Много съм депресиран - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Много съм депресиран
преди: 1 година, 23 дни, прочетена 982 пъти
Привет,
мъж на 35 съм, не е най-мъжкото да се депресираш, но се случва - изпаднал съм в много дълбока депресия от няколко месеца.
Разбира се, има и жена, която ми разби сърцето преди няколко месеца, влюбих се много в нея, наистина мислех, че е различна и че тя е жената, която съм търсил, защото беше красива, умна, секси, имахме наистина много общи неща и възгледи за живота. Сещате се, от първите ни срещи все едно се познавахме от години. Не мога да отрека - тя внасяше цвят в живота ми, имах страхотен стимул да правя нещо заради нея. Сега съм на другата крайност - много разочарован и все едно съм сдъвкан и изплют - без желание за нищо. Добре, че работя за себе си иначе щяха да ме уволнят.
Преди месец реших, че не мога така повече, че ще променя всичко в себе си (защото тя винаги ми казваше никога да не се променям, да си бъда винаги такъв и мислех, че ме харесва такъв какъвто съм, но явно не беше така), бях започнал да оплешивявам малко и си присадих коса, което сега ме депресира още повече, защото е дълъг процес на чакане. Не ми се излиза и не ми се тренира, освен че 2-3 седмици ме посъветваха да не правя никакви физически натоварвания. Вече принципно мога да започна да тренирам, за да насоча това разочарование и тъга в нещо градивно, но не мога, нещо вътрешно ме спира. Явно искам да се променя с очакването и надеждата, че може би ще мога да я върна и всичко да продължи от там където спря, но се замислих струва ли си усилието за някой за когото станах "просто никой" така лесно и изведнъж. Трудно ми е да не мисля за нея, беше ми наистина близка и ми беше и приятел, с който си споделяхме всичко, трудно е да свикна с мисълта, че повече няма да я има, но не мога да съм и приятел, казах и го последният път в който се видяхме. Сигурно трябва просто да го изстрадам. Неприятно е да губиш не жени, а хора, които си вярвал, че са стойностни и ги искаш в живота си.
Какво правите, за да излезнете от подобна ситуация?
Благодаря ви, просто исках да споделя, защото не искам да натоварвам хората около мен, опитвам се да се правя, че нищо ми няма, но знаете как е отвътре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 22 дни
hash: 146ee92b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   1. Правиш това, което трябва да правиш всеки ден-работа, битовизми и др. такива.
2. Не се напъваш точно сега да се променяш, а гледаш да се закрепиш над водата.
3. Излизаш на въздух с повече ходене. Най- добре сред природата.
4. Наблягаш на неща, които ти доставят удоволствие. Може да са най-семплото нещо.
5. Не избягваш хора.
6. Най-добре да не се стремиш към нова връзка, с цел да забравиш предишната. Защото ще започнеш да мрънкаш на новата, а това е доста натоварващо. А и връзка трудно може да стане, ако мислиш за другата.
7. Не изпадай в самосъжаление. Радвай се, че нещо хубаво ти се е случило. А, не да страдаш, че си го изгубил. Хората се срещат, може и да се разминат.
8. Запази спокойствие. Имай предвид, че много, много време ще мислиш за нея. Но трябва да продължиш живота си.
9. Промяната? Просто, се развивай в твоя полза. Работа/бизнес, квалификация, тренировки, хобита, срещи с хора. Това ще ти помогне да бъдеш стойностен в очите на другите и вероятно ще бъдеш оценен. Тогава няма да ти пука за девойката, защото ще бъдеш щастлив и с други.
10. ако чувстваш, че не можеш да излезеш сам от депресията, не е грешно да получиш психологична подкрепа.
Успех, бъди щастлив.
7.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 6379597e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ти какво направи, че да я прогониш? Защо не я задържа?

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 1c87a19c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Чак смешно ми стана, все едно си тинейджърка, а не 35 годишен човек, да не говорим за мъж. Чакал да му поникне коса, да потренира, да си похленчи и после задължително да си я върне :) Лошото е че не си добър човек, това ми прави впечатление.

Малко съвети

Не я притеснявай, не я търси, не и се натрапвай, не напомняй за себе си, не и прави номера! Ако си я обичал като мъж, ще разбереш тази и потребност, ще я освободиш от себе си.
Като те боли, ако искаш си блъскай главата в стената, умирай по 100 пъти на ден, колкото време е нужно, но го прави сам, никой от обкръжението ти не е длъжен да носи този товар и да трябва да се притеснява заедно с теб. Бъди отговорен за близките ти.

За нея- щом си е тръгнала, значи иска да намери нещо по-добро от теб, даже нещо повече, тя смята че заслужава нещо по-добро от теб. Звучи обидно нали? Дали ще го намери или не няма значение, неин живот, нейни проблеми. Лично аз не бих позволил на някой, който търси нещо по-добро от мен да го спирам, да искам да се връща или да съм компромис за този човек. Може да се въргалям цял живот страдайки в най-лошия случай, но никога не бих си позволил да имам човек до мен, който да ме е пикнал произволно като по-малкото зло, а не като единствения избор.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: e4d7e98c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До 2. Нека позная, вие сте жена даваща типичните женски съвети.
Защо трябва той да е направил нещо за да я прогони, не разбирам. Вероятно е срещнала моментно по-атрактивен господин където си е вложила надеждите.

Как се задържа някой, който ти показва ясно че не те желае. Дори да има възможност да го направи, това ще значи че тя цял живот ще се пита дали е направила правилният избор оставайки с него. Жените не уважават мъже, които им се молят на колене, макар че често са с такива от сигурност че той вечно ще и ходи по задника, дори тя да мисли за други мъже.
Нищо от описаното не ми звучи като обич и любов. Да всеки може да сгреши, да се обърка, но този който е поел отговорност да си тръгне, трябва да направи немислимото ако трябва, за да си върне човека който е зарязал, не единия да търчи да спасява положението, другия да се чуди как да избяга.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: c6c132a4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Колкото и да сме самодостатъчни, все пак имаме нужда от човек до себе си за да се радваме на живота пълноценно. Времето определно лекува и трябва да го запълваш. Имаше ли спорт, който много обичаше да практикуваш в училище? Аз например много обичах волейбола и наскоро започнах да посещавам часовете на волейболния отбор на един колега от университета, който учеше спортна педагогика. Е няма такъв кеф, чак не усещам как минава времето.

 
  ...


...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 5a7550683a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма невъзможни неща. Все пак зависи, защо сте се разделили.
И аз бях безумно влюбена тогава в моя приятел. Мислех, че съм срещнала сродната си душа и привидно уж всичко беше наред, но на моменти толкова много ме критикуваше, че не издържах и скъсах с него.
Беше съсипващо човекът, когото поставяш на пиедестал да те подлага на унищожителна критика за несъществени неща.
Раздялата ме съсипа, не можех да спя, не се хранех, не исках друга връзка, мислех постоянно за него, но осъзнавах, че трябва отново да вляза в залата и да спортувам, независимо колко съм уморена от безсъние и работа.
И аз като теб, посегнах към косата си, отрязах я до раменете и започнах тренировки всеки ден.
ЗиЗимата премина в мъчителни безсънни нощи, след нея настъпи пролетта - променлива и хладна, а после взе да се затопля и въздуха се изпълни с аромат на цъфнали акации и карамфилов цвят. Вървях по улицата и витаех, там някъде унесена в мечти изведнъж насреща ми той сам седи в поредното кафе на тротоара. Огромна буца в гърлото ме стяга. Треперя, не проронвам нито дума и отминавам бързо, без да се обърна.
Мобилният звъни. Не вдигам. Продължава да звъни...
Той е. Реших все пак да вдигна. Отсреща чух:
"Как ме подмина като трамвайна спирка само! Не може ли да пием по кафе? "
И така се започна всичко отначало.
И продължава вече 22 години...
Женени с деца...
Успех ти пожелавам!
Дано да срещнеш любовта!
Бори се и не се отказвай!
Късмет!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: d425590862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Добре е да си живееш живота, в един момент ще имаш пак връзка с някоя жена. Такъв е животът.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: fc21ab460d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Първо ще те попитам, защо тогава сте се разделили, когато ти пишеш, че сте имали много общи неща и възгледи за живота?
Сигурен ли си обаче, че става въпрос за възгледи по основните и важните неща в живота?

Защото това да имате еднакви възгледи, цели, ценности и стремежи е най-трайното нещо, което свързва хората завинаги и семейства, които се базират на това - не се разпадат и развеждат!

Иначе, от написаното от теб оставам с впечатление, че твоето не е депресия, а е просто любовна мъка и разочарование.

Аз съм преживявал и двете неща, и то неведнъж, и от своя опит ще ти напиша следното:

Лекарството за "любовна мъка и разочарование" е: стискаш зъби и продължаваш да живееш, без да променяш обичайния си начин на живот. Дори е добре да си намериш повече занимания, за да нямаш време, да го мислиш. А от духовна гледна точка - старай се да прогонваш тези мисли, още при първия помисъл!
Тук е валидна максимата - времето лекува! И това наистина е така, постепенно болката и мъката отшумяват и човек лека полека се връща в предишното си състояние.

Ако все пак се окаже, че с течение на времето болката и мъката не намаляват, и влизаш в дълбока апатия, отчаяние, страх, безнадеждност... , тогава вероятно наистина имаш депресия. В този случай имаш два варианта:

1. Отиваш при "добър" психиатър и следваш съветите и лечението му.

2. Обръщаш се към Бога и започваш да се лекуваш духовно: отиваш при "добър" и опитен православен свещеник, говориш с него и следваш съветите му.

Засега толкова ще ти напиша, защото имам все още твърде малко информация. Ако имаш въпроси - пиши, ще следя темата!


Странник

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 21d4149fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Защо те е оставила? Не даваш подробности. Дано ти самия да ги знаеш.
Не спирай спорта, там е спасението...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: 4a14118385
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   До 3, как па прецени от някъв рандом текст кой е добър човек и кой не. според мене женичката му на тоя балък е намерила някой по-интересен и му е била шута. така правят обикновенно. сигурно като се наиграе ще го потърси и той ще си я вземе. тва е

 
  ...

...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 32b9aae953
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   4 от 2
Защото има доста мъже, които сами си саботират отношенията. После се вайкат колко някоя била ценна, а са я оставили да си тръгне лесно.
Жените искат някой да им покаже, че всички приказки и действия на конкретния мъж не са били вятър работа. За една не се бори, за друга и накрая остава сам с мъжката си гордост.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 1c87a19c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   от 2 до 4. Той да се борел, а тя? Къде описваш тя какво да прави?
С тези разсъждения нищо добро не ви чака жените. Все мислите че някой ще ви спира, ще си правите каквото искате и накрая познай :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 6379597e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, ти мъж ли си, или жена? Все сами сте си стоите, защото на приказки сте силни, но не и на действия. После ревете къде били жените и защо сте сами. Еми, с такова женско мислене, няма как.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 7d04e0a1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Трябва да се набиеш на тръните й достатъчно пъти, за да се отвратиш от нея тотално. Някои хора им увира главата веднъж като я разбият, на други и десет пъти не стигат.

Главното е да си набиеш в главата, че не е стойностният човек, за който си свикнал да я приемаш. Ако действително беше такава, щеше да ти влезе в положение и да бъде с теб, проста логика. Любовта ни прави тъпи и слепи, време е да се събудиш от кошмара.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker