Любов ли е още? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов ли е още?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2466 пъти
Здравейте, на 20 години съм и имам приятел от 4 години. Както всяка един любов и нашата в началото беше прекрасна. Нямаше караници и проблеми. Но от известно време той просто ме наранява с държанието си. Ревнува ме, не че преди не го правише, но явно не ме дразнише толкова.

Той ми държи сметка за всяка една стъпка, защо не съм си чула телефона, защо не съм го вдигнал, и когато му кажа защо, той не ми вярва. Не знам как се получава. В едни моменти е ужасно добър, окриляме, прави ме щастлива, а в други моменти е ужасен, непоносим. Почти не иска да излизаме с други хора, та ние дори вече не излизаме и толкова заедно, или сме у наще родители или у тях. Не живеем заедно все още. Но на кафето ходим много рядко, той постоянно работи и се оправдава с това.

Аз съм студентка, но намирам време за него. Някак си той управлява цялата връзка, аз все едно съм малкото момиче, което трябва да слушам и да не правя грешки, а имаме само 2 години разлика. Говорим почти само за неговите проблеми, за неговата работа, задушавам се...

Но и в същото време не мога без него. Просто мисля че вече е късно за раздяла, прекалено много време и любов пропилях за него...
Ето тази вечер например петък вечер е бяхме се разбрали да излезнем някъде, но понеже не съм си чула телефона, когато ми е звънял се държеше тъпо и ми каза че няма да излизаме... Какво бихте ме съветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5d3ba3438d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужас! Как го търпиш?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 52a1e2eb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ех, авторке! Направо ще ме умориш с това "вече е късно за раздяла, прекалено много време и любов пропилях за него".
Как късно бре момиче, другите хора се случва да се разделят след 20-30 годишни бракове и с деца. Ти си младо момиче и си студентка, а говориш като някоя баба, която нямало кой друг да я вземе.

Той ти държи сметка, защото е ревнив. Той е и контрориращ тип, така се чувства по сигурен, че няма да му кръшкаш /поредната илюзия за сигурност/. Ти си се оставила изцяло на него, което е грешка. Не отстояваш себе си и постепенно се оказваш пренебрегната и безгласна буква.

Трябва да отстояваш някои основни неща иначе по лошо ще става. Той не мисля, че ще се промени, а и едва ли и има желание да работи върху себе си. Тежко ще ти е, няма спор. Много мъже предприемат такова контролиращо отношение. Малко или много един мъж се ражда да е водач, но това е прекалено при теб. Направо си е обидно за личността ти.

Поговори с него. Ако го обичаш прави опити, казвай какво искаш от него, настоявай, убеждавай го, че може да ти вярва и да не се съмнява толкова. Може би е добре да отидете на консултация при психолог, да му обясни на него как да работи върху себе си, а на теб как да получаваш любов без да се жертваш така. Самата ти прекалена пасивност ще изиграе лоша шега. А ти се държиш така за да му се харесаш. Смяташ, че ако правиш това което иска, той ще те обича повече. По принцип е вярно, но когато почнеш да си като мекотело, което не отстоява елементарни неща, то резултата е ясен.

Няма как някой да те обича много, ако самата ти не се уважаваш и обичаш. Ставаш безинтересна! Не мислех, че ще се наложи да препоръчвам точно тази книга "Мъжете си падат по кучки", но мисля че ще ти дойде добре. Истината е някъде по средата. Ти си в едната крайност.

К.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 048c5d1ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 20 г. казваш, че вече е късно???

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 15edc6ccd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз, те съветвам да говориш с него и да му кажеш това, което ни написа тук :) Все пак за 4 години трябва да си имато доверие и му обясни, 1че ревността мъ е безпочвена.
Belle

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 143131c957
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "Прекалено много време и любов пропилях за него" - това означава, че му стига толкова! Сега е време да "пилееш" време и любов за някой друг! На 20 си, не ти е минало времето, то тепърва започва.

Остави го този, явно вече е нетърпимо положението. Една връзка не може да се крепи само на хубавите спомени от миналото! Хубави моменти трябва да има всеки ден, за да може когато се скарате, да знаеш защо си с него - не заради спомените от преди, а заради това, че си сигурна, че той държи на теб и ще те направи щастлива пак и пак.. При теб не мисля, че е така.
Изживяла си достатъчно с този човек, сега е време за нещо ново! :)
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker