Финанси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Финанси
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1611 пъти
Здравейте
Пиша във връзка с партньора ми. Работи стандарта работа с що годе нормална заплата. Постоянно повтаря че не иска да я работи цял живот, защото нямало развитие в нея. Не знае в какво друго иска да се развива. Да спомена че е на 25. От време на време му давам идеи как може допълнително да изкара пари, 200-300лв месечно като допълнителен доход да са, не иска, няма време, не му се занимава, това казва, или че няма да стане. За последната ми идея, му доказха че има как да стане защото се захванах с нея 1 месец за да изкарам допълнителен доход, и му казха ето има търсене (продавах разни неща), но пак казва че не иска.
Какво да правя в такава ситуация, създава се напрежение между нас- той се оплаква че тези пари са малко, аз му давам какви ли не идеи и нито една не приема за да пробва, и усещам напрежение защото не обичам човек да се оплаква а да не предприема нещо. На мен лично не ми пречи дори да не се занимава с нищо странично освен основната си работа, но това мрънкане ми е досадно. Искаше да следва висше, така и не се подготвя за да кандидатства. Общо взето само казва какво иска да направи, но не прави нищо по въпроса.
Имам чувството че ако продължавам да му давам идеи или съвети как може да изкара пари, ще се скараме защото като кажа нещо той се сопва. Все едно аз съм виновна че той мрънка за работата си. И аз не вадя много пари но постояннонпробвам странични неща, в което успея. Като спре да върви пробвам друго и така. Кажете какво да правя, живеем на семейни начала и не желая да става напрежение между нас, но искам и някак да му помогна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: ed31bf065d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Мрънкалник и безволев човек. Нищичко не прави, ама мърмори. С такъв какво семейство ще имаш-песимист и мрънкало. Енергиен вампир.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5a44ac2e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Дай му личен пример. Работи и ти нещо отстрани. Да даваш акъли на работещ човек, сиг. е много лесно, но от негова точка, може би е и много дразнещо.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5a44ac2e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Впрочем, може ли да чуем предложенията?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2136a67c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Жена съм, обаче да знаеш: ако искаш хубава връзка, акъл на мъжа си не давай. Просто го вдъхновяваш да е спокоен и да дава най-доброто от себе си без да го натискаш и контролираш. Така само губи желание. Но е много важно и какъв мъж си избрала: ако е безволеви по принцип, не можеш да го промениш. В такъв случай си търси мъж от друго тесто: динамичен и амбициозен.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6b22020211
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Към номер 3
Предложенията са
Почасова работа за събота и неделя с която може да се изкарва 200лв допълнително
Допълнително работно време на основната му работа- тоест да взима допълнителен проект на месец за да изкарва допълнително бонус към заплата
Да превърне хобито в работа- тоест да започне да продава по интернет , например аз пробвах това- имам хоби да правя бижута, той каза че няма да стане нищо, реших сама д асе заема да продавам и изкарвам 200-300лв месечно, допълнително освен моята основна работа.
Предложих му да се занимава той с продажбите тоест да намира клиенти и да изпраща пратките , а аз ще изработвам бижутата , но и това не иска
Личен пример съм дала- и на работа ходя и допълнително му докзах че мога да изкарвам
Проблема не е че аз го ръчкам да изкарва допълнително. На мен ми е добре и да си е на основната работа, не бих му дала тези предложения ако не мрънкаше , а беше доволен от работата си.
От авторката

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1301ec2975
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Според мен е много добре че мъжът до теб търси развитие, още по добре е че си споделя мислите с теб, помисли дали ще е добре да няма желание за развитие и да не ти споделя нищо!
От там нататък №4 е прав, ти си му жена трябва да намериш начини да го успокояваш и вдъхновяваш, и да си му от помощ ако има нужда, а иначе той щом има желание ще намери начин да направи нещо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ece8eb401c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Време ти е за нов човек до теб. Сега е просто мрънкане, а това мрънкане ще го издържиш ли 30 години

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5a56535e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторке, ако искаш по-точни съвети и мнения въз основа на написаното от теб в темата, то най-добре би било да споделиш и следните неща, за да не оставяш всички да гадаят:
1. Мъжът до теб какво работи в момента и за какво друго е споделял, че би го работил?
2. Ти какви предложения за работа си му давала като примери?

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9efbc809f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Авторке, това е типичният пример за вечно сърдит, вечно мърморещ, вечно песимистичен мъж.
Работата не го устройва, но не прави нищо за промяна. Не си търси друга, не се преквалифицира, нищо бе, нищо. Нали е по-лесно да си мърмори колко е зле, заплатата е зле и т.н.
Искал да учи, ама не си напънал задните части и да влезе някъде. Все щеше да го избута. Ама не, нали е по-лесно да се откажеш и да си мързелуваш.
Ето, дала си добри идеи за странични доходи. Ама няма да стане, защото изисква усилия, да си хаби почивните дни, да се мори. Защото нищо нямало да стане. Песимист и направо черноглед човек. Може да убие всяко желание още в зародиш. Нали е по-лесничко да си вири краката на дивана, да сърба бира и да мрънка колко е зле.
С такъв човек не знам какъв живот ще водиш. Как ще отглеждаш деца? Ако някое от тях има желание за спорт, талант някакъв, ами такъв песимист веднага ще го обезкуражи и срине психически. Такива хора са доволни, ако всички са зле като тях.
Ако ти си дейна личност , се чудя как ще изкараш дълго с такъв мърморко. Как сами се набутвате с такива екземпляри?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c06d436e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поздравления за предприемчивостта и инициативността ти! Ами, господинът ще си остане такъв, каквото и да правиш. И моят съпруг е същият. Аз винаги съм работила и допълнително, години наред и през почивните дни, но той никога не иска да си наруши спокойствието и винаги, когато съм предлагала да правим нещо заедно - инвестиция, собствен бизнес, той казва, че е трудно, че не вижда перспектива и че е доволен от това, което изкарва и има. Дълги години страдах и се ядосвах.
Мислех по едно време да се разведа, но пък имаме дете и не мога да отрека, че е чудесен баща и дъщеря ни е привързана повече към него, защото той има повече време да се занимава с нея. Просто се примирих и спрях да го ръчкам - та сега цари хармония. Няма да го промениш, но поне да спре да мрънка.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c20b8679e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторке...само едно нещо ще ти кажа, което съм го изпитал на гърба си...Работата сама по себе си не прави хората щастливи, ако не я харесват. Можеш да си скъсаш задника от работа, да се прибираш вкъщи буквално с пълни с пари джобове и в същото време като човек да си до безумие нещастен!
Балансът е изключително труден. Млади сте, обичате се. Ти може би си намерила твоята работа, но той още да не е. Подкрепяйте се. Защото сценарият да имате пари за всичко, което си пожелаете, но да се засичате вкъщи по едно и също време не повече от веднъж в седмицата е ужасно мрачен. Това със сигурност ще направи и двама ви много, много нещастни!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ac7c5f4bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами просто не сте един за друг. Имате различни възгледи, различни цели, като различията са повече , да го кажа иначе- центробежните сили са по-големи от центростремителните. Закономерно следва постоянно недоволство, неудовлетворение, досада, раздразнение и отчуждение, най-вероятно изневяра и на финала- раздяла. В последствие- съжаление за изгубеното време. Помисли си дали и как се виждаш с този човек след 5-10-15 години с едно или две деца.
Опитите ти да го промениш са обречени на неуспех. Колко време ще изгубиш, докато разбереш, че са кауза пердута зависи само от теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 60a56c9975
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Аминти вече, нали допринасяш допълнително? Защо са вибоще пари?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 121ad26717
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Честито! Имаш си един мамин златен, който за в бъдеще ще хрантутиш! И какво видя в тоя търтей бе мила? Какво те привлече? Вечния неудачник, който чака всевисше да му се управи живота. Ще ти надуе стомаха утре други ден, няма да смогваш да носиш и него и детето ви на гърба си, ще го разкараш, но ще е прекалено късно, защото вече с чуждо дете кандидатите ще ти бъдат само за чук и бек.











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3ab9ff9047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   1) Много хора са така. Виждат проблемите си, но нямат воля да направят нещо. От останалите, повечето дори не искат да видят проблема... Това повече ли би ти допаднало? Рядко да попаднеш на свестен човек в днешно време, а и ти трябва да си му на нивото.

2) Жена като тръгне акъл да дава на мъжа, не е на добре... Майка ти, поне това трябваше да те научи.

3) Спрете да гледате на мъжете като на тесто от което да омесите каквото си представяте... Не ви се получава. Той е, това което е. Ако не можеш да го търпиш, защо си с него? Знам че рядко оценявате мъжете по качества на характера, и търсите привличане, пепруди... пък другото си представяте, че може да се оправи. Е, не може. Такъв му е характера, и почти сигурно - такъв ще си остане...

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6b22020211
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Към 14
Аз не съм казала че са ни НУЖНИ още пари. Дори аз не съм мислила доскоро да работя нещо допълнително, реших да му докажа че можеш да превърнеш хобито си в работа стига да искаш затова го направих. Никъде не съм споменала че не ни стигат пари или че искам още. Исках да го мотивирам и реших да му дам личен пример.
До номер 8
работата му е свързана с документация, организатор на документацията за една доста голяма фирма , не й казвам името , просто защото няма значение за стуацията. Важното е че той казва че уж не е щастлив защото няма развитие за неговата позиция , като му предлагам да тъеси друга работа не търси, като му казвам странична работа- не, и вече не знам какво да правя. Да млъкна или да го срежа да спре да се оплаква а да не прави нищо

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6b4c63cafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Просто му кажи, че те дразни като мрънка за работа и повече не се опитвай да му решаваш проблема.
Той ако иска - ще си намери решение.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7393f6e41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 34 - Защо си толкова лош с хората? И с 2000-3000 лева да разполагаш свободни, защо да не ги инвестира човек? И какво, ако не си изкарал милиони? Има и хора с по-хубави доходи. Защо да не инвестират? Какво лошо има в това, парите ти, да работя за теб?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker