Ами сега? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ами сега?
преди: 7 месеца, 28 дни, прочетена 815 пъти
Изхвърлиха ме от нова работа (смених тотално и бранш, и всичко) поради неприязън на подставено лице, създават ми огромни проблеми, дължат ми пари и се ослушват. В брака ни така и не се нагодихме и само се понасяме заради децата - няма секс от години, той не ще да ходи никъде с нас.
След някоя и друга година, децата си поемат по пътя.
Обзема ме тих ужас - ще се побъркам с подобни отношения в къщи; нямам работа и не мога да се издържам сама…
Какво ще правя смазана и на половин век?
Не мога да се понасям в собствената си кожа, вече не ходя и на семейни сбирки, защото не съм за компания.
Не бих искала да очаквам единствено и само внуци в този живот и никаква друга радост.
Накъде и как? Чувствам се гадно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 27 дни
hash: 29cd4383c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Колко удобно нали?
Виновни децата че не са достатъчно големи.
Виновен мъжът ти, страшен боклук - по дефолт.
Виновни работодателите че не изкарваш пари и т. н.
Виновен живота че си безпарична.
А ти вечната жертва, толкова добричка, отговорна, обаче някак все другите изроди и непригодни.
Мъжа ти скапаняка не искал да ходи никъде, ама ти си тая без пари, обаче ти се ходи все някъде, искаш да имаш модерни парцалки, искаш да приличаш на тия от тик-тока, скъпи дрехи, снимки от Малдивите, ама ти не си изучила, не си работна очевидно, нямаш професионална кариера в една област. Нямаш пари щото мислиш само за глупости, не къташ нищо и само харчиш все едно си най-голямата гъзарка.
На всичко отгоре и мислите ти са такива, ползваш глупака у вас като касичка до колкото може, чакаш децата са поотраснат, за да можеш да се отприщиш, барове, кръчми, там да те хареса някой да си те черпи и да си те води наляво надясно, да ти запълва всички дупки, ментални, физически ….
Да ти имам живота и очакванията.

 
  ...
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: e0c795731f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   И аз съм на кръстопът на 45г. дали да се разделя с мъжа ми. Живеем като съквартиранти, нито има желание да си говорим, нито поема инициатива секс, гледа да е на дивана пред телевизора или телефона. На всичкото отгоре живее в мой апартамент и винаги съм изкарвала повече пари от него. Основното, което ме спира е детето, то е привързано към него и ме е страх да не му причиня някакви травми. От друга страна си мисля, че то ще порастне след някоя и друга година и нито ще разбере моите тайни саможертви, нито може би ще го интересува толкова. Не си е работа и да живееш всеки ден изкуствен живот, там където няма емоционална близост и да потискаш липсите си като човек. Всеки ден съм в дилема и мисля, като теб кой път да хвана, трудно е.. Защо нямаш работа, това не е добре, потърси и ако си стъпиш на краката го зарежи. При мен както казах спирачка е детето, пари за сега изкарвам.

 
  ...
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: 239ec07dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Намери са среда за общуване, курс по рисуване, животът е приятно да е интересен, зависи от теб всичко, грижи се за себе си, масово е при хората това което изживяваш, но е период, които минава и ще дойде и нещо хубаво.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: b8e3c9a63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не малка част от проблемите ти идват от критическата възраст и смяната на хормоналния фон в организма ти. Посъветвай се с гинеколога си на първо време. Намери си някакво хоби, което да те откъсва от сивите мисли и да те зарежда. Препоръчвам ти спорт или танци. И задължително се оглеждай за нова работа, защото престоят вкъщи и липсата на занимания те вкарват в още повече размисли.
Ще се справиш! Горе главата!

 
  ...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 96ea99feea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Абе, жена! Сега започва новата и различна свобода за теб! Вместо да тръпнеш радостно, ти потъваш в негативни емоции, които нямат много общо с реалността.
Отдели 1- 2 дни за визията си! Излез и си потърси работа- ще намериш със сигурност! Усмихни му се на този живот, че да ти се усмихне и той! От първата си заплата още, веднага си вземаш една бърза ексурзийка за уикенда, пък ако ще в близкият град/село да е!
След като поемеш въздух, гледай за опции да живееш сама щом и децата вече са големи! Но първо и най- важно е да се научиш да живееш сама докато си с всички тях- деца, мъж т. н
Спомни си какво ти харесваше да правиш преди- кино, театър, екскурзии, хобита, спорт?
И се връщай към себе си лека полека!
Изгубила си самоличност! Често се случва на жени около твоята възраст, но веднъж успели да балансират, да извадят отново жената и личността, изтупани, излъскани... стой и гледай за какви мадами пълни с живот, енергия и радост иде реч!
На половин век била :)))) даа, с толкова опит, че вече трябва да знае какво НЕ допуска в живота си, какво иска да изживее.
Ти си се отписала и не мислиш за всичко хубаво, което тепърва можеш да си случиш сама, да си реализираш сама!
Е, какво? Следващите 20- 30 г така ли ще я караш?
Докато жени на по 70 и над години си ходят по екскурзии, по разни събития т. н ти ще се жалваш в къщи?
Стига си се оплаквала, ами скачай и мърдай! Работа- каквато и да е докато "сафирясаш" малко, пък дори и в съседен град да е!

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 533dd2658d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Първо намери друга работа и се опитай да си стъпиш на краката.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 26 дни
hash: 6bbd78581c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз вярвам, яе всяко зло е за добро. Щом са те изхвярлили от работа, би трябвало да ти дават помощи за безработни. Запиви се в агенцията за работа, от там също ще ти пратят обяви. ПОгледни и ти какво има. Жена с опит си, сигурна съм, че ще намериш нещо. Като решиш този въпрос, се залавяш за следващите. Изясни си точно какво искаш от живота. Какво не искаш вече знаеш. Какво искаш е трудното. След като решиш, започни да го преследваш, докато не го получиш. Децата ти са големи, значи имаш време за хобита, курсове, преквалификация и т. н. Мисли извън рамките!

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: 285c7c999f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер едно, в грешка си. Нямам нищо общо с тази, която си въобразяваш, че съм. Много си набрал явно, на един строго определен тип жени, до които изобщо нямам никакъв достъп, не искам и да имам. Необходимо е да се научиш да разграничаваш стойностните жени от плявата - постигнеш ли го, чак тогава ще можеш да даваш адекватни коментари и съвети, точно като всички останали, коментиращи темата ми!

Номер две, не знам какво да те посъветвам? !
Децата определено растат и си поемат пътя без да се обръщат назад. Саможертвата на родителите не се отчита, това е горчивата истина. Оттам нататък, всеки си решава сам как да постъпи.

До номер три и четири - в момента напъвам за едно интересно работно място, където освен висше, се държи един писмен и два устни изпита. Засилила съм се за там, дано се получи. Това ми трябва, работна среда, ангажираност, да се почувствам полезна.
Пък иначе си ходя на кино и правя дълги преходи сред природата понеже не съм по тичането и фитнеса.

И като стана дума за преходи сред природата, онзи ден мъжът ми ме заля със студен душ рано сутринта докато закусвахме : първа негова братовчедка, с три години по-малка от мен, живееща в съседен квартал на минути от нас, тръгнала и тя, сама, на разходка сред природата в близката планина, както обичала редовно да се разтоварва, подхлъзнала се (беше валяло дни наред и е било хлъзгаво), паднала и…. дотам. Погребението е другия четвъртък. Имат деца на годините на нашите. Абсолютен ужас. Казах си, че докато си задавам моите въпроси, други напускат този свят без време…
Да ме вземат на новата работа, засега друго не искам.
Пък после да сме здрави и да стягаме студентка догодина.

На номер пет и седем, ще отговоря специално!
Благодаря за позитивната енергия, с която ме заразихте!

Голямата ми дъщеря е върла феминистка, направо се смалявам видимо на масата като започне да коментира злободневни теми на масата, докато се храним. Тя е умна, начетена, зряла за възрастта си, любопитна, отличничка, висока, нежна и много е набрала на мъжете за начина, по който третират жените. Като цяло. Предполагам моят личен пример на смазан мрънкалник в последно време, тотално я вбесява. Съответно страда, че не я искат, но тя е доста крайна понякога, а е толкова чувствителна и мила.
И аз съответно, от забатачената ситуация, в която съм, не знам как да й кажа да е по-блага и компромисна с хората около себе си. Трудна задача.

Ще пиша пак.
авторката

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 дни
hash: ba7201a985
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер пет, много специален отговор, защото тонът, с който ме нахъсваш, е нещото, което освен, че ме усмихна, беше точно нещото, което ми трябваше! :-)))
Мисля, че си жена. Някакси усещам женското ти начало :-))
Виж, ако си мъж…, ще е невероятна, страхотна изненада!
Че ние все междуполови и безсмислени войни водим…
Лесно е да те направят на пух и прах, всеки го може.
Съвсем друго е да те подкрепят и усмихнат, да ти вдъхнат надежда. Благодаря, наистина.
Мисля, че много добре си ме усетил/а.

Съдбата на нормално изглеждащите жени със средна интелигентност (нищо особено нито като физика, нито като умствен багаж, просто златна среда) е следната : минават през живота абсолютно незабележимо. Интересът към тях е сведен до минимум. Често, ако имат все пак някакъв късмет в живота, се събират със себеподобен мъж и създават здрави семейства. Случват се обаче и бракове от отчаяние (за него, за нея или за двамата), когато просто се събираш с някого, за да не си сам. Колкото и принципен и сериозен да си, дълбоката, често съвсем неосъзната неудовлетвореност, избива някъде. И ситуацията започва да тежи.
Едни се примиряват, други изневеряват, трети си тръгват.
Аз съм от тези, които се обвързаха късно и вярваха във възможността за хармонично развитие на отношенията.
И двамата сме виновни, че се оставихме на рутината да ни обсеби, той тотално се отдаде на работата и аз почувствах осезателно липсата на каквато и да е споделеност и интимност след появата на децата. Съответно вързана чрез тях, тотално угаснах.
А всъщност дълбоко в себе си съм лудетина, която има нужда от съвсем различен човек до себе си - емпатичен и чувствен, тактилен и страстен, а нямам нищо от това и май никога не съм го имала.
Идва един момент, в който липсата на всичко това буквално ме смазва психически. Не мисля, че и той е особено щастлив от подобно съквартиранство.
Запитах се, ако аз се бях затрила при разходка в планината, колко щях да му липсвам? !
Всеотдайната майка - съгласна буква щеше да му липсва.
Статутът на женен мъж със стабилно (за пред хората? ) семейство и потомство би му липсвал пред колегите.
Но да бъде потресен, че е загубил любима, сродна душа, не би.
А на мен какво би ми станало ако го загубя без време?
Мисля, че съжителството по навик ще изчезне, но ще ми е и адски болно за децата…Към мен отдавна няма внимание, желание, нищо, не би ми липсвал като любим. Ужасно звучи, но е така.
Много пъти ме е заплашвал с развод, но когато аз казах, че наближава деня, в който ще си тръгна, веднага след децата, той буквално се вцепени и остана безмълвен.
Все си мисля, че и двамата отдавна изтървахме положението и много съжалявам.
Не знам доколко ситуацията е спасяема.
Не мога да се оттърся от мисълта, че цял живот така и не срещнах мъжа, който истински да ми импонира и подхожда.
Заради факта, че бях незабележима, нямах никакъв шанс да го срещна. Сега вече би било късно. И смешно, тръпки и страсти на дърти години, как та не. Колкото и да го копнея.

авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker