Само Любов не стига! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Само Любов не стига!
преди: 1 година, 7 дни, прочетена 1185 пъти
Отговорите до които стигаме когато мислим за любовта са:

- Любовта не винаги означава съвместимост.

- Любовта не решава проблемите в отношенията.

- Не винаги си струва да жертвате себе си за любовта.

А ето и въпросите които провокират горните отговори:
Ако не искате едни и същи неща - тогава, достатъчна ли е любовта?
Ако вашият партньор не е достатъчно зрял - тогава, достатъчна ли е любовта?
Ако имате тежки проблеми с комуникацията - тогава, достатъчна ли е любовта?

За да покажеш любов, се изисква по-висша форма на чувствителност, но и нравственост. Любовта е нравствено чувство. Изисква се фина душевност, за да обичаш истински – да не нараняваш с любовта си, да не искаш да притежаваш, да бъдеш достатъчно уверен и вътрешно уравновесен, за да не задушаваш с ревността си.
Страхливците не показват любов. Тя е привилегия на смелите.
Обичането на човек изисква зрялост. И убеждението, че това е възможно.
Нужна е и амбивалентност:
Малко думи са толкова човешки, колкото думата “амбивалентност”. Ако я разбиете, ще получите две думи – амби и валентност.
Амби:- две или две части.
Валентност: - зареждам, както силата на заряда, която върви в посока.
Истинската любов, която имате с някого, трябва да премине през амбивалентността.
Просто няма как да я заобиколите.
Чудите се защо ви поствам това?
Най-вече защото много си мислят, че всичко от което се нуждаят е любов и че любовта решава всичко! - Да, ама Не!

Както казва американският психотерапевт Ървин Ялом: “Зрялата любов произтича от собственото богатство, а не от бедността – от растежа, а не от нуждата. Човек не обича, защото има нужда другият да съществува, да е цял, да избяга от смазващата самота. Човек, който обича зряло, е задоволил тези потребности в други моменти, по други начини, от които не на последно място е била майчината любов, текла към него в ранните етапи от живота му. Миналото обичане следователно е източникът на сила; днешното обичане е резултат от тази сила. ”

Единственият начин да получавате пълноценно удоволствие от любовта – това е да намерите в живота си нещо по-важно от любовта.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 дни
hash: d5524a7509
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Абсолютно съм съгласна с казаното от теб.
Предполагам, че следваш или си завършила психология някъде, или поне си попаднала на хубав източник на информация.
Най-хубавите връзки идват по-късно в живота на човека, когато вече е узрял духовно и се е развил в нужната за него посока, открил е себе си.
В случай, че се сблъскат два характера, от които единият не е развит добре все още, се получава много болезнена катастрофа, от която и двамата често страдат.
На мен лично ми се е случвало подобно нещо - бях влюбена в мъж, който е силно инфантилен, безотговорен, все още не е открил своята същност (имитираше винаги чуждата, включително и моята, като огледало, може би все още го прави), създаваше драми интриги, за да си разнообразява деня, действаше на моменти като хистерична личност, като дори имам съмнения и за нарцистично разстройство на личността - но в тази посока не мога да си позволя да давам диагнози с лекота.
Да, влюбена истински бях в него, но несъвместимостта в характерите и неговото незряло отношение след падането на розовите очила ме накараха бързо да разбера, че този човек не е подходящ за мен изобщо.
А последствията от раздялата и до днес от време на време се обаждат, защото той все още говори зад гърба ми всякакви неща и плете интриги от безсилие - нещо, което може да се очаква от такъв тип хора, за съжаление.
И до днес не успя да разбере, че го напуснах не, защото го мразя или не го обичам, още по-малко пък заради друг мъж, а защото не е правилният човек за мен.

Като цяло, наистина хората трябва да разберат, че в любовта нещата далеч не са толкова прости и първосигнални, колкото изглеждат на пръв поглед и трябва да внимаваме кого допускаме до себе си и с кого влизаме във връзка. Особено, когато вече сме преминали през процеса си на узряване и търсим сродна душа, с която да ни е хубаво като компания.

Надявам се повече хора да започнат да четат и да се образоват по темата - поздрави за това, че повдигаш въпроса. :)

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: c1a01a9516
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Авторе-ДОСТА объркано звучиш!
Накратко-ИСТИНСКАТА любов(обич) е-БЕЗУСЛОВНАТА! И факт, че именно тази любов-е абсолютно достатъчна да промени живота на човек изцяло! Именно тази любов-може да те възроди от пепелта, от болен да те направи здрав, смел, силен и т. н. ; от нещастен-да те направи-щастлив и все неща в този дух.
Няма друго освен любовта! Именно обичта сама по себе си е АБСОЛЮТНО достатъчна за да направи чудеса-във всяко едно отношение.
Това, че повечето от стадото, масовката-нарича, , любов''-разни егоистични, лицемерни, агресивни и др. подобни отношения, НЕ значи да се зачеркне красотата на чувството и силата да прави чудеса. Обичаш някого-защото просто го обичаш-ТАКЪВ КАКЪВТО Е- без условия, без претенции, без егоизъм, без да искаш и да се стремиш да го променяш, без налагане, без претенции за тъпи компромиси.
Какво значи, , компромиси"- в днешно време масовката се къса да ползва тази дума и да си внушава, че е нещо велико. Не е така, защото когато обичаш някого ИСТИНСКИ, никога не ти се налага да правиш компромис-просто, защото правиш дадено нещо с удоволствие и любов, с грижа, а не като, , жертва", не да чакаш следващия път-другия -компромис заради теб да направи, защото бил негов ред. А простотиите за т. нар. , , семейни задължения"-що за простотия? ! Повечето правят секс по задължение, по навик, дори си имат график-в кои дни да го правят! СМЕШНО Е! Просто е пародия!
Акцентирам на последното изречение от поста ти авторе, за да не бистря всяко едно поотделно... -казваш да се търси нещо друго, което да помогне за да се получи радост и удоволствие от любовта? ! (перифразирам със свои думи последното ти изречение)
Самата обич сама по себе си Е ВСИЧКО! Аз лично използвам думите любов и обич, като напълно равнозначни, без да отчитам, че в представите на всеки, всяка дума е заредена с различен заряд, особено масовката от разгонени и умрели за секс, които използват думата любов-с най-гадното и евтино значение, което могат да намерят(сигурно, защото цял живот се късат по проститутки да ходят, никога не са обичали истински, бъркат токсични, егоистични връзки с любов и оттам насетне за тях любов е равнозначна на секс едва ли не. Колко тъпо!!! )
Най-тъпото е, когато почнат да се ръсят глупости от рода на това как само майките изпитвали обич, само към тях някой изпитвал такова силно чувство, как, , семейството" -било най-важно-СЕРИОЗНО? !
Факт, че МИЛИОНИ деца, хора по света -се раждат в семейства на ПЪЛНИ идиоти! Милиони деца имат за семейства-разни тъпунгери, селяндури, агресори, насилници, които цял живот тормозят децата си!
Каква е причината ли? Причината е, че стадото, масовката, посредствените типове се късат да се размножават-те създават САМО физическото тяло, тялото е просто труп, ако в него не се инкарнира Душа. А Душата НЕ я създават селяците, които са правили секс! Те нямат контроли власт над това коя Душа ще се инкарнира във физическото тяло. Душата може да е прекрасна и детето да е невероятен индивидуалист, детето може да е умно, интелигентно, талантливо, да е НЕконформист и т. н., обаче родено в семейство на тъпи и посредствени говеда-животът му е обречен на постоянни борби за запазване на личната индивидуалност и т. н. Животът му е постоянни борби да се справя само, лишено от всякаква подкрепа и помощ, защото ясно е, като бял ден, че селяците няма как да подкрепят някой който не е от тяхното тесто замесен, някой -който не се подчинява! Очевидно се стига до момента, в който тъпата извратеност от рода на, , кръвта вода не става"-придобива значение на кухо дрънчаща тиква!
Не кръвта, и не гените, а само и ЕДИНСТВЕНО Душата във физическото тяло-прави човека такъв, какъвто е!
Масовката ежедневно чува по телевизията, по рекламите, филмите, сериалите-как, , семейството" -било важно и т. нар. , , майка" била нещо безценно и всеки път, когато чуя или прочета подобна простотия-ми иде да драйфам цяла година без прекъсване.
Масовката, стадото-посредствените типове, чуват тия простотии и изпадат в религиозен оргазъм, ха ха ха, повтарят си тая простотия, като мантра!
Защо ПОВЕЧЕТО не се замислят, колко деца страдат в т. нар. семейства на идиоти, вербални, емоционални и физически насилници, изнасилвачи, егоисти, егоцентрици, агресори и психопати, социопати и т. н.? ! Как повечето, които като мантра изполват думата, , семейство" и куфеят яко над нея, как грам не се замислят колко деца, колко млади хора по света- са потискани, обиждани, унижавани и тормозени сексуално, физически, емоционално, психологически и т. н. от т. нар. си семейства. Как повечето грам не се замислят, че това, че някаква овца родила дете или деца, защото правила секс с някой селянин, като нея и оня се изпразнил в корема й, после това, че забременяла и родила-прави ли я майка, прави ли я стойностен човек, ако се държи като мащеха с детето си? !
Авторе или авторке, не знам от какъв пол си, но няма никакво значение това, сори че малко надълго си изказах нещата в коментара, но това е Истината! И последните ми изречения са провокирани именно от цитата ти за т. нар. , , майчина любов''.
За съжаление-факт е, че повечето не са майки, а злобни вещици, които просто са надули корема, родили са и после цял живот тормозят детето си! Това, че някой се изпразнил някъде-НЕ го прави, , баща''! Това, че някоя довела друга Душа на тоя свят, чрез физическото тяло, което изкарали от корема й-не я прави, , майка"!
Това, че по документи някакви типове ти се пишели, , семейство'' -НЕ ги прави такива! И това, че някои- поради личният си егоизъм, алчност и простотия привличат партньори, каквито са те самите и връзките им се превръщат в слугинство, груб секс, обиди, тормоз, зависимост и т. н. -НЕ значи, че такива връзки могат да се нарекат, , любов" и съответно- не значи, че трябва да търсиш нещо друго за да оцениш любовта-защото такова изказване е просто ЧИСТА пародия!

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: da118e4b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Още по-точно казано:

- Любовта РЯДКО означава съвместимост.

- Любовта СЪЗДАВА НОВИ проблеми в отношенията.

- НИКОГА не си струва да жертвате себе си за любовта.

Много хора не могат да схванат, че процесът на т. н. влюбване е ЧИСТО БИЛОГИЧЕН. Той не е социален, той не е индивидуален. Той е инстинкт на вида за репродуциране. Т. е. - секс за създаване на нова генетична комбинация. Любовта на индивидуално и социално ниво е нещо коренно различно и едното не води до другото.

Извайвай за аналога, ама това е като да отидеш на работа и да ти се допърди. Вярно, да ти се допърди е нещо съвсем естествено, няма нищо лошо. Но тъй като живеем сложен социален живот, в изкуствена среда, с други правила, това което на теб ти идва естествено, рядко подхожда на ситуацията в която се намираш. Така и биологичната любов, рядко се връзва с цивилизования начин на живот. Това е причината навремето бракът да е бил най-вече по-сметка, уреден, отговорност, с цел запазване на цивилизацията, не просто запазване на вида.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: 6554485c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Нечовешки глупости.

Не знам на колко си и от къде са ти тези разсъждения, но:
След една възраст вече си видял всичко. С който и да си ще има проблеми. Колкото и неща да се случват и те са предимно лоши, свиква се. Колкото и добре да живееш, пак ще ти липсва нещо.
Ако живееш с някой който не обичаш, свиква се, но ти никога няма да си пълноценен, ще се преструваш, ще лицемерничиш, ще правиш компромиси със себе си. Ще изпадаш в огромни дупки и колкото и да говориш за това, колкото и да искаш помощ, няма да има решение. Ще се чувстваш празен.
Често хората когато обичат са по-раними, по-емоционални и нерационални и в един момент им писва и си казват че са дали прекалено много за сметка на другия. А реално това не е така, защото самата обич е в даването.

За мен живот без любов е загубен живот. Предпочитам да правя компромиси, да ме боли когато се скараме и да отстъпвам, да съм по-изнервен като знам че не е права, но да знам че съм живял с човека за когото мечтая и че тя също е избрала точно мен. Слава богу при мен е взаимно и е така вече 20 години.
Виждам прекалено често хора, които са заедно защото им е удобно така. Това са загубени животи, без бъдеще и с огромна сянка върху тях. Ляга и си мечтае за някой който обича, на сутринта става все едно нищо не е станало и така цял живот. Ми не, няма как да стане, няма как са се живее така.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: b7a4bb20b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 1: В голяма заблуда сте, за съжаление това си личи отдалеч.
Най-лошото е, че най-вероятно не го разбирате, както и не разбирате как изглеждате отстрани. От написаното разбирам, че вие обичате този мъж все още и сте търсили всевъзможни причини да оправдаете действията си и загубата му. Може да напишете всичко, може да го изкарате всякакъв, но това няма да намали болката ви.
Въщност това е най-ужасната любов която може да има, точно тази която описвате. Той за да говори значи още ви обича, вие от своя страна говорите за него ужасни неща и като гледам го обичате повече от преди.
Двама човека които се обичат, но не са пораснали достатъчно и никога няма да порастнат. Колко трябва на двама човека, които се обичат? Да говориш ти за него, както и той за теб? В същото време никой да не зънне на другия просто ей така да го чуе как е?
Можеш да страдаш цял живот, всеки ден да търсиш оправдания за този човек, но нямаш сила да се бориш, да промениш себе си за да сте заедно.

Извинявай, но всички подобни неща на този свят идват от глупост.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 88ef0edad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   "Най-вече защото много си мислят, че всичко от което се нуждаят е любов и че любовта решава всичко! - Да, ама Не! "
Добро утро - парите решават всичко.
Американският психотерапевт да бъде така любезен да не живее на кредити от неконтролирано напечатани хартийки преди да дава съвети кой как да си живее живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: d5524a7509
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5, а по-добре ли е да си влюбен в неподходящ човек, който те пребива от бой, примерно? :)
Мисли преди да развиваш романи без каквато и да е адекватна мисъл.
В темата не става въпрос за това да не си влюбен в човека отсреща, нито да стоиш с някой от удобство (точно обратното дори), а ДА СИ САМОДОСТАТЪЧЕН и ДА МИСЛИШ на кого даваш вниманието и сърцето си.
Мисълта е онова, което ни отличава от животните, все пак - трябва да се използва.

Това, за което говорите ти, както и 2 , 3 и 4, и описвате като любов не е любов, а представлява прост инстинкт, примитивно привличане на хормонална основа ... и повечето хора не стигате по-далече от това през целия си живот, за съжаление. Тоест, оставате си на ниво животински пориви, и дотам.

Прочетете малко повече книжки по темата и тогава пак ще си говорим.
Уникално е как повечето хора сте на ниво тотални примати и хабер си нямате от междуличностните отношения, а после ревете из форумите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 дни
hash: 4ade956ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 8 от 5.
Пребиване от бой, и разни други крайности не влизат в никакви човешки взаимоотношения, за да се налага да бъдат описвани

Можеш да говориш какво е любов, можеш и да се самонавиваш и какво не е. Можеш да правиш с думите каквото пожелаеш, можеш да се самозаблуждаваш и цял живот. Това си е изцяло твой проблем и твоя отговорност за собственият ти живот.

Те за това казват, че времето показва. Ако мислиш дълго, години за един човек, ако заспиваш мислейки го, ако те жегва и те боли от липсата му, няма какво друго да е освен обич, любов или както там искаш го наречи.
Нещата не са сложни, хората го правят да изглежда така. Мислиш се за много умен, играейки си не с някой друг, а със самия теб, четеш някакви удобни за теб тези, хващайки се за това че са казани в някоя дебела книга, от някой умен и ерудиран човек, без да се хващаш за символиката. И все пак, това в теб не спира, не ти дава покой. То и за това си пуснал тази тема, не за някой друг, а за самият теб, за потвърждение, за това някой да ти каже някой че си прав за твоята си болка.
Пак казвам не, няма как да стане и няма как някой да се изправи вместо теб с реалността.

 
  ...
преди: 1 година, 3 дни
hash: c1a01a9516
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От н. 2 до н. 8(автора на поста)-Казваш ми, че моят и няколко други коментари описвали привличане на хормонална основа? ! Значи за теб БЕЗУСЛОВНАТА ОБИЧ е просто нагон? ! Е, авторе хвалиш се, че си прочел няколко книжки за лично самоусъвършенстване, но първо-нуждаеш се от бая усъвършенстване ОЧЕВИДНО и второ-то само с четене не става, нужен ти е опит и преживявания, каквито ОЧЕВИДНО -ти нямаш:)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 дни
hash: 59dc6e0973
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   :))) “ Боже, колко мъка има по тоя свят, боже! “
Видя се, че всеки е фиксиран в собствената си болка и не вдява за какво иде реч!
Накратко - безусловно е синоним на безсмислено! :)))

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: 93d19f6933
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Признавам, че коментарите отидоха в предполагаема посока. Отприщва се разпознаване и създаване на модели. Води се дискусия с въображаеми опоненти и убеденост, че се комуникира с "автора"! :)))
На обърканите във възприятията и категорични в твърденията си ще ги посъветвам да помислят за връзката си и си отговорят:
-Дали имат съпричастност към партньора си и занимават ли го неговите чувства и преживявания.
-Изпитват ли към него любезност и възхищение.
-Имате ли взаимна подкрепа.
-Приемате ли влияние? Връзката изисква да взимаш и да даваш. Компромисът е част от това, за да има баланс на силите.
-Можете ли да решавате проблемите с конструктивен диалог.
-Управлявате ли конфликтите чрез толерантност и разбиране.
-Мислите думите и действията ви имат ли споделено значение, за да можете да преминете през трудни времена.
-Имате ли си доверие, за да знаете, че партньорът ви действа във ваш интерес.
-Ангажиране ли сте, че ще останете във връзката в добро и лошо и да работите за подобряването и!
Ето това са едни от нещата които прекрачват границата на любовта, съюзяват я с обичта и минават в по-високо ниво на общуване.

(П. п. За тези които се опитват да осъзнаят нюанса между отглаголните съществителни - любов и обич, ще ги посъветвам да изразят чувствата си към всеки друг освен сексуалния си партньор с глаголите от които произтичат тези прилагателни! :))

 
  ...
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: f4c3a73b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Редакция на 12 коментар. Последната дума е съществителни. :) Прилагателните са красиви допълнения към тях

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker