Приятелят ми прояви агресия, да бягам ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми прояви агресия, да бягам ли?
преди: 7 месеца, 15 дни, прочетена 1834 пъти
От скоро се виждам с един мъж от квартала. Кавалер, много добре се държи с мен, умен е, приятено ми е да си говорим. Има и привличане. Наскоро се случи обаче инцидент. Иначе програмист, с очила, създава впечатление на добродушен интелектуалец. Но явно лъжливо.
Разхождахме кучетата на една полянка около блока. Някакъв съсед дойде и взе да се кара да сме ги махнели от там. Приятелят ми му каза, че няма да ги махнем, неависимо дали му харесва или не, че си има закони и наредби, че си чистим след животните. Започна спор. Онзи взе да се пени, да заплашва. Обадих се аз, казах му, че не е прав, а той ми отговори "мълчи ма, пача тъпа". Приятелят ми тогава побесня, изрепчи се на оня с думи "Ей боклук, мери си приказките! ". Онзи нещо агресира с "иначе какво бе, лайнар? Хайде да те видим... " и тръгна наперено агресивно към нас. Моят човек само ми подаде каишката, удари приближаващия си скандалджия набързо няколко пъти и го свали на земята. Каза му накрая "помисли си добре как ще се държиш с хората вече" и си тръгнахме.
Приятелят ми тренира ММА от пет години, по негови думи само като спорт. Под интелигентната физиономия и очилата е доста стегнат и силен.
После същата вечер ми се извини, че е трябвало да стана свидетел на това. Обясни ми, че този съсед и друг път е вдигал скандали, заплашвал го е, правил е проблеми и на други хора. Каза, не е било редно да посяга първи, че насилието е нередно, освен при неизбежна самоотбрана и е трябвало да намери изход от ситуацията само с думи. Но си е изпуснал нервите. Каза ми, че ако се стигне до разследване ще се радва, ако не свидетелствам срещу него, но не може да иска от мен да лъжа и ще си понесе последствията, ако реша да кажа какво е станало точно. Каза ми дори, че ако не искам вече да се виждаме заради постъпката му, ще ме разбере. Но се надява да му простя.
Много го харесвам, но ме е страх да не посегне и на мен някой ден. И друго ме притеснява. Ходи и на стрелба, веднъж в седмицата. Има пистолет, законен, в каса у тях. По негови думи живеем в несигурни времена, може всичко да стане, нека си има. А дай боже да не се използва.
Иначе има и добро в него. Помага на хората, дава пари за благотворителност. Веднъж ме вика да спасяваме болно животно. Доброволства по разни каузи, когато има време. Не знам, чудя се. Дали има опасност за мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 14 дни
hash: b60d064c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ама онзи явно те е определил много добре.
Срещнал си някой който е готов да те защити, ти реши че някак той ще ти посегне на теб, абсолютно смешно и безпочвено. Сами си го правите.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: a23608c4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не, абсолютно нормално се е държал

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 9821849db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Да- бягай! Аз ще го взема за мен!
Защитил е теб, себе си и правата на кучетата! Браво на момчето! От всичките ти обяснения зя него, почти се размечтах да ти го отмъкна!
Не знам какво би казал мъжът ми, де :) но ако не искаш твоят МЪЖ, със сигурност отзад ще има поне 100 жени за него.
Ако беше мишкувал... за кво ти е?
Дали може да ти посегне някой ден... а мислиш ли, че някой сульо 1. 50. с вдигнати ръце, 40 кг с мокри дрехи, увиснали на мама на полата, със сигурност няма да ти посегне? !
Не дай боже ако някога се случи нещо подобно (не вярвам! Интелигентен е, наложило му се е да се справи с глупава по единственият възможен начин след като е опитал по човешки) - тогава да, бягаш и или го съдиш или му поръчваш съветници..!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 1c8eacb39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Човекът е реагирал по-бурно, след като съседът се е обърнал невъзпитано към теб. Не мисля, че става дума за някаква проблемна агресия. А и много правилно е анализирал поведението си в последствие. Има опасност на си си попаднала на човек, който го е грижа за теб, и е способен да поставя простаци на мястото им. Добре си, не се тревожи.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: e0b837c85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Попаднала си на тестостеронно борче. Не е трябвало да се бие, можело е и с думи да защити теб и себе си. Ама понеже Ганяо налита на бой за всичко, го приема като признак на обратност да не се сбие.
Наблюдавай го известно време. Дано не му хлопа дъската.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: a3ded9f953
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако съм аз се омитам на секундата. Не желая да имам нищо общо с агресивни и въоръжени хора, нито като гаджета, нито дори в приятелския ми кръг. За мен това са отрепки.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 070aab6d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Откъде ги намирате тези, не мога да разбера...

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 016d440f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всеки мъж гледа да се изперчи пред мацката която харесва.
Освен това, никой мъж не би търпял някой да се държи грубо с жена, която харесва.
Така, че според мен - не трябва да бягаш, а да си направиш съответните изводи - как те възприема този човек.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 7617491c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Евала на това момче, не го изпускай, хем е умен, хем е мъжкар! Иначе всеки втори почнал да подскача по улиците, като му пляснеш 2 прави и се почва мякането.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 9743c476c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Щом използва свободното си време да тренира ММА, се съмнявам да е "интелектуалец". Бойните спортове и интелигентността са в обратно пропорционална зависимост, дължаща се на намаляващия брой мозъчни клетки у трениращия в следствие на получените удари, което пък от своя страна предразполага към агресивност. Иначе е решил да се прави на мъж пред теб, удряйки другия. Дали може да удари и теб в бъдеще? Абсолютно.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 5e3b3d7054
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Трябвало е скандалджията да ти ожули 2-3 шамара и да няма кой да те защити тогава да видим каква песен ще пееш. Глупачка. В началото реших, че теб те е набил, а той те е защитил... правиш ли разлика???

Ж33

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: a259764cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Ганьо 5 години е дал пари за ММА, мечтаейки за този момент - да бие друг ганьо пред жена и уж да я впечатли, как няма да си изпусне нервите!? Та това му е била мократа мечта. Само следващия път да не попадне на по-голям бабаит, особено с оръжие, че тогава сеира ще е пълен. Нали видя по новините как 18-годишният от Пазарджик е изкормил другия от ревност? Комплексарите се занимават с ММА и тем подобните спортове, интелектуалецът няма да се занимава с бой и стрелба, а още по-малко пък да се бие за нещо толкова незначително със съсед. Сега съседът, ако реши да отмъсти, к'о правим?

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 070aab6d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   От 7. Аз не мога да разбера защо авторката и коментарите тук са загрижени дали щял да прояви агресия към авторката. Той вече те е замесил в абсолютно ненужни неприятности, които могат да ти довлекат огромни бели, това е предостатъчно. За какво го е ударил? Онзи му е скочил да го бие ли? Или просто се е правил на големия и сега ще ходи по съдилища, заради тъпотията си, а ти ще бъдеш замесена в цялото нещо. Сега може минимум една хубава глоба да отнесе, а максимум да бъде осъден.

Утре този същия хубавец ако отиде на дискотека и някой нещо му каже, пак ли ще стане бой? После пак неприятности, съдилища, евентуално вече затвор.

И не, абсолютно не съм съгласен с коментарите, че трябва да пребиваш всеки, който напсувал теб или приятелката ти. С такова поведение, само неприятности би си навлякъл човек.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: eaf21e84c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   №10 - Най-точният коментар.

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 дни
hash: 3cbab5f3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Той те е защитил, след като е бил предизвикан грозно от другия. При това не за първи път. Аз бих гледала за в бъдеще какво му е поведението. Склонен ли е често да избухва и как реагира.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 563370ad1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Моят мъж е удрял шамари два пъти на други мъже.
Първият път, защото един подпийнал тип ми досаждаше.
Вторият, защото един ни засече на пътя. Аз бях бременна. И само уменията на мъжа ми ни спасиха.

Никога не си е позволил да викне даже по мен, по детето и в повечето случаи гледа да остане хладен. Понякога съм се възхищавала на стоицизма му.

Но стане ли дума за мен или дъщеря му… веднага скача в защита.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: aeaa17302a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Бъзльовците, които биха те оставили там да те обижда онзи, че може и повече- веднага скочиха. Защото не им стиска, свикнали са да се крият по сенките, тези после са "мъже" в къщи... на гърба на жената.
Ей тези страхливци трябва да избягваш!

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: eaf21e84c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Такива случки на разправи и защити са типични за обитателите на маалата, не за интелектуалците.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 3543d02468
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   10
"Бойните спортове и интелигентността са в обратно пропорционална зависимост, ... "
- Не обиждай че само ако те пипна... И аз съм интелектуалец и ходя и на боен спорт.
" Комплексарите се занимават с ММА и тем подобните спортове... "
- Ахь, некомплексарите жулят бира и ракия на дивана пред телевизора.
"... интелектуалецът няма да се занимава с бой и стрелба... "
- Ахъ, по- добре да маа чекии. Ама интелектуалците днес май не са това което бяха.
"Сега съседът, ако реши да отмъсти, к'о правим? "
- да се нядяваме че съседа не е мазохист.
Все пак темата ми се вижда измислена- прекалено необичайна е случката. Най- често интелектуалците биват бити в такъв случай. Също и не са много интересни за жените. Те по- скоро биха тръгнали с кофти пич като съседа. Но май някой от интелектуалците се усетихме че не е проблем да си бухат и бойни спортове за разтуха след тежкия умствен труд.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 3543d02468
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   12
"Ганьо 5 години е дал пари за ММА, мечтаейки за този момент... "
- Вместо за проститутки, той за спорт ги дал. Кофти мъж.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: a2d160aad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   ММА спортовете и стрелбата не са задължителен признак, че ще бъде домашен насилник.
По-скоро трябва да гледаш други признаци: държи ли винаги да става на неговото, егоист ли е, ревнив ли е, има ли неглижиращо чувство към емоциите на другите и т. н.
Относно ситуацията нелепо е да излезете с кучетата и затова да се стигне до бой, но в голяма степен наистина съседът го е провокирал, а и доколкото си написала приятелят ти го е ударил, но съседът е този, който е тръгнал пръв заплашително към вас.
Хубаво е, че след това реакцията на приятеля ти към теб е нормална и уважителна. Казал е, че ще приеме дори ако ти искаш да не се виждате, което показва, че едва ли е човек, който ще е склонен да е тираничен към теб.
Според мен не трябва да се тревожиш и ситуацията не е повод да спреш да се виждаш с него, но все пак наблюдавай как се държи с хората в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 3543d02468
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   То за жените няма угодия.
Каквото и да направиш все е грешно.
Ако не набиеш някой си мухльо и страхливец.
Ако набиеш някой си агресивен и опасен.
Ако имаш муслули- мутра, ако нямаш- убитак.
Единственото нещо срещу което не съм чул да имат нещо против са парите, но само ако са много.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 7eca714a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Пистолета няма как да законен, ако не е охрана военен или полицай.

Иначе за другото не се знае. Може и някой ден тия тупаници да ги изядеш и ти. Хората се променят.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 837d628677
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Интересно, ако не беше реагирал така, щеше да е: дали да остана, не се чувствам сигурна с него.
Вярно е, че мъж на ниво не би прибягнал до насилие, защото се смята, че може да владее първичните си инстинкти( още повече, че тренира и боен спорт, което би трябвало да му помогне да си изразходи агресията), вярно е също така, че в нашата вила държава е пълно с невъзпитани същества, които не разбират от друго и смятат усмивката за слабост. Всичко това обаче е съвсем друга тема и не отговаря на запитването ти.

Как се държи с други хора, които не са го пресизмвикали? Как се отнася с обслужващ персонал, малки деца и животни (които не са негови или на негови приятели и роднини)? Отношението към тези групи е изключително показателно за човека и от там можеш заключи, какво да очакваш.

Лола

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: 5e1dd87adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Доста измислена история. Толкова ли нищо хубаво не ви се случва на живо, че трябва да пишете цяла стена от текст фейк история?

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: b8f7a4a9db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До №10. Не съм сигурен, че правилно съм Ви разбрал. Аз самият съм тренирал джудо девет години и бойно самбо две години в десантен батальон, като старшина-школник. Там се тренираше в доста тежки условия, само първоначално беше на нещо като псевдо татами, а останалото си беше на гола земя и то не на полянка, а може и в гориста местност. Изглежда тогава съм си травмирал някои прешлени. Тежките чепици не се сваляха и понякога ударите могат да счупят кост, ако не се внимава. Работех като научен сътрудник, а вече в по-зрели години като старши научен сътрудник и научна степен доктор. Един от колегите с втори дан джудо, взет в бившото ГДР, доктор. Публикации в български научни списания, някои преведени в бившият съветски съюз, доклади на симпозиуми и конференции и т. н. Не съм сигурен, че покриваме "нивото" интелектуалци. По принцип се смята за такива, които са художници, писатели, философи, които могат да оказват влияние и да формират по някакъв начин мисленето на голяма аудитория. Но имах един познат, здраво и много силно момче, бяхме на 25-26 години. При някакво сбиване той удря един, онзи залита, спъва се, пада, удря си главата в ръбът на тротоара, моя познат го кара в Пирогов, но за съжаление удареният умира. Моят познат го осъждат на 3 г и 6 месеца затвор, та гледах да нямам такива сблъсъци, защото става за един миг. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: df7510384f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Виж сега, авторке, приятелят ти не е постъпил добре! Защото разумния човек е този, който избягва конфликта, а не влиза в него с рогата напред!

Така, че мъдростта в случай като този е да не се предизвика конфликт, и да се избегне!

В случая, обаче, и ти авторке, си можела да предотвратиш конфликта, като кажеш примерно на приятеля си: давай да тръгваме и не се занимавай с този човек!

****

Така, че лично за мен - неговата реакция си е червен флаг!
И това, че тренира ММА, и че има пистолет също!

Но тия неща нямат винаги пряка връзка с това дали би проявил агресия към теб!

Защото за който и човек да се омъжиш(дори да е много кротък) - може да се стигне до ситуация да го изнервиш максимално и да му "падне пердето".

Всеки човек си има някаква граница на търпение! И ако тя бъде премината - може да прояви насилие!

Да, някои хора я преминават по-лесно, други по-трудно, но никога не знаеш откъде може да изскочи зайчето?

Затова най-правилното е винаги да се държиш към мъжа си с любов и уважение, и ако той е нормален човек - няма да имаш проблеми!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 0b0764d36a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До 23 - Това е грешна инфорамция. Щом ходи на спортна стрелба, става много лесно да придобие право да притежава и съхранява оръжие.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 808e1fd291
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Измислена история

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 9cd4cb2734
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Здравей,

От това което чета - приятелят ти те е защитил, а не е проявил агресия спрямо теб.

Сега - ако се притесняваш, че хипотетично може да те нападне, или да те застреля. Да - може, но и някой страхливец без пистолет в каса у тях, пак може да те нападне и застреля.

Има ли някаква "реална" причина да се страхуваш?

Щото не зная с какви момчета са излизала, ама истинските мъже не са толкова "емоционални" и не си променят мнението толкова често, или извършват неща на база "емоции".

Т. е. - днес те "харесва", утре те "удря"!

Това са си "женски" номера. Ако си била с някой женчо - може да ти ги прави, но мъж, който се държи мъжки, не би постъпил така.

Евала на приятеля ти - и аз тренирах до скоро бокс (и малко MMA). Наложи се да спра, че движа бизнеси и нямам време (но пак посещавам фитнеса редовно), но ако имах време щях да правя като него.

Имам каса и мисля да си взема пистолет и аз. Даже има една "Академия Командос", където те обучават на базови военни умения (познавам се с военни, които казаха, че инструкторите са от МВР и са добри) и ако имах времето с удоволствие щях да се запиша.

Ако има за какво да се критикува приятелят ти въобще - то е следното:

Не е трябвало да "удря пръв"! Ще ти обясня защо:

Удряйки пръв може да бъде описан в доклад към МВР като "агресор", "нападател" и после съседът му да подаде жалби, да се опита да го съди и да си образува проблеми, а и не само това.

И това е само началото. Ако съседът му има връзки с мутри и т. н. може да "задейства" приятеля ти без да очаква ответна реакция (защото има пуснат сигнал за "нападение" срещу приятеля ти).

Аз самия съм IT, тренирах бойни спортове, имам 2 фирми, почти доктор на науките съм, IT гуру и т. н. и имам значителни връзки с "криминални елементи".

Мои авери са били качвани в багажник, стреляно е по тях и т. н. И аз за малко да имам тая чест.

Преди година щехме да се трепаме с един имотен-тарикат милионер. Щото ме взе за мезе, заплашваше ме и се опита да ми приложи некви номера, но пуснах яко сигнали с МВР, че се "страхувам за живота си" и т. н., научихме му адреса, и с едни хора го викнахме да се разберем като "бели хора". Да ми се издължи и да не правим "цигански работи".

Съдружникът ми (той пък се е знаел с Алексей Петров и прокурорския син от Перник) също наскоро имаше проблеми с некъв "блоков тарикат", като тоя съсед, дето се заяждал с некви хора за глупости и тръгнал да удря майката на съдружника ми с пръчка.

Та съдружникът ми ходи до Перник да се разправя с него и ми каза, че ако не се разберат като "бели хора", ще му пуска оплаквания в полициаята и после ще му прати биячи.

Та ММА и пищака са "хубави неща", ама не помагат срещу "организирана престъпност". :)

Та кажи на приятеля ти да внимава. В подобна ситуация се прави следното:

Изчакваш противника да те "нападне" или "удари", и тогава вече го сваляш на земята. И се води "самозащита". И от там вече сигнали в МВР, бой и т. н.

И боксьорчета дето ходят по балкански турнири съм питал - и те бутат некой дето им се прави на интересен, и като замахне да ги удря, чак тогава го бият.

Но права си - приятелят ти не е "истински интелектуалец". Ако беше - щеше да пусне сигнал в МВР и да плати 50 лв. на анаболно боксьорче или MMA-ец да пребие съседа му. :D

Иначе приятелят ти е прав - живеем в несигурни времена.

В Щатите мексиканските банди се трепат като кучета. В Балтимор има по 300 убийства на година. Убиха и некъв милиардер наскоро в Сан Франциско.

Четох за мексиканче на 14 години извършило над 8 поръчкови убийства.

Тукашните "мачовци" изглеждат като "кифли" пред тея психопати.

Та си си хванала мъж дет що годе може да се бие и е взел мерки да защитава себе си и теб. Не го изхвърляй толкоз бързо ми е съвета! :)

Не знаеш кога може да ти потрябва такъв човек! :)

Поздрави!

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 913828adc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Той горе-долу добре е реагирал, ама какво от това? Могъл е и по по-друг начин, а не с рогата напред. Сега съседа, ако реши да си отмъщава, нали се сещаш, че ти ще си виновна, ако приятелят ти легне в болница потрошен целия, без ръце, крака и зъби, а защо не и с мозъчен кръвоизлив?

Иначе, напълно съм съгласен с номер 12! Гаджето ти по всяка вероятност е някое комплексарче. С тоя пистолет, където го има, само може да влезне в затвора за дълги години, ако реши да го използва. Да вземе да се запознае с българското законодателство.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: aff3b91eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Аз бих си тръгнала веднага след тази случка. Не искам агресивни типове в живота си. Ако беше интелектуалец нямаше да налети на бой. Явно се прикрива добре пред теб в началото. Като всички шизофреници и ненормалници. Тези изблици не се знае кога ще се обърнат срещу теб.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 9cd4cb2734
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   От номер 31 до много коментиращи:

Пичове дето пишете "трябва да избягваме конфликти", "интелектуалците се отдръпват", "разумният човек отстъпва"... ей заради такива като вас са ни ебали 500 години под робство!

Прикривате "страха" си с думи за "разум" и "интелект".

Разумният човек се ЗАЩИТАВА, когато го предизвикат! НЕ БЯГА!

За дадения случай съм съгласен, че ситуацията е могла да се реши по малко по-удобен за приятеля на Авторката начин, а дори и да се избегне боя, но съвети от сорта на:

"Трябвало е да си тръгнете", "Ако съседа реши да отмъщава какво правим"

... просто ме отвръщават. Хората, които ги дават са забравили какво значи думата ЧЕСТ (а може би никога не са я знаели).

Ако винаги бягате когато някой ви създава проблеми - къде ще избягате? На запад? То и там се навъдиха яко чернилки и престъпници и толерантността не помага.

Съжелявам "мъже", ама понекога трябва да постъпвате и "мъжки". Така е в живота!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 070aab6d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   От 13 до 34. В нормалните, цивилизовани държави, си има едно нещо наречено съд. Като този те напсува и те обиди, въпросният приятел на авторката отива в съда, с авторката или други като свидетели, пуска една жалба. Като му се удари една хубава глоба на съседа, ще мисли следващия път дали да вдига скандал.

В примитивните, бабаитски и изостанали страни, хората се бият и трепят за такива простотии.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 18e83cf357
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Страхливците с мото "наведена глава- сабя не я сече".
Да не се случва жена да е с такъв.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: f7dfa96c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   И аз подобнона комшията мразя кучета да ми серат наоколо.
За разлика от комшията обаче аз съм тренирал борба и тежко и горко на такива като твоето мъжле да ми излезе насреща.
Веднъж пожалих едни такива, като вас.
Изкарали сте късмет че сте случили на обикновен чивеч ец!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: b147124e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Имах подобна ситуация преди 4 години с един съсед, който по стечение на обстоятелствата живее с друг мъж :) Живеем в кооперация с двор, който освен за паркинг, понякога се използва за игра от децата в кооперацията. Една вечер този съсед се беше понапил и реагира изключително агресивно към децата, които играеха в двора, както и към майките им. Жена ми беше една от пострадалите от неговата вербална агресия и заплахи спрямо тях. Аз отидох да му търся сметка за това, че е заплашвал жена ми с бой и в резултат той ме удари. Нямах никакво намерение да се бия, но с неговото нападение над мен ми падна пердето и направо го помлях. Нанесох му множество удари и само помня, че лицето му беше цялото в кръв. Жена ми извика полиция, писахме обяснения и т. н. Не съм нито ММА боец, нито побойник, но просто ситуацията ескалира много грозно.
Резултатът беше, че моята съпруга от 20 години ме гледаше с изключителна благодарност и обожание, че съм я защитил. С въпросният съсед поддържаме отношения на взаимно незабелязване. Нито аз, нито той подаде жалба в съда и не ескалирахме повече конфликта.
Радвай се, че човека, когото харесваш, е способен да те защити и да се бори за справедливост.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 9cd4cb2734
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   От номер 34 до номер 36:

България да ти прилича на "нормална" и "цивилизована" държава? :)

Дай да проверим:

- България не е в списъка на "развитите" държави, а на "развиващите" се държави.

- Българските деца имат масово 2-ки на матурите.

- Над 55% от новородените са ромчета.

- Над половината българи не са прочели 1 книга през последната година.

- Над 60% от населението е под европейския праг на "бедност".

Ако държиш да станем "нормална" и "цивилизована" държава, ходи да подкрепиш протеста на стачкуващите от Марица Изток, че до година-две сигурно ще минем и на "режим на тока" като Южна Африка.

То в "цивилизованите" и "нормални" държави, полицията едвам се справя, а ти ми обясняваш за България.

Зет ми преди много години хванал бившата си с някакъв, взел първия голям нож и му свалил скалпа. Средна телесна повреда. Полицаите казали на ония - пусни сигнали, нищо не можем да направим. :)

Не, че съжелявам тоя дето е спал с чужди жени - и в цивилизованите Щати до 60 и някоя година, да убиеш партньора си и любовника и/му се е наричало "престъпление от страст" и се е наказвало много по-леко.

Ама тогава Щатите са били силно развиваща се държава и са си биели негрите, а сега - негърски престрелки и протести, феминизъм, педеращина, "европейски ценности". И после що изчезва "белият човек".

Но дано не ти се налага да видиш "колко е ефективна" полицията, че друга песен ще ми запееш.

От номер 34 до номер 38:

Не си прав пич - Авторката обяснява, че са били на полянка пред блока (обща собственост) и че си чистят след кучетата. Нямаш право на претенции.

А и теб бих те посъветвал, както посъветвах приятеля на Авторката - "не агресирай първи", щото не знаеш какво може да стане.

Ако ще се правиш на "тарикат" - нека да бъде за "много пари", а не за "общи части". :)

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: fefbeb3fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   38, след борба и ММА идват спрейове, боксове, бухалки, ножове. После и пистолети. Винаги някой може да го извади по-голям. Винаги може да те изненада в гръб или да плати на някого.
Преди няколко месеца един популярен психолог беше убит заради глупав междусъседски спор.
И аз не обичам да серат кучета около нас. Много ме дразни. А и аз гледам. Говори с хората, ако не си чистят. Скарай им се, ако е нужно. Аз постоянно говоря с другите стопани и повечето си събират лайната.
Но тръгнем ли с борба... виждаш колко хора лежат по болници, затвори, гробища.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 6f35da6cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Тук много хора ще кажат, че те е защитил, но аз съм на друго мнение. Мен са ме предизвиквали много пъти в живота и най-лесното беше на някой да ударя мутрата. От идиотчето в училище, което всеки път като ме изпитваха викаше: "филистер" (силно ограничен човек), през ситуации и обиди, през дори една скоро ситуация, в която реално си ме удариха. Защо не реагирам. Защо не удрям и обиждам, да после ми е много гадно, но в момента. Убий простака с мълчание. Какво ще се случи ако обидиш в отговор удариш? Абсолютно нищо. Гледат ти сеир. Човек, който те обижда или удари не можеш да му "натриеш носа", просто защото е дебелоок и твърдокож. Не му пука какво ще му кажеш
Често са ме мислили за глупав човек, защо ако ме предизвикат не обидя, ударя, не отвърна на заяждане, но това, че не отговарям не ме прави глупав човек. Животозастрашаваща ситуация е друго, там удари трябва да има
Приятелят ти? Какво значи агресивен? Защитил те е, според своите разбирания, учил е бойно изкуство, по принцип за агресия според мен спорно е в случая да се говори.
Но на простаци не бива да им се пада на нивото да им отговаряш с обиди, да удряш? Какво показваш само? Че си като тях. На тях нищо не доказваш, тях твоя отговор им е смешен, дори забавен, кефят се даже да те видят, че са те изкарали извън кожата ти.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 93cbcf72a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Авторке, ще ти го кажа така:
Ако те е страх от мъж, който може да защити теб, себе си, дори и кучетата си- бягай!
Бягай и си хвания някой, когото ти да трябва да защитаваш, има ги много вече- виж из коментарите.
Страхливи мишоци, иначе били мачовци. Те навън няма да проявяват Агресия, тя ще е за в къщи... ами ти ще се научиш и него да пердашиш ако трябва.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 7eca714a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Най-добрия бой е избегнатия бой. В случея приятелят ти е можел да те защити с думи и боят да бъде избегнат. Ако тоя бития беше извадил някоя метална палка и да ви зачатка по мутрите като ония двамата на околовръстното лекоатлетчето и жена му дето ядоха бой и после ореваха всички социални медии и интернет щеше реакциите на повечето тука да бъдат съвсем други. Не ги слушай тея келеши тука дето те надъхват в сподели, защото са участвали в уличен бой и ситуации на улицата само в компютърни игри и хал хабер си нямат, че това не е компютърна игра и втори дубъл няма. И че нападнатия може да грабна паве и или някое дърво и краят мошеше да бъде фатален за вас. В уличния бой правила и втори рунд няма. Аз винаги си нося метална палка в якето и в колата. Но бих я използвал само, ако някой ме нападне. Ако бяхте попаднали на мен така щях да ви зачаткам през муцуните, че тоя сополан приятелят само на ММА щеше да ми стане. С действията ти той те е изложил на опасност. Последните години много хора измряха само защото са комплексирани момченца с малки бишоци решили да се правят на мъже, попаднали на грешния човек и после роднините им обикалят студия и социални мрежи да реват. Спрете се. Да има ситуации, когато боят е неизбежен. Тогава наистина удряй пръв. В случея е могъл да бъде избегнат. Пистолет имал в каса. Хахаха. Има джанки. Прави се на мъж за да те впечатли. Рано или късно ще го тепат някъде. Багата и той е шампион по ММА, но на косъм отърва гроба. Улицата няма нищо общо с ринга и залата.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 9cd4cb2734
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   От номер 34 до номер 47:

Не си прав. Съгласен съм, че в конкретният случай боят е можел да бъде избегнат, но да плашиш хората да "избягват боя" - не съм съгласен.

Щото както некой може да извади метална тръба, така тая тръба може да му влезе у дупето. Щото това "на кой ще попаднеш" важи и за двамата участници в боя. :)

А това, че "можело да има фатален край" - недумай бе! :D

То можеш да си ходиш по улицата и пак да има "фатален край". Едно момче го удари ток на бул. България от оголена жица и умря. Живеем в Абсурдистан.

А за пистолетът - не виждам, защо се подиграваш на Авторката. Знам много хора с пистолети в каси - мутри, военни... даже става модерно и сред програмистите. И аз ще си взема. :)

Един приятел военен си е взел и някаква пушка ми разправя.

То на мен не ми трябва оръжие щото имам "гръб", ама - не пречи.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 7eca714a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   От 47 до 34

Пич бас ловя, че никога не си ял бой на улицата и не си участвал в уличен конфликт. Такива като теб много филми гледате и много разкази четете от българския ъндърграунд. Аз съм израстнал на улицата и живея от 20 години в Амстердам където стават по няколко убийства на ден, които не са на случайни хора ходещи по улицата без да се правят на бабаити. В България се издава разрешително за оръжие само, ако докажеш пред психолог, че ти е крайно необходимо. А да кажеш, , самозащита, , като причина забрави, ще те пратят за газов. Много самонадеяни келеши като теб умряха последните години в България. И сега умират. И понеже се правите на бандитчета ще ти цитирам Ал Капоне, който е истински такъв: Някой ден ще срещнеш някой на, когото не му пука кой си., ,

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 8b25309f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Някой беше написал за "гръб". Имам една комична история на улицата. В кола сме общо 3ма приятели, срещу нас се появяват за ляв завой кола с 4ма тийнове. Нашият шофьор и техният не можаха да се разберат как да си вземат левите завои. Започнаха едни клаксони, псувни през прозорците. Изведнъж те излязоха от колата в бойна готовност. Но тук идва важната подробност, че ние всъщност бяхме 2 коли. Колата зад нас беше с 4 човека, които като видяха, че става нещо излязоха също. Някой от задната кола попита "момчета, някакъв проблем ли има, защото сме заедно". Момчетата се прибраха бързо бързо в колата, казвайки, че се намираме на тъпо кръстовище и т. н. глупости.
Така че моят съвет е внимавайте на улицата с кой се занимавате, винаги може да изскочи паве, нож или познат или група познати на отсрещния човек. В боят на улицата няма втори рунд и няма правила.
Как така на мен никой не ми е посегнал докато си ходя нормално по улиците?

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 767e5fa848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   От 34 до 49 (и 50 - предполагам същия пич).

Еми губиш баса брат - бил съм в доста улични боеве. Много пъти са ме били.

А за хора от българския смешен "ъндърграунд" - половината ми приятели и роднини са такива (ВИС-аджии, хора около Таки и Джижи, Левски София Запад, че и СИК-аджии има).

Миналата година с един имотен тарикат щехме малко да се поизбиеме, ама му дойде акъла в главата, че ако не му беше дошъл щехме да го качиме на Витоша за "бой, ебане и сръбска музика". :D

Но си прав за едно - аз не съм "от ъндърграунда" (даже съм "почтен бизнесмен", скоро влизам и в политиката), нямам едно провинение никъде. :)

А и за това, че мога да срещна някой на когото не му пука кой съм - също си прав, но и на мен не ми пука, кой ще е срещу мен.

Бех готов да се наемам охрана и да се причакваме с имотния тарикат, и да се трепаме сериозно, щото го помислих за "голям играч", а аз назад не давам, но се оказа кокошкат (пак човек, който ще се справи лесно с нормални българи, ама не и със сериозна организирана престъпност).

А в България има имотни тарикати, които буквално късат парчета от България. Няма никакво бъдеще тая държава.

Но да - трябва да се внимава. Миналата година се прибира един авер от Англия дето е от "ъдърграунда" (стреляли са по него, качвали са го в багажник бригадите на Златко Баретата и са го били с метални тръби). Сериозен (на мен само са ми вадили пистолет).

И седнахме в едно казино, и тръгнаха да затварят и охраните тръгнаха да ни гонят и той почна нещо да се прави, и те се усетиха, че "не е случаен", и почнаха да се опитат да го убедят да си тръгне с приказки.

А беха прави охраните - тренирах бокс с такива, зимат 1000 лв. и не са виновни, че затваря казиното, а авера беше пиян вече. Та и аз помогнах да го вразумиме.

Не че ми пука дали ще ме бият или не - много бой съм ял, ама имах конференция след 2 дни и не вървеше да я водя бушониран. :D

А и беха прави в случая - не се заяждаха, ако се правеха на интересни и аз щех да съм на страната авера, ама той ме издразни - в Англия разнася пакети, а тука се прави на "шеф на Люлин".

Хвърля им 50-тачки като излизахме от казиното.

И ми вика:

"- Кво ми се правят тея бе? Ей ся мога да викна да ги запалят! "

Викам му:

"- Брат и аз мога викна един джипове да дойдат сега и да ги натрошат, ама са прави момчетата. Затварят си. Нищо не са ни казали. "

А и му казах това, което и ти си написал:

"- А и внимавай, щото понекога не им знаеш реакцията на тея. Може да те усмъртят, а не си заслужава за глупости. Ако са замесени много пари - Ок, ама не и за глупости. "

И той ми вика:

"- А бе тука като им говориш се замислят! "

И е верно в България и мутрите са страхливи и се замислят, щото не много хора са склонни да нападат "по-големи" от тях.

А в "белите държави" - 14 годишни момчета правят по 8 поръчкови убийства и там ще те пречукат като едното нищо, ако ще да си "брат на Пеевски".

А в България има значение КОГО ПОЗНАВАШ!

Не ми давай за пример тая смешна историйка с улицата. Ако в противниковата кола беха сериозни хора - или щеха да ви вземат номерата и после да ви наредят, или щеха да ви викнат "ченгета". :D

Да - в България, полицията е най-голямата мафия. Или щеха да ви скочат, щото добре знаят, че в България много хора се "правят на агресивни", ама дойде ли до бой - малко смеят да влезнат в боя. :)

А ако случайно ме утрепат, кво да ти кажа пич - печели обществото! Един боклук по-малко! :D

Но не ме учи за улицата - много ти се моля. Аз знам за схеми на олигарси, прикрити убийства и изнасилвания... ти на уличен бой ще ме учиш. :D

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: e8e6a4f1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   От 47 - хм, от хаш кода можело дасе познае дали коментарите са от конкретен потребител. Извинявам се значи 50, че те бъркам за 49.

Уж съм "погромист", а това сега го открих.

Технологии, брат! :)

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 767426a19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Трябваше да остави онзи да те обижда и посяга ли? Не е без причина тази агресия, като те нападнат нормално да посягаш. Намери си някой льольо да оставя всеки срещнат да те обижда. Един мъж ако иска да те бие не е нужно да е ММА боец да го направи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker