Прекалено е избухлив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прекалено е избухлив
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 11655 пъти
Здравейте мили хора.
Аз имам проблем с половинката си и по-точно с избухливия му характер. За най-малкото вика, не мога нищо да кажа, нищо да питам. Страшно лесно за пали за щяло и нещяло. Не знам вече как да се справя с това нещо. Уж говорим, след това той е мил и внимателен за няколко дни, но само толкова издържа. Чак и да ме псува си позволява. Иначе се обичаме.... Но тази негова нервност постоянно води до скандали. А те вече ме изтощават.

Та въпросът ми е може ли да се промени тази черта от характера? Аз също не съм чак толкова спокойна, но с годините успях до някъде да си преборя този недостатък и го направих заради самата мен, защото ми пречеше. Говорила съм с него много пъти, казвам му да не бъде такъв, токова нервен и да го направи най-вече заради себе си, а и заради нас, ако иска да бъдем заедно, защото аз вече наистина не знам колко още ще издържа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: a14b06ab67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен категорично не! Имам си такъв повече от 20 години вкъщи. Докато бяхме гаджета молко или много се контролираше. Но след това - две деца, проблеми, отговорности, проблеми с болни родители и т. н. т. Вярно, че аз всячески се стараех да го освободя от домакинските задължения, не сме били никога без работа, имаме жилище и все още дори получаваме помощ от родителите. Слава богу и ние и децата сме здрави. С една дума - проблемите са подобни на тези на повечето българи в тази държава, в кризата и пр. Но господинът е вечно нервен, избухлив и с годините това става все по-лошо. Вече не се съобразява, че децата са свидетели на тези избухвания, не ме сваля както се казва, за да се контролира, незнам в кой момент ще смени настроението си и ще се развика. Отвратителен характер, който не само не подлежи на промяна, но с възрастта /вече сме почти на 50/ става още по-непоносим. Така, че това колко се обичате и колко е по принцип добър той се обезмисля, защото с годините този характер ще те тормози и ще отрови отношенията ви. Може да звучи крайно, но съветът ми е добре да помислиш докато не си обвързана и нямате деца. После ще е или много късно, или най-малкото много сложно да се оправят нещата.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6150d11ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да и аз бях с такъв, докато в един момент той удряше стълбовете по улицата само и само да не удари мен, докато не ми крещя 1 час пред хората истерично и адски силно.. с такъв човек бъдеще не може да имаш, все някой ден ще удари и теб - УБЕДЕНА СЪМ!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 924e88d851
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Може да се промени... и аз бях такъв... като се ядосам почвам да говоря разни неща постоянно и натяквах, че е неква лесна и долна. Ама мисля, че след като разбрах колко мн я наранявам и, че ако продължавам така ще се разделим (ние се и разделихме за малко) започнах да се въздържам. Просто след следващия скандал го зарежи за няколко дни ако те потърси му кажи или да се контролира или това е края. Бъди твърда... ако те обича ще се оправите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: dea5a5da02
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз много харесвам такива мъже, с тях никога не е скучно. Искам да ти кажа, че характера му няма как да се промени. Може би да се увладее на момента, но няма смисъл от това, нали целта в една връзка е всеки да е себе си и на него да му е добре... А щом на теб не ти е добре и не го приемаш такъв какъвто е, мисля че знаеш какво трябва да направите...

Аз харесвам тази черта в хората, защото те избухват на момента, казват си всичко и не таят в себе си злоба и лоши чувства след това. Самата аз съм така. Вярно понякога може да изкажеш мнение и без да викаш, или да направиш забележка деликатно и дипломатично, но какво да направиш такива сме си, който не му понася, да се спасява.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1d87d88715
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Честно да ти кажа, според мен тая черта не се променя и не изчезва! Щом си е такъв, такъв ще си остане. А ти като не можеш да търпиш - бягай! Тия скандали и обиди, които търпиш, убиват любовта! Казвам ти го от личен опит. В началото и аз бях адски влюбена и заслепена, прощавах и търпях какво ли не, но накрая, когато останах без нервна система, се сетих да помисля и за себе си. Сега съм без този човек и се чувствам олекнала с няколко кила. Може да ти е странно сега, но след време сама ще осъзнаеш, че носиш една огромна тежест с тия негови скандали и избухвания. Не го заслужаваш! За твое добро - бягай!!! Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 79228adfa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Като не можеш да издържиш, се раздели с него. Всеки има недостатъци, въпроса е дали ще можеш да живееш с тях, ако не можеш, няма смисъл да се измъчваш, опитвайки се.

Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a4e4f92311
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Предполагам повечето хора ще кажат, че характера не може да се промени, но ще сгрешат. Аз също бях много избухлив и се ядосвах за глупости. Карах се с приятелите си постоянно. Все някой ми беше крив. Оказа се, че причината е била тогавашната ми работа. Имах доста проблеми там, работех под голямо напрежение. Все нещо не вървеше както трябва. Смених си работата и сега съм спокоен.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f44a4c9d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравейте, аз съм авторката.
Благодаря за всички мнения до момента.
Както ме съветва 3, след последното му избухване придружено с псувня отклонявам срещите ми с него. Това беше преди 2-3 дни. А по принцип сме всеки ден заедно, аз оставам в тях и не се е случвало от месеци да не сме се виждали и ден дори. Обичаме се наистина много, в началото не беше такъв. В смисъл пак си беше с буйния характер, но никога не си е позволявал да обижда мен. Казва ми- аз съм си такъв, псувам без да влагам тоя смисъл, който приемаш ти. Дори да се удари или спъне пак си псува. Казвала съм му, че това обяснение не го приемам. Иначе е умен и възпитан. Което знам колко си противоречи. Не го оправдавам в никакъв случай. Стигнах до там, че като ме изнерви и мен и аз започвам да го обиждам, не мога да се позная направо. Никога, ама абсолютно никога не съм псувала през живота си. За мен по-грозно нещо от жена, която псува и използва вулгарен език няма. А вече 2-3 пъти ми се случва след негово избухване да му отвърна със същите думи. След това се чувствам много гадно.
Като изключим този му недостатък е страхотен. Правил е и прави много големи жестове за мен. Заради това и не е толкова лесно да се махна от него, както някои ме съветват. Искам просто да бъде по-внимателен както беше в началото.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f0e41b421c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Странно ми е как може да обичаш някого, но да го псуваш, а после да казваш, че не влагаш смисъл в псувнята? Аз нека те наругая, нека те напсувам, нека на теб ти стане криво и обидно, пък после да ти обяснявам, че видиш ли, не съм вложила смисъл в тези думи. Като го обичаш, като мислиш, че и той те обича, просто го приеми такъв. Аз не мога да си представя да обичам някого, който ме псува и да вярвам, че и той ме обича, но щом така мислиш - ОК.
Ж25

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 614ef1a4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз лично също съм имала подобен проблем с моя мъж и те съветвам да поговорите двамата очи в очи и да си кажете всичко за какво така се случва и заради кого. Просто бъдете по взискателни един към друг и в крайна сметка правете любов не се карайте. Щом казваш, че не е бил така значи се е случило нещо във връзката ви или сте имали много проблеми и ви е напрегнато постоянно говори с него защото може да е късно и моя мъж се държа така и накрая ме разкара. Секса оправя една връзка Успех и пиши да кажеш какво е станало.
Жена 45

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 64731f5a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Както ти си се променила преди време, така и той може. Но сам трябва да го реши и сам да го направи. Не мисля, че зависи от теб и че ти можеш да му повлияеш по някакъв начин.
Ел

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e1caebc6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мога да ти кажа как промених тази черта в мъж, с когото имах връзка. Всеки път, когато крещеше или псуваше и изпадаше в такива състояния започвах бясно да го целувам, галя и прочие. Този подход явно много му хареса, защото се промени наистина хаха. Сещам се един случай, когато беше се развикал и разбеснял, че го изревнувах от една девойка. Псуваше като каруцар, казах му, че за всяка грозна дума ще свалям дрехи, а той ми отвърна да не си мисля, че така щяло да ми се размине. Както ме буташе и се дразнеше, така се озовахме в леглото.
Така, всеки път му правя блокаж, преди да успее да откачи. Стана много весел и по-спокоен. Е, вече не съм с този човек. Той пак си е нервак и се върна към старите си привички и когато се видим все се смеем как му връщах на простотиите и избухванията. Беше весело.
Ако започнеш да го мислиш толкова, да спорите, да го караш да се променя - забрави. Колкото и да те обича, човек е, мъж е, явно е горделив. Другият вариант е да го отрежеш за по-дълго време и ако и когато те потърси, сам трябва да се е усетил и да направи някаква крачка към подобрение.
И все пак има много такива хора, лабилни. И аз съм такъв типаж. Много от обидите, които съм отправяла към някои хора дори не съм ги мислила сериозно хаха.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5c3d7de382
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Здравейте,
както виждам повечето коментари са направени от хора, които са общували с човек с т. н. "избухлив характер". Аз да Ви кажа, също, имам съпруг с "избухлив характер" и ми трябваше много време да разбера, че е такъв характера му, защото беше успял да ми внуши, че без него нищо не мога да направя, че той го прави най-добре и за да крещи съм виновна само аз. Като отидеме някъде или въобще види ли хора започва да вика и така прави, че да ме убиди и да ме разплаче и да чуят колкото се може повече хора как аз съм виновна. Децата умираха от срам пред хората от него. Аз пък да не тормозя децата и от срам мълчах. Има трудов стаж по-скоро малко време е работил, повечето време не иска да работи и ми взима парите той да ги ръководи. Аз обаче колкото и патка да съм била най-накрая се усетих, че съм една глупава овца, която моя мъж е яхнал. Децата се разбягаха от дома заради него. Аз също не обичам да се застоявам в къщи, а и не обичам да съм с него, защото ако тръгна с него не може да стане без да ме разплаче или ядоса. Просто от нищо ще направи скандал и чудо. Така, че нито иска да се промени, защото продължава да си смята, че е най-умен и прав нито пък аз имам смелост да го зарежа, което всъщност е трябвало да направя много отдавна. Така, че всеки си заслужава положението и аз моето, а то положението на човека е такова какъвто е акъла и силите му.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 083e0d5dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   И аз съм в подобно положение. Моят мъж е с 9 години по - голям от мен. Не е съгласен да работя друго освен да му помагам в негови начинания. Завършила съм счетоводство, след това и магистратура. Непрекъснато ме обвинява за своите несгоди, дразни се когато се облека малко по - официално. Понякога ме засипва с много грозни епитети и обиди. Например днес му бях приготвила обяд и го чаках след командировка. Той каза, че не е сготвено добре, а когато се опитах да обясня, той каза че ще ми тресне чинията в главата и оттам последва размяна на грозни епитети. Това става пред четиригодишното ни дете. Моят съвет към всички, които все още не са създали деца от такъв тип мъже е да бягат надалеч моментално. С времето стават още по - нагли и лоши.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 74b731666d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   И аз съм избухлив, обаче не мисля, че е лошо това, искаш да имаш до себе си мъж мижитурка ли? Избухлив съм защото си отстоявам своето и не съм удрял приятелката ми, предпочитам да изпотроша всичко, да не си го изкарам на нея, и после ми минава. По добре ли ще ти е някаква тиха вода, който ще си таи всичко в него си и ще вземе да те бие и да те смазва психически а външно да изглежда кротък? Приятелката ми знае като съм бесен чупя троша, викам и тя си трае тогава, а като ми мине вече говорим и ми пили на главата какво съм направил и даже съжалявам, и всичко е наред. Не можеш да го промениш, жените наистина не знаете какво искате, като е избухлив, що е такъв, като е мишка защо е мишка, и ние ви търпим като мрънкате, обаче нищо не казваме нали?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3fc916c92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Аз съм мъж, обаче едно ви се чудя на жените, откъде ги намирате тези образи? ! Честно, непонятно ми е! Какво значи мъжът ти не е съгласен, кой ще те спре да работиш? За какво си учила, като не практикуваш? Това са някакви пълни селяци, с огромни комплекси. Започвай колкото е възможно по-бързо работа и си вземи живота в ръце, защото утре като си намери две любовници, ще се чудиш какво да правиш.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4d90fb1a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравейте, четох тези коментари и споделяния които са от преди доста време.
Опитвах се разбера тези които се премиряват с такова грозно отношение от страна на мъжете си, ееее не успях.
Моя мъж също има много положителни черти в характера и отношението си към мен, но няма как да приема високия му тон точно когато се опитвам да му помогна и се опитвам да се почувства добре.
Или забележка да не влиза с обувки защото току що съм измила пода.
И най-кофтито е, че не се съобразява кога, къде и пред кого се държи така. Опитах се аз да се промрня, да не се намесвам за неща които смятам че биха го ядосали, но просто не се получава. Той е непредвидим, няма принципни ситуации в които да се развиква, прави го първично, абе като пубертет на почти 50 години. И е жалко, мъж който би трябвало да е улегнал, изморен от самия живот, да се държи по този начин. На мен ми писна и му казах че повече няма да се съобразям, дори напоследък започнах нарочно да го дразня дано някой ден се измори и спре.
Не се премирявайте, този тип поведение с крясъци като на животно... а после ласкателства поне на мен ми идват в повече и са си чисто двуличие, което не ми е ок. Няма как да приема човека който е искал да ме смачка и физически и психически аз да го прегръщам, целувам и правя секс. Няма шанс.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bded4ffb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравейте!
И аз имам такива проблеми с приятеля си. От пет години сме заедно и всичко беше почти прекрасно, докато той пазеше връзката ни, но с малки изключения на избухливост, които бяха сигнал, че може би нещо не е наред с психиката му. Внимателен, нежен, грижовен, тактичен, възпитан, бяхме много влюбени и обичащи се двамата -мъж мечта. От моя страна-също грижовна, спокойна, раздаваща се.
Оказа се, че използва успокоителни слаби медикаменти. Да, но те явно са до време. И с времето връзката ни явно влезе в рутинни взаимоотношения и започна да проявява неадекватност и безпричинна избухливост, която явно вече не може да потиска и не лекува адекватно. За мен ужасното е избухването пред приятели и познати. Аз нямам намерение да си позволя да бъда жертва на грубо поведение. Но мисля да опитам с разговори да му помогна, защото е добро другарче. Дано успея. Ако ли не - слагам край.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker