Не е ли катастрофа това, че толкова млади жени не искат да раждат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не е ли катастрофа това, че толкова млади жени не искат да раждат?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 7364 пъти
Според вас на какво се дължи това? Как я докарахме дотук? Как така екскурзииките станаха приоритет пред създаването на семейство? Как така е по-важно да носиш маркови дрехи и да се постваш в Инстаграм, надскачайки многократно социалното си ниво, пред това да създадеш здрава любовна връзка? И тук ще кажа, че обикновено двете са взаимоизключващи се – ако сте от онези, постващи се с лъскавите си дрешки и закриващи лицето си с последен модел Айфон, то едва ли сте във романтична връзка по любов. В огромната си част всичко е поза за пред хората, но не и здрава, хармонична връзка. Истинската любов не се нуждае от публично разголване. И ако настина обичате някого, то ще го знаете от първо лице. На показ, обаче, е блясъкът от лукса, но колко от вас реално го имат, а не им се налага да копират и имитират лукс? Лъскавата обвивка ви служи, за да привличате платежоспособни господа, иначе не би ви било необходимост да се разголвате публично. Коя нормална жена си показва прелестите ей така?

Как така висшето образование стана за жената приоритет номер едно след дипломирането си на 18, при положение че огромната част от жените след това работят неща, които не изискват висше? И всички до средата на двайсетте си години през ум не може да им мине да се омъжат и да имат деца. Но с годините идва и разочарованието от партньорите, с които сте били. И логично – една любовна връзка има естествен ход на развитие. И ако не се стигне в крайна сметка до зачеване на дете, което е кулминацията, то тя неминуемо ще се разпадне или ще продължавате да седите на едно ниво като обичащи се тийнейджъри, хванати за ръчичка. Което за мен не е зряло поведение. Избягването да създадете семейства и да заченете деца е отказ от поемане на отговорност. Основна биологична роля на всеки здрав организъм е възпроизводството, което е свързано и с отглеждане на потомство. Няма как да не минете през тази фаза, освен ако не ви хлопа дъската. Това е нормалното човешко развитие. ДА ИМАТЕ ДЕЦА!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 85

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2d10fe8344
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Няма достатъчно качествени мъже за създаване на семейство с деца.
Жената няма нужда от тюфлек на дивана- над 50% от мъжете.
А това със сигурност НЕ Е нормалното развитие на мъжа, нали? !
Като стигнеш поне на 50% способността на жените, все ще се намери някоя, която да си затваря очите за липсващата част.
Ама на сушьо и пульо деца да се раждат- не, вече няма такива глупачки.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1223add003
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   До автора. За семейство и деца трябват двама-мъж и жена. Ако няма мъж до себе си трудно ще поеме отговорност ей - така просто да ражда деца. Трябва взаимност и разбиране и от двата пола.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: de55012034
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз съм мъж, но не мисля, че жените са крави или животни за разплод. Много по-добре да не раждаш, отколкото да отглеждаш детето си в бедност и мизерия, да ги биеш и тормозиш. Дори се радвам, че дойде време, в което жените без никакъв проблем отказват да имат деца. Има по-малко нещастници на света. Вече векът е 19-ти, а 21-ви. Всеки сам избира как да изживее живота си, никой не е длъжен да създава поколение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e8e1eeb599
гласове:
1 2 3 4 5
  (64 гласа)

4.   Създаването на дете е работа за двама, избор на двама, отговорност на двама. Все още не съм запозната да има възможност жена да роди без никакво мъжко участие. В тази връзка защо темата ти е насочена само към жените? Каквото си казал за тях, това може да се каже и за мъжете. Не желаят да поемат отговорност, постоянно са в търсене на най-доброто каквото и да означава това, имат съвсем различни приоритети от създаване на семейство. Не са виновни жените, с две думи - болно общество. И по-зле ще става. На 22 имах приятел от 3 години, мечтаех връзката ни да прерасне в нещо повече от 3 вижданки в седмицата, той пък в същото време си мечтаеше да обикаля дискотеките и да зяпа танцьорките. Така си поиграхме на връзка още 2-3 години и накрая аз избрах себе си пред тези пародийни отношения. Аз ли не исках да раждам или той не искаше? Безцелни обобщения се хвърлят навред в този сайт.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6fd50a45ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (62 гласа)

5.   Защо не си гледаш твоя живот, ами даваш наклон на хората? Нито ги храниш, нито ги поиш или даваш им пари, че да ги учиш какво да правят с живота си.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b0596b245b
гласове:
1 2 3 4 5
  (78 гласа)

6.   Е как да искат да раждат като после мъжете им ще се оплакват от тях по сайтовете как надебеляли с 20 кг. , как ядяли по 2 филии на закуска и как вагината им не била стегната като преди? Освен това не живеем в 19-ти век когато държавата ти налага да си женен и да имаш 2 деца минимум. Реално жените са се омъжвали и са имали деца, защото обществото им го е налагало, а не защото е естествена функция. Познавам много жени, които не искат да имат деца, нито да се женят. Също така е мит, че на жената й идва отвътре да е майка и съпруга. Всичко това се налага от обществото, защото му трябва едната половина от човечеството да е под натиск, зависимост и евтина работна ръка. Освен това ти като си дъщеря на разведени родители, което е вече масова практика как ще искаш да се омъжиш и раждаш като знаеш какво те чака- развод и нещастни деца. И това го правят мъжете и бащите на тези момичета, защото те предимно изневеряват заради тясната вагина на някоя глупачка, тръгнала да разваля семейства и заради това, че жена им е надебеляла 20 кг и вече на мъжа не му става. А че разваля семейството си и оставя в наследство нещастни деца, които после няма да искат да се женят и да раждат деца не мислят..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4dca3af14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

7.   Напротив, катастрофа би било да се пълни с деца една умираща държава... Но плиткият акъл винаги вижда нещата така - първосигнално, на най-елементарно ниво. Той не различава симптом от причина.

Ниската раждаемост е симптом на деградиращо общество с променена ценностна система. Тази променена ценностна система, за нейно добро по-добре да не се репродуцира... Някаква форма на естествен подбор е. Иначе аман от псевдо патриотщина, на хора които си мислят, че само трябва деца да се бълват, и "ще се опрайм"... Вместо да си гледате собственият живот, и да го градите спрямо собствените си разбирания, никой не ви спира... Анализ на ситуацията е интелигентно да се прави, но да четеш морал на останалите... Особено като то и не зависи от повечето. Повечето копират това което им се предлага. Сменихме комунизут с ей това дето виждаш. И друг път съм писал, тази култура е на Щатите, и там си имат причина да е такава. Те са емигрантска държава която привлича хора отвън с висок (уж) стандарт на живот. Затова те не искат да виждат в жената майка примерно, деца не им трябват, искат да я виждат като част от бизнес средата, като работник в корпорацията. Затова и обясниха колко хубаво е да се образова, да се издържа сама, да е независима, да е егоист. Негативната страна е, че естествено няма да има време за деца. На запад, проблемът го решават с внасянето на мексиканци, араби, чернокожи... И на дете ще му стане ясно, че това е политиката им. Елитите така са решили. Обаче страни като България от която и без това бягат, ще изчезнат като народ. На това нашия народ му вика - барабар Петко с мъжете. По дефиниция - това за нас значи "евроатлантизъм". Ако искаме да сме там и изповядваме техните ценности, значи да изчезнем. Тези неща обаче са да ги мисли някаква политическа класа... която липсва. На ниво индивид, можеш само да ги констатираш и толкова...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 21608fbe70
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

8.   Не е ли катастрофа, че повечето български мъже не стават за семейство и отглеждане на деца?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c23cd06252
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

9.   Катастрофа е да родиш от ненадежден мъж. И да обречеш едно дете на страдание и мизерия. Масово мъжете ги мързи да учат, оттам няма как да имат хубава работа, респективно заплата. Упражняват нискоквалфицирана работа с ниско заплащане. Малко са жените, които ще родят от беден и нискоинтелигентен мъж. Би ли казала какъв баща би бил един мъж над 35, работещ като барман, пазач, сервитьор. Какво би дал на едно дете в ментално отношение, как би го възпитал. Да е ученолюбиво? Едва ли.
Жените, виждащи толкова ненадеждни мъже, които не могат да издържат себе си, а какво остава за семейство, търсят път към професионална реализация. И затова приоритет е образованието. И много жени (в това число и аз) мислят няколко крачки напред. Тоест мога ли ако мъжът Х ме изостави да се грижа за едно дете. Ако отговорът е "Да", тя ражда. Ако е "Не" продължава да се развива професионално. До момента в който е самостоятелна. И тук отново ще ти кажа, че за себе си съм решила да се развивам до 36-37г. Предвид това, че не спирам да уча и ми предстои кариерно израстванв в началото на новата година в такъв етап вече ще имам хубави доходи в порядъка на 10 000 -. Отивам в чужда страна правя инвитро процедура и имам дете. Та аз моя избор да не разчитам на никого съм си го направила

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8cb309b5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

10.   Просто природата иска да се оттърве от отпадъка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 04683cd150
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

11.   От кого да ги имат тия деца? Мъжете преди 30г. , а много - дори преди 40г., не се сещат за деца. Да хващат 50-годишни ли?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c2157a9ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

12.   Напълно съм съгласна с ком 6. Продължението на рода е подсъзнателно. Всяка жена, без значение статут, образование и пр подсъзнателно преценява кога и дали да ражда деца. Например - това е факт, по време на Втората световна война и в концлагерите жените масово са нямали цикъл. Тоест те не са могле да забременяват. Сега в България не е особено приятно за деца - липса на ред и справедливост. Наркодилърите вече са в училищата и зарибяват 11-12 годишни деца. Някой тук беше писал, че всеки втори сред младите вече е наркоман. Незнам дали е чак така, но е масово. И държавата не прави нищо, за да защити децата. Обратното - дори сред медиите никой не смее да спомене за този проблем, нито дори думата наркотици. Използват - субстанции, трева и пр. Ето внучката на онази убита актриса... Ако детето случайно оцелее от наркодилърите, какво го чакаБ Работа за малко пари, шефът си прави каквото иска с хората. Няма профсъюзи, които да го защитят... И така докато остарее с мизерна пенсия и е на ръба на гладуването и унижението.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cc49109b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

13.   До автора(чичо Кифльо)-Доста агресивно го караш и в постове и в коментари, вече ти бях писала някъде-пожелай си в следващият си живот да си в женско тяло и си народи поне 20 деца, че тая тема с детеродни възрасти и раждания, тотално заби на кухо.
Втория абзац от поста ти- просто кърти отвсякъде-как грешно било, че момичета на 18 г. , предпочитали да учат висшо, вместо да заченат дете още на тая възраст.... и последните ти думи от поста-като закон ли да се приемат или как? !
Пробвал си се и то ДОСТА НЕЛЕПО ДА ЗАМАСКИРАШ ненормалните си призиви за висока раждаемост, с няколко изречения за скъпи мобилни телефони и прочие, НО чичо Кифльо, запомни нещо много важно-ДВАМА ДУШИ МОГАТ ДА СЕ ОБИЧАТ И БЕЗ ДА ПРАВЯТ ДЕЦА!!! Без да са заедно по сметка, без да са роби на материалното и пак да не щат да водят на тоя побъркан свят-други Души.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ec19250b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

14.   Не искам деца и нямам профил в инстаграм ;) не мога да ги разбера тия глупости за поставянето на всички под общ знаменател и патологизирането на правото на личен избор. И защо все мъже са тези дето държат сметка кой искал да ражда и кой не? Егати нахалството, намерете си жена, която иска дете от вас и спрете да ни занимавате с комплексите си. Но истината е, че под тези призиви как едва ли не ще затрием планетата, ако не се размножаваме под строй седи всъщност желанието за контрол и мизогиния - как така една жена ще иска да учи, да ходи на екскурзии, да се забавлява. Ето това наставническо и унизително говорене кара жените да не искат връзки и деца, а не егоизма и другите глупотевини, които си написал. А, и между другото жените, които не искат деца сме много малък процент, сигурно над 90% искат, но не от такива като теб, а от нормални мъже.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1223add003
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

15.   До 6. Просто вече жените масово предлагат секс извън брака, без значение дали са омъжени или неомъжени. И ако си мъж с приятна външност нямаш проблем. Работя в институция преобладаващо с жени и знам какво пиша.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f741256315
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

16.   Ако срещна мъж, който да ми харесва и да има финансова стабилност, бих се омъжила и бих се замислила за бременност, макар че е много изтощаващо. Но като не срещам, какво да направя....
Ж, 23

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c321d0767c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

17.   Катстрофа е, че очакваш, че ще получиш адекватен отговор в този или други сайтове. Общо взето за всеки довод, има контра, реконтра и бъстър контра, така че всякаква дискусия, ще бде удавена в караници и прочие.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c23cd06252
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

18.   Подозирам, че това е поредната тема - провокация от женичката домашен робот, която без мъжа си не може да си купи дъвка. След темата, че сме инфантили и не трябва да даваме пари на родителите си следва нова доза поучаване и назидаване. Жено, разбери, че не си критерий за нищо. От къде на къде ще даваш оценка на хората и ще казваш "хлопа им дъската"? Коя си ти?
... "ако сте от онези, постващи се с лъскавите си дрешки и закриващи лицето си с последен модел Айфон, то едва ли сте във романтична връзка по любов. " - ще те разочаровам, точно по любов съм с приятеля ми. Едното не изключва другото, представи си. Стискай злобно устни и гледай как хората се наслаждават на живота си. Няколко пъти наблягаш и плюеш този модел на живот, сигурно много се дразниш, че го нямаш. Живеем в свободна държава и всеки ще живее както му е кеф. Не по чужди критерии и норми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 472b7f7619
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

19.   Жените вече избират най-заможния сред най-атрактивните, а не като преди - най-атрактивния сред най-заможните. Има огромна разлика. Мъжът-хубавец не иска да се обвързва, защото е доста желан - защо да купуваш кравата, като млякото е без пари.

Жените знаят много добре какво се случва, но обичат да се оплакват - наричат мъжете безотговорни. Първо, под мъжете се има предвид малкия брой хубавци. Второ, ТОВА НЕ Е БЕЗОТГОВОРНОСТ. На хубавите мъже живота им дава с пълни шепи и не са длъжни да се задоволяват с малко.
Сега, възможно е да отговорят много жени тук, че те също искат хубав мъж и ангажираност в пакет, но за хубавеца чакат още 10, които са съгласни на всякакво отношение, само за да са с него.

Качествената ДНК печели.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1e830ee61
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

20.   Не е много мотивиращо населението на Земята да е вече 8 млрд. души и ти да се буташ да раждаш деца в България, които след това ще живеят и работят за жълти стотинки при европейски цени...

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6fd50a45ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

21.   Ти, авторе колко деца направи и колко отглеждаш като си толкова загрижен за нормалното човешко развитие? Или въобще не си намерил такава, дето да иска да роди от теб?
Ние с мъжа имаме две и ни стигат. И не сме ги направили заради премъдростите на такива "умници"като теб и за да не катастрофирала държавата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cf3733fa14
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

22.   Бате, трябваше да кажеш в началото, че си жена.

Сега ще те залее целия хейт на жените с котките, които висят в този сайт.

А, чакай. Вече е станало.

Другия път пишеш. Аз съм жена с две деца и после си продължаваш.

Сега ще те кастрират онлайн просто старите моми и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3eed7b0a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

23.   Все по-малко мъже са достойни да станат бащи, затова и жените не искат да раждат от плужеци! Просто е! Нито жените, нито мъжете са длъжни да имат деца, защото на някой като автора му се виждало, че това е смисъла на живота!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 063c1d2bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

24.   Айде, пак се обърна, че било по вина на мъжете. Мъжете били виновни, че всичките не са супермени-милионери.

Моят колега, на 25г, изкарва близо 3к на месец, иска семейство. Той даже има лек проблем с тестисите, така че може и да не може да има деца, готов е и самотна майка да вземе, при това с кеф.
И за последната година се занимава с разни. Последната беше на 17, другите на между 21-25. От всичките едни и същи приказки - искали да градят кариера и да пътуват. Като копи/пейст. Вчера ми каза, че и малката така казала :D, та затова не искала повече да се виждат, не била готова за връзка.
Моята е на 34 с дете на 4г, и тя вика, че иска да се развива и да пътувала :D.

При останалите ми приятели, същото положение.

А тук да се има предвид, че всичките сме образовани, кой от някой добър университет тук, кой като мен от чужбина, не седим да чакаме ракия и маса, нито пък гледаме футбол. И всичките сме добре платени. Е, ако говорим по женския стандарт от 5 бона на месец минимум, сме скъсани. Ама като цяло, всичките изкарваме по 2. 5-3 К на месец, което, ако жената допринася с още едни 1500 (което е мааалко над средната заплата за страната в момента), които може да изкарва от някоя лафаджийска работа (тъкмо да не се натоварва много милата), значи с лекота можем да разполагаме със семеен бюджет от около 4-5к на месец, да си позволяваме всичко, което искаме, че и да ни остават.

Почти всичките ми мъже приятели драпат за семейство и деца. Не, не бягаме от отговорност, а бягаме ЗА нея, ама не ни я дават. После същите тези моми, надуват корема от някой тотално скъсан боклук, и накрая пак мъжете виновни.

Към номер 1 и 6,

Аз тази вечер очаквам моята да дойде у нас, преди това ще съм почистил и ще й сготвя сьомга, ще взема и два вида вино, че да й ги смесвам понеже обича червено с едно плодово. После даже и ще я чукам безплатно. И това е, след като съм бил на работа цял ден. Тя в момента може да се каже, че няма работа.
Е? Стигнах ли ги 50те процента минимум???? Къде ми е детето?

Номер 6,
Раждането не е оправдание да качиш 20 кила. Макар че на жените това ви е блянът масово. Оправдание, че да се отпуснете. А мъжът, ако купи апартамент, та го изплаща и трябва да работи, и вечерта иска ракийката и салатата, и е напълнял с 20кг, след всичко, което е свършил за семейството, може ли? Или на него не му е позволено?

"Всичко това се налага от обществото, защото му трябва едната половина от човечеството да е под натиск, зависимост и евтина работна ръка. "

ХАХАХАХАХАХАХАХХА...
Да, жената е подтиснатата, понеже трябвало да роди и да наглежда къщата, докато мъжът носи отговорност и плаща за всичко. Ти сериозно ли???
Я пак се замисли, кой реално е подтиснатия в този модел, ако мозъкът ти изобщо позволява вариан, в който ти не си жертвата.

"Също така е мит, че на жената й идва отвътре да е майка"

ХАХАХАХАХАХ. Да бе, от всички животински видове на планетата, само женският човек няма този инстинкт. Всички останали искат да се възпроизвеждат, освен човешките жени. :D Чудно как изобщо сме просъществували като вид. Защо жените на времето просто не са се отделили от племето, и да си изживеят последните дни някъде насаме, по женски, и да няма хора изобщо?
Още един интересен въпрос - като нямат инстинкт за възпроизвеждане, защот всичките толкова ги кефи мъжът да свършва в тях? Дори и с презерватив, защото все пак може да не искаме дете съзнателно в момента, но това не означава, че инстинктът го няма.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1a7bb31e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

25.   До 1
О, не, баш на сульо и пульо се раждат, вярвай ми. Странно е, че качествените се заобикалят, а баш на тюфлеци се раждат. Мъже с добре платени застояли професии, настолни занаятчии. Кинтата да е дебела, мухъла твърд. Ето защо някои от нас се занимават със омъжени жени. Понеже сме тюфлеци.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 81997508fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

26.   Искам да кажа на номер 1, че има достатъчно качествени мъже, но жените имат други настройки. Ако не си брадат татуиран чалгар, в днешно време шансовете ти са нищожни. Другия вариант е да имаш доста пари. Ако си нормален човек с образование, добра работа и нормални доходи (не ниски а нормални), нямаш почти никакъв шанс. Мутреещите се селяни се правят на богаташи с пари, с които не разполагат. Живеят няколко години от заеми и селянките ги мислят за голяма работа.
Една жена винаги ще избере непрокопсаника изживяващ се като мутра с 18 годишно БМВ Е60 купено на кредит пред гореспоменатия нормален човек, който може да храни семейство. В градчето, в което живея всички утайки, комарджии, пияници, побойници, даже продаващите наркотици, някои от които бяха и в затвора се изпожениха за най-хубавите момичета. Направиха и по едно дете и им биха шута. Това е положението.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7e1f6bfee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

27.   Всеки трябва да има деца, когато се почувства готов за това, нямам предвид финансово. Детето е грижа за доста години. Висшето ти дава някаква сигурност.
Аз работя по специалността си например. Имам две деца.
Защо да не ражда българката, ти млади майки не виждаш ли?
И да, екскурзиите по-добре да са преди детето. Аз сега искам да отида например, но трябва да помисля кой да ми гледа децата и другото което е не ми се иска да ги оставям за повече от 2/3 дни например.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bd3fc6faa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

28.   До А: няма нужда от раждаемост, ако ще излизат само тъпи говеда.
№4: изписа се яко онеправдана, а защо чака 5 години дискобатката докато най-накрая се реши да го отрежеш след като му знаеш номерата?? Толкова ли нямаше някой по-свестен около теб като ти се ражда или просто си мазохист и ти харесва да те правят на боклук? Истината е, че вече жените имате всичката сила във връзката - всяка от вас си избира дали ще го огрее някой, за това бъдете така добри да не се оплаквате за погрешния си избор на тези, които дори не ни броите за живи през останалото време. И да, и ние имаме други приоритети - кой да имигрира, кой пари да дипли... Едва ли има някой с всичкия си да се занимава с вас тука.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8f537120bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

29.   Айдее, мода пак се развихри. Женомразки теми - може разбира се. Ако напишеш обаче и дума срещу мъжете, ще ползвайки техните собствени аргументи - веднага трие.
Не Мод, Ами чудо. Лично се чувства засегнат когато се припознае в нечие описание.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 155d570798
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

30.   6, ех, че удобно изваждаш думите от контекста от онази тема. А защо не изброи и останалите 15 неща покрай двете филии или това не допринася за манипулативния ти коментар? Друго си е да спреш, само докъдето ти е удобно, нали?

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 155d570798
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

31.   1, викаш жените сте много готини всичките, ама нито един мъж не ви заслужава. А защо не казваш как 99% от вас чупят по 100 курa, преди да навършат 20?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 66b7bc88ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

32.   Аз съм млада жена и много искам деца. Дори много ми се иска да имам три или повече дечица - винаги съм мечтала за голямо семейство. С кого, обаче, да го създам? НЯМА МЪЖЕ. Има само непораснали дечурлига, които мислят само за личното си спокойствие, на тях да им е добре, да си карат колата, да си ходят насам-натам и т. н.
Компаньони - бол, истински мъже - почти никакви. Няма как да създам семейство и да имам дете от човек, който самият не е пораснал и няма капацитета да бъде родител. Особено като виждам как дори женени двойки се разделят и мъжът оставя жената сама с децата и даже се крие да не плаща издръжка след развода. Моля ви се.... мъжете масово сте меко казано едни подвижни боклуци, които просто съществувате безцелно и нямате никакви ценности. Не знам как родителите си възпитават децата - визирам момчетата, но масово наистина сте потресаващо зле възпитани и нямате абсолютно никакъв капацитет да бъдете добри бащи.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 60ee861f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

33.   Айде пак всички мъже виновни, жените всички са само в бяло. А това клише за мъжа на дивана вече не минава. Може и тези от по- старото поколение да са били някои такива, номер 1 най- вероятно е видяла някой свой роднина тюфлек и стигна до заключението, че повечето били такива. Истината е, че масово жените се хвърлят на утайки, дето от километри си личи, че не стават за връзка, камо ли за семейство с деца. Другата истина е, че в днешно време жените освен вагината си друго не могат да предложат, разбира се, злобният характер и претенциите са " бонус". В домакинската работа никакви ги няма, нямам предвид, че жените трябва да вършат цялата работа, но много млади жени и една салата не могат да направят. Та за кво говорим- хедонистични същества с претенции и консуматорско мислене да ти разбравят, че мъжете не ставали и затова нямало семейства с деца. Първо погледнете себе си колко сте " читави" повечето. Сменят по повече от 10 тъпкача, имат претенции до небето, всеки момент могат да ти забият ножа в гърба и да те зарежат. Истории много от зарязани мъже в какви ли не моменти, за да може жената да тръгне веднага с друг. Като маймуната- от клон на клон, само тук дето е от чеп на чеп. Докато не се надене на единия, не пуска другия. Не казвам, че читави жени няма, ама да чета как едва ли не жените са някакви ангели, а пък всички мъже боклуци. Иначе зад тази цялата помия, дето я бълват тук, се крие една много проста причина- типично по консуматорски- искам да ям от меда( разврат с 10 " партньора" ), но то като бъркаш има и жило, не може само да си чешеш дупката между краката, основното е, че децата се зачеват в следствие на секса. Типично по женски все търсите лесното и приятното. Едно време жените са спали предимно с един човек( най- много 2-3), раждали са деца и дори да не са били перфектните съпруги пак са се грижели за семейството. Сега пък имаме парадокс- жените ги минават цял отбор мъже, правят си кефа като скачат от член на член, а после я родят едно дете като наближат 40, я не. Това е класическият случай в нашето съвремие- жената спи с всякакви утайки, като усети, че вече наближава 40, хваща си някой балък да я храни и пои и с 300 зора да му роди едно дете.
Пък иначе по темата от автора, тези по- тъмните в близките десетилетия ще видят сметката на т. нар бели. Най- вероятно в България първо ще се случи претопяването. Достатъчно е да си мръднете мазните бутове извън София или някой по- голям град, където градите " кариера", отидете в някое градче или село- да видите кои са повече. И още по-важно възрастовата група, която преобладава при българите и при другите. Подсказвам- българите в тези селища са масово над 50 години, за разлика от другата етническа група. Някой тук засегна и темата за парите- да, ама на запад, към чието благоденствие българите вече 30 години се стремят и жадуват, положението е същото. Една средностатистическа 30- годишна западноевропейка( местна, не натурализирана) си работи в някаква голяма компания( нали гради кариера), където бавно, но сигурно един ден ще се издигне на висок пост. Обикновено този момент ако дойде е след като стане на 40. Същевременно се отдава на плътски удоволствия с доста стабилно число мъже, обаче няма намерение да забременява. Затова ако тъпкачите й не ползват презерватив се тъпче с противозачатъчни, ако стане " белята", търчи да си прави аборт. Тия пък дето им е хрумнало на късни години да забременяват, немалко ходят на инвитро процедури. Общо взето положението е хем сърби, хем боли - като сме млади държавата да ни плаща абортите, като станем стари- пък искат държавата да им плаща инвитрото. Та така- морален упадък, загуба на всякакви семейни ценности, а и не само, консуматорски инвидуализъм, всичко съчетано с интелектуален дефицит да погледнат нещата в перспектива, тоест до къде ще доведе тяхното развратно поведение. Искам накрая да кажа, че на никоя жена НЕ й казвам какво да прави- да ражда или да не ражда( щото ся ще ми скочат с доста злобни коментари), отчитам само факти. Най- важният е, че в природата винаги има равновесие, не може само от едното( плътските удоворствия), пък да избягваме другото. Накрая сметката ще пристигне и няма да се хареса на никого. Поне който е с разсъдака си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 95c45beea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

34.   Като ви четат писанията по форумите как изневерявате нс жените си, кой с любовница-и, кой с проститутка, кой, с ако му падне някоя, за какво да се омъжват, че да стоят като вързани коне вкъщи, че и да им се мърмори, как вече не изглеждат толкова добре.
Раждането е риск за здравето, дори и при привидно лека бременност. Нищо-никога не е същото. Нищо. Жените, които мислите, че са усоели да възстановят формата си масиво са с операции - липосукции, абдоминопластика, специален пакет от операции за раждали, операция за повдигане на бюста и/или поставяне на импланти.
Не знам автора някоя закостеняла баба, която чайа внуци ли е или някой задръстеняк, който още не се е уредил с поколение.
И другото, което прави впечатление е, че българският мъж се изроди - всяко следващо мъжко поколение е от грозно-по-грозно, а и изпростя и стаба още по-белоялен и първичен.
Ако сега трябваше да си търся мъж, щеше да е гоооляма мъъъка.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 95c409f809
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

35.   Това е проблем на всички общества заменили традиционните разбирания с привнесени от вън. Полската жена- алкохоличка, румънската- бизнес дама, българската- аквариумна принцеса, литво- латвийската- дървосекачки. Няма интерес към памперси и биберони (силиконови) а и вече според новата трактовка са мъже с виртуални кламбаци.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6e279970cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

36.   Поредния, който много знае и много ги разбира нещата, стига да не е на неговото четирибуквие. Аз като съм родила какво? Самотна майка съм. И не, не съжалявам за нищо, но мъжете в голямата си част са трагични. Не желаят да поемат отговорност за нищо, в същото време с претенции до небесата. Жената е длъжна това, това и това. Все жената това, жената онова. Ами ти като мъж къде си, какво предлагаш? Кеф ти днес семейство, после решаваш, че не ти е вече до това и жената да му мисли. После жените не раждали....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b8802a1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

37.   Ти на колко предложи брак, че знаеш, че не искаме?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 07c61e32f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

38.   Съмнително много гласове имат първите коментари в темата. Да не би случайно сайтът да е станал известен? :Д

Номер 24, жените пропускат нещо. Приеми, че ти си мъж, който е милионер и атрактивен. Сега, уведомиха ни, че жените са навити да си делят един мъж в името на това да прецакат останалите, но питали ли са мъжа? Защо му е на един мъж постоянно да си дели всички жени на света? За секс? Може, ако успее да смогне на толкова секс - колко милиона или милиарда щеше да дели нашия? Ама за раждане на деца никой не е толкова заможен, че да си позволи дете от всяка, която му е навита, приемайки, че може да ги огрее сексуално. А и той ще има изисквания, все пак! Не може да си красив и богат, а да се хванеш с невзрачна девойка, която е чула, че трябва да търси "най-заможният сред атрактивните" и се е хванала за теб.

Така че не е важно кого търсят жените, а кого могат да имат. Ако търсиш богати и красиви, ама ти е навит само клошаря по прякор Цецо Квазимодото, можеш да имаш дете от Цецо или да си кукуваш сама /обяснявайки, че си горда и независима, че деца не ти трябват и други щадящи егото твърдения/, чудейки се защо другите не те искат като си толкова красива. Фактчек - щом не те искат даже за секс, това е показател за външния ти вид. Втори фактчек - това, че те искат за секс, не значи, че ще те искат и за семейство/раждане на деца.

И накрая се получава следното: жените виждат милиони мъже и стават алчни. "Полага ми се най-доброто от тия", почват едни избори, едни калкулации, а накрая изборът ѝ е както в миналия век, ако тогава имаше Интернет - при късмет няколко души, иначе Цецо Квазимодото. Илюзията за избор заслепява скромните ни жени и те си вярват, че щом има толкова много мъже, те имат толкова много мъже. Не, нямате! Каквото бихте имали през миналия век, това имате и сега! Този, който нямаше да ви обърне внимание през миналия век, няма да ви го обърне и сега! Този, който нямаше да иска деца от вас през миналия век, няма да ги иска и сега! Разликата е, че губите повече време, докато се самоубедите каква е реалната ви група обожатели, които не са тук само за единия секс.

А лафовете за умиращата държава и други подобни са жалки! Каквото и да кажете за държавата, го казвате за себе си, патриции любими! Държавата умира, защото вие я убивате. Държавата е корумпирана, защото вие поддържате тая корупция я с даване на рушвети, я с ролята си като политици или рушветовземачи! Държавата кочина, защото вие хвърляте боклук или поне не правите нищо, за да накарате другите да спрат да хвърлят. Каквото и да става в държавата, го правите вие! Така че хайде без "аз съм егаси пича, ама тая държава не я обичам"! Държавата е такава, каквато си я правим!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2946f1d647
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

39.   Проблема е, не че не раждат, а че раждат от боклуци. Почти не познавам жена, която да няма извънбрачно дете или от наркодилър, или от някаква псевдо мутра или от коцкар, или нехранимайко. После търсят шматки да и го нахендрят това дете. Нито един себеуважаващ мъж не би гледал дете на наркодилър.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 35c3b11e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

40.   До 9. Кариерно израстване в България с 10 000 -дрън-дрън. А, това, че искаш да видиш дете по-добро и да го отгледаш без баща не те прави много умна. Това дете ще бъде осакатено предварително с майка феминистка и мъжемразка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ddf1033962
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

41.   Пич, 99% от тях са девствени преди 20, не си в час изглежда. Всички знаем за онези връзки, в които момичето не пуска по месеци, а те не са рядкост. Такива смотани ще ти чупят трудно по 100 ку... Има една трета разкрепостени момичета, това е. Даже и това е много. Огледай се и ще видиш. Те сега си налитат към мухльовци, да ходят по пътешествия и да се водят за ръчичка. Много правилни наблюдения има авторчето. Недопустимо е да не знаете къде се намирате.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4a51b8aa0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

42.   И после като минат 40 изведнъж се сещат и тръгват по инвитро клиниките. Което е смешно и жалко, но пък кой както си го направи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 178d450676
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

43.   Както се пее в оная песен " Ооо, колко си прост, има ли смисъл с теб да говоря". Нямам какво повече да добавя като отговор на тая тема.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b44a653627
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

45.   Мъжът оттегли уважението си и помощта към жената, ето затова жените вече не искат да бъдат майки на техните деца. Жената често е оставяна сама с цялата отговорност и мъжете дори и се подиграват за нейната смелост и храброст.
Аз съм момиче на 26 и дори за миг не ми минава мисълта нещо да тиктака, напротив, мисълта за деца като нещо хубаво ми е все още далечна. Мъжът да си върне уважението към жената за нейните мъки, а жената да си върне уважението към мъжа за неговите усилия да я задържи. Тогава и двата пола ще са щастливи да бъдат родители отново.

Уважението между половете и изчезнало, а с него и радостта от семейството. Който насажда омраза срещу другия пол е проблемът за тази ситуация.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b44a653627
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

46.   Наистина, ако и ти, и твоят партньор, или един от двамата не е готов да бъде родител и не иска да бъде такъв, или не може да даде любов на детето, по- добре е да не ставате и двамата родители. Това всъщност е добро решение и другата причина е, че обществото е превърнало родителството в задължение.

* Отнели сте свободната воля. Всичко, което превърнеш в задължение и обвиниш другия човек за него, ти му отнемаш радостта да го направи. Докато разпространявате, че жената е длъжна да направи нещо, все повече няма да искат да го направят. Всеки един от вас желае да избяга от местата където е насилен да направи нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b44a653627
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

47.   Авторе, като наречеш нещо катастрофа също, моля те не се фокусирай само върху това какво е, а какво е ПРИЧИНИЛО тази катастрофа.

Като гледам как мъжете обиждат жените за килограми и възраст и как масово ги оставят да гледат децата сами, мисълта да съм майка направо ме ужасява. Не, това не е живот нито за мен, нито за детето.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: eab30ca72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

48.   Жените не могат да имат деца сами, в днешно време да намериш сериозен мъж, който да иска връзка и деца на такава млада възраст е невъзможно, също така да имаш дете значи да имаш и средства да се грижиш за него, кое е 20 годишно момиче познаваш толкова осигурено? Много тъпо изказване от твоя страна

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8cb309b5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

49.   Всеки втори коментар е "мъжете не стават". Ок, съгласен съм, наистина много мъже са несериозни. НО има едно голямо НО. Нима мислите, че жените са много готини, а САМО мъжете не стават? Дайте да бъдем малко безпристрастни и се абстрахираме от това към кой пол принадлежим, а? Защо хвърляте цялата вина само върху единия пол? Нека бъдем честни докрай, и повечето жените не сте много читави. Най-лесно е да кажеш "аз съм много готина, разбираш ли, обаче видиш ли другите не струват". Ами погледнете се за момент отстрани безпрострастно, пък тогава плюйте другите и имайте изисквания, става ли?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f80cb9282c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

50.   До 28 от 4.
Приятелят ми не е бил батка, в началото нещата между нас вървяха добре, бяхме много близки приятели в гимназията, а след завършването решихме да сме заедно. Живеех в мой си свят, вяравах, че мечтата ми се сбъдва - първа любов, първи мъж, ще създадем семейство и тн. В последствие липсата на опит и у двамата си каза думата, той се сети, че може да се оглежда, аз нямах очи за друг и все се надявах, че с времето нещата ще се подредят. Не ми харесва да скачам от клон на клон, че да съм се оглеждала за по-свестен. И да, явно по онова време освен млада и глупава, съм била и мазохистка. Но опитът учи особено когато е негативен. Аз не се чувствам онеправдана, а се чувствам късметлийка, защото намерих страхотен човек, когато му дойде времето и когато вече знаех за себе си какво не искам от една връзка.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0cdfbf1bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

51.   Катастрофа е, но не е само в България, а в почти целия цивилизован свят. Причините са много и сложни и далеч не са виновни само жените. Ето няколко, за които се сещам в момента...

1. Преди време са имали по 4-5-6 деца, но тогава не е имало и средства за контрацепция, от момента щом човек започне да води полов живот ще има деца в общия случай, без значение дали иска или не иска. Децата са били и начин хората да си подсигурят старините, да има кой да се грижи за тях и да ги издържа. В момента има пенсия, за нея обаче пак трябва да има млади хора да я изработват, но много не си дават сметка за това.

2. След индустриализацията народа започва да се трупат в градовете, мястото става малко и много скъпо. Особено в България икономиката е съсредоточена в 5 града. Хората масово могат да си позволят само едностаен или двустаен. Еми колко деца и възрастни може да събереш в апартамент 35-40 кв. м. кухня и стая?

3. Тия деца изискват много време и пари да се гледат. Преди бабите са помагали, сега трябва да работят и те до 65-70 години. Заплатите са ниски, масово стигат колкото човек да може да оцелее за да продължава да ходи на работа т. е. скрито робство. Минало е времето когато само мъжа е работил и е можел да издържа 4-5 човека с една заплата. Сега и жената трябва да работи на равно с него, та и деца да гледа, пък и никой от никъде не и помага.

4. В съвременни сват населението е бомбардирано със всевъзможни неща, които го разсейват. Постоянно вървят агресивни реклами тип "Ако не си бил не знам къде си, нищо не си видял" или "ако не притежаваш еди какво си значи си живял напразно"... Екипи от опитни психолози и социални инженери работят неуморно за това как по-ефективно да се набива в съзнанието на обществото какво да прави и какво да купува. Съответно много хора вместо да създават семейства почват да пръскат пари по глупости, екскурзии, казват си чакай и това да купя, хайде и там да ида, и другото да пробвам и така в крайна сметка времето си минава.

5. Доста жени искат да се развиват професионално и да градят кариера. Това само по себе си е чудесно, но в един момент се получава парадокс. Жената почва да изкарва примерно 5к заплата, съответно си търси мъж дето взима поне 10-15К. Ако тръгне с такъв дето получава 1-2 к, то тя ще трябва да му плаща сметките, ако иска да ходят на скъпи ресторанти и почивки... обаче какъв мъж е тоя дето изкарва по-малко от жена си и тя трябва да го издържа... нали??? Но топ мъжете(богаташи и левенти) първо са много малко, второ прекрасно осъзнават че са затрупани с женско внимание и гледат да си правят кефа със 17-20 годишни мацета, а не да се вържат за някоя 35 годишна дето живее в офиса, работи като за трима та да се доказва, нервите и са разбити от стреса и има изисквания до небето.

6. Много млади мъже и жени, след завършване на гимназия излизат от там и завършени наркомани, изградили здрава зависимост към алкохол, цигари, трева, бело, хазарт... Еми то такива хора единственото дето ги интересува е да си набавят дозата, каквото изработят го дават на кварталния дилър и ли на сайта за залози и нищо друго не ги интересува.

 
  ...

1-50 от 85
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker