Любовта и възрастта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120080)
 Любов и изневяра (29408)
 Секс и интимност (14252)
 Тинейджърски (21819)
 Семейство (6395)
 Здраве (9495)
 Спорт и красота (4668)
 На работното място (3112)
 Образование (7258)
 В чужбина (1629)
 Наркотици и алкохол (1109)
 Измислени истории (794)
 Проза, литература (1728)
 Други (18257)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовта и възрастта
преди: 9 месеца, 4 дни, прочетена 1059 пъти
Здравейте. Разбрах за правило, според което допустимата разлика във възрастта между две двойки се изчислява, когато твоите години ги разделиш на две и добавиш 7. Наистина ли има такова правило, защото аз като изчислявах, ми се получи че максималното допустима разлика в моя случай е само две години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 3 дни
hash: c6b2414c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Нещо не те разбрах какво точно искаш да кажеш? Пишеш: "допустимата разлика във възрастта между две двойки"

Как между две двойки? Какви две двойки?


Ако имаш предвид: каква е допустимата разлика между мъжа и жената в едно семейство?

Тогава ще ти отговоря следното:

Когато и двамата човека са пълнолетни,
допустимата разлика в годините е: мъжът да е по-голям до 10-12г максимум от жената.
Просто при по-голяма разлика от тази - вече става въпрос за хора от различни поколения, което ще донесе със себе си много допълнителни и сериозни проблеми!

А жената да е по-голяма от мъжа - за мен е противоестествено и не го препоръчвам на никого!

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 61cd9f4a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Деля 43 години на 2 и добавям към това 7 години, което прави разлика от 28, 5 години, т. е щом съм на 43 години, жената следва да е на... 14, 5 години. Не звучи никак правдоподобно. Имал съм връзка с жена, която е била със 17 години по-малка от мен (аз на 41, тя на 24) и си подхождахме, но това е, защото тя изглеждаше по-голяма за възрастта си поради цигарите и алкохола. Иначе и аз мисля като номер 1, че ако мъжът е с 10-12 години по-голям от жената, това е границата, отвъд която рядко може да се случи да се съберат мъж и жена с еднакви ценности и възгледи за живота.

Ти обаче как успя да получиш едва 2 години разлика, след като разделиш твоите години на две и добавиш 7? Ако си на 2 години, разделяш на 2 и става 1 година, към която добавяш 7 години и получаваме разлика от 8 години. За да се получи разлика от само 2 години при теб, значи си на МИНУС 10 години! Минус 10 делено на 2 е минус 5, плюс 7 е равно на 2.

По-скоро си мисля, че имаш предвид: Разделяш твоите години на две, после добавяш 7 и така получаваш възрастта на подходящата жена. В такъв случай при мен би се получило 43 делено на 2, плюс 7, равно на 28, 5 години възраст за жената. Горе-долу е така, макар че има и стойностни жени на 35-40 години. Невинаги младата жена е по-добрият избор за мъжа. Важно е как се е поддържала през годините, дали е съхранила здравето си с подходящи храни и спорт, да не пуши и пие алкохол, да не взема наркотици, да няма вредни навици. Една такава класна жена между 30-те и 40-те е за предпочитане пред някоя 20-годишна разлигавена, прекаляваща с цигарите, алкохола, кафетата и храните, плюс вредни навици и липса на улегнало мислене и смислени цели в живота.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 0c42784615
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   50/2 7=32
харесва ми това правило.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: b64464c503
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   По-просто е. Или харесваш някого и искате да сте заедно, или не. Ако се влюбиш в някой и е взаимно, имате еднакви виждания за живота, хубаво ви е заедно но е по-малък / по-голям ще го отхвърлиш заради разликата в годините ли? По-тъпо нещо не съм чувала.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: ef773a761e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   До кифлоприземител - да, второто имах предвид, просто не се изразих добре.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: ef773a761e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До 5: мен едно момиче ме отхвърли само защото разликата ни беше 6 години, а тя иска разликата да е до максимум 2-3 години.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 60665a8560
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   То ако в любовта и взаимоотношенията действаха такива математически изчисления, нямаше да се нарича любов и емоции, а някакво уравнение. Няма, ама никаква гаранция, че като си сметнеш по тази схема каква би била идеалната разлика с жената, и да си представим, че започнеш връзка с такава, това ще доведе до щастливо развитие на нещата. Ако беше толкова просто, нямаше да има толкова раздели и разводи между мъже и жени, при които уж е спазена тази подходяща разлика. Има хора, които въпреки, че са млади са доста по- улегнали и осъзнати за възрастта си, има и инфантили, които и на 40 не знаят какво искат и се държат като пубери. Не винаги биологичната възраст, съответства на нивото на емоционалната зрялост на човека. За това, много по-важно е според мен, човек да има правилна преценка първо за себе си, после какво ниво на осъзнатост търси в другия, а не да си прави такива бакалски сметки. Давам пример със себе си - ако разчитах на такива изчисления, значи нямаше да съм създала прекрасно семейство с мъжа ми и да имаме дете, защото той е със 7 години по-малък от мен. Но мен ме е интересувало какъв е той като човек, характер и т. н., както и той от мен, не сме робували на предразсъдъци. Много хора, съм забелязала са облъхани от какви ли не предварителни критерии- има жени напр. мерят математически и за височината на мъжа, ако е под еди колко си сантиметра висок, не поглеждат, ако не взима еди колко си пари, пак сметки.. не става. Бих препоръчала на всички, за които изборът на партньор се измерва в см., години и бройки да не се занимават с любов, а с точни науки.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 27e66b8b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   По въпросната формула значи мъжът трябва да е 22, 5 г., ако аз съм на 31г.
А аз да съм подходяща за мъж на 50 г.

Е, не! Какви са тези тъпотии.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 427f526f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Получава се не подходящата възраст на жената/мъжа, с която/който да излизате, а минималната такава.

Тоест според възрастта на Кифлоприземител, той "може" да излиза с жени на 28 години и нагоре, но не и с такива под 28.

Сложих може в кавички, защото едно такова правило няма да спре двама пълнолетни души да бъдат заедно. Друг е въпросът дали тези хора имат принципите да не бъдат с човек, с когото имат разлика 20-25 и нагоре години.

Това изчисление е подходящо по-скоро за тийнейджъри, за да може да са горе-долу на една и съща възраст.
Все пак е извратено 20-годишен да излиза с 12-годишна, нали.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 5bff267b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Няма такова нещо с разлика във възрастта и любовта... Човек може да се влюби във всеки без значение годините. Обичта пък се изгражда с времето и доверието, с времето, в което сте заедно и ви е хубаво, но и сте минали през лоши моменти, така виждаш реално един човек с каква емоционалност е и с какво възпитание...
Имам познати с 40 години по-големи от мен, с едните се разбирам, с другите сме само на любезности. Коренно различни са, въпреки че те са от едно поколение. С едните имаме общи възгледи за живота, с другите не, защото не са отворени за света, за новото, за информация... знаят си едно, че те знаят всичко и са прави за всичко. Това са прости хора, с които е трудно да се общува. Другите са пак на тия години, около 70 и с тях си общувам много добре. Пак имаме различия заради огромната разлика в годините, но са хора с повече емоционална зрялост и по-добре възпитани, отворени за новости в живота.
Та... възрастта не е фактор. Личността е фактор.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 5bff267b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Кифли, защо махаш разликата? Номер 10 я е добавила и аз разбрах, че се добавя. Ти си на 43 като добавим разлика 28. 5, излиза, че може да се срещаш с жени на 71. 5 годишна възраст.
Или жените добавят разликата, а мъжете я вадят. Не видях такова условие в във формулата. Но... независимо дали я вадим или добавяме, формулата е нелепа. Откъде я изнамери, авторе?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker