Връзка между два ината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връзка между два ината?
преди: 8 месеца, 22 дни, прочетена 898 пъти
Здравейте. Според вас възможно ли е да има успешна романтична връзка, ако и мъжът, и жената, са големи инати? Какво мислите по този въпрос?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 21 дни
hash: ba8dddc84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не. Аз самата съм голям инат и знам за какво става въпрос. Ако реша че не ми се ходи някъде няма сила на света която да ме накара да отида. Ако реша че няма да направя нещо по същия начин. Ще дам и пример. В компанията ни дойде човек с по-високи възможности. Всички му се мазнят защото плаща сметки и ги приема във вилата си на морето, организира най-различни забави за своя сметка. Аз реших че тоя човек не ме кефи и няма да се преструвам И игнорирам всичко което той предлага. Отделно ако реша не ходя на фирмени партита, тийм билдинги ако не ми се ходи не отивам и никакви приказки че се деля от колектива не ме разубеждават. Почти никога не ходя на семейни сбирки на приятеля ми. Даже миналата седмица се събираха в ресторант аз реших че не искам да ги виждам у не отидох. Сестра ми от години ме кани в дома си в друг град но не ми харесва там и не ходя.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: dc13a8033c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Зависи колко е голяма любовта и обичта ви един към друг.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 9d946e7e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ината е желание да докажем себе си на всяка цена, а упоритостта е нагласа на ума, с помощта на която завършваме всичко, което сме започнали независимо от трудностите и се движим в посока достигане на желаната цел, но при едно спокойно постоянство.
Понякога за да успеем е нужно да спрем за малко, да сменим посоката, да се презаредим, да отстъпим временно, за да направим ход когато станем готови. Нужно е да постигнем баланс между решимостта да действаме и нетърпението.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: d5269d1d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ми ние с мъжа ми сме така, бая се караме, прецени си дали е за тебе тая работа ако не можеш да прощаваш бързо, няма да я бъде.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 728ae4c60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Любовта променя, ако някой е адски важен, ще се нападнеш, ако все пак обичаш този човек и не го направиш, значи си глупав.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 36725084c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До аватара. Много внимавай да не останеш сама.
Няма по страшно нещо от самотата. Това че си признаваш че си инат е хубаво. Но нее хубаво че се инатиш. Ако искаш да се променят нещата ти си човека който трябва да го направи. Може някои неща да ни харесват но живота нее розов. Пожелавам ти късмет да спреш да се инатиш и да се съгласяваш. Кирил

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 5d6958cd48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 5 е казал точно нещата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 7edc1c6822
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Може. Но с цената на известна промяна и от двете страни, с наличието на много обич и търпение. Любовта по принцип променя хората и ако я има, то негативните им черти (като ината) леко се смекчават в обсега на любимия човек.
Ние градим вече 12 години брака си, а преди това бяхме три години заедно. В началото беше най-лесно, защото просто всичко е розово на първо време. То нямаше и за какво толкова да се инатим. Към шестата-седмата година долу-горе беше най-проблемния ни период. Наредиха се важни неща за решаване, а всеки от нас имаше различна гледна точка и не отстъпваше от собственото си мнение. В един момент бях сигурна, че ние ще се разделим, просто защото обстановката у дома бе толкова напрегната, проблемите ни толкова належащи за решаване, а ние двамата или не си говорихме, гледайки се на кръв, или пък се дърлехме.
Важните неща, които научихме във времето:
1. Не си поставяме ултиматуми в никакъв случай и по никакъв повод. Визирам неща от рода "ако това не го направиш до утре, аз няма да направя онова в други ден". Защото сме инати и като кажем нещо, то ще си го спазим, дори и да е в наш ущърб.
2. Компромисите не може да са само от едната страна. И трябва да си даваме сметка, когато другия прави такива за нас. Нито моето семейство го харесва, нито неговото - мен. Ама аз по едно време изобщо не исках да стъпвам около неговите родители, а той се съобразяваше и идваше при моите. В даден момент му кипна и аз си дадох сметка, че в рамките на година аз неговите не съм ги виждала, а той с моите е бил пет пъти. Ами, да, не е честно.
3. Не отвръщай на ината с инат. Когато другия се закучи нещо, търси пътя към него. Не се инати и ти. В момента, в който и двамата сте с рогата напред, просто не може да се получи.
4. Най-важно! Трябва и двамата да сте осъзнати и самоосъзнати. Трябва да разбираш другия и да разбираш себе си. Трябва да знаете каква е крайната ви цел. Нашата е да сме си заедно до края на дните си. И когато видим камъче, което може да обърне каруцата, следва някой да слезе и да го махне от пътя ни. Ако знам че той няма да го направи по една или друга причина, правя нужното аз. Ако той разбере, че този път аз няма да отстъпя, маха камъчето. Но тук е важно да може човек да си даде сметка защо другия няма да направи компромис. Защо е негов ред. Защо му е тоя инат сега. А не просто да отстъпи, чувствайки че предава себе си. Не, отстъпваш, защото обичаш човека до теб, защото той реагира поради еди каква си причина така и в този момент връзката ви лежи в твоите ръце.

Не е лесно да сте и двамата инати. Но ако можете да говорите един с друг, ако можете да се разбирате един друг, нещата се нареждат. С караници, повишаване на тон, агресия, мълчание - не се получава. Сядате и говорите.
Ние съвсем в началото на познанството ни не си бяхме говорили два месеца. Имахме там някакви отношения 2-3 седмици, след това се скарахме и после 2 месеца ни вопъл, ни стон. Аз ината. И той инат. А аз го мислех през цялото време. Толкова много исках да го видя, да го прегърна, да се оправим. Ама пуст инат - не дава. Той също така ме е мислил и искал. В един момент не издържах и му написах един ферман как ме е накарал да се чувствам, всичко си излях дето ме е радвало, и дето ми е натежало. Уж за да сложа точка и да не го мисля повече. Той дойде до нас, говорихме си много и може би тогава открихме, че ако наблегнем на приказките, а не на мълчание и агресия, може нещата да се получат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 1c44beab5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   1, между инат и егоцентризъм и егоизъм има разлика, ти си второто.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 52043ba179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До 1
Минавало ли ти е през ум, че в една връзка и двамата е добре понякога да правят компромиси?
Какво впечатление оставяш в семейството на своя приятел, след като открито заявяваш с отсъствието си, че не желаеш да си част от тях?
Сестрата ти нищо ли не значи за теб? Изобщо ли не я обичаш?
Защото част от любовта е и това- да преглътнеш ината и егоизма си и да отидеш в града й да я видиш?
Имах такъв роднина като теб. Сега, когато наближават старините и усети, че остава сам, започна да се сеща за роднините си. Чак не можех да повярвам, че ми звъни по телефона - за 40 години никога не го беше правил. Даже ми дойде на гости. Шок!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker