Въпрос към тези, които имат гаджета или са женени за чужденци/чужденки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към тези, които имат гаджета или са женени за чужденци/чужденки
преди: 10 месеца, 3 дни, прочетена 1328 пъти
Вие къде срещнахте вашият мъж/жена - тук в България, в неговата/нейната страна или в трета страна?
Поживях известно време в чужбина и сякаш повечето двойки, които познавах са се срещнали в:

1. В страната на мъжа - пример чехкиня отива по Еразъм в Португалия, влюбват се и той я последва в Чехия. Или полякиня по времето на соца идва тук и се залюбва с българин.
2. В трета страна, където и двамата са чужденци и работят или единият/двамата са на ваканция.

Като се замислих, двойките, където мъжът е отишъл в страната на жена си преди да я познава и да я срещнал там са нищожно малко, особено що се отнася до страни по-богати от България в Европа. Моите познати при които това е станало са все женени за американки, канадки, където обществата са по-отворени към връзки с чужденци или за жени от по-бедни от нас държави като Украйна, Беларус, Грузия и т. н.

Дали жените от Централна, Западна и Северна Европа по-трудно се отпускат да се запознават с чужденци като се намират в собствените си страни? И защо като дойдат в България или отидат в друга страна на почивка или по работа се отпускат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 1a20aca6d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Западноевропейка в родината си много много много трудно ще се хване с източноевропеец. Под нивото и е. По-скоро с негър или арабин би се хванала, но не и с българин/румънец/сърбин.

 
  ...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: b3034bc270
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мъжа ми е грък, запознахме се в нета, дойде да се срещнем в България. Сега живеем в Гърция.

 
  ...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 3ea6b3de21
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   1 ами това е жалко. Не мисля, че сме по-зле от негрите и арабите.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: b9f8c00285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Глупосхи на тъкалета. Живея в Западна Европа и това са пълни глупости, вие си представяте французойка, германки като някакви аристоркратки, нормални жени, нищо по различно, масово смесени бракове, с то не с Европейци, всички млади мъже, бежанци, които идват сами са с точно с Европейски, нямат нищо, иначе добре облечини. Българи, румънци също, само, че арабите са по-хитри и ги омотават по-лесно, нашите балкани са по-важни а и често не знаят език и от там трудна комуникация, арабите и те много не знаят, но са тарикати.

 
  ...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: b0729c5351
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Заминах да следвам, отне ми години, стигнах до писане на дисертация. Подбутваха ме западно-европейците, в смисъл не ме поглеждаха, защото съм източно-европейка.
Записах се към една студентска програма на обмяна на опит между западноевропейската държава, в която бях/съм все още и Швеция, дойдоха предимно руси (и няколко кестеняви:-), готини шведки няколко шведа :-) да ги учим на западноевропейския език, а те да ни учат на шведски.
Прекрасен спомен! Аз имах афинитет към един състудент от нашата група, но той се хвана с кестенявата шведка, взеха се и той замина с нея за Швеция. Западняк не пожела да направи това за мен. Друг един симпатяга, местен, предпочете разведена с дете, местна, пред източноевропейката, която съм.
Нищо, че съм всестранно развита личност и т. н.
За да е пълна картинката, като си пишех дисертациата, в групата ми имаше един негър и един арабин, вмирисан на овче, буквално вонеше на пръч, а негъра пък - задушаващо на техните си, мускатово-сладникави миризми…, двамата щяха да се сбият за мен. Направо ми се ревеше.
Тактично им отрязах квитанциите.
На рожден ден на приятелка се запознах с мъжа си, местен, много свестен, работлив, с баща под чехъла на противна свекърва-мащеха на мъжа ми, но това е положението.
Чак на 29 го срещнах, имаме 20г брак и две дечица, останах в страната му. Не е лесно просто защото са ни различни темпераментите. Майка ми много го плю, но всъщност ние сами си постигнахме всичко сами, с четири ръце.
Около мен, чехи с чехи, местни западняци основно се мешат с африканци - негърки, бол, или арабки. Западнячките също падат до негри и араби. Един българин не съм видяла с местна тук. Един само си взе моя приятелка - расова, черна газела от Гваделупа и замина с нея натам.
Това е моя опит.
Ж 49

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: ab4cc351e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   По-скоро става въпрос за къде е по-добре да се живее. Ти колко чужденци, които говорят български познаваш? И респективно за колко професии в България се сещаш, за които не ти е необходим български - IT и call център се сещам аз.

А сега за колко българи, които говорят английски се сещаш? За колко българи, които говорят немски и френски? И колко от тези хора биха имали проблеми да се установят, живеят и работят в съответната страна, чиито език говорят?

Предвид изброените горе фактори, смятам, че си е чиста математика. Просто е по-лесно в чужбина, нормално е да се избере по-развитата страна, която предлага по-добри възможности.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 609f54053b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Прав е номер 1. В Германия нерядко виждам някоя местна да се е хванала с тези по- мургавите от Африка и Азия. За тях източноевропейците са трета категория хора, арабите и негрите са втора. Затова един мъж от Източна Европа много трудно ще си хване западнячка, поради тази причина аз дори и не се опитвам. Знам си предварително резултата. Източноевропейските мъже имат по- голям шанс с източноевропейка, въпреки че и те се стремят да излъжат някой западняк.

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 3ea6b3de21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   5 да за съжаление и на мен ми се лепят само азиатки, африканки и латиноамериканки. Като проклятие е!

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: bf6e4647be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Омъжена съм за французин от когото и чакам дете в момента. Запознах се в Bumble преди 2 години и половина, писахме си 3 седмици всеки ден нон стоп преди да се видим и да започнем връзка. Страшно много си допаднахме откъм вкусове, манталитет, приоритети и ценности. Честно казано наистина извадих страхотен късмет. Излизала съм с доста момчета преди него, местни, но също така и от различни националности, предимно европейци, но и американци и латиноамериканци и мога да ти кажа, че поне на мен ми беше доста трудно да си представя някакво бъдеще с някой от тях. Не заради самите момчета ами просто не е толкова лесно да попаднеш на някого, с когото да си паснеш откъм предпочитания и възгледи за живота например.
Имай предвид, че наистина на източноевропейците се гледа по особен начин. Мъжете се възприемат като груби и недодялани, а жените като красиви, страшно меркантилни и истински материалистки. Това, което ми помогна да намеря точния човек е, че вече живеех от 10 години в страната, имах гражданство, добро образование, собствено жилище и постоянна работа. Благодарение на времето прекарано тук, не само езика не беше проблем, но и местната култура ми беше вече напълно позната. Това страшно ми помогна да се впиша добре в семейството на съпруга ми и приятелския му кръг. На няколко пъти са го подкачали директно, че съм с него само, за да се сдобия с френски паспорт, на което той директно се е сопвал, че аз съм го получила 3 години преди да се запознаем. Или когато са се шегували че съм с него, защото съм материално заинтересована, веднага е отговарял че сама си изкарвам парите и по никакъв начин, откакто е с мен не се почувствал обременен финансово. И винаги този тип подмятания са идвали веднага след като е пояснявал, че съм българка. Честно казано не им се сърдя на хората, ако повечето източноевропейки, с които са се сблъскали са такива, е нормално да считат, че и аз едва ли ще съм изключение от правилото. А иначе съм страшно признателна на мъжа ми, че никога не ме е оставял да отговарям аз самата на подобни коментари...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 часа
hash: 20a2714937
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Много от мъжете в Западна Европа са хомосексуалисти и са прекалено заети да ходят на гей паради, затова на западните жени не им остава друго освен да опрат до имигранти и чужденци. Резултатът се вижда във Франция, още не могат да се справят с бунтовете на негрите и арабите, те вече са толкова много, че ще унищожат Западна Европа и най-смешното е, че западните жени са на страната на имигрантите, тоест западните мъже са сами хем срещу уж собствените им жени, хем срещу чужденците. Това е едно провалено общество и не знам защо толкова ви пука кой кого харесва там? Вярно е, че мразят източноевропейци и срещу нас има най-голям расизъм, нас не ни броят за хора, дори с животните се отнасят по-добре отколкото с източноевропейците защото им е забранено да мразят негри, араби или индийци, но им е разрешено да мразят нас. Ако напсуваш негър е расизъм, но дори да убиеш източноевропеец - няма проблем! Така, че хич не ми пука какво харесвали на Запад, така или иначе до 50 години няма да има бели хора там, чернилките ще ги превземат!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 12 часа
hash: 3ea6b3de21
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   10 пука ми, защото идеалната жена като визия и култура за мен е австрийка или скандинавка. Да, австрийките са много по-красиви от немкините, на живо в Австрия ги видях.

Харсеват ми и славянките - полякините, словенките и словачките, но те вече като видяха много чужденци да идват в техните страни и те предпочитат ако се хванат с чужденец да е от по-богата страна... жените май са еднакви навсякъде - мъж от по-богата страна може, от по-бедна - не, само ако е някой "екзотичен" от Африка, Азия или Латинска Америка. Нищо, че като манталитет сме 1 към 1 с латиноамериканците например. И остават само молдовки, украинки, белорускини и рускини, които биха си хванали българин, но те са как да кажа, гледат само парите и трябва човек да им прави тест за полово предавани болести. За съжаление в Ок Купид привличам само някакви латиноамериканки, азиатки и негърки, а аз не харесвам смугли жени. Нито пък ми допадат техните култури.

Чудя се какво смятат за турците, защото съм виждал доста турци с западно европейки и словачки. И то колегите турци не бяха големи свалячи.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 часа
hash: e0bf6a2f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Бих казал, че №9 има доста точни наблюдения, които се прикриват с моите. Бил съм на запад няколко пъти в служебни командировки в Италия, Франция Швеция. Дъщеря ни правеше дисертация в областта на високите технологии, в една от западните държави. Градът беше морски, пристанищен и университетски. Няколко лета си прекарвахме отпуската при нея. Предполагам, че сме културни и възпитани. Съпругата ми е технически директор в голяма компания, аз доктор по електроника и като и тримата сме инженери в сходни или припокриващи се области в областта на електрониката. В кооперацията, в която дъщеря ни живееше, в начало им бяхме интересни, но ни им обяснихме, че сме родителите Габриела/не е истинското име/. Прекарвахме много от времето си на плажа. Разбира се пазарувахме в различни видове магазини. Мислех, че се вписваме. Всичките сме с много бяла кожа, относително светли коси, моята е повече бяла, както и съпругата ми, но тя я боядисва " кестенява". Тя е към височина 165 см, с широки за жена рамене и тесен ханш, аз също не съм висок, някъде към 182-183 см, широк в раменете и тесен ханш и талия, деветте години джудо и двете години бойно самбо в казармата си слагат своят отпечатък.. Местните мъже като, че ли бяха по-ниски. На плажа, като, че ли ни разпознаваха, че не сме местни, но не можеха да ни определят от къде сме. Държаха се любопитно, вслушваха се в разговорите ни, но ние говорихме пределно тихо, даже по някога си пишехме, въпреки, че сме на метър разстояние. Минаваха разни досадници от близкият изток, от Магреб, от Сахел, нещо като разносна търговия на дреболии и хубави хавлии. На един от тях няколко пъти му казах с най- мил глас, че предложенията му не ни интересуват. Съпругата ми му говореше, по- точно превеждаше моите думи, но си личеше, че не И е матерен езика. Не знам защо местен жените много им се радваха на тези досадници. Може би съм го гледал по-твърдо, но не намръщено, и като, че ли и месните им се видя странно, а той ни избягваше. Сигурно и двамата, все пак изглеждахме малко по-твърди. Съпругата ми и тя някога е тренирала спортна гимнастика, а след това в домашни условия вдига тежести, но не голями. Основно ни разпознаваха, че сме по-мускулести, въпреки, че и двамата имаме много пропорционални фигури, но спортен тип. Така, че с тези, които се срещахме всеки ден, не бяха много "френдли", особено след обяснението с онзи продавач на хавлии. Та такива са моите дребни и не пълни впечатления. Може и да греша. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 2 часа
hash: 2db6251eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Точно французите няма как да ни приемат нито радушно, нито с отворени обятия. Сред тях съм от над 30г вече, знам ги много добре. Шовинисти и лицемери, с това са известни и не напразно. Бях девствена студентка тук, защитих дисертация на техния език, омъжена съм от 20г за мъж от сой, отгледахме хубави и умни деца, покоряват науки и си проправят път в живота единствено и само с наша помощ, аз работя с френски и го говоря по-добре и от тях, но въпреки всичко, нещо им засяда в гърлото и ги е яд, че съм източноевропейка и даже имам добро семейство тук.
Като почина великата Тина, установих, че съществуват французи, които даже не знаят коя е. Такива са, светът се върти все около тях. Аз уча децата си да са широкоскроени и всестранно развити личности. Да се интересуват от всичко, музика, кино, литература, наука, история, не е само Франция на земята :-)

от н 5

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 3ea6b3de21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   А защо в ОкКупид ме харесват само някакви чернилки от Африка, арабки, латиноамериканки и прочее? Имам светла кожа, не съм типичен Ганьо, нито пиша, че съм българин, но Европейките като цяло не ми дават лайкове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker