Годеж и домашно насилие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Годеж и домашно насилие
преди: 9 месеца, 24 дни, прочетена 1381 пъти
Привет на всички!
Момиче съм на 30 години, от 10 месеца съм в страхотна връзка с човек, който много ме обича. Толкова, че преди 5 дни ви заяви любовта си с пръстен, а аз казах най-щастливото “Да”. Но тогава всичко се обърка.
Предишните ми връзки бяха тежки, натоварена с много негативни емоции. Най-дългата такава връзка бе с един човек, който от 5тия месец на връзката ни, 3 години ме биеше, заключваше, риташе, обиждаше, душеше и си гасеше цигарите в мен. Събрах смелост да го оставя към 2018 година, тогава бяхме заедно в Италия, той работеше там и аз избягах обратно в България. Най-голямата ми грешка е, че не казах на никого за това. И то стана яма. Следващите няколко години бяха рай, нямаше го, беше далеч. Но в един момент се прибра, започна да ме търси отново, първо да се извинява, след това да настоява да излизаме, да се видим, да говорим. След това говоренето премина в заплахи, дърпане, ултиматуми, следене. След това пак мило и нежно говорене. И аз се омотах в примката на страха, срама и притеснението. Така, в момента на започването на връзката с новото ми момче ( момчето М), аз все още не бях прекратила отношенията си с този индивид (нека накратко го нарека К). И така и не казах на никого. От срам, притеснение и много много страх.
Събрах смелост да го изхвърля от живота си едва когато М ми падна на колене и ми заяви любовта си по най- свидния начин, чист и откровен. Тогава си публикувах снимка в социалните мрежи без да филтрирам хората, които да я виждат и бях сигурна, че някой ще каже на К за случващото се. На следващия ден написах на К съобщение във вайбър (единственото място където имаме контакт и комуникираме в мрежата) и му казах, че не искам повече да ме търси, че няма да стане, че не искам да имаме допълни точки.
Тум е момента да кажа и най-голямата ми грешка - след като започнах връзката си с М, аз не успях да прекратя другата веднага. Беше ме страх, защото момента н който К усетеше, че се изплъзвам нанякъде се започваха заплахи от рода на “ще те заколя, ако някога те видя с друг”, след това се минаваше към физическа агресия, след това извинения от родя на “съжалявам, но виж какво му караш да правя. Бъди добра и не ме провокирай. ”… и кръга се завърташе отново и отново. Връзката с М започнахме октомври, а аз ноември го излъгах, за да отида за 2 дни в Лондон с К, защото беше планувано и не намирах начина да кажа “Не”. След това до декември месец успявах да се оправдая с работа, ангажименти, лъжи за пътувания, но на нова година отново излъгах М и отидох с компанията на К да отпразнуваме започването на 2023… толкова съжалявам сега. След това връзката ни с М вече беше на 3 месеца, започнах до я усещам силно и сериозно.
К замина на почивка в Тайланд с един негов приятел и го нямаше дълго време, от началото на февруари до края на март, което беше почивка за мен и сетивата ми. Удоволствие. Щастие. Като се върна, баща ми беше в тежко състояния, понеже и с тежка бъбречна недостатъчност и трябваше спешно да мине на хемодиализа, беше тежък април и март. Успях да направя така, че да не се виждаме. Лъжех го, че постоянно пътуваме. Май и юни, обаче, се наложи да се видя с него 3 пъти, в които обаче гледах да нямаме никакъв физически и интимен контакт. Опитвах се всячески да се отдалеча. Излъгах го, че юли заминавам на поливка в Испания с близка приятелка, а реално бях с М на пътешествие, която в последствие се оказа 16 дневен романс, в който той ми подари пръстена, свидетелстващ любов.
Това ми даде смелост, както казах по-горе, да направя крачката и да спра тези токсични отношения. Отношения, който ме беше страх да разкажа. Отношения, за които спрях да говора с близките ми още преди 3-4 години от неудобство и притеснение.
Но К се усети, знаеше че има друг. И дойде да ме причаква пред нас, М беше долу и трябваше да ме вземе, да отидем да празнуваме годежа си. И се видяха. К полудя, започна да говори какви ли не неща. Каза му, че имаме връзка от 10 години, че всяка седмица се виждаме и правим секс, че съм го накарала да купува апартамент и заради мен купувал. И т. н. И т. н.
Излишно е да казвам дали тези неща са верни или не.
Хора, М е съкрушен. Разбих му сърцето в момента в който беше на върха на любовта и щастието. Разбих връзката ни. Не знам дали ще ми прости. Не знам дали ще ме разбере. В момента казва, че не знае какво да прави. Питам го дали иска да се махна и ми казва “не знам”, а в същото време почти не ми говори докато сме заедно в ежедневието. Супер счупен е и вината е в мен.
Моля ви, дайте съвет какво да правя. Кажете също така спорен вас това би ли могъл човек да го прости.
Отивам се да не откача.

Единственото от което усещам облекчение е, че вече знаят много хора за К, както и че най-големите ми страхове да разбере, че си имам някой се сбъднаха.
Благодаря ви, че ме изслушахте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 23 дни
hash: fbe7ae148f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Дам. Търсиш си оправдания за всички твои глупости, с този психопата. Ако си искала да го разкараш е щяло да е лесно, за такива идиоти има ограничителни заповеди, има и други решения, едно натрошаване на кокалите нямаш идея колко градивно е за такива олигофрени.
Тоя сегашния не си го искала по-никакъв начин.
Да, виждала си че те обича, че е готов на всичко за теб и до там с емоциите, ти не го обичаш очевидно, а той е ужасно закъсал и отчаян щом от сега прави всичко за да те задържи и мераклия да се ожени за теб без дори да те познава.

Знам че няма да ти хареса, но цялата тази драма ти
харесва по някакъв извратен начин. Очевидно се захранваш емоционално от крайностите, без да те влече златната среда, което не предвещава особено успешни връзки като цяло. Единия чисто луд, другия слабохарактерен глупак.
М42

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: aceaee29b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ти си жена на 30, не момиче. Съжалявам, че ще ти го кажа, но дори някой да е бил садист към теб, ясно ти харесва. Не мога да разбера как реално някой е гасил цигарите си в теб и те е душил и ти продължаваш контакт, ясно е, че заплахите му са си просто едни думи, а ако искаш да те остави на мира и да престане да те преследва има полиция с ограничителна заповед. По писането ти без да ти го казвам за да се обидиш, а да се замислиш, разсъждаваш инфантилно и плитко. Доста зряла си вече за тийнейджърски игрички, според мен преувеличаваш и К не е това, което описваш и просто искаш да смекчиш, че си ги лъгала и двамата. Другият мъж доста наивно ти е предложил брак скоро-скоро, ако бях на него нямаше вече да комуникирам с теб. Взимай се в ръце, взимай живота си в ръце, достатъчно голяма си да поемеш отговорност.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 7164865db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Намери начин да обясниш на М., че си била заплашена и тормозена и че това с К се е случвало против желанието ти и че той нарочно му е говорил така с цел да се махне от теб и продължи тормоза си над теб.
Ако наистина М. е човек за теб не го оставяй да си тръгне просто така. Даже ако трябва му предложи да се махнете от сегашното населено място и заминете за някъде, където К. няма да ви открие.
Грешка е било, че не си била твърда с К. и да го отрежеш завинаги като си се прибрала от Италия. Не вярвам да ти е отрял пистолет в челото, а дори да е по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Научи се да си твърда, да режеш и да казваш НЕ... Съдбата те е махнала от К., а ти си била мекушава и пак си се набутала с насилника. Добре, че нямаш дете, че тогава ада ти щеше да е голям.
Млада си, не се оставяй, спас исе от тоя гаден навлек завинаги.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: c7fa0035c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Остави ги и двамата. С "М" нещата никога няма да са същите, още повече ако му кажеш, че докато си го лъгала за Нова Година си била с другият и кой знае какви неща сте правили. Ако ти харесва пък "К" събери се с него и си търпи всичко, което си търпяла досега. Според мен си си развалила нещата с "М" и няма смисъл да го тормозиш!

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 001d469933
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Сега си сърбай попарата.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 37b754f5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   М е жестоко прекаран а К не го искаш.
Търси си друг. И тоя път умната, без паралелни връзки.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: dd1c90eb77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Н. 3 против желанието и два пъти ходи с к на секс екскурзийки в чужбина? Евала.
Авторке, новия няма да ти прости или и да го направи, няма да забрави. Доверието между вас е счупено, такава връзка не може да просъществува. Дано лесно те забрави, а ти си отивай при к да те утешава, там ти е мястото

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 3f996ff8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 3, може да каже, че е било против желанието й, но тя не е преставала да ходи при К. Как да го обясни това? Как след като започнеш връзка с 1 човек, ще продължаваш да ходиш някъде с бившия. Ок, има хора, остават приятели и след раздяла. Ама да е по този начин.. Аз лично, въпреки, че съм жена и че съм преживяла почти подобни неща, тръгна ли си е край. Ако ще да ме заплашва и прочее, ще кажа на новия си приятел и това е. Ама не бих продължила да ходя при насилника.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 37b754f5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   3
"Намери начин да обясниш на М., че си била... "
Авторката е потдържала 2 паралелни връзки. Излизала е и се е чукала и с К докато е била с М.
Такива обяснения изглеждат тъпо.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 37b754f5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Тази история както и много други в този форум е поредното доказателство че жените са силно привлечени от "лошите" момчета. И дори да попаднат на "добро" момче пак ходият и при лошото.
И това не е глупава тинейджърка а 30 годишна жена.
"Най-голямата ми грешка е, че не казах на никого за това"
"аз се омотах в примката на страха, срама и притеснението"
- Тъпо, мъчиш се да убедиш себе си, но си искала да се чукаш с К. Ето го и доказателството:
"ноември го излъгах, за да отида за 2 дни в Лондон с К"
"... беше планувано и не намирах начина да кажа “Не”
- оправдание за пред гузната съвест.
и още:
"на нова година отново излъгах М и отидох с компанията на К да отпразнуваме започването на 2023"
После:
"обаче, се наложи да се видя с него 3 пъти, в които обаче гледах да нямаме никакъв физически и интимен контакт. "
- гледаше или нямахте?
"Събрах смелост да го изхвърля от живота си едва когато М ми падна на колене и ми заяви любовта си"
- много късно. До тогава си искала К?
Извода е ясен.
Пичове ако искате да ви върви с жените правете като К.
Ако искате да сте "Супер счупен... ", тогава се дръжте като М.
Това е положението. Така работи женския мозък.
Stay TOXIC.
Авторке, дори и да намериш друг пич като М, може пак да се появи К и драмата да се повтори 1 към 1. Я по добре си стой с К.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 57ab138e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И защо си му писала, защо трябва да му се обасняваш. Ти сама си търсиш шаманите. Сато начало разказваш на близките си и отиваш при адвокат, ограничителни заповед в Полицията. И от какво те е срам, срам трябва да ге е, че в в време на Интернет и толкова информация, се държиш, като през комунизма. Иктината е, че трябва да започнеш да четеш и да се развиваш интелектуално, доста ограничени разсъждения. Тръгнала да му се обяснява, той не те търси, но ти го търсиш. Не к ти лаъно, да не ти мирише е казал народа.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: ebf39dfa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Благодаря ти Господи, че ме пазиш от такива жени и от проблемите и нервите. Благодаря ти наистина.
Жени като теб носят проблеми на мъжете, които преди това никога не са имали.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: d50b37850f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Все още се млада. Не се занимавай и забрави и се изолираи доколкото можеш.. Има една поговорка Вълкък козината си мени а нрава не. Не се занимавай с полиция госпот ще го накаже. Пожелавам ти късмет.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 0e7518413c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Четох и не вярвах, че може да има такъв ментален зиг-заг. Радвам се, че когато бях млад нямаше социални мрежи, нямаше профили, сторита, мобилни телефони и всички останали атрибути. Имаше най-много стационарни телефони. Когато харесваш една жена или момиче, говориш с нея лице в лице, усещаш доплината И, държиш И ръката, и гледаш в дълбоките И очи, а не се правиш на Балзак по фейса. Сега се разиграват нещо като сценарии, микс от турски, латино и индийски сериали. Някога прочетох един фантастичен разказ, ако не греша заглавието беше "Честността е най-добрата политика". Като млад / след казармата, преди това яз бях транспарантен за тяза момичетата/, никога не съм лъгал момиче, ни-ко-га. Пък и тогава, момичетата не скачаха в леглото след първата целувка. Това, което се случваше на морето попада в друга графа, там времето е кратко и двамата знаем към какво се стремим и какъв ще е краят. Останалите бяха или при командировки в Съветският съюз, за които важеха почти същите правила, като жената беше водеща, тя познава много по -добре местният начин на живот и отношенията.. С омъжените колежки връзките бяха пределно дискретни, освен това съпругата ми е зодия лъв и е изключително ревнива, с перфектно логическо мислене, не случайно е отлична математичка на инженерно ниво. Та с тези колежки освен пределната дискретност, със спазване на законите на конспирацията, та даже понякога в института се разиграва скандали и сърдене пред колегите и колежките, не си говореха и т. н. Имаше и варианти, колегите да бъдат заблуждавани, че сте само добри приятели и тъй като имаше и други в такова положение, го приемаха като нормално поведение. Поддържането едновременно на две връзки на едно място е почти невъзможно, но имаше и такова. По-облекченият вариант е с колежка от съпътстващият ни завод, това даваше възможност да се изчезва през работно време, не, че не можехме да излизаме с обяснения за отиване до сроден институт, или пък в ЦИНТИ и така следите се губят. При купоните тогава имаше възможност да притиснеш любимата колежка до гърдите си при някой блус, я на парче на Пинк флойд, я на Юрая хиип, я на Форинър ли Скорпиънс. Да усещаш мускулестата гъвкавост на тялото, зашеметяващата топлина на тялото И и, аромата на кожата И. Мисълта ми е, че мрежите, силно изместиха живото контактуване и физическият контакт, като под контакт на влагам интимен смисъл. Е, бяхме млади.. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 6cb51eb1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Момиче на 30. Явно си се оправдаваш, защо в началото не сподели на приятеля ти за психопата и да намерите решение.
Хубаво ти е да ходиш по почивчици, то е ясно че ти е хубаво и от двама да цуцаш. Такива като теб не мога да ги съжалявам. Много познавам, дето мъжете им ги бият ама те си траят че сами не мигат да се оправят в живота.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: f22c4e1445
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Е, извинявай, но не мога да ти съчувствам при всички простотии, които си натворила. То уж не искаш К, но айде сега ще го видя, щото сме се уговорили, ама и Нова година ще сме заедно, ама гледах да нямаме контакт??? каквото и да означава това... Жена съм, но съм съгласна с мъжете по-горе, ти не знаеш какво искаш. Целият този ферман е пълен с оправдания.
Единствено ми е жал за М, той няма вина за нищо, а е потърпевш. Остави момчето, нека си намери някоя, която наистина държи на него.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 22f574f3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката:
Благодаря ви за омразата и жлъчта, която изразихте към мен в заключение към един пост от 30 реда.
Надявам се това, което сте написали, да ви е накарало да се почувствате по-добре. Желая ви всичко хубаво.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 37b754f5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторке,
Не ни е станало по добре.
Но ти какво все пак искаш? Постави се на мястото на мъжете и погледни от тяхната гледна точка.
Май в днешно време жените вършеят много повече. И считат че всичко ще им се прощава.
А добрите момчета като М го духат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker