Детски спомен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Детски спомен
преди: 7 месеца, 10 дни, прочетена 496 пъти
Казват, че човешкият мозък е така устроен, че нещо видяно, чуто, преживяно никога не се забравя. То е някъде вътре в милиардите клетки на мозъка и само някакъв синапс трябва по подходящ начин да свърже точните неврони. Чудя се дали някаква мелодия, картина, емоция информация не възбужда установяването на такива връзки, и така дълбоко забравени спомени изплуват. Все пак не съм физиолог, психолог, неврохирург и цялата тази материя ми е повече от загадъчна, граничеща с мистика. Та след този разказ в съзнанието ми изплуваха поредица забавени или потиснати случки то детските ми години. Пак бяха свързани с морето, онова детското спокойното, нечалгализираното.

Просто един следобед кротки си лежах в стаята и си четях един том на Жул Верн, в който бяха събрани два романа "Пет седмици с балон" и "Пътешествие до центъра на земята". Моите родители бяха някъде пред почивната и разговаряха с, познато семейство. Чудно време за четене и представяне на събитията, тишина и спокойствие, което свърши , когато врата на стаята, внезапно се отвори и влезна Мая, дъщерята на другото семейство. Когато ме вида кротко да си лежа, покрит с чаршаф и да си чета книгата, нейната холерична натура направо възстана. Та не можеше да разбере, как може някой да отиде на море и да лежи в стаята и да чете. Оправданията не помогнаха, че съм изгорял, че ще обеля. А трябва спешно и веднага да отидем на плажа и че вече слънцето не е толкова силно. Да ама на мен книгата ми беше по-интересна. Когато поиска да вземе книгата, за да я разгледа какво толкова ме е запленила, че не искам да отидем на плажа, аз я заподозрях, че иска да я грабне и да хукне навън към плажа, а аз ще не ща трябва да хукна да я гоня и така да отида на плажа. Е, аз може да съм наивен, но не чак пък до там и затова с лявата ръка я държах далеч от нея, почти до стената, като се опитвах да я напъхам под чаршафа, за да не може да я достигне. Внезапно тя се опита да я грабне и предполагам, че се подхлъзна и падна върху мен. Бях много кльощав, но жилав, а тя определено по-тежка от мен. Някак така падна върху мен, че едното И коляно притисна дясната ми ръка към дюшека, а с ръцете се опитва да докопа книгата, като почти ме беше обкрачила. Чаршафа пък съвсем ме ограничаваше, както възможностите ми за съпротива, така и да мърдам, само можех да размахвам книгата с лявата ръка. Тя непрекъснато се тръска, мърда, върти върху мен, в опитите си да докопа книгата, а аз съм омотан като египетска мумия-грозна гледка. С нея сме на едни години, а тогава трябва да сме били шести за седми клас. Беше странно, изпитах нещо различно и непознато чувство, но определено вълнуващо и кой знае защо, ми харесваше, по някакъв непознат начин, по мен премина някаква топла вълна. През цялото време тя се търкаля върху мен, тръска се, притиска се , но моите мисли са другаде. Няма как да отрека, че за мен беше странно-приятно , но не знаех защо, освен един друг, страничен резултат, който искрено се надявах да не забележи, че ще потъна от срам, добре, че бях омотан. Дали пък това не беше опит за някаква женска доминация, опит за налагане на нейнато воля над моята. Даже когато докопа книгата, тя продължаваше да лежи и да се тръска върху мен, а аз сведен почти до безпомощтно състояние. Ами помни се този резил. Е, това толкова далеч назад във времето, още по време на тъмният социализъм, но ето на вчера си го спомних този случай..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 9 дни
hash: bfc9e2f212
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Звучи мило и носталгично. Навява спомени за спокойствие и емоционална чистота

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 6076dc20e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И двамата сте били в началото на пубертета с започващи бушуващи хормони, явно сте се възбудили и двамата от въпросните движения и търкания между вас :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker