Любовта vs Семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовта vs Семейството
преди: 10 месеца, 27 дни, прочетена 1072 пъти
Здравейте.
Жена съм, на 25 години. Дълго време се разкъсвам между това дали постъпвам правилно, като не споделям на семейството ми, че съм във връзка. Драмата възниква от там, че аз съм от турски, а той от български произход. Неговото семейство, изглежда, ме прие доста добре. Но аз не смея да споделя това щастие с моето семейство.
Често плача и се разочаровам - в какъв свят живея? В свят, в който не мога да споделя най-важното, най-хубавото нещо за мен на семейството ми. Възпитавана съм с обич, но винаги са ми поставяли граници. Не биха искали да бъда с българин…не и да създам семейство. Често са ме карали да си задавам въпроси от сорта на как ще се казва детето ни, каква религия ще изповядва…и на мен това ми звучеше много логично. Но не мога да преглътна. Просто не мога да приема, че аз съществувам в свят, където нямам право да обичам когото поискам. Винаги съм мразела разделението…религия, имена и тн не са фактор за мен. Искам да споделя на родителите ми, но знам, че ще бъда осъдена. Страхувам се, но съм и някак си готова да застана в лице с този страх. Бих искала по-скоро да говоря със специалист, защото нещата далеч не са само това. Благодаря на всеки, който отдели време да прочете малка част от историята ми. Ще се радвам, ако някой коментира и е минал през подобно изпитание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 27 дни
hash: e837e02277
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Живеем в 21 век, всеки може да ходи с всеки. На 25 години си, вече трябва да си омъжена и да имаш най-малко 1 дете, ти като момиче на 10 години те е страх мама и тате какво ще кажат. Стегни се, излагаш се.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 561810ec2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Дръж си на твоето, ако те обичат ще го приемат някой ден. Няма да стане с магическа пръчица. И нашите не приемат сегашния, понеже съм с дете. Ако знаят и че е на другия край на България не знам как ще реагират. Ние сме една религия и какво? Пак има проблеми.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: de223db2f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей, родом съм от град, в който живеят много българи с турски произход и турски имена, съответно имам няколко приятели и много познати. Всички разказват подобни истории на твоята, същото важи и за помаците. В крайна сметка родителите приемат избора на детето си. Зависи какви са вашите, защото, без майтап, на една позната баща ѝ я наби като разбра, че се е хванала с българин с български произход. Същата после се омъжи за въпросния човек и техните го приеха някак. А от колко време сте заедно? Моят съвет е да отлагаш със споделянето колкото можеш, повече, до докато не остане и 1% съмнение в теб, че си с човека, с който искаш да прекараш живота си.

Иначе, не можеш да ги промениш, старото поколение са си такива. Нямат проблем да имаш приятели българи, да работиш стях, но не и да се сродяваш с тях, доколкото ми е известна културата им. Не им придавай важност, ще им мине, дете си им, няма къде да отидат.

Съгласна съм, че мисленето им е остаряло и КРАЙНО неправилно. Живеем 2023 година в демократична страна. Ако искаш ще си кръстиш детето Ахмед, ако искаш ще е АлекЗандър, ако искаш ще е Сашко...

П. П. Знам, че не е лесно, имам една позната, тя е на 31 години, която напуска селото си със забрадка, спира на някоя отбивка и се преоблича, маха забрадката и така отива в града. Крие се от баща си, че го прави, иначе ще яде бой. Баща ѝ я омъжи, баща ѝ я разведе (за сина на бизнес партньор, после с партньора се скарали и разтурили брака). Сега я държи в селото и не ѝ дава да си търси любовта (даже дума не може да стане). Та, има и по-тежки случаи, вашите не звучат толкова радикални.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: bc3e017733
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има много хора с различни религии и са заедно, ти ще живееш с човека. Няма смисъл да си с някой само защото изповядвате една религия, а с този с който ти си избереш.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 453278eda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Авторке, като си искала да нямаш такъв проблем - защо не си потърси човек от турски произход за приятел и евентуален съпруг?

Да, сега ще кажеш, че е станало случайно и без да си го искала...

Аз примерно като си търсих съпруга - бяхме се харесали с една колежка от турски произход, но понеже аз не приемам такова различие - прекратих веднага отношенията ни(като видях накъде тръгват нещата), още преди да станем гаджета!

И аз не се вкарах в такъв филм като теб!

Познавам едно семейство с подобна на твоята ситуация, но жената прие Православното християнство и децата им също! И доколкото знам родителите й в началото са били против - но тя ги е игнорирала, защото много е обичала мъжа си! В момента не знам каква точно е ситуацията при тях.

Така че, ти сама си преценявай кое е по-важно за теб! А пък не се знае - може и твоите родители да се отнесат по-меко към това, отколкото си мислиш. И с течение на времето да свикнат и да го приемат!
Ситуации има всякакви. Ти си ги познаваш.

Затова - преценявай сама и действай според преценката си!

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 471b6c34b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Момиченце глупаво, необходимо ти е ТВОЕ семейство, не това на вашите!
На 25 години си много НАД пълнолетие, за да решаваш и устройваш живота си САМА!
Вашите ще скърцат, ще мърцат, ... ама като се появят внучетата, ще ОМЕКНАТ - няма къде да ходят.
Радвай се, че семейството на възлюбения ти те приема, защото дори и в по-стари времена жената се е присъединявала към семейството на мъжа си, а не обратното. Така че, дори и вашите да мрънкат, така или иначе ще трябва да се отделиш от тях, един вид.

Навърши ли човек пълнолетие, и особено вземе ли финансовата част на живота си в свои ръце, той вече е самостоятелна единица и ролите "родители - деца" следва да бъдат изоставени. Вече сте равностойни граждани с родителите си и тука има два варианта: ако сте си приятни, оставате си приятели за цял живот, ходите си на гости, отглеждате заедно внучета и им се радвате и т. н. Другият вариянт е - ако не можете да се дишате и някой постоянно мрънка - кой от къде е! Познавам хора, които не поддържат абсолютно никаква връзка с родителите си, понеже ги смятат за идиоти и психопати (и в интерес на истината повечето от тези са наистина такива! ).

Сомостоятелен човек си и никакви обяснения на никого не си длъжна да даваш! Виж - ако все още си зависима финансово от тях, или очакваш нещо друго... тогава кофти, грешката си е твоя, но и нищо фатално не е станало. Гледай колкото се може по-бързо да преустановеш подобни отношения и очаквания както от твоя, така и от тяхна страна.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: cc15ee7470
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако си мъж би могло да се получи и то само ако жената приеме религията и мюсюлманския начин на живот. Но мюсюлманка с християнин бива анатемосана и отхвърлена от семейството си. Не знам дали би могла да живееш така.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 495466b8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Не обръщаи внимание, правилно правиш като с никои нищо не споделяш, така е сигурно, че ще си добре, а кои с кого спи никои не се интересува, защото тези неща са лични, слухове също никои не го вълнуват, всеки знае, че всичко казано е измислица.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 59f0c98cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И ние имахме такива проблеми, но при нас е обратното- тя е българка, а аз с турски произход. Моето семейство нямаше нищо против, но нейното беше. Странно, но с времето тези хора някак си ме приеха, но много държаха дъщеря им да запази фамилията си. Общо взето се получиха нещата с голяма мъка, но се получиха. В 21-век наистина не е нормално да се случват такива неща, но съм на мнението, че ако двама души се обичат, начин се намира за всякакви компромиси.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 2428889b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Абсолютно всичко е измислено единствено и само за деление на хората, започвайки от религията. Ти в момента си в такава възраст където не си още кариерно ориентирана и не си финансово стабилна, а семейство се гради с пари и общи цели а ти си във връзка заради химията между вас и си далеч от това да създавате деца, така че мълчи си радвай се на живота и времето ще си покаже как трябва да постъпиш.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 023b393098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Докато се делите религиозно си слагате граници. Нали Бог и сътворил човек по образ и подобие на себи си. Всичките творения на Бога на тази Земя сме човеци. Бог никога не е създавал която и да е религия. Религиите са сътворени от човеци с цел заблуда и манипулация на масата. Днес в 21 в. религиите владеят и манипулират света и докато се делим религиозно ще бъдем под тяхното влияние и ще тънем в калта. Нима не виждате че с всеки изминал ден живота да влошава. Погледнете нагоре в небесата там е Бога и праща благата на земята. Всички хора по света е необходимо да се обединят около Създателя си без религии и партии и тогава ще настъпи рая на Земята.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 7ed205742f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   М30.

Бил съм от другата страна и прекратих връзката си точно на твоята възраст, но аз съм от българската страна. И двамата много ревахме, беше трудно, но сега след време си казвам, че емоциите от любовта и хормоните са до едно време, но проблемите със семействата още преди то да се е "оженило", смятай че ще са проблеми завинаги.

Въпроси от сорта на: Какво ще е името на детето, ще го обрежем ли ако е мъжко, дребни неща от сорта на церемонията на сватбата български или турски обичаи ще е... Наскоро ходих дори на турска сватба ( уважавам народа, дружа с такива хора, но обичаите ни са коренно различни ) и това за мен би било проблем и тежест в годините.

НИКОЙ не може да ти даде правилен съвет освен решението да е от теб самата, но имай предвид, че още щом в началото е зле положението, никога няма да се оправи или някоя страна да направи компромис Да, решението ще е ваше за брака/детето и т. н., не на родителите ви, но ако през живота си нямате една семейна сбирка в която всички да са щастливи и да ви обединява именно вашия брак и деца, то за какво семейство говорим..

Моето решение бе много трудно, но смятам, че бе правилно.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: f5efee1889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14
Ако обичаш човека това каква ще е сватбата не би трвбвало да е проблем. Ще направят 2 сватби и готово. Явно не сте се обичали достатъчно. Фамилията жената може и да не я сменя, може да празнуват всички празници. За семейните сбирки ли ще живеят? Нвкои и без тях можем (примерно аз нямам никакви роднини, само брат и майка). И да вдигам сватби и да правя сбирки няма много кой да дойде от моя страна.
При мене също се противят, но поради друга причина.
Нали идеята е те да създадат свое семейство, родителите и няма да и светят денонощно. Родителите са си изпяли песента вече, отгледали са своите деца, може само да напътстват, но да не се налагат. Авторката ще спи с мъжа, не те. И като се противят, като и съсипят живота какво? По-добре стара мома при тях че да има кой да ги гледа на старини ли? Такива много познавам.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 218d352d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Познавам туркини с българи. Семействата на момичето първо не искаха, но после приеха! И вашите ще са така, няма къде да ходят! Виж ако беше с циганин, тогава никога нямаше да приемат!

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 543fed11e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Имах връзка с помакиня. Най-лошата жена, с която съм бил. Те са вълци в овчи кожи точно както туркините. Вече трета мюсюлманка избягвам и не ги искам дори и за секс. За приятели и колеги иначе няма проблем, но за любовни отношения никога повече. Иначе ако се жените е ваша си работа. Както и да го кръстите винаги ще има недоволни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker