Геймър или любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Геймър или любов
преди: 7 месеца, 13 дни, прочетена 935 пъти
Здравейте! Имам връзка от 5 години с геймър. Още в началото на нашата връзка беше геймър, но в последстие съвсем се престрасти. Той е на 27 и сега съвсем не иска да излиза. Разделихме се и даже се изнесе на квартира, само за да си цъка и да не прави нищо. Оправдава се, че бягал от реалността по тоя начин. Не иска да прави нищо друго осеен да цъка, в последстие пак уж се събрахме, но продължава да цъка и не иска да се откаже. Досадно му е всичко и не знам как да му помогна да поиска сам да почне да се развива. Мрънка, че нямал пари, а е дал 150 лв за игра онлайн и ме лъже, че не го бил правил. Бях нещастна с него, понеже той стана много антисоциален и като се прибере даже си цъкаше игрите, а през почивките стоеше по 10 часа и накрая не издържах и го зарязах. Върнах се при него, защото го обичам, но той продължава да не иска да се развива и да прави каквото и да е. Той е наистина много зависим. Говорила съм с него затова и той си мисли, че съм жадна за внимание и че 5 минути да ми отдели стигат. Мислих си да му поставя ултиматум, понеже от 2 години е така, но ме е страх, че ще предпочете игрите пред мен, а аз много го обичам и не искам пак да се разделяме. Особено след като проблема не е нищо особено, освен, че ни липсва много комуникация и излизане. Моля ви, кажете ми какво да правя за да го откъсна от виртуалния свят и да види, че реалността може да бъде по-красива.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 12 дни
hash: d5888f1b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Не можеш да го промениш. Кое точно му обичаш на този? ! Бягай, момиче, и се спасявай! И не си избирай никога повече мъж със зависимосбти.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 36d6dc913f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Ще ти дам някои идеи, но не мога да гарантирам за резултата. Както всяка зависимост, отказването трябва да става постепенно. Първо, ако играе на PC трябва да премине на геймърски лаптоп. Защо? Защото е лесно преносим и можете да отидете заедно някъде на почивка без напълно да го лишаваш от зависимостта му. Второ, поискай да те направи геймър - целта не е да станеш зависима като него, а за да комуникирате повече. Трето, запознай се неговите виртуални приятели - много от геймърите имат онлайн приятели от дълги години, които никога не са виждали на живо. След като опознаеш приятелите му, в някои игри се водят гилдии, опитай се да организираш някакво събиране на живо около празниците, например нова година или да отпразнуват приятелството си. Ако изиграеш картите си добре, ще го изкараш от депресията в която е потънал и ще намали времето пред екрана. Също, може да помогнеш не само на него, а и на други геймъри в обкръжението му. Разбира се, всичко това иска много търпение и усилия от твоя страна. И последно, може да отидеш на консултация с психолог сама, защото той няма да се навие, и да ти изготви някакъв план за действие.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: efdfddb377
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Най-добре е да започне да си търси работа! Нали искаш да се развива все пак, няма да стои цял живот така, без да работи нищо! А как ли си плаща наема, сметките, храната, щом като не е работил досега? Ти ли го подпомагаш? Но преди всичко той трябва да има воля и да остави този компютър веднъж завинаги! Може да започне работа в ЖП-то, там и със средно взимат, а курсовете, които провеждат, са безплатни! Но ако той не иска, никой не може да го накара насила! Може би вече е за психиатър и трябва да се лекува, щом се е вманиачил! Няма да е лошо първо да поговориш с него!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: e82eb696cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Красавец е, затова го търпиш. Жената е готова на всичко за хубав мъж.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: a1027b4e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА:
Към номер 1. Всеки си има някакви проблеми и според мен трябва да си помагаме в трудни моменти, той в момента е изпаднал в някаква дупка, въпреки че мисля, че игрите са виновни затова.
Към номер 2. Това съм го правила, играла съм игри с него почти 2 години, няма резултат.
Към номер 3. Той работи, но след работа веднага сяда на компютъра, понякога дори забравя да яде..
Изтегли кредит за да си купи геймърски компютър. Даде 180 лв за игра онлайн и после вика, че нямал пари.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 67a6fa75dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Какво им харесвате и какво се хващате изобщо с някакви такива непорастнали деца. Еми извинявай ама мъж на близо 30 години да си играе игрички на компютъра за мен е несериозно. Мислиш ли, че такъв човек би имал качествата да да е добър баща и да създаде здраво семейство?

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: d5888f1b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Да, мила, да си помагаме, а не спасяваме някой, който не иска да бъде спасен!

1

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 8c6ed4506e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 6, толкова много мъже на място има, които играят игри, че свят ще ти се завие. Един от които е и Мистър Олимпия в класическата категория. Какво трябва да прави идеалният мъж, за да е "подходящ"? Само да работи и да си дава парите, да помага с вкъщната работа, да помага емоционално, да не ти се появява пред очите, когато си с "накривен калпак"? Викаш, това е - край! Родиш ли му той трябва да спре да се вижда с приятели, да тренира, да играе игри и въобще всякакви хобита! Ще намерите такива, не се бой, просто не им завиждам на момчетата.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: b80abccc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Най-добре се махай от него, това нещо няма оправия. Аз бях в същото положение, но бързо осъзнах, че по-добре да не съм с него. Не ти трябва такъв човек в живота, който няма да ти обръща внимание.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 3b7d1bde4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Н 8, не е помощ да си вършиш твоята част от домакинската работа, другото е паразитират на гърба на плещите на уж по- слабият пол!
И продължавате да наричате помощ ако си бъдете собствените задница! Ако пък трябва и да се включвате за собствените си деца- съвсем примирате!

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 3353709bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз джъгам от време, като не съм на работа, след като съм свършил работата вкъщи и след като съм си видял семейството. Което прави към 30мин на седмица. На твоя приоритетите са му на обратно.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: b1edec3dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   ОТ АВТОРКАТА: Той вика, че съм му приоритет, ама нещо не го виждам. Знам, че ме обича, но го показва по много особен начин и рядко. Затова искам да му помогна, ако не усещах любовта му (дори и рядко да я показва), отдавна щях да съм се отказала.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 120737bc30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Това неговото е болестно състояние. Каква полза от такъв тип, някакво зомби? Докато се усетиш ще ти мине живота в чакане тоя да порасне. Зарязвай го и да се оправя. Намери си адекватен за възрастта човек. Тоя лумпен само ще затъва все повече и повече.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 7f02ba65e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това е доказана и призната психическа зависимост приравнена на наркотичната или тютюневата. Как очакваш, че нещата ще се променят туко-така като е необходима специализирана помощ? Мносо сериозна работа с психолози, може би дори медикаментално лечение, не съм компетентен, за да дам по-конкретни съвети, но нещата са сериозни.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 7df0ca8e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Права е авторката. Хоби и разпускане след работа е едно, съвсем друго е да не искаш да работиш и да се развиваш - и то, вече на 27-годишна възраст. На всичкото отгоре, и с половинка до теб. Достатъчно е търпяла. Сериозен разговор и край на отношенията.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 6f44b0647b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Удобна си му, за това от време на време показва "любов". Пък и от време на време има нужда и той... дори само за да се "освежи".

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 0d0047a1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Имал съм периоди като него. Нищо не можеош да направиш Това си е негово личностно развитие. Преди играех доста и приятелката ми ме притискаше, колкото повече го правеше, толкова повече исках да избягам от нея. Тя и за пушенето го правеше.
Разделихме се и спрях и игрите(пристрастяването към тях) и цигарите, преди 15години. Трябва да разбереш кое го кара да бяга от реалността. Направете си един разговор, но да е до болка искрен. Дали пък не си самата ти, която го притиска. Жените все искат да променят мъжете и това е ужасно бреме за нас. Нищо не променяте, резултата е че се отдалечаваме от вас още повече.

Не казвам че ти си виновна. Но ако той излиза с приятелите си, вместо да играе, значи си ти причината.

Ако ти си причината, то помисли за себе си. Защото хубаво ще зарежеш този, но следващия ще е алкохолик. Просто има жени, които генетично са програмирани да се хващат с хора със зависимости. И дори мъжа да ги няма, той ги придобива заради такива. По същия начин и има жени които са "жертва" на побойници, които ги смилат от бой. Много често самата жена е пристрастена да бъде жертвата, затова и се връщат отново и отново

Той ще се оправи, щом си е купил нова игра, значи ги сменя. Лесно е между смяната на две игри да излезеш на кафе и да се видиш с приятели. Обикновено от там започва промяната. Аз съм вече на 43 и продължавам да играя, но винаги по всяко време мога да натисна ЕСК и да изляза на кафе. Другото е, че вече ММО не играя. Не само че може
да е хипер пристрастяващо... но вече виждам шаблона, по който ги правят всичките такива. Изобщо не ми е интересно по никакъв начин да се социализирам в интернет, било то игра или фейсбук. И смятам че хората, които го правят са психично болни. Да, да... правилно ме разбрахте, повечето от вас съдят геймърите, а те не си вдигат носа от фейса или ИГ, което е даже по-зле..

В момента играя, просто защото в работа се запознавам с трима нови човека ВСЕКИ ДЕН. Лице в лице. Вече повече от 6години. Нямам емоционалния капацитет да се сещам с приятели толкова често и просто искам да се затворя в себе си. Като човек съм ХИПЕР социален.. и обикновено съм център на компанията. Друг на мое място би се депресирал на третия месец, на такава работа. Имам колеги такива- десетки, не искат да се срещат с никого и даже нямат сили за едно "здравей" на улицата. Отново - виж каква е причината заради която бяга от реалността.
----
Ще ти дам един практически съвет, който се надявам да помогне Кажи му да играе EVE online.. зариби го. Динамиката на играта е такава че в нея винаги можеш да намериш време за РЕАЛНОСТА навън. Играе се бавно, с мисъл. С години, но си запазваш разсъдъка. Държи те... колкото да се каже, че играеш нещо. Пристрастяването е това, че на моменти вдигаш адреналин до покрива, но това са само минути.
Доста повече време ще има за теб, обещавам. Особено след като го потрошат :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker