Аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аборт
преди: 1 година, 12 дни, прочетена 1732 пъти
Аз съм момичето от предишната тема на 34 години.
Реших да направя аборт, защото бащата не иска детето. Скед като месеци наред всеки ден само ми повтаряше колко много иска дс си имаме момиченце, накрая нищо. С цялата си наглост ме обвини мен - не било от него. Колко удоно. Естествено, че е от него.
Накрая ми писна и го блокирах. Сигурна съм, че друга на мое място нямаше да го направи. Всички давате съвети как да зарржем някой, но всички ви е страх да не останете сами и не си следвате собствените съвети. Още по-лесно е да кажеш ибХледай си го сама, но отново никоя нямаше да се реши на мое място. Смятам, че другите жени правят много по-големи компромиси със себе си, отколкото аз съм направила.
Той до последно ме залъгва, че щял да се видим наживо и да поговорим за това. Даже отидох до неговия град и си измисли оправдание да не се видим.
Не искам да звуча много скептична, но не познавате мъжете, докато не ви се случи нещо крайно с тях и драматично. Според мен всички живеят в заблуда, че точно на тях още не им се е случило. Реално погледнато повечето нито знаят, че им изневеяват, нито ще разберат някога. Разбират късно и за намеренията на мъжа до тяхжи само си губят времето с него.
Няма много разлика дали ще си с някой 6 месеца или 6 години. Ако за 6 месеца не можеш да осъзнаеш с кой си имаш работа, няма и след 6 да успееш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 дни
hash: b14f97445b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   За това, е си го блокирал те разбирам. Заслужил си го е. Но за аборта те съветвам да помислиш сериозно и да се откажеш, ако не е късно. Да, не си струва да се ражда дете на такъв негодникно това е и твое дете. Може да нямаш друга възможност.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: d4f051e580
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Съжалявам, че не ти се е получило, само ммоля те, не ни обвинявай, че не спазваме собствените си съвети. Аз поне ги спазих. Бях като теб, омъжена за грешния човек, нещастна и пренебрегвана и в момента, в който разбрах, че си има любовница, подадох молба за развод и не погледнах назад. 15 години брак ги пратих в историята и не съжалявам за нищо. Останах сама, почти без пари, но бях свободна! И сега съм една щастливо разведена с нов мъж до себе си, който обаче няма нищо общо с предишния ми, а и се срещнахме почти година след развода, т. е. имах време да си подредя живота и да си "изчистя главата" преди да продължа напред. Щом аз успях и ти ще можеш, важното е да не правиш компромиси със себе си. Животът е твърде кратък за да живееш години наред в кошмар. Съжалявам само, че не събрах смелост по-рано да си тръгна.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 74d93c52ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей,

Моля те, не слушай песимистите, права си! Аз бях пуснала тема, в която обясних, че годеникът ми се държи просташки когато се напие и всички ми казаха "това не бих го търпяла", "бягай от тоя алкохолик" и т. н. Мислих по същия начин като теб - техните перфектни ли са, че дават такива акъли да го оставя?

Моля те, не прави аборт. Аз съм на 30г и съм преживяла спонтанен аборт. Болката е огромна, говоря за психическата. Физически бързо се възстановяваме, но психически - не. Какво като той не иска детето? Защо те интересува? Ти си млада, имаш семейството си за подкрепа и имаш и себе си - добре развита, уважаваща себе си жена. Плача с теб от мъка! Не се поддавай на негативни емоции - ще се справиш. Аз вярвам в теб, вярвай и ти. Не взимай това решение, моля те. Сега си емоционално съсипана, обезкуражена и податлива на емоции. Не взимай емоционални решения, премисли ги добре. Сигурна съм, че ще си страхотна майка. Моля те от сърце, не го прави. Ако имаш нужда от подкрепа - отвори тема в бг мама и ми кажи името на темата. Непозната съм, но разбирам защо страдаш, знам, че ще страдаш повече, ако го направиш.

В заключение - емоционална си в момента, хормоните са ти объркани. Отстрани погледнато, решението е съвсем друго и просто - гледай си сама детенцето, не ти трябва бащата, достатъчно силна жена си. Не се поддавай на временните емоции. Моля те, премисли го пак.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: f0eca45803
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Здравей,
ако си на 34 години и все още нямаш деца, по-добре не прави аборт. На тази възраст не се знае дали ще можеш да забременееш отново. Бих те посъветвал дори, ако имаш познати, които не могат да имат дете, да им го дадеш или да го оставиш за осиновяване в някой дом.
За мен аборта е твърде крайно решение

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 39582a648b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж сега, какво ще ти кажа. Ние, жените, сблъскали се с изневяра и с ужасите на мъжете вече не храним илюзии какви са те. Аз съм отгледана от майка, която реши да ме роди от мъж, с който имаха развод, но не си погледна детето. Беше лекар и настрои общите ни познати против нас, а те в замяна получиха безплатни прегледи в болницата му. Много удобничко. Запознах се с него на 16 и до момента съжалявам. Имам полубрат гледан добре от него, след запознанството ни не получих подкрепа от този човек, след смъртта на бащата даже отказа да комуникираме, освен документално за наследството. Майка ми всички години не погледна назад и си ме гледаше сама. Години с много лишения. Разбирам твоята гледна точка. Но ти давам пример с човек, който избра да роди. Аз също бих родила и си отгледала детето, детето не е продукт и проекция на бащата, или го искаш, или не. Аз съм имала спонтанен късен аборт и знам колко рискове от стерилитет носи. Обясниха ми, че е възможно да не зачена. Имах късмет и родих. Но тогава... Бяха ми отделили на отделен етаж от родилките, жените плачеха по цяла нощ, запушвах си ушите и исках да избягам, а не можех, трябваше там да седя известно време. Щом си заченала, вероятно си го искала. Желая ти един ден дете и добър човек до теб, вероятно ги има. Добрите мъже. Аз съм с лош опит с мъжете и мисля като теб, но вероятно има и добри мъже. Техните жени сияят и се вижда отдалеч, че са обичани. За жалост са твърде малко.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 8855b3c038
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не го прави ще се справиш

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: 6e9b588689
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторке, ти изкара грешния си избор (да не кажа по-обидна дума) едва ли не геройство. Трябва да те аплодираме ли? Хиляди жени са като теб, чукат се с какви ли не отрепки и като ги зарежат бременни, правят аборт. Не си първата, не си и последната. Къде повече качества се искат да не стигаш до там.
Недей от своята история да правиш изводи за всички. Всеки си гради своя живот и носи последствията от своите постъпки.
Апропо, на 34 не си момиче, а жена. Момиче си била преди половината на тези години. Всъщност май си и останала на толкова по акъл.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 826c8d677f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Подкрепям те за аборта... Бих те подкрепил даже повече, ако до 34 беше научила за съществуването на презервативи и противозачатъчни. За хора като вас ги правят...

Лошото на репродуктивната система е, че както всичко дадено от природата - идва наготово, а не след удостворение, че знаеш какво правиш и можеш да поемеш поне елементарна отговорност...

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 08e95000d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Не убивай детето!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: 36a318e38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   То и аз трябваше така да направя, понеже бях в чужда държава, бащата пиеше и ме биеше, не искаше детето. Слушах го всяка вечер да си приказва с една уруспия, любовни обяснения. Финансови проблеми, тормоз, викаше махай се не те искам, свиня. Сутрин се гласеше, уж отива на работа а се среща с оная. Накрая бях принудена да пътувам по 40 км. в посока, да бачкам по 12 часа, да се прибирам в 1, 2 през нощта и на следващия ден пак. Че да си делиме сметките. Каза че дете не бил правил, искал тест за бащинство. После купих няколко дрешки, дойде 1-2пъти на скан. Писах н курвентията. Обикна си детето.
Прибрах се с детето, пари не дава, пак съм си сама. Имам си приятел сега, но много проблеми. Даже по-зле отколкото сама, че вечно с претенции, 3 месеца за детето нищо. Най-много да прати памперси и сухо мляко. Всичко си поемам. Ако не беше това дете, какво щях да правя? Без него не мога.
Та познавам аз мъжете.
Авторке върви при родителите му(само да не се окаже че е женен).
Времето минава, после пак мъж ще намериш и с дете.
Все пак живота си е твой, ако искаш да махаш бебето, не казвай на родителите си нищо, по-добре е. После имам един аборт пак от тоя. Никой не разбра, но то всяко нещо си има предел. С 1 ще се оправя с 2 и с такъв баща няма шанс.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 7a21d00618
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Ти не си момиче, а жена! "Някоя друга, никоя", все тази. Обиждаш всички нас, останалите жени. Дори не споменаваш думата "жена"
Но погледни статистиките!
България е на трето място по аборти в света. Това означава само едно, че българският мъж е безотговорен и егоистичен индивид, който
търси мимолетни връзки за задоволяване на сексуалния ви нагон и не влага никакви чувства.
Като гледам статистиката, пълно е с жени взели същото решение каквото си взела ти.
Само изключително глупава жена би решила да задържи детето.
На твое място и аз щях да постъпя по същия начин.
И в крайна сметка е имало защо родителите ти да не харесват г-н фризьора.
Търси си мъж на твоето ниво - адвокат, нотариус, инженер, информатик, финансист, счетоводител, лекар, зъболекар, архитект и т. н.

Не е важно просто да имаш дете, а от кого имаш дете!!!

Не позволявайте на простаците да се размножават!

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: f6de0a87f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Ще съжаляваш да живот за това решение. Когато поискаш да имаш дете, вече вероятно няма да можеш да имаш или ще се мъчиш по клиниките. Вместо да се зарадваш, че на 34 се успяла да заченеш при това безплодие навсякъде, ти...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 дни
hash: 8243287cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ми не си права. Има жени, които не търпят глупости и не се оставят да забременеят от идиоти, нито правят компромиси със себе си, за да останат с някого. Както не си права и че няма жени, които да си гледат децата сами. Казвам ти го, защото аз съм такава жена. Реших, че сама ще си създам семейство и няма да си губч времето повече да се замавам със силната част на човечеството. След толкова разочарования (къде опитваха да ме манипулират, къде да ме лъжат, къде се държаха като недорасли), нямам желание да се занимавам повече.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 5d66d40d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   И след това ще искаш да имаш дете, ама нито мъж може да не срещнеш. Дете си трябва, бащата може да не излезе стока. Но друго си е да имаш дете. Най- вероятно си измисляш. На 34 не бих се лишила от дете, даже съм почти колкото теб, а имам две. И не бих останала без деца, само щото мъжа не го бива. На 34 трябва да можеш да се грижиш и сама.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 5d66d40d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   На 34 си далеч от момиче вече.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 592351bd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Решението на младата жена е лично. Тя решава, какво да прави със своето тяло. Не и трябва дете от този дегенерат. Не трябва да слуша разни видове лицемерници, те няма да гледат детето, не трябва да слуша и религиозните демагози с фалшиви добродетели. Така, че подкрепям жената в нейното решение.
//Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 259f83f997
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Абортът е тежък грях - убийство! Не го прави!

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: f6de0a87f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Сега ще махнеш детето и ще се надяваш да срещнеш човек, с когото да направиш ново ли? Колко време ще ти отнеме да намериш подходящ и да узрее връзката ви дотам? Поне 2-3 години. Ще ти трябва още поне половин година да забременееш в добрия случай, защото яйчниковият резерв се изчерпва много бързо. След като родиш, мислиш, че връзката ти с перфектния ще се запази същата ли? Ами не, нямаш никаква гаранция за това. Почти всички двойки започват да се изпокарват още на първата година след раждането. Много жени съзнателно избират тогава да станат самотни майки. Мислиш, че ще си изключение ли?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: ce0e9419ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Честито за огромната грешка която си сторила!
а това какъв грях си сторила спрямо едно невинно човешко същество и живот!
Аз като ти четох първата тема направо не вярвах че си на 34 г! Тъй като една 34 годишна жена би имала повече мозък и житейски опит знаейки че такъв човек и изобщо такава връзка от разстояние не е за нещо сериозно и няма да има хубави изгледи! Звучиш като 19 г капе! И постъпките ти са като на недозряла!
Затова се мисли отдалеч за последствията преди да направиш грешката да легнеш с някой само и само да му угодиш или вярвайки сляпо на обещания!
Но след като се допусне първата грешка да легнеш с идиот то следващото е да се размишлява как да предотвратиш следваща по голяма а е случая да прекъснеш Ед н живот съдба!
Всеки трябва да си върна последствията от грешните решения БЕЗ да вреди на околните или е случая да прекъсне човешки живот съдба БВЗ да му е дадено това право!
Никой няма право да убива и да влияе на чуждите животи!
Сега трябва да живееш с тази тежест до края на живота си НО малко се съмнявам че имаш тази съвест! Защото ако я имаше и щеше да ти тежи НИКОГА НЕ би направила аборт!
Ти си безсъвестна жена която разсъждава с вижданията на едно 18 г капе което сега прохожда!
Ако беше разумна и интелигентна би видяла проблемите и признаците от рано и би излязла по разумно от ситуацията!
Извод; НЕ се ляга с първият срещнат и НЕ се вярва на празни думи и обещания!
Всичко трябва да се предвижда и мисли от рано!

Жена на 25

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 40f07c21d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Номер 20
Аз съм номер 11. Много си крайна. И да живее с някой години пак същото може да стане. Не може да се придвиди всичко. Да го махне това бебе, на 34 след някоя друга година ще има тема - да забременея от анонимен донор. Нали сега е модерно.
Сппред мене ще сгреши. Че мисли като тийн е вярно, но ще се нацеди повече. И както избира следващия няма да е по-свестен, ще е на 35, 36 та докато се опознаят-ако не я зареже, ще почнат опити на 37, ако не стане 1 година станала на 38 и хукнали по репр. специалисти. Ако има късмет на 40 може и да бъде оплодена(и най-вероятно пак зарязана) Сега ако си го роди на 40 ще има първолак.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 3ddf41d5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ще си държите гащите под катинар! Заключен!
Не мога да разбера ка правите секс с мъже които не обичате раждате че после пак се натискате и второ да ви направи! Хем не бил баща хем секс правиш? !
Не мога да разбера? ! Това е глупаво и тийн поведение на 18 г моме дет прохожда от яслата ( гимназия университет )! Щот те като излязат от уни-то са като бебета те първа прохождащи!
Когато нещата зависят от човека всичко е предвидимо!
Когато нямаш воля над някои неща както аз в моя живот ( да бъда вързана за диализната машина нещо което не съм искала никога и не е зависело от мен! ) тогава нещата са непредвидими! Но да то направо едно лапе и след това пак да легнеш със същият човек който вече се е доказала като безотговорен..? ! Извинявам се ама е смешно и глупаво!
Истината е че не можете да си държите гащичките под ключ!

Жена на 25

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 39582a648b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Абе хора, страшно сте крайни. Аз съм правила аборт и лекарят ми каза тогава, че всяка втора, бях на 29, на годините ми е имала по два аборта. За децата го мисля, че или ги искаш, или не, и с лишения се гледа и особено бебе не е толкова невъзможно. Но или го искаш, или не. Не може да виним и съдим жените, които желаят аборт. И аз съм за децата, но думи като това, че било убийство, как можело, само авторката си знае защо. Може да знае, че не става за майка. По-добре така, отколкото един разбит живот. Като гледам майките по площадките, половината не стават за майки. Свръхпротективни, обсебващи, ние от 90-те виняхме майките си и ходихме после на психоаналитици, не знам техните деца един ден какво ще правят. Гледани в саксия. Така че авторката може да е знаела, че тя не става за майка, а този мъж няма да си погледне детето. Тогава аборт е по-добре. Какво като е на 34, може да не иска деца жената. Не всички са длъжни да имат деца. Аз имам дете и всички мои приятелки, до една на възрастта на авторката нямат деца. Дори да имат връзки, я изчаквали сватба да мине, после ремонт да мине или са скъсали скоро, или попаднали на мъж, който не иска деца. По принцип искат, но според мен за доста неща се оправдават, не пристъпват към правене на деца. Те много настоятелно ме разпитват за връзката ми, в която има проблеми и за детето ми, аз вече бия контра да споделям. Като ще ли понеже завиждат за детето, се радват на проблемите във връзката ми. Предпочитам тук анонимно. Затова нека по-малко съдим строго другите, това е сайт за подкрепа все пак, а ние в коментарите свикнахме все да плюем другия, а ако пуснем тема се дразним, че коментиращите плюят нас.

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 29346b427e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Поздравявам те Авторке!

За първи път в живота си вземаш решение като мислиш с главата си, а не с пеперудките в стомаха. Това е правилното решение за момента, и другите ти написаха - ти си просто едно непораснало момиченце на емоционално ниво, въпреки че си на 34. И идея си нямаш как работи Живота и отношенията мъже-жени. Единствения съвет който мога да ти дам е за в бъдеще ВИНАГИ да използваш предпазни средства (имаш цели 11 варианта) презерватив когато правиш секс. Изчакай да мине време за да опознаеш един човек, не 6 месеца, а поне 2 години, и едва тогава реши дали да имаш "сериозни" отношения или деца с този човек.

Въпреки че за мен си бита карта, имаш още годинка-две да прилъжеш някой мъж. Трябва обаче да излизаш с много мъже едновременно. Да излизаш, не е задължително да спиш с тях (поне в началото) - кафета, ресторанти, разходки, екскурзии. Колкото повече, толкова повече. С който ти харесва се чукай (предпазни средства винаги), но наблюдавай внимателно. След две години ще си се срещала поне с 30 човека, така че ще имаш някаква представа кой какъв е. Едва тогава избирай с кой "да се обвързваш", и дали изобщо някой става за баща. Може и никога да нямаш деца, и това е в тестето.
Успех!

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: a829a905b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Тази работа със забременяването и абортите не е безопасна за децата. Има механизъм наречен Микро Химеризъм. Между майката и зародиша има обмен на клетки през плацентата. Стават разни настойки по този начин (лактозата и други неща). За майката клетките които получава са полезни, но остават в нея десетки години. Ако има сърдечна недостатъчност или вътрешно нараняване например, получава стволови клетки които имат мощни регенериращи функции. Някои считат че жените живеят по дълго и имат по- малко забоявания от мъжете благодарение на микрохимеризма. Природата е направила нероденото бебе да се грижи за здравето на майката за да може и то да се роди живо и здраво.
Обаче при следващо забременяване от друг мъж обратия процес вкарва в зародиша клетки които са с чужд (от предишния мъж) генетичен материал. Ако имунната система ги разпознае като чужди ги изчиства. Ако не го направи остават и са онкогенни.
Забременяването от различни мъже повишава риска от рак. В миналото рака при децата е било непознато явление. Сега не е така. Детето на едни познати умря от много рядък вид рак на 4 години. Докторите недоумяваха от какво се е получил. Нищо чудно да е от микрохимеризъм предизвикан от предишни забременявания и аборти на майката.
Така че жени и мъже- умната. Има си достатъчно средства за предпазване от нежелана бременност. Нищо не ви пречи да избегнете този риск, колкото и малък да изглежда.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 дни
hash: 049656c032
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Когато не искаш дете или се познаваш че не ставаш за майка и нямаш майчински инстинкт не правиш деца!
Така че аз не оправдавам с нищо такова жени! Затова им е даден интелект ама... Кой колкото си го е развил!

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 998491a671
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Помисли сериозно искаш ли да имаш дете или не. Искаш ли наистина много. На 34 си и до момента не си си намерила мъж, с когото да създадеш семейство. Помисли, според начина ти на живот, имаш ли реалистични големи шансове да срещнеш в следващите две години читав мъж. За да имате време от година и нещо после да живеете заедно, а после и дете. Ако мислиш, че няма големи такива шансове , а в същото време много искаш дете, тогава какво ще правиш след аборта? Ще ходиш в клиника за изкуствено осеменяване ли , за да създадеш ново дете? Ти и тогава ще си без мъж, с когото да го отглеждаш. Случва се така при някои жени, че не намират половинка и си отглеждат дете сами. Въпросът пак опира до - искаш ли дете или не искаш. Ако решиш да задържиш сегашното, което вече имаш в себе си., то не казвай на мъжа, че не си направила аборт. След време, ако поддържате комуникация, му кажи, че си срещнала друг мъж и с него имате дете. Не записвай детето си на името на този сегашния ( фризьора), защото може да започне да ти създава проблеми ( за пътувания и т. н. ) След като не иска да е баща и твърди, че не е негово, така да бъде. Той няма дете, ти имаш.
Фактор в ситуацията е и въпроса - можеш ли да отглеждаш дете сама. Ако отговорът е не, то всякакви дилеми отпадат. Но така, ако не можеш сама да отгледаш , ако и в бъдеще не срещнеш мъж, това ще означава, че ще останеш без дете. Обобщено това са нещата, за които да помислиш. Отговорите ( но откровени, дори и да са нерадващи ) ще ти покажат пътя.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 07dffb4e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   23, разбира се. Какво ги слушате тия мъжки кухи лейки тука. Абортът е нещо нормално и рутинно. На 33 години направих аборт и беше 30 минути процедура. Че то на зъболекар повече стоя! После забременях пак и родих.
Хемеризми. Простотии. Звучат като фенове на Възраждане.
Преди 40 години се правиха аборти без последствия, та сега ми се зачудили какво що...
Жени, вземайте си решенията сами. Не оставяйте купчина полуграмотни идиоти да ви вменяват вина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: a829a905b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Авторке,
струва ми се че ако сега направиш аборт, едва ли някога ще имаш деца. Времето тече, вече си на 34. Раждания над 35 се считат за рискови. Поне така казаха на жена ми- роди последното дете на 36. А над 40 въобще не се препоръчват. Няма да усетиш кога ще станеш на 40.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: a829a905b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Цитати от 29,
"Какво ги слушате тия мъжки кухи лейки... "
"Хемеризми. Простотии. Звучат като фенове на Възраждане. "
"... купчина полуграмотни идиоти... "
Научно- обосновани фиминистки аргументи.
Издават "висок" интелект.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: a829a905b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   И още от 29:
"Жени, вземайте си решенията сами. Не оставяйте купчина полуграмотни идиоти да ви вменяват вина. "
Да се чете:
"Ния ще се ебем с който ни падне. Ще правим колкото си искаме аборти. Не ни пука за децата ни (ако въобще ги имаме). "
Май тези от MGTOW имат право.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 дни
hash: a829a905b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   "Абортът е нещо нормално и рутинно. "

Абортът НЕ е нещо нормално и рутинно

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: a829a905b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   "На 33 години направих аборт...
После забременях пак и родих... "
Имала си късмет.
Не на всеки се случва.

 
  ...
преди: 1 година, 5 дни
hash: 4617715ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   И какво ще ти реши аборта? Ще накажеш детето за това, че ти си била глупава. Осъзнала си се, изритала си мъжлето дето се има за мъж. Сега постъпи като възрастен човек и поеми отговорност каква си я свършила. Не си била изнасилена за да абортираш, отворила си си краката за него и ти е направил дете. Това дете не е чифт стари обувки, да се оттървеш от него като не ти изнася.

Аман от момиченца които търсят любов и розови връзки, и като не им се получи пищят и вече не са възрастни хора а деца, които искат закрила. Направила си дете, ще си го гледаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 дни
hash: 90c26cb63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Тази възраст е сериозна, даже си е късно за първо дете.

 
  ...
преди: 1 година, 3 дни
hash: a829a905b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   "Накрая ми писна и го блокирах. "
Как така го блокира?
Не живеете ли заедно?

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 дни
hash: 08e95000d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   35,
"Ще накажеш детето за това, че ти си била глупава.... "
Тцъ!
Ще убиеш детето за това, че...
Може и наказание да е, ама смъртно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker