Емоционална изневяра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционална изневяра
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1272 пъти
Здравейте.
И мен като много други тук, ме доведе доста труден житейски момент, а именно емоционалната изневяра на моят приятел. Постът е за да излея мъката си някъде и да прочета други гледни точки, и ако някой е преживял подобно нещо, бих се радвала да сподели.
Ще разкажа предисторията: Аз съм на 24, той на 28 и сме заедно от шест години и половина. Когато се запознахме и двамата вече живеехме сами. Още на първата година заживяхме заедно в родният ни град, а година по-късно аз записах да уча в друг град и така до пандемията година и половина пътувах всеки уикенд, за да бъдем заедно. След това дойде пандемията и аз повече не съм пътувала. Още от втората година на нашите взаимоотношения ние знаехме, че искаме да имаме съвместно бъдеще и живот, и започнахме да работим в тази насока.
Тази година, след 2 години огледи той закупи жилище. Такова, каквото исках най-вече аз. Съобрази се изцяло с моите желания.
Мога да го определя като много чиста душа, добряк, на всеки да помогне, дори това е в него ущърб. Винаги сме имало всеки свободата си, не сме се карали за кой знае какво, нито сме си забранявали неща. Винаги сме се забавлявали много заедно, всичко сме си споделяли и във всичко сме си помагали. За тези почти седем години се случиха много неща - болести, немотия, все лоши неща, но преминавахме през тях заедно.
В моментът, в който решихме да вземем жилище аз все още не бях финансово до толкова осигурена, че да мога да си позволя подобна инвестиция, но той настоя, тъй като дълги години живее под наем.
Тази година, тоест вече миналата година, беше тежка за взаимоотношенията ни и двамата имахме адски много стрес: университет, жилище, кредити и т. н Бяхме охладнели, аз значително напълнях, нямах сили за нищо, рядко правехме секс, но все си мислех, че е нещо временно и глупаво го оставих да си отмине, не поговорих с него. Въпреки отчуждаването, той не промени нищо от отношението си към мен. Затова и може би не заподозрях случилото се. Един ден просто намерих чатове за срещи с негова колежка (също уж сериозно обвързана), естествено вдигнах скандал, започна да ми обяснявя като пое цялата вина. В нито един момент не каза, че аз имам някаква винаги въпреки че това е така.
Не е имало секс, тя го преследвала от една година (тъй като има семейни проблеми с мъжа си), той я режел и накрая склонил да се видят, уж с идеята да я изслуша. Общо взето вижданията им са били той да бъдем кошче да емоционални отпадъци, молби да и даде шанс и пр. Това ми го потвърди и тя. Ясно ми каза, че иска това което имам аз.
Неговите обяснения са, че ѝ е казал, че могат да говорят, но нищо повече и че той иска да си е с мен. И така са минали месеци в молби от нейна страна, следене, идване до домът ни, докато мен ме е нямало. Обясни ми, че никакъв интерес не е имал, но му е харесвало вниманието за някакъв период, докато съвсем не е осъзнал какво прави и месеци наред се е опитвал да прекрати тези виждания, но тя винаги искала още малко време, обичала го, влюбена била. С написаното не искам да го оневиня, ни най-малко.
Както и да е, прекратиха контакт. Аз реших да остана и да видя дали ще мога да простя, тъй като с години сме градили нещо, което смятах за неразрушимо. Отношението му към е прекрасно, готов е да направи каквото трябва, съгласен е да ходим на терапия за двойки, постоянно ми дава отчет къде е, с кого е, какво прави.
Аз след разбраното се сринах психически, изпаднах в една дупка и въпреки, че нещата с мен са значително по-добре, все още не мога да се отърся. Чувствам се предадена, знам че това е човекът, с когото си представям бъдещето. Винаги съм си мислела, че съм спечелила от тотото с такъв човек до себе си, защото се е грижел адски много за мен, той е моят най-близък и добър приятел. Просто не си представям живот без него. Аз съм от типа хора, които не поглеждат в страни, когато са с някого и може би най ме разочарова фактът, че той е допуснал някого другиго до себе си.
Знам, че ме обича и аз го обичам, но има една горчилка, която не мога да накарам да изчезне окончателно. Знам, че никога няма да забравя, но мисля, че поне може да остане като лош спомен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: cdd7cdeabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Пусни едно снонимно писъмце до съприга на разпасаната колежка, по кой точно колега точи лиги и преследва, за да вземе супругът й мерки.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d42534d207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз изпитах на гърба си емоционална изневяра от мъж, който ми сваляше звезди, твърдеше колко много ме обича и така "цели " няколко месеца. Аз бях резервирана в началото, защото знаех от него, че преди си имаше приятелка, тя се беше изнесла от тях от близо година преди да започне ударно да ми се сваля и не исках да му бъда като заместител. Уви, въпреки че му казвах, че няма нужда да ми говори за обич и какво ме притеснява, той си продължаваше да твърди че там е приключил и даже не се и сеща. Накрая, се оказах права, уви след като успя да ме накара да се влюбя в него, разбрах че през цялото време най-безсъвестно си се е пробвал с бившата, но не му се получи само защото тя го е отсвирила. Бях в шок от цялата долнопробна история и го оставих. От физическата изневяра, емоционалната е много по-гадна, защото усещаш че някой те е използвал като предмет без да му пука дали ще те нарани. От историята ти обаче оставам с впечатление, че при твоя приятел може би не става въпрос за такова предателство, както го описваш звучи като свестен човек и може би това го е направил по-скоро нецеленасочено, не защото има чувства към нея, а от немай къде. Има шанс при вас.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7401cc8743
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти хубаво не гледаш в страни, но от написаното не си гледала и към него. Резултатът ти се изясни. Не разбирам защо жените мислите, че мъжете можем да фотосинтезираме - изпокарали сте се, запуснала си здравето си... Бъди сигурна, че тези неща са го наранили, особено ако е толкова загрижен, колкото го представяш. Някои ще си кажат, други си го държат вътре и гледат да не го показват - явно е от втория тип. И аз бях такъв, но се промених към първия тип и живота ми вече е много по-добър като не търпя простотиите на околните, но както и да е. Силно се съмнявам да са се спрели само с едното "говорене", но няма как да знам, а най-вероятно ти също. Не знам и на какво основание можеш да твърдиш, че са прекратили каквото и да е било - той няма да ти каже, дори и да не е, а не става ясно и какви са ви на двете взаимоотношенията и дали може да ѝ се вярва (отново, съмнявам се). Прави ми впечатление и че го преследвала цяла година, а той не я е отрязал (на разбираем за нея език) през цялото това време - буквално минута отнема да му изяшниш на някого, че не те влече и да не се филмира. Това вече не се дължи на душевност и т. н. глупости, а на слабост (дори момента, породена от теб) и появата на някаква си в точно този момент. Не знам дали и как ще му прощаваш, но и ти си не по-малко виновна в случая. Съвета ми е единия да се пречупи - или ти да се примириш с характера му и факта, че при повторение на тези неща от твоя страна, той отново ще попадне в същата ситуация, или той да се пречупи и да не те жали толкова и да ти казва тези неща за да може да реагирате адекватно и своевременно. Това с терапиите са пълни глупости, вместо това отидете някъде заедно на екскурзия. Токсичен позитивизъм и изтъркани мантри не са помогнали на никой с пороци. Докато човек сам не осъзнае какви са му белезите, както и че са неразделна част от него/нея, която го оформя в настоящето - нищо няма да се подобри към по-добро. За пример давам всички със зависимости - поинтересувай се колко повторно се поддават и колко реално ги преборват. Статистиката никак не е в полза на излекуваните, следователно и методите на "терапия" куцат. Единственото полезно от терапия е, че може да споделиш на някого какво ти е в главата (даже и това работи само до някаква определена степен емоционален багаж и над това ниво отново е безсмислено - тогава се оправяш сам/а или заминаваш), но това е съвсем безсмислено за двойки, защото вече си имат на кого да споделят отсреща. Последно, не е добре да ти дава постоянно отчети къде се намира (нито ти на него) - това е задушаващо и рано или късно ще му писне (от теб). По-скоро не забравяй какво е станало, но му върни свободата и доворието си (това ще е твоето наказание). Ако той е толкова загрижен, и на него няма да му е айляк, че се е поддал, а ти му се доверяваш отново (без някакви прекомерни усилия от негова страна) и сам ще гледа да не се случва отново. Каквато и да е истината, ще си проличи по един или друг начин.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 083388c8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Няма нищо, което да спасяваш. Ако те обичаше, нямаше да ходи да слуша някакви хленчове на колежка. Като психолог ли се е възприемал, като какъв по-точно? Ще му се обяснява някаква в любов, той, горкият, се е чудил какво да прави. Ще идва тая у вас-ужас! Мъжете винаги могат да прекратят подобни неща, тоя просто се прави на застрелян заек, защото е по-лесно.
Не знам изобщо как можеш да си пак с него. Да го гледаш всеки ден, да те докосва и т. н. Аз не бих могла, ще ми се повдига само като го гледам. Може да звучи крайно, но щом ей така е захвърлил мен като жена, като човек и това между нас заради някаква си, значи не си заслужава да му прощавам.
Сега си мислиш, че много те обича и цени, че е помъдрял. Заблуда- седи от гузна съвест и затова, че с любовницата не е станало. До следващата.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4197097dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом не сте семейство и нямате деца по-добре се разделете.
Преживявал съм изневяра и знам за какво говоря.
М48

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 278295c9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж сега, това не е "домът ви". Това е неговият дом. Ти дори в изказа си не осъзнаваш колко се оливаш. Другото: изпаднах в същата ситуация, разбирам, че си в дупка. И аз имах една представа за човека, а се оказа друг. Те могат да ти представят всичко така, както име угодно. И пред мен имаше измислена версия. Не казвам, че мъжът ти и тази жена са спали задължително, но не е изключено и това да се е случило. Той има терен, тя е ходила до там. Разбира се, че така ще ти го представи, че тя била го преследвала, ако е истина той лесно е могъл да я отреже, стига да иска. Стягащ се да излезеш от дупката и приемаш, че това не е баш добрякът, за който се е представял и прави нещата, дори в свой ущърб, че е пресметлив и може би се оглежда, а ако е така ти трябва да разбереш най-рано. Дай му време да се успокои, а ти стой нащрек за начини да го пипнеш ако има подобно нещо, дори онлайн. Това те съветвам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9f3bb489c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Пълни глупости. Много си наивна авторкеее.

"Общо взето вижданията им са били той да бъдем кошче да емоционални отпадъци, молби да и даде шанс и пр. Това ми го потвърди и тя. "

"Обясни ми, че никакъв интерес не е имал, но му е харесвало вниманието за някакъв период, докато съвсем не е осъзнал какво прави и месеци наред се е опитвал да прекрати тези виждания, но тя винаги искала още малко време, обичала го, влюбена била. "

Теглу му майната. Това е подигравка, нищо не еоправдание. А някой ден, ако станете семейство и вече не си играете на къща и дойдат децата и стане напрегнато, пак ли ще намери друга жена, за която да бъде "душевно кошче". Води те за носа, ама толкова много, че не можеш да осъзнаеш. Отвори си очите и осъзнай какво се е случило.

Ж 30

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ea4ef013aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   е нали не я е бол, кво толкова го мислиш, прощавай му и тва е, реално нищо не е направил? !?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c3e57d8cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Съжалявам, но изглежда сте още малки. Да простиш какво по-точно? Нима мъжът ти е виновен, че бил добър с някого, или той може да бъде добър само с теб? Даваш ли си сметка въобще в какво го обвиняваш? Та тук дори няма влюбване от негова страна, камо ли "емоционална изневяра"? А да те питам, твоят стандарт към него спазваш ли го и ти към себе си - да си била добра само и единствено с него? Защото изглежда това очакваш от него. И изглежда ама въобще не си се запитвала в мотивацията си, вероятно в своите си очи си винаги правата и добрата.

Извини ме, но това прозира от аргументите ти. Едно базово непознаване на това що е любов, колко трае тя по принцип на хормонално ниво, и доколко това има покритие с дисниевските идеали, с които са ни хранили до изнемога. Ти, подобно на масата хора, вярваш че има принцове изглежда, наумила си си точно определен начин на поведение, който да очакваш.

Пък това, че мъжа ти също е незрял е разбираемо - вместо да отреже другата жена, той е бил добър с нея. Напълно съм убеден, че не е имало нищо повече - познавам за съжаление себе си, както поколението след мен.

А ти, познаваш ли себе си и какво точно искаш, преди да го искаш от другите толкова драматично?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d25e1a9a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Поредната дето станала 100 кила и все е била изнервена и вдига скандали, ама мъжа пак бил виновен.
Как изобщо те е изтраял не знам.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5a2c767b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Правиш голяма грешка, че поемаш част от вината за случилото се- тя е само и изцяло негова. Ако не е искал да е с онази, нямало да е. Ако един мъж няма интерес към някоя жена, ако не я харесва и иска за секс, въобще няма да ѝ обърне внимание. Отвори си очите, събери си ума и погледни истината в очите. Теб и шестте години заедно той ги е задраскал заради "вниманието" на някаква си там пача. Лъгал те е и се е гаврил с доверието ти, няма никакво уважение към теб, наранил те е, сега се прави на невинна душица, гузен е, че е разкрит. Ако не беше му видяла чатовете и до днес щеше да си се среща с нея. И то не само за разговори. Манипулирал те е тогава, прави го и сега.
Една стара истина- счупи ли се веднъж нещо, колкото и да го лепиш, никога няма да е същото.
Изхвърли го от живота си и продължи нататък. Иначе и да си с него, няма да му простиш, а предателството му ще те трови и ще го носиш като тумор в себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8e8deb7b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   9, значи добрина е да слушаш как една цяла година ти се обяснява в любов. Да идва до дома ти, ти да ходиш при нея, да си пишете колко те иска. Ех, тая добрина!
Хванала го е в крачка, ама понеже обича и е наивна, не го е натирила. Да беше си седял със скъпата колежка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5a2c767b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   9- Като е само една добрина, защо я е правил скрито от авторката? Да беше ѝ казал- има тук една, иска да ѝ помогна и т. н.? Крие се и се премълчава това, което е нередно, с което знаеш, че нараняваш и предаваш човека до себе си, но поставяш собствения си кеф, суета и развлечение над него. Който иска да има предател до себе си, да прощава и си го държи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7f32949d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Влюбена била и ей така го обичала.
По-топно пристрастена към секса с него, защото мъжът й не я признава за жена.
Тя и той са любовници.
Седни и помисли трезво, как тя е знаела всеки път, кога те няма, за да ходи у приятеля ти.
6-години връзка без предложение за брак???
Човекът сега се е видял с апартамент. Решил, че е много вървежен и започнал да се пробва.
В момента, в който родителите на едно бивше гадже му купиха жилище, той реши, че трябва да се разделим след 4 г. заедно и започна да води абсолютно безразборен живот. Всяка вечер с различна и все така я кара години наред.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 472fe560ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Терминът "емоционална изневяра" е просто поредният начин да овластят жените и да скапят живота на мъжете. Изневярата е една - в леглото и без дрехи! Останалото не е проблем на мъжката част от човечеството! Няма ли целувки и секс, няма нищо!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker