Сравнението причинява единствено нещастие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сравнението причинява единствено нещастие
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 476 пъти
Това хората да се атакуват и непрекъснато да се сравняват с другите, да си завиждат и да се бият в гърдите е донесло толкова много нещастие на човешката психика.

Само се погледнете в огледалото и тогава пред себе си извадете известни хора- мъж и жена, и започнете да сравнявате своите физически белези и своите постижения с техните, отмятайте всяко едно нещо, което те са постигнали, а вие не, и имате готова рецепта за това да се чувствате низши и да се опитате да накарате и другите хора да се чувстват по този начин.

Ако вие сте наистина щастливи искате и другите да се чувстват като вас, ако не сте щастливи, чуждото щастие ви /дразни. Това е наблюдение.

Човекът, който се чувства недостоен и непрекъснато се сравнява с другите, за да си извоюва фалшиво чувство за надмощие, гледа винаги да открие други хора, които да принизи под себе си, за да може и някой друг да чувства болката му. Това наистина е болка и вместо да се възпротиви на онези, които са промили мозъците ни с това мислене, той вини и атакува братята и сестрите си, които също са в неговото положение.

Известните милионери, модели за красота, са създали един порочен и болезнен кръг, инструмент на хората да нараняват другите като същевременно се чувстват крайно недостойни самите те. Тогава обсебването за титла, ръст и тегло става на пиедестал, вторачването в другите и карайки ги да се чувстват зле- основен мотив и един огромен модел на страдание и нападки.

Хората, които ви нападат всъщност се чувстват ужасно в самите себе си и отчаяно имат нуждата вие да се чувствате по- зле, за да си върнат поне 1% самочувствие, което е разбито на пух и прах в следващия момент, в който отново се появи някой с по- добър вид или титла.
За тях по- скоро трябва да ви е жал, защото вместо щастието, обсебването с чуждите постижения и болката им расте.

Уверените хора не грабят от другите и не ги мачкат, защото няма какво да вземат от тях!

Запомнете това и се откажете завинаги от света на пластмасови кукли с къси дрехи и мъже с лъскава кола и костюм. Това няма да ви донесе истинското щастие и докато продължавате да се сравнявате с другите, във вас никога няма да има никаква сила да направите света си по- добър! Защото вие силата си сте я предоставили на някой друг и въобще не съществувате повече за самите себе си!

...
Малко по- груб пример:
Ако си пълен от вътре с изпражнения, всичко, което ще имаш да дадеш са изпражнения, ако от вътре си пълен с рози, ще можеш да дадеш само рози. На всеки изборът е личен! Дано някои не ми се разсърдят прекалено много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker