Проблем с характера - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблем с характера
преди: 9 месеца, 26 дни, прочетена 951 пъти
Здравейте, момче на 21 години съм. От няколко години, да кажем от 18-годишна възраст, станах прекалено сериозен. Фокусиран съм върху бъдещето си предимно, интересувам се от сухи теми като политика, наука, психология и философия. Уча право с ясна цел какво точно ще правя след следването и 10 години напред. Единственото ми забавление са видеоигрите в умерени количества. Тренирам здраво и съм в добра форма.

Както виждате, в живота си не съм оставил място за типичните неща на моята възраст - дискотеки, заведения, жени, компании и т. н. И не мисля да го правя. Защото това са променливи величини, хората се променят, забравяме се, а и не съм от най-общителните. Защо ми е да инвестирам времето си в социален живот след като не допринася за нищо? Не ме разбирайте погрешно, мога да общувам, на семинарите провеждам дебати и дискусии с преподаватели и колеги, не съм някой социален инвалид.

Удовлетворен съм от живота си, не се виждам да живея по друг начин. Но изпитвам дълг към родителите си и като цяло рода си, искам да го продължа, за да не свърши с мен. Ако бях сам, без роднини, нямаше да ми е проблем да остана сам и без деца. Знам обаче, че повечето нормални хора са семейни, тоест няма да им е голям кеф синът им да е последният от рода. Говорил съм с нашите, казват, че е важно аз да съм щастлив. Но вътрешно знам, че тези хора искат внуци, как мога да бъда егоист в тази ситуация след като ги смятам за най-добри приятели, а не "дъртите", и държа много на тях?

И тук идва проблемът - намирането на жена. Искам да намеря някоя, която истински ще обичам, а не само за разплод и после евентуални разводи и травмиране на децата. Но и да бъде добра бъдеще майка, достойна за мен и рода ми. Но къде да я намеря? Както казах, не съм разговорлив, фокусиран съм върху действията. Не мога да отида на бар и да се напъна да говоря с някоя, най-много мразя и small talk-а. Ще кажете културни места, но там историята е същата. Всякакви мнения, дори и критицизми, ще ми бъдат от полза. Можете да споделите и истории как сте се запознавали със сериозни жени.
Благодаря за времето

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 9888d5a320
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   С това право в България си го яко закъсал от този един момент. Успешната реализация в тази сфера в 0. Да си знаеш :)

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: c2596fba09
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Каквото ти дойде като съвет тук, прави точно обратното и може и да се получи нещо, все някога.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 4aa61427da
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Номер 1, ти от опит ли го казваш или каквото се пише по форумите само гледаш? Аман от разбирачи, номер 2 е посъветвал много правилно момчето

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 73fe88d890
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Нямаш ли сексуални нужди, как ги задоволяваш? А емоционални такива. В обкръжението ти няма ли сериозни хубави момичета или те искат да излизат и да се забавляват, а ти не си по тази част?

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: a0a5a4fe88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма дума критицизъм в българския език. Не знам върху какво си се фокусирал, но езика не е със сигурност, което е жалко, зашото той е изключително важен при един правист. Както и да е..

Като прочетох написаното се запитах, защо смяташ, че имаш добри социални способности? Особено след като в тези социални способности се включва точно така наречения от теб small talk. Как си представяш да започнеш разговор с друго човешко същество? Или смяташ директно да скочиш на въпроса за световния ред, средните векове или открития в медицината?

Иди на изложба и я заговори с анализ на някоя картина, като не искаш small talk.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 805442fb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Карай така, пък след години ще пускаш теми- къде да си намеря сериозна жена, да ида ли на проститутка, защо няма свестни и пр.
Не знаеш как ще те завърти животът. "Животът е това, което се случва докато си правим планове. " - Джон Ленън.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: dbb7cf01f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 4: Задоволявам ги с една проста чекия или ако толкова ме е напънал нагонът, пиша на някоя моя приятелка с привилегии от ученическите ми години, но това не знам колко се води "ходене по жени". Емоционалните нужди са за емоционалните хора. Също излизанията не са универсално забавление. И ако имаше сериозни в обкръжението ми, нямаше да пиша тази тема.

Номер 5: Дори и да е чуждица, правистът е свободен да използва всяко езиково средство стига да е извън съда и ти го казвам като син на адвокати. Колеги на баща ми дори ползват английски фрази помежду си. Ти поработи върху пунктуацията си преди да критикуваш българския на другите. Но съм съгласен с аргумента ти за общуването

Номер 6: Не знам чел-недочел ли си, или се правиш на умен - обектът на темата ми е къде да си намеря сериозна жена.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 33c5e54f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторе, не се отчайвай и не се отказвай!

В живота нещата рядко стават бързо, затова човек трябва да има търпение.

Предполагам, че имаш някаква ценносттна система, приоритети, цели, интереси - търси си жена със сходни на твоите приоритети, цели и интереси! И естественно я търси в подходящата среда!

Но не бързай, не спирай и не се отказвай! При мен повече от 10г. търсих подходящата за мен жена - и накрая я намерих! Който търси - намира - казва Господ Иисус Христос, и това е истина!

Иначе със сериозна и свястна жена можеш да се запознаеш на много места: на улицата, на работа, във влака, докато чакаш на опашка за нещо, в интернет - ако има някаква група по интереси, в която и ти участваш, на някакво събиране(сватба, тържество и др. ) и най-добрия вариант - да те запознаят близки хора с подходяща жена, има и още и още възможни ситуации!

Ще ти дам и примери:
- родителите ми са се запознали във влак
- имам познато семейство, които са се запознали на улицата: мъжът я заговорил, защото му харесала
- имам познато семейство, в което мъжът просто направил предложение на жената, без да са били преди това гаджета(от едно село са и са се познавали бегло) и тя приела
- имам познато семейство, които се запознаха в църквата - въцърковени православни християни са
- имам познато семейство, които са били колеги на работа - и там се запознават
- имам познато семейство, които са се запознали на заведение
-имам познато семейство, които са били съученици и след години са се намерили отново в интернет...

И така. Могат още много примери да се изброят. Хората се запознават къде ли не.

Правила няма: понякога нещата може просто да се случат - и без да си търсил специално, а понякога може целенасочено да търсиш определен тип човек - както при мен, когато доста години си търсих жена със сходни на моите интереси и възгледи - и накрая я намерих! Слава Богу!

Това е от мен. Надявам се, че съм ти бил полезен!

Желая ти да срещнеш своята половинка и да създадеш добро и благочестиво семейство!

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: add3ce10e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 5, отнема точно минута да провериш за думата "критицизъм" в българския речник преди да говориш тъпотии. Възхищавам се на некомпетентността на някои от вас, честно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 6b7577e87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Братле!!!

Трениращ си, фитнеса ти е страст. Значи трябва да си търсиш мацка във фитнеса. Харесваш си една симпатяга там и от лаф на лаф я каниш да излезете. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 0f605987bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Номер 9: това, че една дума е в речника, не значи, че е българска, да не говорим, че в значението, използвано от автора, тя е отбелязана като разговорна.

Номер 7: не само прависта може да ползва всяко езиково средство, това е право на всеки свободен човек. Нарича се свобода на словото. И все пак, човек би трябвало да е внимателен с езика, който използва, предполагам (разбирай: силно се надявам) знаеш защо. И като бъдещ правист и син на прависти, би трябвало да знаеш, че има разлика между "мога" и "правилно е". Пример: мога да убия човек, но не е правилно да го убия. Или в нашия случай: мога да омърся родния си език, но не е правилно да го правя.

Номер 5

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker