе си, търсих го, исках да се оправим, исках да бъдем заедно, ние живяхме заедно..как хората те забравят за ден два? Как спираш да обичаш някого от нищото? Чувствам се изхвърлена като куче, и постоянно търся вината в себе си..не твърдя, че съм идеална, знам че никой не е, но аз никога за нищо не съм го лъгала и винаги съм била честна с него - може би съм му правила забележки, но всичко е било за негово добро..аз го обичам и искам нещата да се оправят въпреки всичко, не искам да повярвам че не ме обича…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: a32967ec69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Няма значение каква е причината- не сте на една вълна. Ти си седнала да го чакаш в къщи, той иска никой да не го чака, да му прави забележки, да си е свободен и т.н. Та, не сте на една вълна и търсите различни неща. Никой не е виновен. Няма и за какво да се чувстваш изхвърлена, защото и да останете заедно, само ще се мъчите.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 44af3678fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Той не иска връзка. Иска да е свободен и да прави каквото му хрумне. Щом той не иска връзка - може да иска само секс- то ти нищо не можеш да направиш. Не се измъчвай. Ти и без това си направила твърде много за него. той не те иска и не иска връзка. Това е. Имате различни приоритети. Не се залепвай за него, остави го. Търси си някой , с когото имате еднакви цели и приоритети. И това, че угаждаш на един човек не значи, че той ще те заобича. Напротив. Ако по малко бягаш от него и му показваш, че не си изцяло негова, тогава ще тича след теб.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1c22ba7f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   хахаха ами това си е чисто несходство в характерите мило момиче,няма какво толкова да му мислиш опитали сте,не е станало и всеки е поел по пътя си,какво толкова.Знам,ти сега го преживяваш не особено приятно но е въпрос на време,когато си намериш някой друг,този моментално ще го забравиш,помни ми думата,въпрос на опит ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d690c1f6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   "защото ми пука за него и го обичам"
Ц, за толкова текст, не описа нито едно нещо което обичаш в него. Просто си влюбена в това как изглежда.

"Как спираш да обичаш някого от нищото?"
А как си се влюбила от нищото? Това е проблемът ти, ако беше наистина любов със съдържание, нямаше какво да "спираш", защото съдържанието или го има, или не. Просто си се влюбива в един измамен образ, който не знаеш как да оставиш. А е много просто - научи се да обичаш истински, и то истински неща. Е да, за повечето хора не е никак просто...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2e6b1baee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До Номер 4: не смятам за нужно да описвам какво обичам в него и какво не - когато обичаш някого, го обичаш заради това, което е, не съм длъжна да изброявам. Ако бях влюбена в това как изглежда не мисля, че щях да страдам така сега.
Няма как да ме съдиш без да ме познаваш и да знаеш как и какво обичам, на чужд гръб и 100 тояги са малко. :)

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2e6b1baee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И до номер 2: как е възможно да искаш някого само за секс 2 години, да му говориш за бъдеще и да правите всичко като семейство, и изведнъж той да реши че не те иска? Аз съм сигурна, че ме обича, или по-скоро ми се иска да е така, но просто си е егоист..:)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2376032ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Толко го обичаш викаш, че само скандали му правиш.
Не разбрахте жените, че почнеш ли нон стоп да пилиш на един мъж за глупости, то значи скоро ще те скъса.
Не може нон стоп да му прайш забешежки за всичко, да не си му майка, че му прайш забележки като на малко дете.
Че и той не се е държал адекватно е ясно.
Ама вдигнах му скандал и мислех, че всичко ще е ок..е няма как да стане.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9f06261bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Още един тарикат, който си е изиграл картите правилно и по негов вкус.
Тези никога не са на сухо нови, бивши предстоящо бъдещи и тн.

"Чувствам се изхвърлена като куче"
И по зле даже на кучето поне не дават напразни надежди и обещания.

Рано или късно всеки сериал свършва!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e5d94f7128
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   След всичко, което си описала, не виждам зашо искаш да сте заедно. Няма смисъл. По-добре е и за двама ви да се разделите. Не сте един за друг. След време ще го осъзнаеш и почувстваш. Можеш да имаш по-хубав живот. Започваш на чисто - изживей си болката, а после се радвай. Успех!
Ж

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a32967ec69
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   2 години-три години, нямат значение. И след 30 години хората се развеждат. Не можеш да накараш някой да седи насила с теб. Ти не би искала някой да ти се лепне и да не можеш да се откачиш от него, защото много инвестирал и много те обичал.
След като този мъж те е оставил, продължи напред. Но не да затъваш с страдание, а го приеми от положителната страна- че пред теб се откриват нови, по добри възможности. Радвай се, че си имала връзка, а не си стояла като кукувица в самосъжаление, че никой не иска да бъде с теб.
И, да, мъжете не обичат скандали, някоя да ги превъзпитава, все едно им е майка.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: de1bf43651
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 4 ти написа самата истина, която се повтаря като омагьосан кръг при адски много жени, бъркащи хлътването и тръпката с истинската любов, която се поражда заради доброто отношение на другия човек към теб! Или осъзнаваш това и спираш да се самонавиваш как обичаш мъж, който с (без)действията си и вялото си отношение към теб нагледно ти показва и доказва, че е несъвместим с думата "любов", или продължаваш да си караш постарому и с действителен риск после да си биеш главата отново и отново с още мъже като него.

Послушай и номер 7, който ти е написал и една друга истина, важаща с пълна сила в отношенията между мъжете и жените! Или още от самото начало приемаш един човек такъв, какъвто е, или не и се разделяте. Всякакви опити за женско "превъзпитаване" на свободолюбив мъж, знаещ си своето и държащ да прави каквото си иска, без жена да му се бърка в работата, са обречени на неуспех и историята на човечеството не знае нито едно изключение от това правило. Ти още отначало си осъзнавала много добре, че плуваш нагоре по водопада с подобен мъж, но пустото самовтълпяване, че ще успееш "да се пребориш" да го промениш към нещо добро ти изиграва лоша шега. Нито си първата, нито си последната, която си вярва.

И още нещо - самият факт, че така отчаяно се стремиш да промениш някого, означава, че съзнателно или подсъзнателно изобщо не го харесваш цялостно като човек. Държи те единствено тръпката към него и/или нежеланието да признаеш пред себе си, че си сгрешила с избора си. По-скоро ще се изтощиш от напразни опити да го превъзпитаваш и ще си причиниш психически травми, които ще влияят на бъдещите ти връзки, отколкото да помислиш трезво над нещата и да вземеш правилното за теб решение, за да спреш агонията в очевидно несъвместимите ви отношения.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a15e7b3c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен проблемът ти е, че уж си го приемала такъв какъвто е, ама всъщност - не си... Не си приемала и реагирала на неговите особености като на нещо нормално, а всеки път си "преглъщала" нещо в себе си - правила си компромис, жертва... Така отношения не се градят! Ако разни качества на партньора ти постоянно те дразнят, а ти си мълчиш... нищо добро не ви чака! В един момент той започва да ти изглежда по-черен и от дявола, а ти да се въприемаш като многострадална Геновева, или като Майка Тереза - всеопрощаващата...
Просто се хващаш с човек, който на първо място НЕ ТЕ ДРАЗНИ, както и ти него. Първото условие да се харесаш на някого е да не го дразниш, обаче с естественото си състояние, а не с разни "жертви" като премълчаване и т. н.
Вдигането на скандали не е диалог! Постоянните забележки и упреци тормозят психически... На жени, които са се опитвали да ме работят по подобен начин съм им казвал: "Като не ти харесвам - намери си по-добър! Който при това ще те търпи тебе самата... ". Или "Като не можеш да ме търпиш и да се съобразяваш с мен - стой си сама и прави каквото ти си искаш! Подреждай си дома както ти си искаш, дръж си чорапите където ти си искаш... Въобще - живей! "

Съвет - по-добре си намери човек, който на теб ти допада и не те дразни, без да се опитваш да го променяш, отколкото да правиш връзки като горанта! Млада си, прекалено даже... Имаш още 8-10 години да търсиш и да намеръш такъв, с какъвто и на двамата да ви е комфортно, без да правите някакви свръх-жертви и свръх-усилия, безкрайни компромиси и т. н.

А и човек, който работи в бар... Ти луда ли си? Поне да е автомонтьорче някакво - момче със занаят, с технически познания, с интереси и с бъдеще.. Тоя сигурно е изклатил всички коври в региона. И сигурна ли си, че работи там, а не е просто клиент (с парите на мама и тате)?

Въобще - подхождай малко по-сериозно към връзките си. И си дай ясна сметка кое е възможно и кое не, кое е допустимо и кое не... Ако си мислиш, че можеш да хванеш някой закоравял простак и със съвети, упреци и "премълчаване" да го направиш я професор, я майстор, я златно момче - жестоко се лъжеш!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d66b037ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Той, че е курвар, две мнения няма. Ти обаче каква напаст си, жал ми става за бъдещите ти гаджета. Ако можеш, пребори се със себе си и спри да правиш неща "за негово добро", които той не иска. Описала си се, като някакво досадно мрънкало, което иска да променя и моделира човека до себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 31cbe813fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   По-добре, че си се оттървала от този! Щом от сега се държи пренебрежително с теб. представяш ли си какво чудо ще е след 5 години? Ще ти съсипе нервите тотално! Знам, боли те, но с времето ще осъзнаеш, че е за добро.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6494e98705
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Някой от качествата които е притежавал може да е загубил следствие на вашата връзка,за това че се въздържай от определения.Според теб само ти ли имаш качества и всяка твоя дума ли е сложена на мястото си !?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6494e98705
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Той не се дразни от забележките, а от енергията на духа с логото му говориш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker