Преди 5 години, поставих ултиматум на мъжа ми. Все още сме женени, но се чувствам сама. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преди 5 години, поставих ултиматум на мъжа ми. Все още сме женени, но се чувствам сама.
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1360 пъти
С мъжът ми сме заедно от 10 години, женени сме от 6. Имаме 2 прекрасни дечица. Принципно, всичко си вървеше нормално, но в брака ни имаше един голям проблем.

Мъжът ми имаше проблем с алкохола. Не ставаше агресивен и раздразнителен, но почваше да се лигави и да върши глупости. Просто не му отиваше на годините да държи като разглезено момченце. Неведнъж съм говорила с него. Неговият отговор все беше „Добре, добре. Няма повече! “ и после са повтори.

Преди 5 години, нервите ми вече не издържаха и му поставих ултиматум. Или ще спре пиенето, или ще се разведа с него и ще вижда детето само през уикенда. Опита се да се измъкне и този път, но след като видя, че съм напълно сериозно, прие. Тогава го бяха съкратили от работа и с помощта на неговите родители, го изпратихме в център за лечение на алкохолизъм в чужбина.

След известно време ми съобщиха, че рехабилитацията на мъжа ми е приключила и вече е готов да се върне вкъщи. Всички го чакахме с нетърпение. Исках моят мъж да се прибере вкъщи и да е до мен и детето. Исках да е здрав възможно най – дълго.
Това, което ме посрещна, обаче, накара косите ми да се изправят. Моят мъж беше отслабнал до неузнаваемост. Лицето му беше изпито, погледът – празен, фигурата – крива. Нищо общо с моят прекрасен съпруг. Приличаше на труп. Някак, успяхме да го изправим на крака и в началото всичко тръгна добре.

Забременях за втори път. Мъжът ми си намери бързо работа и започна да печели добре. Родих прекрасно момченце. Винаги съм знаела, че искам момче и момиче. Знаех и колко много значи за мъжа ми да имаме момченце. Той, обаче, не се зарадва така както очаквах аз. Да не кажа изобщо.

В момента, мъжът ми ходи на работа, прибира се вкъщи, поиграе с децата и ляга да спи. На мен почти не обръща внимание. Стана изключително мълчалив. Рядко говори с когото и да е. Това, което ми липсва най – много, е неговата усмивка. Преди, мъжът ми беше вечно усмихнат, че чак на моменти се чуди дали не взима нещо. Сега, усмивката рядко се появява на лицето му. За секс да не говорим. Миналата година – 10 пъти. По – малко от веднъж на месец. Питала съм го хиляди пъти какво не е наред, да не се притеснява от нещо, но получавам отговор „Всичко е ок“. Как ще е ок като аз виждам, че той няма грам живец в себе си? Децата постоянно ме питат „Тати да не е болен? “ и аз вече не знам какво да им обясня.

Просто не знам какво да правя. Направо започнах да съжалявам, че му поставих този глупав ултиматум. Загубих моят прекрасен съпруг. Остана ми само да си поплаквам, когато няма никой около мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: b210063c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз бих те посъветвал да говорите с психолог, за да разберете причината за алкохолизма му.
Той е пиел защото не му е харасвала действителноста.
Спрял е алкохола и е останал в действителноста която не му харесва.
Надявам се психолога да разбере какво не му харесва.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 84e3443c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Терапия, а? Добре са му бръкнали в мозъка! Изписахте ли вежди или сега е още по- сиво и тъжно? Нагледен пример колко не се познаваме и разчитаме друг да ни реши проблемите. А, възпитавате и деца...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e180e44d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Еми няма какво да направиш, сама си си виновна, просто това сте вие жените, почвате да оценявате хубавите неща чак когато ги изгубите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6a3ed0af8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Връзка със зависим от алкохол или нещо друго човек е мъчение, изкривява им се психиката. Пак той е направил някакъв опит да излезе от тази каша, но ето че явно си е в някакъв вид депресия след като преди питието му е опредяло съзнанието. Вие имате деца и е по-сложно, но ако имаш възможност и се чувстваш основно зле, намери сили и се раздели, това е агония. Нещата няма да станат по-добри, най-много да я кретате така.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9b32dd6cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Най-просто казано, от едната крайност е отишъл в другата крайност и виновна за това си само и единствено ти. ;) Не казвам, че като е пиел постоянно е било по-добре, но сега явно и това не ти харесва!? ! Е, има една поговорка каквото сама си направиш, никой друг не може да ти го направи...

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7025c52be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Разсипала си човека. Мъжете станаха ебати масово под чехъл. Ще ме пращаш в клиника знаеш ли кога? Море ще тичаш пред мен до като езика ти стане на колумбийска вратовръзка.

Такива места смачкват и обезличават човека. Там е като затвор за малолетни. Тъпчат те насила с хапчета, които ти разсипват организма и мозъка. Държат се теб с там като с малоумно дете, и после какво самочуствие ще имаш като излезеш от там? Първо това не е проблем с алкохола. Проблем с алкохола е, ако заради него те гонят от работа или се държиш агресивно към хората или вършиш неща от, които страдат други хора. Ти просто си искала да си надвиеш на ината и заслужаваш да си сама без мъж и деца. Радвай се, че още стои при теб.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 00abc83568
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Някои хора, които са развили алкохолна зависимост умират (в прекия смисъл) при рязко спиране - случва се нещо с хормони в мозъка.
Хора, не отивайте по такива центрове за "терапия" навън. Манталитетът там е съвсем друг от този тук... Поне да го бяхте пратили в някой център в БГ. Но на първо място, той сам трябва да го е поискал, без ултиматуми - ако сам не осъзнава, че му трябва помощ, то резултатът няма как да е друг от описания. В САЩ не случайно отпускат по $600 на месец за "качествени" наркотици (кокаин, хероин, ... ) на хора, развили зависимост към по-съвременните (примесени с упойка за коне за по-евтинджос). Ако щеш, давай му по 1 чашле на седмица да пие (ти му го сипвай за да те възприема и теб по-добре), но не се опитвайте да променяте хората на сила. А най-добре, не го докарвайте до зависимости по начало.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 730922cf59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Епа сама си си виновна. Сърбай каквото си дробила. На жените НИКОГА не им е достатъчно това което имат и за това стават дърти киселячки. А много често чак като получат това което искат осъзнават ,че има последствия.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9e757f1ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Историята на всяка жена:
- среща мъж който я кара да се чувства добре
- част от характерът му не я кара да се чувства добре
- започва да се опитва да го променя
- ако не успее - 50/50 да го зареже и ще е недоволна
- ако го промени - 100% ще го зареже и ще е недоволна
- и така до безкрайност

Принципно алкохолизмът е трудна тема, защото много хора така бягат от неудовлетвореността си от живота. Не е от нещата които се оправят с "ултиматум", изисква човек да си промени изобщо начинът на живот. Обикновено под влияние на алкохола, хората са поече себе си отколкото иначе. Държал се е като разглезено детенце... щото вероятно отвътре си е такъв. Някои пък са насилници. Други са нарциси. Особено мъжете, винаги играят роля за пред другите. Просто защото - никой не му пука за тях самите, а за ролята която играят в живота им. Но и те са хора, понякога искат да се отпуснат и бъдат себе си. Естествено когато става дума за насилие, няма кой да ги търпи. Но в някакви разумни граници...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: eb3c1e1ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Много си доминантна.
Отнела си му личното пространство. Намирал е утеха е алкохола.
Сега като го е спрял, няма нищо което да го прави щастлив.
Случая е много подобен на моя. Жена ми не ми е поставяла ултиматум. Аз го спрях по собстарвена инициатива.
Сега съм често в депресия но не ща да почвам пак- по добре да гледам истината в лицето отколкото да живея в матрицата.
Може да го замени с нещо- хоби, спорт, някакви активности с приятели- роболов, туризъм... Смекчават депресията но не я премахват напълно. При мен секса помага срещу нея, но жена ми няма голямо желание. Уж обеща 2 пъти седмично, но като гледа средно няма и по един път. Щастието не е нещо нормално за човека. Повечето мъже са доста нещастни, дори и да не го показват.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c1f5df0eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Какви малоумни коментари има по-нагоре не е истина просто! Ами кой нормален човек иска семейство с алкохолик? Алкохолът вреди на здравето, разбира се, че ще се лекува. А и имате деца все пак. Нали носите отговорност за тях. Ако бащата е пиян с децата, как ще взима решения и как ще се грижи за тях? Авторке, не ги слушай тези хора по-нагоре. Българина е любител на чашката и масово употребяват алкохол ежедневно, нямат култура и масово не се грижат за здравето си. Едно е чаша вино с вечерята, съвсем друго е напиване с твърд алкохол. Знам много добре какви стават мъжете като пийнат повече, някои ги избива на агресия, другите започват да се лигавят страшно много, бърборят глупости и не се траят. Потърси помощ от лекар, психолог, седни и поговори с мъжа си също сериозно по този въпрос. Сменете малко обстановката. Ако има кой да гледа децата ви (баба, дядо), оставете им ги за няколко дни и ако имате възможност си направете почивка някъде само двамата на чист въздух. Обгрижвай го, търси контакт. Ако трябва и на семейна терапия отидете. Похвално е, че си помогнала на мъжа ти да се справи с проблемите с алкохола. Алхокола убива човека.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6bd4fd713f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 6 - Със заплахи и подбни изказвания, няма тя да те прати, а съответните власти, ще те пратя някъде... Жалко, че не практикуваме лоботомията вече... Ех, не се знае, времената се менят ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: acad89ffea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Правилно си постъпила.
Да живееш с алкохолик не си е работа, да изпива всички пари за децата, да го гонят от работа, да прави дългове, да умре на 40 от цироза и т. н.
Очевидно човекът обаче от зависимост е изпаднал в някаква депресия - добре е да го види психиатър.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7c2e24c9fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Сипи му една ракия довечера. Да се отпусне малко човека.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 59fa435f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Като човек, израснал с алкохолик в семейството - браво на авторката.

Моят баща беше алкохолик и беше някакъв ужас вкъщи. Моят баща ставаше агресивен, когато пийнеше повече и започваше да хвърля чаши, чинии, столове по мен, сестра ми и майка ми. Молихме я да се разведе с него, защото мислихме, че ще ни убие някоя вечер.

Сега, понеже е целият изгнил отвътре, не пие, но просто няма връщане назад. Нито аз, нито сестра ми комуникираме с него. Нямам желание да се занимавам с пияницата, който разби детството ми. Той не присъства на сватбата ми, нито на тази на сестра ми. Майка ми дойде, но я виждах, че ѝ е мъчно за баща ми.

Заради примера, който имах като малък, не пия алкохол. Не желея връзка с човек, който пие алкохол и категорично ще съм против детето ми да пие алкохол. Само заради майка ми, баща ми детето, но съм предупредил, че ако усетя дъх на алкохол около него, няма да видят сина ми никога повече.

Коментарите по - горе са от хора, които или не познават алкохолици, или не са живяли с такъв. Гаранция, че ако бяхте израснали с алкохолик за родител, друга песен щяхте да пеете.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7fad1a4958
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Лигавел се, викаш? Не му отивало на годините? Ами радвай се на новата му "подобрена" версия. "Ходи на работа, прибира се вкъщи, поиграе с децата и ляга да спи" - нали това е тчно каквото му викат "сериозен и улегнал мъж". Да ти е честит!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f83f0d27d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Колко прекрасен да е бил един алкохолик? Направо ме изумяват някои коментари по-горе: едва ли не нищо му нямало на човека, но ти си го развалила.
Алкохолизмът е болест и правилно си му дала ултиматум. Проблемът е, че е отишъл в другата крайност и е изпаднал в депресия. Това също е болест и е добре да го прегледа психиатър, сам трудно ще излезе от дупката.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ca0292d550
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Тука гледам коментари че, било добре да го види психиатър... Заведи го и ще го загубиш завинаги... Аман от разбирачи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 46d7ee5894
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Има биохимични промени в мозъка. Могат да се регулират с растителни добавки и храни, вдигащи серотонина като ягоди и шоколад, жълт кантарион, златен корен/родиола/. Има определени гени, които предразполагат към алкохолизъм.
Мисля, че е пиел, защото е открил начин да си оправя настроението.
Може би консултация с биолог, който се занимава с такива изследвания ще доведе до насоки с какво може да се регулира серотонина. Има прекурсори на серотонина, които са на билкова основа. Ако заведеш мъжа си на психиатър, вероятно ще му предпишат лекарства, които съвсем ще го направят парцал.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e5c58cfcb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Провокативна тема без грам смисъл. Всички, които са се сблъсквали реално с алкохолизма сред близки, могат да го потвърдят, че темата е фейк. Ако все пак не е, най–вероятно мъжът ти пие тайно и се крие добре. От 1 път терапийка в клиника не се спира алкохолът.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dc1fbc9e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Човекът е със смазана психика. Как са го "лекували" там, той си знае. На негово място щях да ви тегля една майна на всичките и да се махна по-далеч, но той няма сили за това. Сега живей с нещото, в което си го превърнала. И го мъкни при следващите да му "бъркат в мозъка" и да му връщат фабричните настройки като на счупена машина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c1f5df0eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Вземи ваучер за почивка за двама за 3-4 дни, даже можеш да помолиш някой Ваш близък да Ви го "подари". Намерете кой да гледа децата и заминете само двамата. Отидете на спа, прави му масажи, целувай го, прави му френска, възбуди му интереса към теб. Разхождайте се, хващай го за ръка. Играйте някаква игра дори заедно. Ние с моя мъж си купихме топка и всеки ден при хубаво време ходим да играем баскетбол, въпреки че сме на по 30г. Обикаляйте някакви забележителности.... Търси близост с мъжа ти и си искай вниманието, но и ти го обгрижвай.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: db0c86f7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Дай му да кърка пак и ше се оправи.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6a3ed0af8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Питието определя съзнанието, уви лошо е когато някой се закачи за алкохола. Много хора пият, но не всички са алкохолици. Чувала съм, че това е най-трудната за отказване зависимост. Влиза бавно, постепенно и коварно в живота ти и накрая докато си се усетил вече е късно. Малцина успяват и на тях даже им казват " сухи алкохолици", организмът помни на какво е бил подложен и дори след години въздържание, ако изпиеш една чаша се връщаш директно там откъдето си приключил.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 89606c7dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Българинът владее простотията до съвършенство! А бе аланкоолу! Нали ако алкохоликът не се лекува ще умре преждевременно? Защо й е на авторката мъж и баща на 45-50 г. на ония свят? Как ще се грижи за децата оттам? Ще пуска пари от небето на края на всеки месец? То бива тъпотия, бива, ама Ганьо не знае къде се намира.

Авторке, започни да търсиш добър психотерапевт, психиатър, психолог. Без тези няма как да мине. Повече активности извън дома. Екскурзии в планината. Купете си някаква къщичка на село да ходите редовно и да вършите нещо по градината, лозя, да засадите нещо, зеленчуци, да ремонтирате. Животът е дейност!

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b254566680
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   И ние какво да направиме? Сигурно си е пийвал по 50 грама на вечер, ама тия па чак в клиника го пратили.
Що не отиде ти в клиника да си лекуваш нервите?
Тв ти са мъж

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker