Храните ли се правилно и готвите ли си сами - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Храните ли се правилно и готвите ли си сами
преди: 9 месеца, 26 дни, прочетена 838 пъти
Здравейте, въпросът ми е към всички мъже и жени, като може и да оставите възраст, за да се ориентираме по-младите или по-възрастните живеят по-нездравословно.

Та, въпросите са още в заглавието:

- храните ли се правилно?

- сами ли си готвите, - и ако да - колко често, или купувате храна отвън?


При мен лично, когато си готвя ми се отразява много по-добре. Дори и да е една и съща манджа - примернно пиле с ориз, - ако ям редовно пиле с ориз купувано навън ще започна да дебелея, ако си го правя сам - не.

Може би просто се готви с някакви много кофти мазнини навън, осолява се излишно и т. н. Тук дори не говоря за бързи храни като дюнери, баници и други такива, а за обикновена храна от тази, която я слагат в бели кутии и хората обядват.

Гледам, че масово това се яде. И пак са боклуци тия храни. По-добре е човек да си приготвя яденето сам.

Напоследък ми прави впечатление колко много пълни б хора има навън. Даже деца. Не е хубаво това, трябва като народ да имаме култура на хранене!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 25 дни
hash: a002af2f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Чипс, кроасани, вафли, пици, баници, гирос... Домашна храна - пържени картофи, месо и дробчета на тиган, патладжани и тикви на тиган. Грах, фасул и леща чорба. Пилешко филе, кюфтета, рибени крокети на еър фрайъра. Не говим често. Ядем по някоя салата или тост ако няма друго, хляб и сирене. Това е общо взето.. За лятото почти всеки ден сладолед и кока-кола

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: d975b8ce70
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мъж съм, на близо 30 години.
Храня се сравнително здравословно, реално ям повече зеленчуци, повече плодове и млечни продукти. Месо и риба също, от месото ям чисто, не колбаси. Ям и доста ядки, само не пържени.
Сам живея и сам си готвя, купувам доста от пазара, яйцата, млякото, сиренето и част от плодовете специално ги вземам домашни.
Преди време намалих тестото, захарта и алкохола и сега се чувствам по-добре. Естествено отслабнах и с над 10 килограма поради тази смяна.
Не беше толкова трудно да си сменя част от навиците.
Сега като ми се хапне нещо набързо, купувам кашу или фъстъци вместо чипс, като ми се пие, пия газирана вода вместо кола. Ако някой колега черпи за рожден ден примерно, естествено, че вземам един бонбон, но не повтарям. В началото на хората около мен им беше по-странно, но и те свикват.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: bfdddf3ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Какво имаш предвид под "здравословно"?
Нима мислиш че като купиш месо и зеленчуци те са здравословни? С всичката тази химия, антибиотици и хормони които им дават при отглеждането им мислиш че е здравословно?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 71f35324c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да, почти всеки ден. Обичам да готвя. В ресторантите е вкусна храната.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 278bb80ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не само че си готвя сам, ами се опитвам да си изградя навик да си броя калориите понеже имам цел във фитнеса. Хубавото на това да си броиш калориите е че придобиваш знания за това с коя храна какво консумираш, след като научиш и тези неща вече мозъка ти си ги чатка автоматично и си знаеш от кое колко да си хапваш за да си на еди си какви кг... Не е лесно, но за 1-2 години се научаваш.. това е висшия пилотаж в хранителната култура.

Иначе готви си вкъщи разбира се. Здраво тяло, здрав дух. Вкарай и някакъв спорт, ако имаш свободно време. успех с готвенето, на добър път си!

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: d651445eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А неживеещи в България интересуват ли те?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 9dc2399d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Готвих всяка вечер и обед за мъжа ми за работа също, но от няколко месеца сме с бебе вкъщи и готвенето стана доста трудна задача, защото не остава време. Минахме основно на аламинути като омлети, кюфтета, тиквички с мляло, чушки със сирене и т. н, често просто печем пържоли със салата. Поръчваме рядко, основно пица да кажем 2 пъти в месеца, иначе навън се храним рядко вече, преди поне 1 път в месеца сядахме, сега по поводи. Хубаво е да се готви вкъщи, но наистина не знам как ще успявам с детето когато тръгна и на работа. Като бяхме само двамата оставаше време, аз работех и от вкъщи и можех, но с дете картинката доста се променя и не говоря само за готвенето, като цяло личното време е кът.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: db0ad88ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Прав си, като ям готови храни на вън, усещам, че лесно качвам килограми, когато приготвям ядене у дома е друго, но зависи и какви храни се храниш за качването на килограми.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 95e66858b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, само аз си приготвям храната вече от колко време, години вече стана-храна от ресторанти не поръчвам, няма и за какво! ... Що се отнася обаче до другото-ми сами преценете дали е правилно, след като аз се храня само с картофи, ориз и малко леща (само супа и фасул всъщност оставям друг да направи, зависи и от супата де, не съдържа ли картофи, не ям), другите ми любими храни са тестяните и разбира се сладките-вафли, бисквити, тортички, шоколади и т. н. Твърде еднообразно се храня дори, ама това е-кво да се прави, с плодовете съм тотално скаран, месо не ям и безпроблемно се нахранвам без месо в яденето(за разлика от близките ми), абе доста съм специален по отношение на храната си, то и затова майка ми(светла й памет) успя да ме научи само на онова, което най обичам да си похапвам, да си го готвя. И чак завиждам на себе си, дотолкова вкусни ми се получават, че дори не съм склонен да си споделям приготвеното с още някой, задето съм взел малко от нейните ръце! ...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 5d0e4195b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Сравнително правилно. Избягвам захар и пържени, почти не ми се случва да пия газирано.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 5f03131a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според зависи. В къщи засега има кой да готви и предпочитам да ям домашно. Но на работа няма как и ям боклуци. Фирмата има собствен ресторант за служителите, но готвят полуфабрикати, щото така било по-лесно за приготвянето на храна за 200 човека. Храната там не е нито вкусна нито полезна и усещам разликата през уикенда, когато не се налага да ям там.
Храната за масовите ресторанти и заведения за бързо хранене се приготвя от възможно най-евтините продукти, ако може и от най-дълготрайните. Не се набляга нито на вкус, нито на здравословност. Ако вкуса не е наред - коригира се с подправка в умопомрачителни количества.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 0336de859e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Семейство на 70/88 г. Доходи ~6000 лв на месец за двама. Ние се храним здравословно зеленчуци от познато стопанство, пилета и пуйки също, заешко от съседи. В нашата градина имаме плодове, докупуваме от съседите. Друго месо не ядем, мазнини зехтин и масло. Извара и европейски сирена. Алкохол само бира и уиски. Аз готвя, мъжът ми работи. Понякога се храним на ресторант със риба и зеленчуци. Всеки ден спортуваме, имаме уреди в къщи. Всичко е навик и пари.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 8ca33fa670
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Човек за да се храни правилно, не само трябва да си готви сам, но и по възможност сам да си отглежда голяма част от храната. Колко хора могат да се похвалят с този лукс в днешния забързан пластмасов живот?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker